Öylesine Konuşmalar _2. sayfa
-
Ben kendi değerimin, bana verilmiş olan değerin farkındayım.
Ne mutlu değerinin farkına varanlara _
-
Yemek yapmak için Patatesi elime aldığımda
Düşünebiliyor musun ey patates, yeterince evrimlesememis ve konuşmayı öğrenememişsin diyeceğim
Demesine de patates beni duyar mı ki
Yazık yaa -
Nerde kalmıştık şimdi bunlara hassas davranmak lazım nihayetinde bir hayvanda olabilirler. Kaplan aslan olsalar yine neyse de böcek haşere de olabilirler.
Şimdi anlıyorum niçin bu denli agresif oluslarini haliyle bunları düşünmek bile yoruyor insanı. Ve bu değersizlik halı.
Ondan demekki akılsızlık, aptallık ve hastalikli olarak nitelendirip her fırsatta içlerindeki bu değersizliği böyle diyerek atmak istiyorlar.
Kedi olarak gelirseniz size süt verecem söz bak -
Bundan sonra yemek yaparken daha dikkat göstereceğim bıçakla patatesi keserken yara almamasına dikkat ederek. Sonra onu yiyiyoruz ya bu çok fena. Ya sevdiklerimizden biri patates olduysa ve biz onu yiyiyorsak.
Bir de şu var bunlar daha önce insan olmayı başarmış tabi insana özgü yetenekleri varken bir anda patates oldu ve yetenekleri yok oldu. Yahu sen insandin konuş, düşün, hemen patates olup niye yemek olmayı bekliyorsun evrimles yetenekler üret kendine.
Şimdi kahve yapıp içecem de kahve kimdi evrimlesip kahveye döndü o da ayrı bir problem -
Kimin kim olduğu, neyin ne olduğu belli değil. Tamam şimdilik bu patates bunun atası bir zamanlar inekte olabilirdi. İnek evrimlesip patates olmuş, insan evrimlesip ot olmuş saman olmuş.
Kedi köpek bir zamanlar insandı ama şimdi değil bir dahaki sefer belki de kuş olacak. Anan baban balık tavuk olmuş sen onları yiyorsun.
Sadece onları yemekle kalmayıp,onlarla birlikte gecirdigin güzel anıları da çöpe attın
Yahu insan hayatı bu kadar değersiz mi ki çöpe atiyorsun bir hiç gibi.
Sırf dine inanmamak uğruna nasıl bir aptallığa tenezzül ediyorsun ve bunu akıllılık olarak yutturmaya çalışıyorsun.
Neresinden tutsan elinde kalan bir fikri sağlamlaştırmak için hakaret aşağılama yoluna basvuruyorsun.
Ben degerliyim. Benim hayatım değerli. Benim sevdiklerim değerli. Kibre yapismadan ben demeyi seviyorum. Ben
Ben
Ben
Ben
Beni ben olarak yaradan, bana değer verip imtihana tabi tutup, kelamını göndererek bana doğruyu benim anlayacağım şekilde kissalarla anlatmış, anne babanın evladını uyarır gibi beni uyarmış, nasihat etmiş.
Ve ben bu değeri elimin tersiyle itip atarsam aptallığın en alasını yapmış olurum. -
Ne kadar ögrenirsen öğren, hangi bilginin kapısını çalarsan çal
Kendine yöneltemediğin bilgi boşlukta kalır. -
kurallarını ben koyuyorsam , oyunun kazananı da benimdir.
-
enfüs, arapça bir kelime anlamı canlar demek.
nefes, yine arapça bir kelime anlamı havanın alıp verilişi, teneffüs edilişi, soluk demek.
Bu o kadar güzel ki. Aynı havayı soluyan insanlar, hayvanlar, bitkiler birbirlerine nefesleriyle bağlılar. Ve birbirlerine can oluyorlar.
üflemek, dudakları büzerek soluğu bir şey üzerine hızla vermek, üfürmek demek (TDKsözlük)
Bu ne harika bir şey.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Öylesine Konuşmalar _2. sayfa
nefes, yine arapça bir kelime anlamı havanın alıp verilişi, teneffüs edilişi, soluk demek.
