Anlıklar
-
Bana neyin yanlış olduğunu söyle_?
(Ne ters gidebilir ki?)
Cümlelerimi didikle, didik didik didikle
Tersten bak, zaman harca. Din adamı kılığında akademik personel göreceksin. Gözlerinle. Sadece bak..
Uygarlığın yüceleştirdiği, putlaştırdığı, kutsadığı, dokunulmaz haline gelen yeni tabu "bilim" kavramı. O kadar yüce ki; eleştiremedik, dil uzatamadık, tüm suçu kapitalizm adlı canavara attık. Ona hiç bir kötülük/yanlışlık ve hata yüklemedik, bu gözlerimizi kör etti ve görmek istemiyoruz. Bilim üreticilerine; içimizden çıkarak ellerinden gelenin en iyisini yapan insanlar olarak bakıyoruz: Askeri hiyeralşiye benzer bir norm ağı ve düzeniyle örgütlüler ve neredeyse emir almak ve memuriyet dışında kımıldayamazlardı.
Bilim kurumu ya da kavramı kurumsal olarak subjektif çıkar çelişkileriyle örülü bir dünyada bilgi üretti. Hepimiz çocukluğumuza, içtenliğimize dönelim. Dünyayı ve olan biteni doğal kavradığımız günlere. Kimsenin bize zorla öğretmediği zamanlara. İçimizden aklımızdan bildiğimiz günlere.
Herkes karşı bildiriler yazdı. Hiç kimse beni dinlemedi.
Olsun. Canlar sağolsun.
-
Bilimin varoluşunuz/varlığınız/ontolojiniz hakkında söylediği;
Bilmiyoruz, araştırıyoruz, bir kesinlik üretemeyeceğiz gibi zor görünüyor ama yine de ..?? (belki de bizim konumuz değil, elimizden geleni..) (Şurada şu seçenekler)
Popüler ,popülerleştirilmiş standart bilim
Hiçsiniz.
Özgür iradeniz yok.
(Sadece) Maddesiniz.
Yokolacaksınız.
Bilinemez.Buna iyi bakın. Bi daha bak.
Hiçtik, tozduk, buluttuk, deniz, balık insan..
Halk bilgeliğine bak. Yerleşik doğu bilgeliğine bak. Kültüre bak. Çocuk kavrayışına bak.
Bilimin yaptığı
Evrenin nasıl varolduğunu arama-devam edecek-
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Popüler ,popülerleştirilmiş standart bilim
Hiçsiniz.
Özgür iradeniz yok.
(Sadece) Maddesiniz.
Yokolacaksınız.
Bilinemez.-devam edecek-
Nasıl yani?
HiçNasıl olduk?
hiçNereden geliyoruz
hiiiiç, hiçtenFelsefesi de var
Köleye yakışır.. Dedirtsene bana onları: Dedirtsene...
-
materyal materyal. Sağın materyal solun materyal. Materyalden doğduk. Tanrıdan doğmadıysak materyalden doğduk, kabullen
Hiç olacağız.
Materyal eski. Materyal ilkti. Tanrı değilse materyal. Ezeliyse materyal.
Materyal bize dönüştü biz geri materyale dönüşeceğiz ya da neyse o/ney
Bu ne?
Bu ne bu_?Kral f.....niz burada çıplak. Bilin.
Kimse kral çıplak diyemiyor.
-
Bana neyin yanlış olduğunu söyle_?
(Ne ters gidebilir ki?)
Cümlelerimi didikle, didik didik didikle
Tersten bak, zaman harca. Din adamı kılığında akademik personel göreceksin. Gözlerinle. Sadece bak..
Uygarlığın yüceleştirdiği, putlaştırdığı, kutsadığı, dokunulmaz haline gelen yeni tabu "bilim" kavramı. O kadar yüce ki; eleştiremedik, dil uzatamadık, tüm suçu kapitalizm adlı canavara attık. Ona hiç bir kötülük/yanlışlık ve hata yüklemedik, bu gözlerimizi kör etti ve görmek istemiyoruz. Bilim üreticilerine; içimizden çıkarak ellerinden gelenin en iyisini yapan insanlar olarak bakıyoruz: Askeri hiyeralşiye benzer bir norm ağı ve düzeniyle örgütlüler ve neredeyse emir almak ve memuriyet dışında kımıldayamazlardı.
