Anlıklar
-
Devlet ve yönetim örgütünü aslında kötü yöneticilerin ele geçirdiği ve aslında iyi yöneticiler ele geçirirse iyi bir devlet ve yönetim olacağı gibi...
-
İnsanın iyi (kötü etiği) yerine koyabileceği kavram doğa(l) (yapay) dır.
Bu doğa(l) neredeyse kalmadı ve ancak sadece doğa da bulunabilirdi. Kentler kültür, bilgi erozyonuna uğradı ve çok derin. Yine de insan ona doğa(l) demeyecek onu zaptedilmesi gereken düşmanı, zıttı, eğitimsiz ,yaban vb. olarak görecekti. -
Herhangi bir tür/türden yönetim, kültür ,bilgi örgütü örgütlenmesi ya da sistem adında bunların değişimi, yenilenmesi -umudu- -ya da çağrısı- işinize yaramaz. Aranan ütopya ya doğadır ya karşıtı..
Hiç bir üretim toplumunda özgürlük, sınıfsızlık/tabakasızlık/hiyeralşisizlik/norm dışı norm tartışamazdınız.
Ne olacak?
Doğa eşitleyecek. Hazır olun.
Bu doğa aynı zamanda doğamızdır. Öğreneceğiz:.
doğa içseldir
ve doğa dışsal -
Ayakları yere basanlar, güç refah ve sahip olduklarıyla böbürleniyor..
Toprağa bastığımızda toprakla ayaklarımız arasındaki mesafe hepimiz için aynı.
Bilişlerimiz arasındaki mesafe, ego ve böbürlenme arasındaki mesafe, bilimin daha çok bildiği sanılgısındaki mesafe kısaldığı ya da aynı yukarıdakiyle aynı olduğu zaman -
Böbürlene böbürlene böbürlenenler ve egoları hava takımıyla arkadaş olanlar ,kendilerini yerden ve diğerlerinin yüksekliğinden kaldıraçla (ama özellikle bilim adlı kaldıraçla) kaldıranlar, bilimin avazının tek avaz, bilimin yemeğinin tek çeşit yemek olduğunu sananlar var, biliyoruz. Onlar için üzgünüz.
-
Doğa dışında bir yönetişim tartışarak sadece diğerlerini yönetmeyi tartışırsınız.
Yönetenler yönetilecekler. Hazır olun. -
Başkalarının öfkeleriyle boğuşacak zaman yok.
Bilim adında kurumsallaşan yeni dine tapanlar için bu ad "bilim" adı tabuysa/dinse bilgilendirsinler bilelim ama onların istedikleri ya da buyuracakları harfler dışında bu ad ağza alınamazsa ya da dertleri tam neyse onu söylesinler çünkü o yolla beni susturamaz ve denetleyemez ya da yönetemezlerdi.
Sus talebiyle ifade özgürlüğüne saldırmaları yeter.Küçümseme sadece küçümseyene ait kalır. Aşağılama sadece aşağılayana...
Sana kimse boy ölçme sorumluluğu vermediğinde başkalarının boyutunu ölçmeye kalkma ve uzak görüşle yakınlaşmadan küçümseme çünkü yanıma gelmeden bilemezsin ve aşağıdalık/yukarıdalık ya da küçükler/büyükler ölçümlerini toprak üstünde önerdiğim gibi ölçmeyi dene.
Bilim yapmayan insanların niceliği, boylamı, boyutu, yüksekliği ile ilgili yargılar safsatası ilgisiz
Şu ya da bu türden konuşan ya da bilim sevmeyen insanların bilgi boyu, fersahı gibi sınamalar anlamsız ve ilgidışı
Bilim üst adına saldırmadan kötücül/yanlış addedilen bilim odaklarına spesifik saldırma ve bilim adının üst ad olarak kendini değil ilgili içeriği hedef gösterme. Anlamsız. Gelişigüzel bilim ,genellenmiş bilim. Kötünün yanında iyi, yaşın yanında kuru varsa o üstüne almaz. Bizden. Bilimden çıksın, binayı terketsin hepsi havaya uçacak/çökecek.
Felsefe bilimi küçümsemiyor ben küçümsüyorum o halde yaptığım felsefe değilse sana göre öyle ya da neyse o ve ne yapalım? Susalım mı?
-
En yüksek bilgi boyunun tarihteki x (en yüksek) şahsa ait olduğu minaresinden/ibaresinden ezan da (seslenişte) okunup bu yapılırken salavatta getirilecek mi?