Bu o kadar güzel ki. Aynı havayı soluyan insanlar, hayvanlar, bitkiler birbirlerine nefesleriyle bağlılar. Ve birbirlerine can oluyorlar.
üflemek, dudakları büzerek soluğu bir şey üzerine hızla vermek, üfürmek demek (TDKsözlük)
Bu ne harika bir şey.
nefes alan her canlı, birbirlerine üfleyerek can veriyor. Bunu sadece belli bir coğrafyaya indirmek yanlışlık olur. çünkü kainatın, uzayın ne varsa hepsini içine alan bir durum. üflemek hayatın olmazda olmazı .
peki ya bu canlılara ilk üfleyen kim? Ya da bu nefesi alabildikleri yegane güç kaynağı ... -
Bu ne harika bir şey.
nefes alan her canlı, birbirlerine üfleyerek can veriyor. Bunu sadece belli bir coğrafyaya indirmek yanlışlık olur. çünkü kainatın, uzayın ne varsa hepsini içine alan bir durum. üflemek hayatın olmazda olmazı .
peki ya bu canlılara ilk üfleyen kim? Ya da bu nefesi alabildikleri yegane güç kaynağı ...Nefis ya da Nefs (نفس), Arapça kökenlidir, sözlükte ruh, bir şeyin kendi, akıl, insan bedeni, ceset, kan, azamet, arzu ve kötü istekler gibi manalara gelmektedir.
(alıntı) -
kabul edip ya da kabul etmemekle değişmeyen tek şey hakikattir.
insan ya bu gerçekle yüzleşir ya da yüzleşmekten kaçar.
kaçarken de yine kendi nefsine doğru kaçmasıyla meşhurdur.Nefsinin hoşuna giden her şey, saklanış için bir bahanedir.
-
Dışarıdan gelen seslere odaklanan insan, içindeki seslerin varlığından bihaberdir.
-
İçindeki sesleri dinlemekle meşgul olana ne kadar gürültü yapılsa da boşunadır.
-
Bu ne harika bir şey.
peki ya bu canlılara ilk üfleyen kim? Ya da bu nefesi alabildikleri yegane güç kaynağı ...Nefis ya da Nefs (نفس), Arapça kökenlidir, sözlükte ruh, bir şeyin kendi, akıl, insan bedeni, ceset, kan, azamet, arzu ve kötü istekler gibi manalara gelmektedir.
(alıntı)nefes alan her şey nefs sahibidir.
Nefsin bedeni terketmesiyle ölüm vaki bulur.
Hava öylece asılı kalır. Havanın olup olmaması , nefes almak için önemli değildir. Hava , nefes alan canlılardan bağımsızdır.Dehşet verici bir güzellik. Bu güzelliğin büyüklüğü başka nasıl tarif edilir bilemedim.
-
siz olsaydınız geçmişinde bitki, hayvan ya da peçete olduğunu iddia eden birilerinin dediklerini dikkate alır mıydınız?
Haklısınız
Ben de almıyorum -
Ölü yığınlarının gölgesinin düşmediği hiçbir devrim yoktur.
Bazense
Yaşadığını sanan ölü yığınlarıyla ülken için biçilmiş baharı karşılarsın.
Şairsen şayet, aşktan bahset
Bahar çok güzel komşu kızıydı de
mesala ... -
"Kâğıda dokunan kalem,bir kibritten daha çok yangın çıkarır.”
~
Sadettin Ökten -
Anne, baba, büyükleri uyarır nasihat eder ama bu nasihatleri dinlemeyip bir de niçin nasihat ettiler diye sitem eder kızar, evlat.
ne günlere kaldık her şey ineğin kendini ot sanması, patatesin kendini kedi sanmasıyla başladı her şey.
Haşere evrimden sayılmıyormuş -
Birileri düşünür, fikirler üretir. Diğerleri de bu fikre nasıl çerme takarım derdinde.
-
laf sokanların laflarını görmezden gelmeseydim sayfam laf salatası haline dönerdi.
fikirlerime çelme takıp durmayın
bir deneyin belkim sizler de düşünürsünüz.