Bilim kurumu ya da kavramı kurumsal olarak subjektif çıkar çelişkileriyle örülü bir dünyada bilgi üretti. Hepimiz çocukluğumuza, içtenliğimize dönelim. Dünyayı ve olan biteni doğal kavradığımız günlere. Kimsenin bize zorla öğretmediği zamanlara. İçimizden aklımızdan bildiğimiz günlere.
Herkes karşı bildiriler yazdı. Hiç kimse beni dinlemedi.
Olsun. Canlar sağolsun.
Bilim adamı ile bilim aynı şey değil.
Elitist ayrıcalıklı toplumun bilim adamlarına bakıp bilim kötü demek yanlış hedefe odaklanmaktır.
Okulsuz toplumu okudum .
Neymiş öğretmenler kütüphaneciler müzeciler ders vereceklermiş sokaklarda.
Hayrına mı verecekler dersleri?
Çingeneler ile yörükler var okulsuz yaşayanlar onlar gibi mi olalım? -
Üretim kölelerisiniz. Sonsuza kadar.
Yüce felsefeniz.Ölüp gidecek materyaller bana bilim öğretti.
Zaten yokolacak varlığın bulutta bulut bir zamanda bana ne bilim ahkamı kesti? Hangi etik tabanla? Yokluğun, hiçliğin, mutlak yokoluşun ve özgür iradesizliğin etiği mi? Bunun bilişi mi?; Bunun etiği mi? Yokluğun verdiği sorumluluklar mı_? Hiçliğin verdiği sorumlulukla mı?_
Varken huzuru aramanın etiği.
Zaten yokolacak
Yokolup gideceksin ya.. Ne anlamı var. -
Üretim kölelerisiniz. Sonsuza kadar.
Yüce felsefeniz.Ölüp gidecek materyaller bana bilim öğretti.
Zaten yokolacak varlığın bulutta bulut bir zamanda bana ne bilim ahkamı kesti? Hangi etik tabanla? Yokluğun, hiçliğin, mutlak yokoluşun ve özgür iradesizliğin etiği mi? Bunun bilişi mi?; Bunun etiği mi? Yokluğun verdiği sorumluluklar mı_? Hiçliğin verdiği sorumlulukla mı?_
Varken huzuru aramanın etiği.
Zaten yokolacak
Yokolup gideceksin ya.. Ne anlamı var.Yok olacağım diye kalan yaşamımı hiçe sayamam.
Sayan varsa gidip intihar edebilir.
@Mistik kendisi yok olup gitmek istemiyor ama başkalarının yok olmasını istiyor. Yok edecek miş dünyayı. -
Materyal, yok, hiç, yokolacağız, hiçiz vb tabanlı ontoloji ve bunun etiği, buna dayalı etik ile mi bilim savunuyorsunuz?
Kime karşı niye?_
Varken varız, iyi duygular..Bunlar yokolmayacak mı?
Kalıcı mı? -
@TENTEN Yönetici ya da moderatör engelleyemediğim için seni engelleyemedim ama engellesin
-
Yani kafamda engelledim haliyle
-
Materyal, yok, hiç, yokolacağız, hiçiz vb tabanlı ontoloji ve bunun etiği, buna dayalı etik ile mi bilim savunuyorsunuz?
Kime karşı niye?_
Varken varız, iyi duygular..Bunlar yokolmayacak mı?
Kalıcı mı?Kalıcı tabi. Hiçlikten hiç çıkar.
