Anlıklar
-
@TENTEN, içinde söyledi: Anlıklar
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Delil .... inanman.
Bak, subejktiviteyi kendi kanaatini delil tuttun ve şimdi sana bunu açıklayamıyoruz çünkü muhtemelen o kadar bile bilgi tabanın yok ,şimdi sana ne yazalım?
Evet senin beyninden geçenlerin bilgisi bende yok.
Ben onlarla ilgilenmiyorum.
Ben bu bilgiyi hangi dış kaynaktan aldığını merak ediyorum.
Metre konusunda tartışan insanlar yok.
Çünkü onun mastarı dış ortamda duruyor.
Karşılaştırıp ölçebiliyorsun.
Beynin içinde durmuyor onun karşılığı .
Senin uzaylı varsayımlarının ise karşılığı yok dış ortamda.TENTEN seninle konuşulmuyor ve bu senin sorunun ,bu tarafla ilgili değil daha önce de üç yazışma boyu anlatma uğraşı sürdürdük, aynı şeyleri tekrar etmenin alemi yok çünkü okumuyorsun. Okuduğunu iddia edeceksen de okunanı anlamadığını ya da dürüst tarafsız, iki yönlü tartışma ve iletişim sürdürmediğini, becerin olmadığını ifade etmem gerekir.
Buradaki tek hata bu forum yapısı nedeniyle engelenememen ve benim buna maruz bırakılmam.
Herhangi birimizin subjektif görüşü/bakışı buyruk değildir. Bunu yapmaya kalkmamanız için düşünce ifade vicdan kanaat özgürlüğü tanımları vardı ancak bunu kavrayabilecek bilinçte de ne yazık ki değilsiniz.
Ve bunu yaptığında (benim gördüğüm üstün doğru dediğidne aslıdna otorite ve çoğunluğa/gruba sığınırdın açıklandı) ve kıyaslama karşılaşma için ölçütler belirle getir ve çift taraflı etik tartışma tabanı öner öyle sürdürelim dediğimde sessizdin, soruların üzeriden atlanıyor, okunmuyorum ve hala iletişimin tarafı değilsin .Bunu yaptığında ne olduğunu açıkladım yukarıda onu da tekrar açmayacağım, seni okumamak ve yanıtlammak için çaba göstermek zorunda bırakılıyorum çünkü iletişim sağlamıyorsun . Şimdi engellenmeyince maruz kalınıyor.
Burada özgürce forum yapmayacaksanız, özgürlüklere saygınız yoksa, katılımcılar herşeye seyirci kalacaksa ya da taraf olacaksa da yazmayalım. Sorun yok.
-
Delil .... inanman.
Bak, subejktiviteyi kendi kanaatini delil tuttun ve şimdi sana bunu açıklayamıyoruz çünkü muhtemelen o kadar bile bilgi tabanın yok ,şimdi sana ne yazalım?
Evet senin beyninden geçenlerin bilgisi bende yok.
Ben onlarla ilgilenmiyorum.
Ben bu bilgiyi hangi dış kaynaktan aldığını merak ediyorum.
Metre konusunda tartışan insanlar yok.
Çünkü onun mastarı dış ortamda duruyor.
Karşılaştırıp ölçebiliyorsun.
Beynin içinde durmuyor onun karşılığı .
Senin uzaylı varsayımlarının ise karşılığı yok dış ortamda.TENTEN seninle konuşulmuyor ve bu senin sorunun ,bu tarafla ilgili değil daha önce de üç yazışma boyu anlatma uğraşı sürdürdük, aynı şeyleri tekrar etmenin alemi yok çünkü okumuyorsun. Okuduğunu iddia edeceksen de okunanı anlamadığını ya da dürüst tarafsız, iki yönlü tartışma ve iletişim sürdürmediğini, becerin olmadığını ifade etmem gerekir.
Buradaki tek hata bu forum yapısı nedeniyle engelenememen ve benim buna maruz bırakılmam.
Herhangi birimizin subjektif görüşü/bakışı buyruk değildir. Bunu yapmaya kalkmamanız için düşünce ifade vicdan kanaat özgürlüğü tanımları vardı ancak bunu kavrayabilecek bilinçte de ne yazık ki değilsiniz.
Ve bunu yaptığında (benim gördüğüm üstün doğru dediğidne aslıdna otorite ve çoğunluğa/gruba sığınırdın açıklandı) ve kıyaslama karşılaşma için ölçütler belirle getir ve çift taraflı etik tartışma tabanı öner öyle sürdürelim dediğimde sessizdin, soruların üzeriden atlanıyor, okunmuyorum ve hala iletişimin tarafı değilsin .Bunu yaptığında ne olduğunu açıkladım yukarıda onu da tekrar açmayacağım, seni okumamak ve yanıtlammak için çaba göstermek zorunda bırakılıyorum çünkü iletişim sağlamıyorsun . Şimdi engellenmeyince maruz kalınıyor.
Burada özgürce forum yapmayacaksanız, özgürlüklere saygınız yoksa, katılımcılar herşeye seyirci kalacaksa ya da taraf olacaksa da yazmayalım. Sorun yok.
seninle iletişim kurabilmem için benim deneyimleyebileceğim şeyler öne sürmen gerekiyor.
Salt düşüncede kalanları tartışamam.
Uzaylı varsa delilim şunlar derdin.
Quija tahtası ile ilgili birşey yazmaktanda kaçınıyorsun.
Bunlar lauranın kendi görüşleri diyemiyorsun.
Blackbox testi var bilimde.
İç yapısını bilmesen bile girdi çıktılar ile iç yapısı hakknd aiblgi sahibi olabilirsin.
Lauranın bilmediği bir konuda soru sorsak kasyopyalı denilen varlıklardan cevap gelecek mi?
Yapay zekaya mesela böyle soru sordum. Cevap gelmedi.
Gözü kapalı yazsın deyince kasyopyalılar lauranın gözü ile görüyorlar cevabını alıyoruz.
Bakalım kasyopyalılar lauranın beynine muhtaç mı? -
merak ediyorum.
TENTEN seninle yazışmak ateistken dindarlarla yazışmak gibi.
Bu en az 5-6. kez aynı biçimde tekrar etti. Konu ve iletişim darmadağın ,yazdığım hiç bir şey okunmuyor ,iletişim dağılıyor, ne yazdığının hiç bir önemi yok ,çift taraflı iletişim kapalı ve karşı taraf ilgisiz bildiriler veriyor ve ortada hiç kontrolün olmayan içinde iletişim olmayan bir şeyle sadece gönderin çöpleniyor.TENTEN benim senin gibi binlercesiyle -ön- iletişim temasım var. Konunun nereye gideceğini ne yapmaya çalıştığını felan biliyorum.
Aynı yerdeyiz. Seni zihinsel düzeyde engellemeliyiz ve yorumlarına yanıt sunmamalıyız. Üzgünüm. Bu benden kaynaklı değil. Buradaki okuyucu kitlesi de ortaksa ve temel forum yöneliminiz kültürünüz buysa ben olmadan devam edin. Diğer durumda katılırsam seni yanıtlamayacağım.
-
cevap gelecek mi?Dindarlara ayet bükücü deniyor ya diyorsunuz ya, sen benimle yazışmalarında bilimi 80 kere büktün. Ölçme deney dediğini sana döndüğünde büküp büküp kıvırdın. Kıvırdan da kıvırdın.
Temel hak ve özgürlükleri 100 kere büktün . İletişimi büktün kendi lehine subjektifSiz herşeyi bükücüsünüz. Bilimi, bilgiyi şunu bunu kendi işinize geldiği gibi büküyorsunuz. Tartışmayı istediğiniz gibi büküyorsunuz, subjektif büküyorsunuz ve bunu göremezdiniz. Körsünüz. Açık körsünüz çünkü bu subjektivite. Ben senin subjektif sınırını zorla çarpıtamam gösteremem günü gelince öğrenirdin.
-
merak ediyorum.
TENTEN seninle yazışmak ateistken dindarlarla yazışmak gibi.
Bu en az 5-6. kez aynı biçimde tekrar etti. Konu ve iletişim darmadağın ,yazdığım hiç bir şey okunmuyor ,iletişim dağılıyor, ne yazdığının hiç bir önemi yok ,çift taraflı iletişim kapalı ve karşı taraf ilgisiz bildiriler veriyor ve ortada hiç kontrolün olmayan içinde iletişim olmayan bir şeyle sadece gönderin çöpleniyor.TENTEN benim senin gibi binlercesiyle -ön- iletişim temasım var. Konunun nereye gideceğini ne yapmaya çalıştığını felan biliyorum.
Aynı yerdeyiz. Seni zihinsel düzeyde engellemeliyiz ve yorumlarına yanıt sunmamalıyız. Üzgünüm. Bu benden kaynaklı değil. Buradaki okuyucu kitlesi de ortaksa ve temel forum yöneliminiz kültürünüz buysa ben olmadan devam edin. Diğer durumda katılırsam seni yanıtlamayacağım.
Her yazını okuyorum. Okunmuyor ne demek?
süne böceği konusunda konusunda sorun oldu mu?
Olmadı karşılıklı birşeyler öğrendik.
Ama bu konular böyle değil.JohnAhmed diye biri vardı oda senin gibi devri makinesi olduğunu iddia ediyordu.
Şemalar attı. Çalışmadığını söyleyince anlamıyorsunuz bana engel oluyorsunuz demeye başladı.
Evinde çalışan örnek varmı diye soruyorum yok diyor.
Ne diyeyim ben buna şimdi.
Mu kıtası hakkında iddialar atmıştı. Delil olarak bir otelin havzunda bulunan heykelleri atıyordu.
Patent almaya çalışanlar var onlarda petrol şirketleri bana engel oluyor diyorlar.
Patent almaya gerek yok ki.
Patent almak için üste para veriyorsun birde. -
biri vardı oda senin gibiSen beni tanıyor musun?
Bu foruma; özgürlükleri ve felsefe üst kavramını gözden geçirmeyi; serbest özgür düşüceneye ve yazara karışılmadığı, ayrımcılık uygulanmadığı, bir grubun toplaşarak diğerlerine felsefe dışında itkilerle baskınlık mücadelesi vermediği , bilim sanılan içeriğin çarpıtılmasıyla oluşmuş yanılgılı bir değer dizgesiyle moderasyon üretilmediği, moderasyon yetkisinin tutarsız tartışmacılara verilmediği, suskunluksuz, nezaket tabanlı katılımcı bir forum sağlamayı, tekrar gözden geçirmesini öneriyor ve içeriklerime bu yapılmaya ve buna göz yumulmaya seyirci/sessiz kalınmaya devam edilirse de uzun geniş vadede arada iki cümle atıp kaçma dışında ciddi anlamda yazarlık ve katılım üretemeyeceğimi tekrar hatırlatmak isterim.
Sana tekrar yanıt vermeyeceğmi belirtmeliyim üzgünüm
-
Sivilleri bombalayıp paylaşanlara ,resmi tanımlı savaş suçlarını kendi savunma bakanlığı eliyle ilan edenlere, ağzını açamayanlar Rusya'yı ağzına aldı.
Netanyahu'yu ağzına almayacaklar Putin'i ağzına aldı.
Güçten ödlek tavuk gibi ürkenler, uluslarası hukukun çiğnenmesine savaş suçlarına gıkı çıkmayan ruhu kıpırdamayanlar ,güçle çıkar işbirliği yapmış yozlaşık korkaklar, ağzını açamayacaklar ağız dersi verdi. -
Yahudi kültürüne museviliğe ya da musevi bireye/topluma/ülkeye hiçbir dinsel karşı saldırı yürütemeyecekler islamı ağzına aldı.
Aynı yere hukuk, ulsuslarası hukuk normları insan hakları bildiremeyecekler/dersi veremeyecekler bana ya da ona buna şuna bildirdi
Bunak pedofilin yönettiği suç örgütü ülkenin sözde akıl sağlığı engizisyonu ilkeleriyle kuşanmışlar akıl sağlığı ölçtü
Beni, onu, bunu işaretleyen damgalayan ve seçmeye ayırmaya filtrelemeye çalışanları gördük
Gözlerim gördüklerini gördü, kalemim olanları yazdı -
Dincilere etik anlatırdık. Dini bireysel alana/vicdana alınması ve şunu örneklerdik.
Benim tanrım herkesi yaratmıştır, seni de yaratmıştır ,benim tanrım senin sahibindir, herşeyin yöneticisidir dediğinde bu bireysel vicdanı aşan bir tanıdır ve benim yönetime el koymaya (fethe) girişir ve sorun buradan türüyor derdik. Yani vicdan, kanaat düşünce özgürlüğü temelinde benim kafamda bir tanrı yoksa senin tanrın benim tanrım olamaz ve sen tanrının sadece seni yarattığını, senin öyle inandığını öne sürmelisin ve bunu bana dayamazdın (benim kafamın içine koymaya çalışamazsın, benim kafamın içinde bir tanrı yok o halde benim yöneticim ve yaratıcım değil) derdik.
Benim kainatımı senin tanrın yaratmadı benim otoritem değil derdik.Şimdi bağnaz bilimciler türedi ve tamda bu dincinin yaptığının aynını yapıyorlar .Bizim düşüncemiz aşkındır/üstündür, biz herşeyi sizden iyi biliyoruz, biz insanların akıl sağlığına, nasıl düşünmesi gerektiğine ve neyin doğru olduğuna (bilim ayetlerini yorumlayarak) karar veririz ,evrensel ölçütler bizdedir, doğrucular biziz, herşeyin belirleyici biziz, bilim adındaki tanrı bizi yetkilendirdi, biz onun müminleri olarak kafirlere karar veririz. Diğerinin kafasını bilim adında yönetmeye/biçimlemeye çalışan bu şakirtler düpedüz bağnaz, aşırılıkçı adı değiştirilmiş yeni yobazlar
Dinci yobazlığın yerini adı/kılığı/örtüsü değişik bilimci yobazlık ve bilimci yobazlar aldı.
