Anlıklar
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
@TENTEN, içinde söyledi: Anlıklar
Bu uzaylı senaryolar dinleri kaldırmak için uyduruluyor ise neden insanlar bu senaryolara inansın?
Uydurulmuyor gerçek ise deliller ne?
Hangi, uzaylılar o zaman? Tarihi kalıntı eser var mı?Delil ne biliyor musun? Yaptığınızın küstahlığın ,üstünlükçülüğün/şovenliğin daniskası, dik alası olması. Bana delil sorma nedir? niyedir?
Senin algın bozuk.
Böyle bir şeyi düşünmen bile hata.
Delil sormayacaksam neyi soracağım?
Şu şu şeyler yüzünden kabul ediyorum diyemiyor musun? -
Dinleri tanrıları ortadan kaldırmıyor.
Kaldırıyor o halde saçmalık
Eğer gerçek bu olsaydı, öyle ele alınsaydı ya da buna inanılsaydı din min kalmazdı (monoteist dayanak çözünürdü, vahi bağlamı çökerdi, politeistik bağlama geçerdi). Bunu kaç kez söyledik.
Bunlar uzaylı sürüngen denilen griler mi?
Hayır, ilgisi yok
Bu uzaylı senaryolar dinleri kaldırmak için uyduruluyor ise neden insanlar bu senaryolara inansın?
Uydurulmuyor gerçek ise deliller ne?
Hangi, uzaylılar o zaman? Tarihi kalıntı eser var mı?İnsanlar buna inansın diyen kim?
Uydurulup uydurulmadığını soran kim? Bu nereden çıktı? ne alakası var?
Sitchin Tevrat okuyup, Sümer çözümleyip o kanıya vardığında o onu bağlar mesela. Diğeri de bu mantıklı galiba böle olabilir derse o onu bağlar. Sürü olarak bir şeye inanmak (kabul etmek) ya da reddetmek (bilmeksizin inkar etmek) zorunda değiliz, her ikisi de değil ve elimizde zaten mutlaklar yok.Benim makul gerekçelerim diğer hiçbirinizi ikna edemez, edebilse şimdiye kadar ederdi, bu subjektivite. Ben bu fikirlere dirençli arkadaşlarla onlarca forum ve onlarca sosyal medya grubu vb temasıyla binlerce kişiyle zaten önceden yazıştım, fikrim var.
Ben kişisel kanı güveni edinmişsem ya da öyle olabileceğine kişisel düzeyde ikna olmuşsam bu benim kişisel gerekçelerim, kişisel öğrenimimi kapsar, bu onu zaten kesin yapmaz. Bence kesinliğe en yakındır ,e ngüçlü olasılıktır ve bana göre kesin gibidir çünkü gözlem derim. Benim görüşüm-bakışım o derim. Düşünce tabanım o derim. Neyse. Bu benim yaşam gözlemimi kendi iç değerlendirmemi kapsar.. Kişisel okumalarım, araştırmalarım ve gözlemlerime vurgu yapardı . Hepsini tek tek açsam (ki denedim beni yormaktan başkası değil) binlerce saat tartışsam da yazsam da boğuşulacaksa boğuşulurdu (kişi tersine dirençliyse dirençlidir) ve diğeri aynı yolla ikna olmayabilir. Kafamı çıkarıp senin kafan takabilir miyim?_ İsterse içindeki tüm herşeyi verebilirim. Yine de aynı şeyi düşünmeyebiliriz.
Size denen o değil. Beni rahat bırakın. Yargıyı kesin. Kanaat özgürlüğü, düşünce, ifade özgürlüğü ,toplumsal hak ve özgürlüklerinizi gözden geçirin ve temel düzeyde bilgi edinin. Temel hak saygısı edin. ve okumuyorsun bu nedenle seninle zaten yazışılamaz, bu forumda engelenemediğin zorunlu kaldık-bırakıldık . -
Senin algın bozuk.
Şu şu şeyler yüzünden kabul ediyorum diyemiyor musun?Senin şu ifaden bozuk
Senin bunu yazman hata
Senin benim kişisel algıma karışman hata. Subjektif üstünlük taslama ve bunu göremeyecek kadar körsün sen -
Senin algın bozuk.