Varolduğumuza göre hiçlikten çıkmadık. -
Şöyle ve üzgünüm. Yorumlarımı bence sıralı ve düzgün şekilde okumuş/okuyor olamazsın. Okuyor olsan bunları yazamazsın. Okuyup bunları yazıyorsan zaten ben seninle istesem de iletişim kuramam ya da yanıt vermem uygun olmayacak çünkü ne yöne çekilir, ne yanıt gelir, ne anlarsın, hiç bir şey kestiremiyorum. Bir şey anlatıyorum onu hiç açıklamamış ve anlatmamış ve söylememiş hissettiriyorsun. Bana göre tamamen ilgisiz bir bildirim veriyorsun ve tüm yorumlarımı içeriğimi bana göre benim anlattığım anlamda bütünüyle yanlış ele aldın ya da kopuk okudun ve ilgisiz bir yöne konu dışına taşıdın ve üzgünüm ve bunu istemezdim ama üzgünüm. Yazarın serbest içeriğine ilgisiz tersleyici bildirim cevap yetiştirme gibi bir uğraş var hatta direkt rahatsız edici ,zorlayıcı ve gerekirse yazarlığımı durduracağım üzgünüm. Yani kendimi saçmasapan bir şekilde bunaltamam. Ben ateist forumunuza gelmedim. felsefe forumu. Serbest bir şekilde içerik düşünce ve felsefe üretimi sunma çabasındayım . Hiç bir üretiminiz yok moderasyon almışsınız, yemekteyiz izler gibi içerik eleksiyonu yapıyorsunuz ve üye bezdiriyorsunuz. Pes. Atesiforum şımarıklığıyla felsefe platformu denetleyecekseniz ya kesin bunu durdurun ya da sen ve bilimci arkadaşların burada bilim bilim bilin bilin takılın sorun yok tamam..
-
Şöyle ve üzgünüm. Yorumlarımı bence sıralı ve düzgün şekilde okumuş/okuyor olamazsın. Okuyor olsan bunları yazamazsın. Okuyup bunları yazıyorsan zaten ben seninle istesem de iletişim kuramam ya da yanıt vermem uygun olmayacak çünkü ne yöne çekilir, ne yanıt gelir, ne anlarsın, hiç bir şey kestiremiyorum, bir şey anlatıyorum onu hiç açıklamamış ve anlatmamış ve söylememiş hissettiriyorsun bana göre tamamen ilgisiz bir bildirim veriyorsun ve tüm yorumlarımı içeriğimi bana göre benim anlattığım anlamda bütünüyle yanlış ele aldın ya da kopuk okudun ve ilgisiz bir yöne konu dışına taşıdın ve üzgünüm ve bunu istemezdim ama üzgünüm. Yazarın serbest içeriğine ilgisiz tersleyici bildirim cevap yetiştirme gibi bir uğraş var hatta direkt rahatsız edici ,zorlayıcı ve gerekirse yazarlığımı durduracağım üzgünüm. Yani kendimi saçmasapan bir şekilde bunaltamam. Ben ateist forumunuza gelmedim. Serbest bir şekilde içerik düşünce ve felsefe üretimi sunma çabasındayım . Hiç bir üretiminiz yok moderasyon almışsınız, yemejkteyiz izler gibi içerik eleksiyonu yapıyorsunuz ve üye bezdiriyorsunuz. Pes. Atesiforum şımarıklığıyla felsefe paltformu denetleyecekseniz ya kesin bunu durdurun ya da sen ve bilimci arkadaşların burada bilim bilim bilin bilin takılın sorun yok tamam..
Ben ateist değilim.Deneycilik felsefesinin türevlerine(pragmatizm,pozitivizm,duyumculuk) inanıyorum. Ateist gibi görünmem bu yüzden.
Ateistforum yönetcisi değilim. Binlerce kez banlandım orada. Bazılarından kendim çıkıp başka nickle girdim.
Senin nick orada hala açık.
Kasyopya celselerini eleştirdim. Hiçbir tutarlı yanı yok. Quija tahtası ile haberleştiğine inananlara Kusura bakma deli derim. Bana bir faydası yok. SAna varmı diye sordum gittin forumlarında sordun cevap gelmedi.
