Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik gerek şiirimde anlatmak istediğim gerek daha önce perde olarak anlattığımi farklı şekilde değerlendiriyorsunuz.
Bu yüzden konuyu daha fazla irdelemenin anlamı yok.Size Keyifli forumlar dilerim
Kuranınızı mutlaka iyi sıkı birer İncil Tevrat okumasının ardından dört gözle okuyun
Size Keyifli forumlar dilerim
-
@ictenlik mülkunde istediği gibi tasavvur etme hakkına sahip. Ve bir annenin evladına olan sefkatinden daha şefkatli ve merhametli iken.
Haşa siz daha mı merhametlisiniz. Zalim ve aşırı gidenlerin helak olması derken mazlumlarin helak olduğu edebiyatini yapmak. -
@ictenlik Kuranı Kerim de hangi ayette yazıyor? Ben 80 bin inanan varmış ,33 kişiye tepki göstermedikleri şeklinde rastlamadım .
Ama Hocalar neye dayanarak bu şekilde açıklıyorlar anlamıyorum -
@ictenlik mülkunde istediği gibi tasavvur etme hakkına sahip. Ve bir annenin evladına olan sefkatinden daha şefkatli ve merhametli iken.
Haşa siz daha mı merhametlisiniz. Zalim ve aşırı gidenlerin helak olması derken mazlumlarin helak olduğu edebiyatini yapmak.Yazdıklarını gözden geçir ve bilgi toplar doğrular ya da yanlışlar mısın? Sana bırakıyorum
-
@ictenlik Kuranı Kerim de hangi ayette yazıyor? Ben 80 bin inanan varmış ,33 kişiye tepki göstermedikleri şeklinde rastlamadım .
Ama Hocalar neye dayanarak bu şekilde açıklıyorlar anlamıyorumAlıntım açık ben ayet getirmedim. Yeni Şafak ve rivayet
ama ayet açık olarak belirtiyor ki insanları hurma kütükleri gibi savurduk (savurarak yokettik)Lütfen bunu araştır, diyanete danışın, alo vs.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
insanları hurma kütükleri gibi savurduk (savurarak yokettik)
Ayet var bu hususta.
-
Koca tanrı x sayıda günahkar (rivayete göre 33) insanı cehenneme atabilme için ölümünü bile bekleyemedi de ve tüm kenti yıkarak onların zürriyetini (rivayete göre 80 bin insanı) yoketti
Koca tanrı (Tevrat!'a göre) kentteki herkesi dolayısıyla kundaktaki bebeği bile gökten savurduğu ateşlerle yaktı
Koca tanrı ( Kurana göre) kentteki herkesi dolayısıyla kundaktaki bebeği içi boş hurma kütüğü gibi savurabilen bir rüzgar göndererek savurdu.
(Rivayete göre 33 günahkar ama bebekler) günahsızdı
...
(Rivayete göre Koca tanrı 33 kişi için bunları yaptı)
Koca tanrı neden kadınları da yoketti?
Koca tanrı neden çocukları da yokett?
Koca tanrı neden azgınlığa düşenleri tek tek ayıklamadı? da tüm bir kenti yok etti-Koca tanrı kente uyarı geçti.
Kenti boşaltın 33 kişiyi verin
33 azgın günahkarı bana verin
Kentten kaçın orayı yıkacağımKoca tanrı 33'ü ya da kaçsa bunu neyse onu ayıramadı, cehennemi bekleyemedi
Yeraltı tünellerindeler mi?
Kenti mi terketmediler? -
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
insanları hurma kütükleri gibi savurduk (savurarak yokettik)
Ayet var bu hususta.
Genişçe araştır ,soruştur ve bilgi topla ve madem söylediğime yanlış varsa daha sonra genişçe açıklayarak düzelt lütfen
-
Hiç kadın müftü var mı?
Hiç kadın diyanet başkanı olabilir mi ya da oldu mu?
Hiç kadın akademisyenler mesela kadın ilahiyat profesörleri oldu mu ve var mı?
Yükselme de eşit fırsat tanınıyor mu?
İlahiyat okuyarak ne ve kim olacaktın?İlahiyatı neden bıraktın ?(Bu özelse lütfen geçelim, yanıtlama)
-
@ictenlik işte o rivayeti hocalar neye dayanarak yapıyorlar anlamıyorum. 80 bin inanan gece namazı kılan varmış 33 kişi yüzünden onlar da helak olmuş.
Kuranı Kerim de hiçbir şekilde böyle sayı geçerek anlatıldığını okumadım.Merhametli olan Allah o yavrucaklara merhamet göstermedi mi sanilinir? Oysa Allah merhametlilerin en merhametlisidir.
-
çerek anlatıldığını okumadım.
Merhametli olan Allah o yavrucaklara merhamet
İkinci kez söylüyorum ki ayetlerde sayı belirtilmiyor
-
@ictenlik kamu yönetimi mezunuyum 20 yıl oldu mezun olalı. İlahiyatı ikinci üniversite olarak okuyayım dedim birşey olacağımı sanmiyordum zaten. İnsanın kendini geliştirmesi her zaman öğrenmeye odaklı olması iyidir.
-
@ictenlik kadın müftü var. Ama olur mu olmaz mı tartışılır.
-
kadın müftü
Haberleri kontrol ediyorum yardımcısı diyor.
-
@ictenlik evet ben de baktım yardimcisiymis
-
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bayan müftü yardımcıları ataması, 'kadınlar fetva verip müftülük yapabilir mi?' konusunu gündeme getirdi. Prof. Dr. Karaman, bayanların müftü olabileceği gibi, diyanet işlerine başkanlık da edebileceklerini söyledi. -Yeni Şafak
Kadın imam olabilir mi?
-
@ictenlik olamaz
-
@ictenlik olamaz
Kadın imam olamaz ama diyanet başkanı olup imam atayabilir?
Gerçi bu dini değil, ulusal politik
Teknik olarak ruhban olmadığını varsaymalıyız ama yönetenler ve uygulayıcılar doğal ruhbanlardır -
@ictenlik tasvip etmiyorum yapılanları
Bir imamın ya da hocanın parasını devletin ödememesi gerekir. Cemaat kendi arasında toplar o şekilde verilmesi gerekir.
Diyanet işleri kurumu,devletin emri doğrultusunda fetva veren bir kurumdan farksızdır. -
@Efruhte Neden bir tanrı bir kenti tahliye emri gönderir?