Şu şu şeyler yüzünden kabul ediyorum diyemiyor musun?Senin şu ifaden bozuk
Senin bunu yazman hata
Senin benim kişisel algıma karışman hata. Subjektif üstünlük taslama ve bunu göremeyecek kadar körsün senKişisel algına kimse karışamaz.
Beynine kimse müdahele edemez.
Geç bunları .Dur sana malzeme vereyim benimle eğlenmen için.
Mesela ben döngülü evren modeline inanıyorum.
Delil olarak elimde çok az şey var. -
Kişisel algına kimse karışamaz.
Geç bunları .Bak şimdi sana kırk kere yazıldı. İstersen yanıma gel. İstediğin algı testine girelim senle. Okuduğunu algılama ,mantıksal algılama, analitik algılama, ne tür algılama istiyorsan herhangi bozukluk bul göster bana. Daha iyi algıladığını göster bana. Bi delil göster bana. Aranızda varsa isteyen kendini alsın gelsin açık adres yazacağım davet edeceğim ,biri test seçsin beraber yapalım yanyana.
Okumuyorsun ve engellenmediğin sana zoraki yanıt veriyoruz
-
Kişisel algına kimse karışamaz.
Geç bunları .Bak şimdi sana kırk kere yazıldı. İstersen yanıma gel. İstediğin algı testine girelim senle. Okuduğunu algılama ,mantıksal algılama, analitik algılama, ne tür algılama istiyorsan herhangi bozukluk bul göster bana. Daha iyi algıladığını göster bana. Bi delil göster bana. Aranızda varsa isteyen kendini alsın gelsin açık adres yazacağım davet edeceğim ,biri test seçsin beraber yapalım yanyana.
Okumuyorsun ve engellenmediğin sana zoraki yanıt veriyoruz
Test yapmak ile anlaşılmaz.
Testin farkında olmadan yapılması gerekiyor.
İnsanlar rol yapabilirler.
Ben girdim öyle testlerden birine psikotik depresyon raporu aldım.
Sorularda saçmasapsandı. -
Ayrıca Şizofrenler zeki insanlardır.
Ama eşik değeri diye birşey onu geçince gerçek ile sahteyi ayırt edemiyorlar.
Beni mesela ajan zanneden biri kıbrıs gazisi vardı.
Ama diğer zamanlar aklı başındaydı.
Teste girse sağlam çıkar esnada. -
Birde sana yazmıştım. Hangi forumda olduğunu unuttum.
Sağlam insanlar bile karanlık beden sıcaklığı ile aynı su kabına koydukları zaman sanrılar gördüğünü yazmıştım. -
Test yapmak ile anlaşılmaz.
Testin farkında olmadan yapılması gerekiyor.
Ben girdim öyle testlerden birine psikotik depresyon raporu aldım.
Sorularda saçmasapsandı.Herşeye delil diyen siz değil misiniz?
Peki o zaman ben sana bir kaç gösterge sunayım. Gerçek insan tanıklar.
Bana üniversite yıllarında düşünen adam lakabı takıldı, Bakırköydeki heykelle özdeştirildim. Birinci sınıftan sonra okula devam etmedim, hiç bir derse katılmadım sadece vize final geceleri kitaplar ve ders notlarıyla okulu bitirdim. Ticaret hukuku, idare hukukunu felan tek bir gece okudum ve sınıfın en başarılı 3-5 notundan birin alırdım. Derslerinden 90 -95 aldığım profesörler kim bu hiç görmedik dediler? Bir hafta ders çalışanlar anlamadıklarını bana sorarlardı. Bütün çocukluk, gençlik okul ve çalışma yaşamım her türden/sınıftan insanın zekamı vs onaylamasıyla geçti. Hala kardeşimi gören ortaokul arkadaşlarım içtenlik ne oldu? diye sorarmış çok zekiydii diye eklerlermiş. Bilgisayarında sorun olan bana sorardı, kafası karışan bana sorardı, yönetim kurulu yazıları bana yazdırıldı, kendi müdürüme ,iş avukatlarına hukuk anlatırdım vs. Algımın bozuk olduğunu belirten tek bir gerçek kişiye gerçek yaşamda rastlamadık.
Bunların hepsini gerçek insan tanıklarla ispatlayabilirim. Sanal dünya yanıltıcıdır beni tanımıyorsun.