Neyse umurumda değil neye inandıklarınız.. Sözde özgürsünüz. Özgür olsaydınız bu hastalıklarınızdan kurtulurdunuz. -
Şöyle ve üzgünüm. Yorumlarımı bence sıralı ve düzgün şekilde okumuş/okuyor olamazsın.
Yorumlar okunacak gibi değil ki.
Türkçeyi sonradan öğrenmiş birinin sözel yeteneğiyle yazılmış gibi. Hatta daha anlaşılmaz diyebilirim.Yanlış anlama ama;
Uzaylılar, tanrılar, cinler, periler vb. inançlar için tavsiyemiz çok açık.
Psikiyatriste gidip ilaç isteyeceksin. Başka yolu yok. Tek başına sağlıklı beslenme ile bu inançlar düzelmez.Eğer bu inançlardan kurtulmak istemiyorum diyorsan bence tekrar düşün çünkü akıl sağlığın bozulmaya başlamış gibi görünüyor. Yaklaşık 2 gündür anlaşılmaz şeyler yazıyorsun.
(Kimseye hakaret olarak değil, dostça uyarı, tavsiye anlamında yazmış bulunuyorum.) -
@TENTEN İçerik bütünlüğüm okunmuyor bu bal gibi ortada.
Neyi konuşuyoruz ama;?
Ben çocuk muyum?
Yukarıdakilerin hepsini kaç kere bildirdin zaten ve ne ilgisi var? Nereden çıktı?
Yahu sen beni muhtemelen ve çok büyük ihtimalle okumuyorsun, okumuyorsun. Sana ne yazılır!
Beni foruma çağırıyorsanız, serbest yazar, serbest düşünce yazar, zaten az çok biliyorsun
Ben hiç bir yerde kendimi saklamadım
Serbest düşünce yazdırmayacaksan ya da mevcut okuyucunun, mevcut üyenin tahammülü yoksa serbest yazar çağırma.Ben ateistforumunuza dinimi bildirmeye savunmaya da gelmedim
Buraya size bildirime de gelmedim
Çağrıldım geldim, en içten doğal biçimde yazdım, serbest ifadelerimi, serbest düşüncelerimi sürdürdüm hatta kendimi eski kişisel gündemden çatışmadan uzak da tutmak istedim ki hiç açmayayım, nazikçe forum yapalım, olabildiğine felsefe tabanında kalalım ve serbest düşünce içten düşünceler açalım ve ben hatta kişileri/sizleri rahatsız edecek düşünceleri gizleyeyim ve geri de tutayım istiyordum. Tuttun bana yazdığın her şey bilim karşıtı dedin. Bunu dediğin başlık buydu. Üstünde yazılanlar belliydi.Serbest düşünceli olmayan yazar çağırırsın, o bilime uygundur o yazar.
Benim bilim/dünya algımla -ki belli- -gizlenmiş değil- sorunun, çatışman/batışman varsa beni ilgilendirmez ama varsa beni neye çatışmaya mı çağırdın?
Beni bana bildirmeye mi çağırdın? Yazar/katılımcı alarak mı çağırdın?
İçerik üretici olarak mı çağırdınız?
Eğer öyleyse ürettiğim içerikle niye boğuştun?Şimdi bilim kavramında çatışacak ,bilim bildirecek ahkam kecesek, vaaz verecek çoluk çocuk arıyorsanız açarsın bir ateistforum gelenlere bildirir bildir durursunuz
Dalga geçer dalga geçer durursunuz, cehalet bildirirsiniz ,bilgi bildirirsiniz
Herkesin aynı gakladığı, herkesin bilim diye gakladığı yerde değilsek ben bilimin ne olduğunu biliyorum, bilim adamının kim olduğunu senden öğrenecek değilim ve sen bana bildirme git beni okuatesitforuma gelen dindarın üzerine atılmayı bekleyen lejyonerler gibi habire yarım yamalak okumadan cevap yetiştiriyorsun
Okumadan içeriğe cevap yetiştiriyorsun.ateistforum çömezleri toplanın bir forum açın, bilimle ezecek/dövecek bilim bildirecek ahkam verecek/kesecek çoluk çocuk arıyorsanız onları da çağırın.
