Ülke Gündemi
-
Beşiktaş belediye başkanı tutuklanmış,
Bu adamları niye tutukluyorsunuz, suçsuz bunlar diye savunacak kadar aklımı yitimedim.
Fakat bu gerekçelerle tutuklama yapılıyorsa, o vakit, kim var kim yok tutuklamanız gerekir. Bu çok açık, aklımızla alay ediyorlar resmen. Kamuyu, vatandaşı, parsel parselci(B.Arınç) Meilh Gökçek kadar zarara uğratmış, dolandırmış belediye başkanımı var? Keza, Kadir Topbaş fetöye ucuza arazi satıp, araziyi tekrara pahalıya almadı mı? Bu adam suç işlemişse alayı suç işlemiş işte o zaman. Daha geçen gün yeni yılda ihaleye çıkılsa daha az ödeneceği yerde şipşak ihale paslayan hükümet suç işledi bu mantığa göre. Sahi bu suçsa akapeye suç işlemek serbest, diğerlerine yasak öyle mi? Gerçekten ayıp ya..Aklımızla dalga geçiyorlar resmen. Beyefendi yargı kararına uyun diyor. İyi de sen niye uymuyor, saygı göstermiyorsun diye sormazlar mı adama? İşinize geldimi kararlara uyun, işinize gelmedimi aynı kurum güvenilmez.Bu suçsa,
https://www.sozcu.com.tr/skandallarla-anilan-eski-lunapark-arazisi-yine-gundemde-wp7493773
Aha bu da suç tutuklayında görelim. -
https://www.sozcu.com.tr/24-saatte-100-kisiyle-birlikte-olacagini-soyleyen-fenomen-p128304
Milletin işi gücü yok. Ben ilk defa duyuyorum bu kadını. Siz ahlak abideleri işi gücü bırakıp bunu mu takip ettiniz? Şaka gibi ülke ya... Hem size ne olum karı istediğine verir. Alan razı veren raazı. Seks yapmak suç mu? Size ne oluyor? İzlemessin olur biter. Zorla mı izietiyor kadın size? Siz gidin önce inşaatları denetleyin de deprem olursa bebekler enkaz altında can vermesin. Kendileri cinsellik yaşayamıyor diye başkalarıda yaşamasın. Tek kelime ile pes yani. Akılları fikirleri orada.
https://www.f5haber.com/gundem/antalyada-teleferik-davasinda-tutuklu-sanik-kalmadi-6733093
Cinayet serbest. Taksir diye bir şey uydurmuşlar, onunla minareye kılıf uyduruyorlar. Halbuki buna olası kasttır. Deprem, sel bunların önlemi bilerek alınmıyorsa hepsi olası kastla işlenmiş cinayetlerdir.
https://www.mynet.com/magazin/ev-hapsindeydi-deniz-akkaya-ya-13-yil-4-ay-hapis-cezasi-130100519866
Az istemişler ağırlaştırılmış müebbet verin. Hatta asın. Deniz Akkaya yağmacıysa ülkenin(tımathane) çivisi çıkmış hakkatten.
-
“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek ve kılıçlarını çekerek yemin eden beş teğmen önceki gün Yüksek Disiplin Kurulu’nda sözlü savunma yaptı.
Teğmenler; Ebru Eroğlu, İzzet Talip Akarsu, Serhat Gündar, Deniz Demirtaş, Batuhan Gazi Kılıç’ın savunmaları altı saat sürdü.
Teğmenlerin Avukatı Serdar Öztürk heyetteki bir Tuğgeneral’in Teğmen İzzet Talip Akarsu’ya, “Deizm hakkında ne düşünüyorsunuz? Bayan Harbiyeliler nasıl ibadet ediyor?” şeklinde sorular yönelttiğini ancak bu soruların, diğer üyeler tarafından konuyla ilgisiz bulunduğunu iddia etti.
Ne birileri bu ülke laik, eşit yurttaşlık mı var dedi? Bu ülke hiç bir zaman laik değildi zaten. Laik devletlerde dini kontrol altında alacam diye sünni kurum kurulamaz. Devlet gerçekten laikse inanca, inaçsızlığa hiç bir şekilde burnunu sokmaz. En fazla her alanda olduğu gibi yasalara uyulup uyulmadığını dışarıdan denetler. Camiler bir özel tüketimdir. İnancsızdan alınan, imamlara ödenen her kuruş vergi haramdır.