-
-
Birde sana yazmıştım.
Algımın bozuk olduğunu uydurmadığını nereden bileceğim
Uydurmuyorsan delil nerede gösterDelil o laura denilen kadının quija tahtası ile malum varlıklarla ileitşim kurduğuna inanman.
Eğer inanmıyorsan yalan söylüyorsan bu seferde sahtekar olursun.
Ben o celseleri ilk başta kuran gibi ayet yazamazsınız iddiasına karşı yazıldığın zannediyordum.
Ama sayfalarına girince böyle olmadığını anladım.
Bh forumda banlıyım.
O ses işitene yazmış birisi tinnitus olduğunu ama anlamıyor hala.
O hala haarp gibi şeylerden oluştuğunu zannediyor. -
Ama sayfalarına girince
TENTEN bak şimdi. Birine bunlardan hiç bahsetmediğinde, çeneni sıkıca kapalı tuttuğunda (kardeşimin de önerisi) sen normalsin ve bahsedene kadar algıların normaldir. Toplusmal alanda tıpkı dine inanmadığını herkesten gizlemen gibi gizlendiğinde her şey süperdir senden alası yoktur. (Neyin kimden saklanacağını da ben çok iyi biliyorum) Ne zaman ki sanal dünyada gizlenmeyip bilime, dine çattığında ,genelin kabul ettiği şeyler dışıdnda bir şeyler yazdığında bu süreç başlar.
Ben şimdi komşuma tanrıya inanmıyorum desem ben algısı bozuk ateist olacaktım. Onun takıldığı forum olsa oraya yazsam da.
Kardeşim der ki; herkese her şey söylenmez. Yok ketoymuş , yok soğuğa dayanıklılk ve alışmaymış, yok oymuş buymuş, ketum ol, politik ol (çeneni kapalı tut)
Size bağnaz muamelesi çekseydim, çenemi kapalı tutsaydım ben normaldim arkadaş.
Emek edip okuyun....
-
-
Delil .... inanman.
Bak, subejktiviteyi kendi kanaatini delil tuttun ve şimdi sana bunu açıklayamıyoruz çünkü muhtemelen o kadar bile bilgi tabanın yok ,şimdi sana ne yazalım?
Evet senin beyninden geçenlerin bilgisi bende yok.
Ben onlarla ilgilenmiyorum.
Ben bu bilgiyi hangi dış kaynaktan aldığını merak ediyorum.
Metre konusunda tartışan insanlar yok.
Çünkü onun mastarı dış ortamda duruyor.
Karşılaştırıp ölçebiliyorsun.
Beynin içinde durmuyor onun karşılığı .
Senin uzaylı varsayımlarının ise karşılığı yok dış ortamda. -
Delil .... inanman.
Bak, subejktiviteyi kendi kanaatini delil tuttun ve şimdi sana bunu açıklayamıyoruz çünkü muhtemelen o kadar bile bilgi tabanın yok ,şimdi sana ne yazalım?
Senin uzaylı varsayımlarının ise karşılığı yok dış ortamda.TENTEN seninle konuşulmuyor ve bu senin sorunun ,bu tarafla ilgili değil daha önce de üç yazışma boyu anlatma uğraşı sürdürdük, aynı şeyleri tekrar etmenin alemi yok çünkü okumuyorsun. Okuduğunu iddia edeceksen de okunanı anlamadığını ya da dürüst tarafsız, iki yönlü tartışma ve iletişim sürdürmediğini, becerin olmadığını ifade etmem gerekir.
Buradaki tek hata bu forum yapısı nedeniyle engelenememen ve benim buna maruz bırakılmam.
Herhangi birimizin subjektif görüşü/bakışı buyruk değildir. Bunu yapmaya kalkmamanız için düşünce ifade vicdan kanaat özgürlüğü tanımları vardı ancak bunu kavrayabilecek bilinçte de ne yazık ki değilsiniz.