Beni okuyorsan okursun dinliyorsan dinlersin. Nezaket ve iletişim tabanlı, empati tabanlı iletişim kurarsan kurarsın
Ben ruhumla varlığımla, içeriğimle çatışacak batışacak okuyucu bu beni yoruyor. Yatağa huzursuz giriyorum geldiğime geleceğime yarı böyle pişman oldum. Ben bu işi yazarlığı yarı bıraktım zaten yoruldum, suskundum..
İkincisi; Burası bir felsefe forumu mu?
Kendi düşünce üretimi, içeriğini sunarsın, bağımsız içerik üretirsiniz.
Hani?
Ne yazdınız yorum sunalım cevap verelim, biz de yazalım?
Video sunma değil?Yahu bilim denetçiliği yapıyorsunuz, içerik kovuşturmacılığı yapıyorsunuz
,Bir de üste çirkinsiniz üste çıkarsınız basın gidin -
Ben (diğerleri gibi sizin gibi bilim kıçında gezmedim serbest bilgi topladım) ve serbest içerik üreticisiyim. Serbest yazarım. Sınırlamam sınırlanmam. Ben sınırlanmış, sınırlanabilen, mülkiyetlenmiş mülkiyetlenebilen ,denetlenmiş denetlenebilen hiç bir şeyi hiç bir zaman (iletişim paradigması olarak) üretmedim zaten üretmem. Serbest söyleyiş, doğaçlama, çalakalem içtengele yazarım (nadiren tersi bunalırız çatışma olur kavgadan kötü sözden sakınma olur biraz). İstenen buysa çağır. Buna tahammülün yoksa bilim papağanlarının hepsi aynı şeyi söyleyebilir
-
Özgür/serbest düşünceye tahammülü olmayan ya da özgür/açık düşünceye saldırgan ya da karşı bildirgen, sınırlı/tutsak/bağlı/bağımlı düşünen üyeler ve okuyucuyla ya da üye birliği/çoğunluğu ve toplantısıyla özgür düşünceli yazar , serbest içerik üreticisi çatışması. Ne anlandığı önemli değil. Bilim bilimciler felsefeyle törpülenmeden özgür içerik için okuyucu olamazlar. Çatışmacılar. Dinlemek için kulakların boyutu önemli değil. Egolar bilim pompasıyla özel şişirilmiş bu inmeyecektir ve indirmek benim işim değil, sadece bunaltı.
-
Ben (diğerleri gibi sizin gibi bilim kıçında gezmedim serbest bilgi topladım) ve serbest içerik üreticisiyim. Serbest yazarım. Sınırlamam sınırlanmam. Ben sınırlanmış, sınırlanabilen, mülkiyetlenmiş mülkiyetlenebilen ,denetlenmiş denetlenebilen hiç bir şeyi hiç bir zaman (iletişim paradigması olarak) üretmedim zaten üretmem. Serbest söyleyiş, doğaçlama, çalakalem içtengele yazarım (nadiren tersi bunalırız çatışma olur kavgadan kötü sözden sakınma olur biraz). İstenen buysa çağır. Buna tahammülün yoksa bilim papağanlarının hepsi aynı şeyi söyleyebilir
Hala hakaret ediyorsun.
Bilim kıçında geziyormuşuz.
Metoroloji haritalarını nereden aldın? Kendin mi ürettin? -
@ictenlik
Bilim karşıtlığından gözünüz dönmüş.
Buraya bilimsel üretim sayesinde yazabiliyorsunuz. Teknoloji de bilim sayesinde var oldu. Hatırlatırım. -
Şimdi bilim kavramında çatışacak ,bilim bildirecek ahkam kecesek, vaaz verecek çoluk çocuk arıyorsanız açarsın bir ateistforum gelenlere bildirir bildir durursunuz
Burada özgür düşünce var. Eğer "kimsenin yazdıklarımı yorumlamasını istemiyorum" diyorsanız kişiye özel bölümde yazın.