Önder seçenler kurbandır
Takım arkadaşı seçenler biraz yürürler
Yanlış takım seçenler kurbandır -
Kafanıza kimseyi bilgi minaresi diye dikmeyin
-
Yukarıdan aşağıya başı göğe ayakları yere değen/hizalanmış insanlara bakarsanız bütün boylar eşit olacak .
Bilgi boyutu ölçme kompleksi için.
İnsanları alın sallayın ve içlerinden ne kadar bilgi döküldüğüne bakın ölçün .
Kafasının ağırlığını ölçün. Belki oranın içindedir.Sizin sorununuz ne?
Bilgi ile mülkiyet ilişkisi ve subjektif bağlantıyı kes, herhangi ölçme telaşı da olmayacak. Bilgi mülkiyetsiz kimse sahip değildir. Sınırlanmış/tutsak herhangi türden bilgi ise özgür değildir.Mülkiyetinde bilgi olanların bilgisi ya da mülkiyeti kendii ilgilendirir/bağlar
Benim mülkiyetimde bilgi olmadığı gibi hiç bir/herhangi bilgiye sahip değilim ya da herhangi bilgi -özel olarak- bana ait ve benim mülkiyetimde değil ve ya da ben gizli/açık bir bilgi/bilgimi kaybetmedim ve bu nedenle -özel/kişisel- bilgi ya da bilgi/bilgimi aramıyorum.
Bilgi kulübemde ya da aklımda, beynimde, oramda buramda ya da orada burada özel beslediğim/depoladığım ya da herhangi birinden sakladığım/sakındığım/kaçırdığım ya da vermediğim bilgilerim yok/olmadı ya da bu anlamda özel bilgi sorunum, sahipliğim yok .
Bilgi kamusal/evrensel alandan gözlemden gözlem yoluyla edinilir ,herkese açıktır, herkes içindir.
-
Bilginin takımı, vericisi , denetmeni sağlayıcısı?
Doğa da doğa, anne/baba ve diğerleri
İyi bakarsan hepsi doğaDoğa da doğaya uygun yapılanmayan şeyler ?
Doğa birincil yaşam alanımız, uyum sağlamamız gereken, aşmamız gereken değil
Yapay birlikler dağılacak er ya da geç, ne kadar sürdüğü önemli değilYol göstericiler doğaya ne kadar uygunsa o kadar uygun, uygun değilse yık,
Doğal kaderimiz neyse o, doğa neyse o
Doğaya uygunluk diğer uygunluklardan doğal
Doğaya uygun olmayan doğal olmaz
Doğal olmayan doğal değildir -
Beni x forumdam( örn. atesitforumdan) defedebilirsin (çünkü çullanırsınız) ve yeterince uğraşırsan beni buradan da defedebilirsin. Azsanız (sinir etmek ve ad honinem ve ayak kaydırma, attırma için yetersizseniz) toplanın, birleşin ve birlikte deneyin/ yapın önemli değil ama şunu yap. Sorunun beni susturmaksa sorununu söyle. Ben susabilirim. Yeterince uğraşırsan sesimi de kapatabilirsin. Beni susturabilirsin. Olmadığım/yazmadığım yerde olaiblirsin ya da ben burada olmayabilirim . Tüm bunları bana açık bildirebilir ve benimle açık tartışabilir ve konuşabilrisin. Bunlar sorun değil.
Kulaklarını açmak kulakları tıkamaktan daha akıllıca.
Duymak susturmaktan daha akıllıca.
Öğrenmek bildirmekten ve dinlemek konuşup durmaktan akıllıca.Moderasyon seni tutmuyorsa, bana sinir oluyorsan, burada ne işim var diyorsan, onun burada ne işi var diyorsan bana tahammülün yoksa söyle seni yormayacağım ben susacağım, söyle önemli değil ben kendimi atacağım ve çıkaracağım
Beni susturmak kolay ben kendimi modere edebilirim. Sorun bu değil.
Benim konuşma ve duyulma borcum yok. Kefil de değilim.
-
(Kutsal) bilime karşı yazılabilen yerler ciddiyetsizdir. Bu özgürlük değildir.
Bilim kavramı hedef alınamaz. Ne bu!
Bunları bana söyleyebilirsin benim kulaklarım tam açık
-
Bilime uygun felsefe?
