Geceye Bir Şarkı Bırak
-
-
Allahım bu da güzel yaa , beğeniyorum valla, şu sıkıntılı kalbimin daraldığı zamanlarda iyi geliyor, özlüyor bekliyor arıyorum o ferahlık verecek gücü
-
iran Türkleri ağıt yakmış yine
-
Çok güzel bir mersiye çıkmış, azerbaycan şiası mutedil, mersiyelerinden de belli farslılar gibi sahabeye kötü konuşmuyorlar, bir mersiyelerinde de olumsuz bir söz görmedim.
-
7 gün olmuş çıkalı, çok güzel , daha önceki mersiyede ene(ben) diye başlayarak hz alinin dilinden ifade edilen hz alinin meziyetleri şimdi ali diye başlayıp ifade edilmiş, daha düzenli derli olmuş, daha aşırıya gitmeden daha ılımlı olmuş.
-
Bizim türküler geleceği görmüş.
Ama icraat yok. Kafamız başka şeylere çalışıyor.

-
-
-
-
-
-
-
Hz. Ali'ye Övgü (Huwa Haydar)
Giriş ve Nakarat:Şarkı boyunca "Ali Mevla" ve "O Haydar'dır" (Huwa Haydar) sözleri tekrarlanarak Hz. Ali'nin liderliği ve "Haydar" (Aslan) lakabı yüceltilir [00:01].
Sıfatları ve Erdemleri:
Ali; bilen, sabreden, şefaat eden ve temiz olandır [00:10].
O; adil, yardımcı, ibadet eden ve şükredendir [01:19].
Hz. Muhammed'in (s.a.v) zikri, gökyüzünün sesi ve Hz. Fatıma'nın (s.a) eşidir [00:47].
Velilerin velisi, akılların ötesinde bir şahsiyet ve peygamberlerin kardeşidir [00:54].
Makamı ve Rehberliği:
Takva sahiplerinin imamı, hidayet güneşi ve apaçık bir nurdur [02:13].
İnsanlığın en hayırlısı, Allah'ın sağlam ipi ve Müminlerin Emiridir (Emirü'l-Müminin) [02:22].
O, kurtuluşun zikri, cömertlik gemisi ve hayat pınarıdır [03:39].
Nimetler şehrinin kapısı, namazın kapısı ve karanlıkları aydınlatan nurdur [03:48].
Edebi Betimlemeler:
Sözlerinde her zaman doğruyu söyleyen (Sadık), galip gelen ve Ebû Tâlib'in oğlu olan Ali, sürekli zikredilen yüce bir şahsiyettir [03:16].
Şarkı genel olarak Hz. Ali'nin İslam inancındaki merkezi konumunu, kahramanlığını ve manevi rehberliğini sanatsal bir dille ifade etmektedir.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş