Öylesine Konuşmalar _2. sayfa
-
Bizleri birbirimizden farklı kılan ve bizlere farklı lisanlar vererek aralarımızda iletişim kurmanız için vesile kılan , bizlere akıl nimeti verip öğrenmek gibi bir fiil ile diri ve canlı tutan Allah'a hamd olsun.
Öğrenmek ve öğretmek . Kendimizi ya öğrenmenin içinde buluruz ya da bir şeyler öğretirken.
Doğduğumuz andan başlar öğrenmek . Kimi zaman anne babamız olur öğreten kimi zaman hiç bilmedigimiz bir yabancı.
Ögrenmek ve öğretmek insanın fıtratına en uygun metod.
Ve bu metod , ilk insanin ilk peygamber oluşuyla başlar. Peygamberler ögretmenleridir insanoğlunun. Güzelliği, iyiliği, doğruluğu, dürüstlüğü, yardimseverligi, merhametli , insanlığa yakışır erdemli davranislari öğretenlerfir.
Bizlere en iyi anlatacak özellikte öğretmenlerini tayin eden Allah'a hamd olsun
Evet ben şehadet şahitlik ederim ki Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem Allah'ın kulu ve peygamberdir. -
-
Vallahi öyle adaletli ki Yaradan ,kullarına eşit mesafe koymakta arasına. Aynı davete tabi tutup,secdede aynı mesafede kılıyor ,muhabbetini de kuluna bırakıyor.
-
Dile kolay bir ay sonra 44 yaşındayim diyebilmek. Bu sıralar kendimi bombos hissediyorum . Filistinlilerin imanlı vakurlu duruslarini ,samimiyetlerini gördükçe ne kadar boş yaşamış ve ne kadar boş yaşıyorum diyorum.
Onların o gösterdikleri samimi ihlâslı hali ben gösterebilir mıydım
Yavrusunun, torununun cansız bedenini öpup koklayıp Hasbunallahi Ve ni'mel vekil diyerek tam bir teslim oluş hali. -
Göklerde kurduğunuz hayalleriniz ,birilerinin ölümü üzerine olmasın
-
Haramın cazibesine kapılan insan,inkâr etmekle meşru gösterme yolunu arar.
-
Her şey çocuklar içindi.
Ama
Hiçbir şey çocuklar için değildi.
Adı üstunde çocuk
Ne bir inanca bağlı kılabilirsiniz
Ne de ideolojinize köle yapabilirsiniz.
Neyin doğru neyin yanlış olduğunu da bilmezler.
Sıcacık aş sevgi dolu anneli babalı bir yuva , oyun oynayacakları yer ve arkadaşları . ..
Çok mu şey istiyorlar çocuklar .
Hani dünyadaki her şey çocuklar içindir ya . Onları o kadar önemser ya büyükler
Üzgünüm
Ama üzgün olmak yetmiyor
Kaç çocuk daha ölmeli ?
Kaç çocuk daha yaralanmali ?
Kaç çocuğun hayallerini yok etmeli , yarınlara olan heveslerini bitirmeli.
Daha kaç çocuk gerekli hırslarindan kinlerinden gözü dönmüş iblis kılıklı insanlara .
Bir çocuğun gözbebeklerine giremeyecek kadar büyük ve çirkinsin dünya ... -
İnsanlar çok acımasız. Birilerinin mutsuzluğu üzerine inşa ediyorlardı hayatlarını.
Ve bundan büyük bir haz alıyorlardı. -
https://www.instagram.com/reel/C0bmm0OP4S-/?igshid=ODhhZWM5NmIwOQ==
Bu masum yavrulara her çeşit zulmü reva görenler de insanligin i si bile olamaz. Nerede ya insan hakları ,çocuk hakları . Yıllarca Filistin'in sessizce sinsice işgal edilmesine zulme uğramasına ses çıkarmayan zihniyetler hala aynı tarafgirliliğini sürdürüyorlar .
O kadar devletler birleşip zulüm yapan terör uygulsyan devletlere zihniyetlere dur diyemiyorlar yazıklar olsun
Hamas'a terörist diyenler görmediniz mi o terörist dediklerinizin alnını öpüyor el sallıyor rehineler .
Terörist siyonistlerdir . Siyonist İsraildir.
Hiçbir şey yapamamak kadar acı veren bir şey yok -
Siyonizme tek vücut olamadığı için umarım bir gün pişmanlık duymazlar insanlar.
-
Ne zaman insan kelimesi geçse,aklıma Asr süresi gelir.
-
Bin kavga
Bin ağıt
Ektiğin bu muydu
İnsanlık
Biçtiğin hep bundan ibaret. -
Siyonizme karşı tek vücut olamadıkları için, korkarım ki pişmanlığını yaşayarak öğrenecek insanlık.
-
Bazı insanlar sadece KIRGIN 'dır.
Kırgınlıklarından dolayı başkalarını KİNDAR olmakla suclarlar. -
Biz Allah ile konuşmak için bahaneler arıyorduk, bizi gören halimizden şikayetçiyiz sanırdı.
-
En güzel kapinin dilencisiyim
Verirse ne ala
Vermezse küsecek değilim -
Maddiyatın hizmetçisi olanlar kendini efendi sanıyor.
-
Kişi herşeyi bilse ne olur kendini var edeni bilememişse.
-
Oysa kaç tanrı doğurmuştunuz tanrı tanımaz yaninizla
-
Bu ileti silindi!