Bilime uygun felsefe için kendiniz üretmeyi deneyin ya da onu üreten varsa onu okumayı deneyinFelsefe demek bilime saldırmak mı?
Felsefe demek her türden bilgi sevgisi demek -
Bilimi elit takımın istemediği ve onaylamadığı biçimde ağza alma bir felsefe sitesinin ciddiyetini bozuyorsa ve elbette bunu yapan tek kişi ya da ciddiyeti bozan bensem kendimi ihrac ederek bozulmuş ciddiyeti geri iade ederim ya da çıkarak ciddiyet bozukluğunu onarır ve tamir ederim . Sorun yok. Açık söyle.
Bozan bensem onarma yükümlüğünü bana ver. -
Bilimle felsefe kardeş, ayıran dut ağacı....
Bilime karşı olan ya da saldıran kendine felsefeci diyen anca olsa olsa muşmula olur ..
Ne bu durmadan yazıyor
Niye hep bu yazıyor..
Şimdi bilimin kurumsal yapısı hakkında olumsuz ifadeler yazmak ya da bilim adını kullanarak bilimseverleri gıdıklayan şeyler yazmak sorun mu?
-
Bundan 15 yıl kadar önce bir bilim forumuna gidecek olsam Türkiyenin/dünyanın en genç, dinç, zeki kafalarının orada olacağını, öğrenebileceğimi, önemli kimseler olduklarını düşünürdüm belki de sevinçle giderdim.
Bir zamanlar bir yerlere gittim .Sonuçta, susturmaya, yazdırmamaya, başka şeylerden bahsettirmeye, bunların burada yazılmayacağını, kendi sınırlarını anlatmaya çalıştılar . Olabilir.Sınırları çizin ve sınırlar içinde oynayalım. Yer önemli değil ben her yerde oynarım. Konuşturan her yerde yazarım. Susturan herhangi bir yer de konuşamazsın.
Kurulları siz koyun ve kurallar içinde oynayalım/dansedelim.
Yasa neyse uyalım.
Subjektiviteyi durdurunBilim önemli, bizim geleceğimiz, bizi karanlıktan çıkardı, olmasa kahristan olurduk, şalvarlı kadınlar gibi uzayan ifadeler için
Bunları bliyorum. Bu türden anonsların bir anlamı yok.
Ülke anayasa ve yasalarla yönetilir. Yasalara uyuyorsam uygundur.
Forumlar forum kuralları ile yönetilir. Kurallara uyuyorsa uygundur.
Oyunlar kendi kurallarıyla oynanır. Kurala uyuyorsa uygundur.
Tartışma ve iletişim için tüm bilinen çizgileri çekin. Subjektiviteyi zorlamayın. Subejktiviteyle kural örme. Sınırlama denetleme.Yeterince özgürlük sağlanmazsa yazamayız.
Birilerinin kulakları benim bilim hakkında yazacağım üç cümleyi duymak istemiyorsa, buna tahammül edemezse yazamam. -ki onları yazacak değildim.-İtham vardı. İçeriğimin bilim karşıtı olduğu. Nereden çıktığını bilmiyorum. Açıklanmadı. Gönderimde bilim ele alınmadı. Bu gönderide ben serbest yazılar yazdım bilimi hedef alma gibi niyet yok.
-
Subejktif moderasyonlar ve örgütlü/örgütsüz ad honinemler tanıdık.
Burada özgürlük tanıdık.
Burada suskunluk tanıdık. -
Herhangi birinin bana ne diyeceği önemli değil içimden geldiği gibi yazacağım
ve herhangi birinin hakkımda ne düşüneceği önemli değil içimden geldiği gibi yazacağım -
Kuruntuyla kuruntu olmayanın ayrımını , imgeyle çağrışımın ayrımını , gelişi güzel yazmakla gelişigüzel yazmamak ayrımını, dut ağacının rengiyle kiraz ağacının renginin ayrımını hatta bunların kök kokusu ayrımını biliyorum ama biliminiz kendini bana yeterince tanıtamamış görünüyor ve bu nedenle sanırım onu yeterince tanıyamadım ve felsefeyle bağlantısı ya da bilimin ve felsefenin kendi nelikleri konusunda çelişkilerim var ve bunlardan yeterince haberdar ya da bilgi sahibi değilim ama kimi diğerlerimiz daha haberdar ve bana haber verseler de ben hala haberdar olmuyorum öyle mi?