Öylesine Konuşmalar _2. sayfa
-
İslamiyet ile bir ırkı bağdastirmak hatadır.
Ezanın, Kuranı Kerimin Arapça olması Arap dini olduğu anlamina gelmez. Ebu cehil ,Ebu leheb gibi kişiler arapti ama İslamiyeti kabul etmedi. Arabın dini, Araplara mahsus vs laflardan en çok bu kişiler muzdarip olurdu.Türk'u İslam dan ayrı düşünmeyenlerdenim . Şimdi benim bu şekilde düşünüyor oluşumla, İslamiyeti Araplara mahsus bir din gibi görenlerden bir farkım yok aslında .
Oysa İslamiyet her ırka, her kesime gönderilmiş evrensel bir dindir.
Hiçbir ırkla bir tutulamaz. Arap olur dinsiz olur, İngiliz olur Müslüman olur. Allah dinini kimlerle yaşattirir bilemeyiz. Nitekim Filistinlilerin inancında ihlasla samimiyetini ahlaki duruslarini gören nice ecnebi dediğimiz ülkeler de Müslüman olanların sayısı artmaktadır. -
Dilleri yaratan elbette ki, yarattığı kulunun hangi dilden daha iyi anlayacağını da bilir. Dil yapısı, özellikleri, edebi anlatımı vs olarak en zengin ve en anlaşılır dil demekki arapcadir.
-
Taşıyamayacağı yükleri yüklenmeyi insanın kendisi ister sonra bu halinden şikayet eden yine kendisidir.
-
Zalimlerin bir gücü yoktur, zalimlere o gücü veren zalimleri alkislayanlardir.
-
Her insan fıtrat üzre doğar. Zalimlik yolunu ya da doğruluk yolunu da seçmek insan iradesine kilinmiştir.
-
" Hiçbir çocuk gökyüzünden düşenin ölüm mü yoksa akşam yemeğimi olduğunu merak etmemeli. "
Okuduğum en manidar sözdü.
-
Önümü görsem arkamı göremem,arkamı dönsem önümü göremem. Sağimi görsem solumu göremem. Gördüğüm kadardır sanırım herşeyi.
Gökyüzüne baksam sonsuz boşluk gibi gelir kaybolurum.
Denize baksam, gökyüzüyle birleşmiş sanırım.
Kendime baksam koskoca alemin içinde koca bir alem.
Bir o yana bir bu yana savrulurum. -
Dışı nere, içi nere ; altı nere, üstü nere.
Bildiklerim alemde bir zerre.
Bilmediklerini bildikleri gibi bilen gafil -
Kalıpları dar yapılan her eşyayi görünce, insanların fikir ve hayallerinin ne kadar basit olduğunu görüyorum
-
Dayatılan her fikir, ölü fikirdir. Bir fikri diri tutmanın yolu heyacan ve meraktır.
-
Eşyanın hizmetkârlığını yapmakta birbirimizle yarışır durumdayız .
-
Dilini bilmiyor olman, karşındakini dilsiz yapmaz.
-
Bütün canlıların kendilerine özgü bir dili vardır. Bebeğin dilini bilmiyor olman, bebeğin konusmadığını dil bilmediğini göstermez.
İnsan, anlamadığını, anlamlandiramadığını yokmuş gibi göstermeye bayılır. -
Düşünen insanların fikirlerini ezerek yükseklere çikamazsiniz
-
İnsan kendini değer olarak görmüyorsa, düşünmesi pek bir anlam ifade etmez.
Çunku kendini değerli kilmayanin değer verilecek fikir üretmesi zordur. -
Senin susuz kalman senin ölümün olur. Yasını ne güneş tutar, ne de üzerine konan bir böcek...
-
Çıkardığın sesler ya da sustukların kadar mısın?
Bir ölçüsü var mıdır acının da sevincin de.
Ömur denilen terazide ne ağır gelir? -
-
Savaşlar bana bunu öğretti Acını ve gözyasini sadece dostlarına saklamayı.(Paylaşmayı)
-
Bilmediğine inanabilirsin
Bu herkesin yapabildigidir.
Bilmiyorum deyip inkar edebilirsin
Bu herkesin yapabildiğidir.
Biliyor ve inanıyorum demek
Neye inandığını bilenlerin yapabildiğidir.