Ve bunu yaptığında (benim gördüğüm üstün doğru dediğidne aslıdna otorite ve çoğunluğa/gruba sığınırdın açıklandı) ve kıyaslama karşılaşma için ölçütler belirle getir ve çift taraflı etik tartışma tabanı öner öyle sürdürelim dediğimde sessizdin, soruların üzeriden atlanıyor, okunmuyorum ve hala iletişimin tarafı değilsin .Bunu yaptığında ne olduğunu açıkladım yukarıda onu da tekrar açmayacağım, seni okumamak ve yanıtlammak için çaba göstermek zorunda bırakılıyorum çünkü iletişim sağlamıyorsun . Şimdi engellenmeyince maruz kalınıyor.
Burada özgürce forum yapmayacaksanız, özgürlüklere saygınız yoksa, katılımcılar herşeye seyirci kalacaksa ya da taraf olacaksa da yazmayalım. Sorun yok.
-
Delil .... inanman.
Senin uzaylı varsayımlarının ise karşılığı yok dış ortamda.TENTEN seninle konuşulmuyor ve bu senin sorunun ,bu tarafla ilgili değil daha önce de üç yazışma boyu anlatma uğraşı sürdürdük, aynı şeyleri tekrar etmenin alemi yok çünkü okumuyorsun. Okuduğunu iddia edeceksen de okunanı anlamadığını ya da dürüst tarafsız, iki yönlü tartışma ve iletişim sürdürmediğini, becerin olmadığını ifade etmem gerekir.
Buradaki tek hata bu forum yapısı nedeniyle engelenememen ve benim buna maruz bırakılmam.
Herhangi birimizin subjektif görüşü/bakışı buyruk değildir. Bunu yapmaya kalkmamanız için düşünce ifade vicdan kanaat özgürlüğü tanımları vardı ancak bunu kavrayabilecek bilinçte de ne yazık ki değilsiniz.
Ve bunu yaptığında (benim gördüğüm üstün doğru dediğidne aslıdna otorite ve çoğunluğa/gruba sığınırdın açıklandı) ve kıyaslama karşılaşma için ölçütler belirle getir ve çift taraflı etik tartışma tabanı öner öyle sürdürelim dediğimde sessizdin, soruların üzeriden atlanıyor, okunmuyorum ve hala iletişimin tarafı değilsin .Bunu yaptığında ne olduğunu açıkladım yukarıda onu da tekrar açmayacağım, seni okumamak ve yanıtlammak için çaba göstermek zorunda bırakılıyorum çünkü iletişim sağlamıyorsun . Şimdi engellenmeyince maruz kalınıyor.
Burada özgürce forum yapmayacaksanız, özgürlüklere saygınız yoksa, katılımcılar herşeye seyirci kalacaksa ya da taraf olacaksa da yazmayalım. Sorun yok.
seninle iletişim kurabilmem için benim deneyimleyebileceğim şeyler öne sürmen gerekiyor.
Salt düşüncede kalanları tartışamam.
Uzaylı varsa delilim şunlar derdin.
Quija tahtası ile ilgili birşey yazmaktanda kaçınıyorsun.
Bunlar lauranın kendi görüşleri diyemiyorsun.
Blackbox testi var bilimde.
İç yapısını bilmesen bile girdi çıktılar ile iç yapısı hakknd aiblgi sahibi olabilirsin.
Lauranın bilmediği bir konuda soru sorsak kasyopyalı denilen varlıklardan cevap gelecek mi?
Yapay zekaya mesela böyle soru sordum. Cevap gelmedi.
Gözü kapalı yazsın deyince kasyopyalılar lauranın gözü ile görüyorlar cevabını alıyoruz.
Bakalım kasyopyalılar lauranın beynine muhtaç mı? -
merak ediyorum.
TENTEN seninle yazışmak ateistken dindarlarla yazışmak gibi.
Bu en az 5-6. kez aynı biçimde tekrar etti. Konu ve iletişim darmadağın ,yazdığım hiç bir şey okunmuyor ,iletişim dağılıyor, ne yazdığının hiç bir önemi yok ,çift taraflı iletişim kapalı ve karşı taraf ilgisiz bildiriler veriyor ve ortada hiç kontrolün olmayan içinde iletişim olmayan bir şeyle sadece gönderin çöpleniyor.TENTEN benim senin gibi binlercesiyle -ön- iletişim temasım var. Konunun nereye gideceğini ne yapmaya çalıştığını felan biliyorum.