Günün asıl tımarhane bombası bu olsa gerek!.
-
https://www.mynet.com/umit-ozdag-gozaltina-alindi-hakkinda-sorusturma-baslatilmisti-110107194672
Başka bir ülkede %50 oy alıpta bunları yapsan şimdiye çoktan iç savaş çıkmıştı. Ankara' da adamı dersest edip İstanbul' a götürmek de nedir? Türk milletinin haklarını savunan Ümit Özdağ' a bu muameleyi reva görenlerle birlik olan sözde milliyetçileri esefle kınıyorum.
https://www.haberturk.com/kartalkaya-da-otel-yangini-3757907
Bu ülkede can güvenliği, denetim, önlem alma yok. Zengin olsanda, fakir olsanda ölüm bulur adamı.
-
"KİM SİGORTA ETTİ?"
Önlemlerin alınmaması nedeniyle yaşananların sorumlusunun Kültür ve Turizm Bakanlığı olduğunu belirten İş Güvenliği Uzmanı Dr. Suat Sarı, “Almanya, İsviçre, Fransa kayak merkezlerinde yangın güvenliği kontrolü her yıl yapılır. Sigorta kuruluşları bu kontrollerin yapılmadığı otellere sigorta onayı vermez. Bu otele kim, nasıl sigorta onayı verdi?” diye sordu. kynk: Cumhurşyet gaz.O kadar para verip ülkemizde tatil yapmak pek akıl-mantık işi değil maalesef.
Deprem karnesi ortada bir ülkede her türlü bina can güvenliğinden noksandır.https://www.sozcu.com.tr/sahan-gokbakar-i-cileden-cikaran-goruntu-p129611
Biz normalmiyiz ki insanları suçluyorsun? Senin gibiler yalandan duyar kasınca ne oluyor?, Yalandan 3-5 gün sosyal paylaşım yapınca ülke düzeliyor muı? Düzelmiyor. Sorumlulara tepki gösterilmedikten sonra kayak yapan ile senin aranda ne fark var? Yok. Başka ülkelerde 1 kişi bürokrasi yüzünden ölse ülke birlik olup sokağa dökülüyor. Sizde bu yok. Dolayısı ile hiç boşa şow yapma Şahan efendi. daha yeni 250 bin kişi diri diri gömüldü, bina terörüne kurban gitti. Ne oldu insanlar öldükten sonra duyar kasmanın kime ne yararı oldu? bla, bla, bla...
https://www.sozcu.com.tr/akp-ye-gecen-zorlu-akp-li-trollerin-diline-dustu-p129601
İyi partili olsan ve de buna hakaret etsen içeri tıkarlar. Oysa ki adam dibine kadar hakareti hak ediyor. Onun için sandığı boykot ediyorum. Hepsi aynı bunların. Seçmen iyi niyeti ile gidip kendi ideolojisine yakın parti-vekil' e rey veriyor. Beyefendi arsızca gidip seçmenin iradesine ihanet ediyor. Seçilmiş adam hangi hakla gidip seçmenin onay vermediği partide görev alabiliyor? Bu v.b. şahıslar millete alanen sövüyor resmen...
https://www.haberturk.com/son-dakika-umit-ozdag-tutuklandi-3758276
Heh tam oldu. Ümit Özdağ ne suçu işledin?
"Suriye halkını kin ve düşmanlığa sevk"
İyi de Suriye' li sığınmacılar bu ülkenin vatandaşı/halkı değil ki?
Suriyelileri kışkırttı(yok öyle bir suç) diye laikdinci(!) bir Türk içeri atılıyorsa gerçekten bu ülke bitmiştir.