-
Bir sonraki adım ne?
Mağara çağı mı? -
Dünyanın adını Körya/Körlerya olarak değiştirin ya da Savaşya felan yapın .
Güçlüler, tiranlar, gücü ele geçirmişler karşısında pısırmış topluluk ya da rahatına/konforuna tapan bunun karşılığında herşeyi egemenlere devretmiş, görmezden gelen ,konforun korunması için her türlü adi/basit şiddeti ilk en kolay yol olarak gören Kaçıklarya.
Dünyayı boşaltın, doğaya çok yük oldunuz, ileri gittiniz.
-
İnsanlık o kadar ilerledi ki "fazla ileri gitti" arada biraz da geri geri gelmeli.
-
Bakıyorum bütün ülkeleri vasıfsız insanlar yönetiyor. twitterdan ortalama insanlar okuyorum. Ülkelerini onlara versem herşey düzelirmiş gibi. İnsan demek ki bilişsel organizasyonu bilmiyor. Yanlış liyakaat tabanı kullanıyor. Yönetiliyor. Kendi vasıfsızlarına kendini yönettiriyor.
-
Burada neredeyse toplumsal alanda iletişmek bile yasaklanmış
-
Zaman yolculuğu
Ortaçağdan çıkmış bu çağa ışınlanmış insanlar. O kadar ilerlemişiz yani. -
Bünyamin neden yahu_?
Been cea min neaden yeah ou -
İnsan toplulukları arasına çizilmiş/koyulmuş resmi/tanımlı sınırlar, bu sınırlar içinde olmayanla yapılan savaşlar, bunu tanıyan/onaylayan insanlar ve insan bilinci, bunu tanıyan/tanımış topluluk üyesi/üyeleri, bu ülkeye/ülkelere vatandaşlık bağıyla bağlı insanlar.
İlk işi tüm bunları durdurma için çırpınma olmayan hiçkimse hayır.
Bu türden insan olmayan hiçkimseyle insan bağı, topluluk bağı duyarak bir arada olmak yaşamak istemezdim.Ne için savaştıklarını bilen var mı?
-
Kuzey Batıdaki suç ve güç örgütü ülke ve ortadoğudaki suç ve güç karakolu ya da ortadaoğudaki suç ve güç örgütü ülke ve kuzey batıdaki suç ve güç karakolu.
İnsanlık bu ikisini kendiyle bir hizaya getirmedikçe ya da diğerleriyle aynı düzleme eşitlemedikçe rahat edemezdi.
Bomba gücü adındaki güç ve şiddet adındaki amiyane eylem yaptırım olarak kullanılan tüm/tek paradigma. O halde insanlığı en adileri yönetiyor. Daha adisi olamazdı.
-
Keşke Hamas sivilleri medeni ülkelerin yaptığı gibi gökten üzerlerine cehennem ateşi yağdırarak öldürseydi
-
Bilim nedir?
Batı özgürlükleri, normları ve modernitesinin sosyal talebidir.
Kabaca
Eve ayakkabıyla girme, gerontakrasi olmaksızın bireyleri ismiyle/soyimsiyle anma, 13 ünden sonra cinsel özgürlük, bekaret kontrolü olmaması, evlilik dışında bekar hayatta cinsel özgürlüğün sorgusuzluğu ve bunun ahlakdışılığının kapatılması, toplumda sefil görünümlü alt sınıflar ve fakirlerin/çulsuzların evsizlerin olmaması, katı dinsel bağnazlık ve yasaklar olmaması, geleneksel toplumun dönüşümü ve modern hissetme vs..
Modernitenin talebi.Tüm ve tam anlamıyla bilim talebi budur. Tolumsal ahlaki sınırlamanın kapatılması ya da batı özgürlüğü denenin talebi ve sağlanması.
Biz de istiyoruz. Bakakalıyoruz. Bu yöne gitmeli ve onlara dönüşmeliyiz Toplum buna dönüşmeli. Demektir. Diğerleri yan üründür.
Topluma bunları verin bakın bakalım daha -fazla- bilim felan isteyecekler mi? Sadece statükonun sürmesini beklerlerdi.