Aynı yerdeyiz. Seni zihinsel düzeyde engellemeliyiz ve yorumlarına yanıt sunmamalıyız. Üzgünüm. Bu benden kaynaklı değil. Buradaki okuyucu kitlesi de ortaksa ve temel forum yöneliminiz kültürünüz buysa ben olmadan devam edin. Diğer durumda katılırsam seni yanıtlamayacağım.
-
cevap gelecek mi?Dindarlara ayet bükücü deniyor ya diyorsunuz ya, sen benimle yazışmalarında bilimi 80 kere büktün. Ölçme deney dediğini sana döndüğünde büküp büküp kıvırdın. Kıvırdan da kıvırdın.
Temel hak ve özgürlükleri 100 kere büktün . İletişimi büktün kendi lehine subjektifSiz herşeyi bükücüsünüz. Bilimi, bilgiyi şunu bunu kendi işinize geldiği gibi büküyorsunuz. Tartışmayı istediğiniz gibi büküyorsunuz, subjektif büküyorsunuz ve bunu göremezdiniz. Körsünüz. Açık körsünüz çünkü bu subjektivite. Ben senin subjektif sınırını zorla çarpıtamam gösteremem günü gelince öğrenirdin.
-
merak ediyorum.
TENTEN seninle yazışmak ateistken dindarlarla yazışmak gibi.
Bu en az 5-6. kez aynı biçimde tekrar etti. Konu ve iletişim darmadağın ,yazdığım hiç bir şey okunmuyor ,iletişim dağılıyor, ne yazdığının hiç bir önemi yok ,çift taraflı iletişim kapalı ve karşı taraf ilgisiz bildiriler veriyor ve ortada hiç kontrolün olmayan içinde iletişim olmayan bir şeyle sadece gönderin çöpleniyor.TENTEN benim senin gibi binlercesiyle -ön- iletişim temasım var. Konunun nereye gideceğini ne yapmaya çalıştığını felan biliyorum.
Aynı yerdeyiz. Seni zihinsel düzeyde engellemeliyiz ve yorumlarına yanıt sunmamalıyız. Üzgünüm. Bu benden kaynaklı değil. Buradaki okuyucu kitlesi de ortaksa ve temel forum yöneliminiz kültürünüz buysa ben olmadan devam edin. Diğer durumda katılırsam seni yanıtlamayacağım.
Her yazını okuyorum. Okunmuyor ne demek?
süne böceği konusunda konusunda sorun oldu mu?
Olmadı karşılıklı birşeyler öğrendik.
Ama bu konular böyle değil.JohnAhmed diye biri vardı oda senin gibi devri makinesi olduğunu iddia ediyordu.
Şemalar attı. Çalışmadığını söyleyince anlamıyorsunuz bana engel oluyorsunuz demeye başladı.
Evinde çalışan örnek varmı diye soruyorum yok diyor.
Ne diyeyim ben buna şimdi.
Mu kıtası hakkında iddialar atmıştı. Delil olarak bir otelin havzunda bulunan heykelleri atıyordu.
Patent almaya çalışanlar var onlarda petrol şirketleri bana engel oluyor diyorlar.
Patent almaya gerek yok ki.
Patent almak için üste para veriyorsun birde. -
biri vardı oda senin gibiSen beni tanıyor musun?
Bu foruma; özgürlükleri ve felsefe üst kavramını gözden geçirmeyi; serbest özgür düşüceneye ve yazara karışılmadığı, ayrımcılık uygulanmadığı, bir grubun toplaşarak diğerlerine felsefe dışında itkilerle baskınlık mücadelesi vermediği , bilim sanılan içeriğin çarpıtılmasıyla oluşmuş yanılgılı bir değer dizgesiyle moderasyon üretilmediği, moderasyon yetkisinin tutarsız tartışmacılara verilmediği, suskunluksuz, nezaket tabanlı katılımcı bir forum sağlamayı, tekrar gözden geçirmesini öneriyor ve içeriklerime bu yapılmaya ve buna göz yumulmaya seyirci/sessiz kalınmaya devam edilirse de uzun geniş vadede arada iki cümle atıp kaçma dışında ciddi anlamda yazarlık ve katılım üretemeyeceğimi tekrar hatırlatmak isterim.
Sana tekrar yanıt vermeyeceğmi belirtmeliyim üzgünüm