-
AYTİMUR GÖZALTINA ALINDI
Şüpheli Gönül Derman Aytimur, ‘677 sayılı tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması kanununa muhalefet’ suçundan gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, Aytimur hakkında ‘Dolandırıcılık’ suçundan da inceleme başlatıldığı belirtildi.Bu mantıkla önce siz gidin alenen milyarlık miras(?) kavgasına tutuşmuş menzilcileri ttutuklayın o vakit. Öyle ya adama sorarlar. Tekkecilik suçsa ne demeye bu yapıları görmezden geliyor, vatandaşın bu bataklıklara düşmesine sebep oluyorsunuz?. Elin meczubunu tutuklamakta nedir? Meczup işte meczup tutuklanır mı? Doğru tımarhaneye!. Diğerleri ise ap açık gerçek dolandırıcı!. Bir şeyh efendinin milyarları nasıl olur? Bu servet atasından mı miras kalmıştır? Kaynağı nedir bu servetin? Böyşe çifte standart olmaz!.
-
Yagının günah keçisi bulundu dağılın.
Aklımızla alay ediyorlar resmen.
Belediye başkanı bizim mıntıkamız değil yetkimiz yok der. Buna rağmen otelin kendisine yaptığı başvuruya yetkim yok demez?! Tanju Özcan bu işler Atatürkçü' yüm ayaklarına yatıp kuran la görev yemini etme şovuna benzemez değil mi? Şakamısın sen birader? Yetkin yoksa ne demeye kapıdan geri çevirmedin oteli? Çok net denetim yetkisi bizim değil turizm bakanlığının dersin. Yetkisi yok ama ayağına gelen harç fırsatınıda kaçırmamış anlayacağınız uyanık. Baktı ki riskli o vakit 3 krş avanta için değmez demiş anlaşılan.
Diğer yandan bakanlığa ne demeli? Yetki sende işte bu da açık. İşletme ruhsatı yetkisi sende işte. İşletmeye ruhsat vermek demek can güvenliği var, denetlemişiz, sorumlusu biziz demektir. Şamil Tayyar yetki bakanlıkda diye itiraf etmiş. Bu işletmeye ruhsat veriminin sorumlusu akape' dir. Denetim, can güvenliği akdevletin(!) görevidir. Bu işi baştan savma özel düzenleme ile savsaklayamazsın. Bu mantıkla kolluğu da özelleştirin o vakit. Kolluk niye var? Can ve mal güvenliği için. Denetimde bu bağlamda mecburi verilmesi gereken elzem hizmettir. Devlet sorumluluğu bu şekilde taşaron özel dentim(bas parayı al belgeyi) hüllesi ile baştan savamaz. Böyle kılıfı yemezler. Yargılanmasanızda vicdanlarda, hakikatte, bu işin sorumluluğundan yırtamazsınız. Devlet her türlü önlemde kusursuz sorumludur. Deprem oldu, mütait suçlu; sen onu külahıma anlat. Elektirik su bağladığın bina oturmaya müsait güvenli yapıdır resmi onayını gerektirir. Yani en son onaycı devletdir. Bu ülkede bağımsız yargıçlar, yargı olsa depremde, şunda bunda bak bakalım bir daha insan ölüyor mu? Ölmez çünkü yargı olsa bir fatura olur. Fatura bedel ödeyen cana kastedemez. Hem cezai- hem maddi yaptırımları olan bir eyleme kimse girişmez. İnsan hayatı ucuz, cezasızlık garantisi devletçe sağlanınca işte bunların yaşanması kaçınılmaz maalesef. bu rezillikler insan hakları sınırlı şeriat ülkelerinde, kominst rejimlerde bile yaşanmamaktadır. Oralarda bile bir yaptırımı var insan canına kastın. Yuh ki ne yuh. Başka hangi ülkede doğsa insan bu kadar utanır hayal edemedim açıkçası. Daha beter bizim çapımız da, kurumsal görüntüde hangi ülke var? Yok. Gösterenin anlını karışlarım, hodri meydan!.
-
Zelzele bahane. Durduk yere binaları çöken ülke!.
Vay anasını sayın seyirciler, Sanatçılar devleti ortadan kaldırmaya teşebbüs halindeymişer. İyi de soruşturma için 12 senedir neredeydiniz?
Bu olay esasında basit bir hükümet ile halk arasında ağacıma, parkıma dokunma kavgası idi. Hükümet bu basit olayı yani kıvılcımı yangına çevirdi. Yangını söndüreceği yerde yangına mazotla müdahale etti desek yeridir. 3.5.7. gün ağaç kesmekten vazgeçtim deseydi olay kapanmıştı. Halkla inatlaşan hükümet halkın arasına karışan marjinal grupları öne sürerek bu olayı devleti ortadan kaldırmaya kalkıştılar diye lanse etti. Dünyanın her yerinde haksız fiillere karşı halk sokaklara dökülüyor. Hatta meclis basıp yakıp yıkıyor. Ama h,ç bir devlet/hükümet de kalkıp bunlar gibi protesto hakkını kullanan halkı bu şekilde itham edemiyor. Bu manzaraya bakan kimse bu ülkede hak-hukuk demokrasi insan hakları var diyemez.
-
Neden? "Yalancı şahitler" diyince benim ilk aklıma gelen "kabataş yalancısı" oluyor?
Sizi gidi sizi... Demek bu "ahlaksız" sanatçılar yalancı tanık. Derhal tutuklayın mübbet ağırlaştırılmış verin. İdamı geri getirin asın bunları hatta...Tonlarca kokain ülkeden çıkacak ve devletin kurumları bunu görmeyecek öyle mi? Bu iş otel denetlemeye de benzemez ki kalkıp Truhan Çömez gibi denetimsizlik diyip olayı basitçe geçiştirelim?. İnsan ister istemez Sedat Peker' in iddiaları acaba doğru mu? Bu iddialar gerçek olabilir mi diye düşünmeden edemiyor.
Sizi gidi sizi.... -
"pavyon mu lan burası" Seni bu ülkede öğretmen/müdür yapanı, diploma vereni, okutan hocaları esefle kınıyorum.
İlkokul çocuğu ne anlar ulan pavyondan? Manyakmısın, hastamısın? Başka kelime mi bulamadın çocuk döverken? Tek kelime ile rezalet!. Boşuna dememiş Atatürk: "öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacak" diye!99 marmara depreminden buyan ne değişti? O günde 2 senede bir rapor çıkmazdı. Kamu görevlileri yargıdan muaftı. Bugün de!. Değişen hiç bir şey yok. Bunun tek sorumlusu bu millettir. İnsanın öldüğü zaman ekmek-battanşye paylaşmak marifet değildir. Asıl marifet ölenlerin hesabını birlik olup sormakktır. Ölenlere zerre saygısı olan milletler, toplumlar bunu yapar. Deprem dış hibe yardımlarını memur maaşı ödemede kullanan hükümete(devlet), bürokrasiye seyirci toplum. Hiç boşuna maddi yardım yaptım diyip vicdanını rahatlatmaya çalışmasın. Bu manzaranın sorumlusu buna tepki vermeyen milletttir. Elbet bu ülkede "Ateş düştüğü yer yakar." Da sıra sana da gelince anlarsın anlamasına da iş işten o vakit çoktan geçmiştir. Piyango bana vurmaz, deme sakın ha. Bak son yananlarda eminim öyle düşünmüşlerdir. Bu ülkede piyango vurma olasılığı çok ama çok yüksektir. Bi bakmışsın 6. sınıf öğrencisi doktor adayısındır ve yolda kaldırımda yürürken elektirik çarpıvermiş ölmüşsündür. Veya kaldırım çökmüş kendini lağım kanalında kilometrelerce ötede ölü bulmuşsundur.. Veya en hazini : 5 yaşındasındır kaldırımda okuldan evine dönerken üzerine bina çökmüş canlı canlı gömülerek can veren bir çocuksundur. Çoluğu cocuğu olan hiç bir toplum yurttaşının ölümüne bu kadar duyarsız kalmamalı. Hep birlik olup en yakın Sırbistan örneğinde olduğu gibi hükümetleri istifaya zorlamalıdır.
https://www.sozcu.com.tr/esi-benzeri-gorulmemis-skandal-p132206
Bu dünyaca kıskanılan ülkede katil Hizbulah teröristi önce şizo raporu ile dışarı salınmış. Sonra hiçbir şey olamış gibi o sabıka ve deli raporu ile doktor olmuş .Şaşırdık mı? Belki haberi yapanları tutuklayıverirler he ne dersiniz?