Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik herşey herkes tanrı olamazdı. Doğaya bakıldığında muhteşem bir düzen var. Herkes tanrı olabilseydi böylesine bir düzen söz konusu olamazdı. Hayvanlar alemi ayrı bir düzen içerisinde ,bitkiler alemi ayrı bir düzen içerisinde. Çeşit çeşit ağaçlar var.
Herkes tanrı olabilseydi değil tanrı herkes oluyor. (ya da her şey aynı. Kapatmayacaksınız, bilginizden eminseniz, soru cevaplardan çekinmiyorsanız sormaktan çekinmeyin ve açıklamayı deneyelim)
Bu zaten ağacın, çiçeğin düzenini açıklıyor.@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Bu doğadaki bütün canlılardan sorumlu ,onların ne yapacağını bildigi ,bilgisi sonsuz olan ve varlığı sonsuz olan bir yaradanin varlığını gösteriyor.
Yaradanın değil, bilincin, organize oluşun işareti. Bilinç var.
Buna tanrı derseniz tanrı olur ve tanrı olmayan nedir? kimdir?@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Sadece Ortadoğu ya da Araplara indirilmiş olsaydı onlara hitap eder şekilde olurdu. Ama Kuranı Kerim belli kesime hitap etmiyor , herkese hitap ediyor. Evrensel bir nitelik taşıyor ayrıca.
İnme çıkmanın zıttıdır. Tanrının indirmesi gerekmez. Gök tüm uzay olarak heryeri kaplar ve sadece yukarısı değil. Aşağıda da gökyüzü var. Tanrı yukarıda bir yerlerde değil. Bu gökten inme kavramına vurgu yapan bir kavramdır. Verilme, açıklanma kavramı daha uygundur.
İbrahimi dinler ortadoğu da doğmuştur. Ortadoğu dini ya da efsanesi denmesinin sebebi budur. Uzakodoğuya hiç bir zaman erişemediler ve en barışçıl ve en bilgelerimiz her zaman oradaydı. Uzakdoğulular için ister kırk kez okutun Buda gibi bir adamın öğretisinin, veda, advaita okulları ve nondualizm vb. yanında hiçtir, hiçbirine tanıtamazsınız. İşte gerçek tanıtlama. Sınayın.
En eğitimli en zekilerinden yüzlerce uzakdoğulu seçip bir kaç kez okuma rica edelim ve ne düşündüklerini soralım.
Bunları görmek istemiyorsunuz. Kafanız karışık. -
@ictenlik dini tartışmanın içinde olmak istemiyorum diyorum ama hep dini bir tartışmanın içinde buluyorum kendimi.
İkinci üniversite olarak ilahiyatı seçip 2. Sınıfta bıraktım . Kendimi bir tebliğçi olarak hiç görmedim görmüyorum da. Ben tebliğ yapacak olsam o dinden insanları kaciririm gibime geliyor. Bu yüzden böyle bir görev içinde değilim. Felsefe olarak bir şeyler sacmalak için burdayım.Umarım anlatabilmisimdir
Çok iyi anlıyorum ve sizce şu an bu felsefe değil mi?
Peki din ya da özel olarak islamı hedef almayan bir alandaki felsefeye yönelelim ama bizler aynı toplumun ve topluluğun paçalarıyız ve zaten felsefe sınırlı özgür olabildiğimiz bir zemin tam olarak bunları açıklayabileceğimiz yerin ta kendi.
Niye?
Evde annemle babamla konuşamam, komşuyla konuşamam o halde bunları ancak buralardan dışavurabileceğimBunları anlıyorum.
Şimdi düünüyorum aynı yere dönüyor.
Felsefe ontolojiyle başlar. Ontoloji zaten, ben kimim, biz burada ne yapıyoruz demek o halde başa dönüyoruz. -
@ictenlik dini tartışmanın içinde olmak istemiyorum diyorum ama hep dini bir tartışmanın içinde buluyorum kendimi.
İkinci üniversite olarak ilahiyatı seçip 2. Sınıfta bıraktım . Kendimi bir tebliğçi olarak hiç görmedim görmüyorum da. Ben tebliğ yapacak olsam o dinden insanları kaciririm gibime geliyor. Bu yüzden böyle bir görev içinde değilim. Felsefe olarak bir şeyler sacmalak için burdayım.Umarım anlatabilmisimdir
Eyup, Yusuf, Aziz Paul-Pavlus (bunları atıyorum) hikayelerindeki gibi inançlıydım ya da kendimi öyle sanardım. Şimdi toplumsal alanda biri çıkıp bana ateist vb diyerek bir şey anlattığında dur bakalım ne oluyoruz oluyor..
Olur. Birey ateist doğar. Gayrımüslim doğar. Şimdi bu dinin kavramlarından haberi yoktur. Bilgilendirilir.
Umarım anlatabilmişimdir.
-
-
@ictenlik birey (her bebek)doğduğunda fıtrat üzre doğar.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Kafanız karışık.
Hayır kafam karışık değil
Peki evrensel islamı (Kuran'ı) henüz yeterince erişemediği uzakdoğululara uzatmayı ve tanıtmayı öneriyoruz çünkü biz zaten yeterince tanıdığımıza inanıyoruz. Görülen o ki; akletme ya da perde sorunları ve yetersizliği nedeniyle şu aşamada evrenselliği görüntülemeyi yeterince başaramamış ve ıskalamış görünüyoruz ve sanırım umutsuz vakayız o halde biz zaten göremeyiz, göremeyeceğiz gibi ve bu durumda bence Çinliler denenmeli çünkü orada 1.4 milyar insan yaşıyor ve bu yolla yepyeni din kardeşleri edinebilirsiniz.. Sanırım deepl çeviriyle artık yeterince kusursuz Çince yazılabilir. Böylece Çinlilerin de daha çok evrensel teması olurdu ve hem müslümanlığı ve kitabı Kuran'ı evrensel olarak tanıyacak daha fazla dost edinilirdi. Hem onların Filistin'e yardım edebilecek silahları ve donanması var.
-
@ictenlik Çin'den ve diğer yabancı ülkelerden araştırarak İslamiyet'e yönelen çok kişi oldu ve oluyor da.
-
@ictenlik birey (her bebek)doğduğunda fıtrat üzre doğar.
Çinlilerin fıtratı sizce nasıldır?_
Bence Çinlilere mukaddes kitabın evrenselliğinden yeterince bahsedilmedi ve onlar haberdar edilmediler. Belki bilseler değişir. Babil öyküsündeki gibi dillerin ayrışmasına maruz kalmış görünüyoruz oysa bugün yapay zeka tam bir çeviri yapabilir. Hangi dili konuştuğumuz önemli değil ve Çinlileri evrensel bilgiyle donatma şereflendirme fırsatı.. Türkiye de zaten sadece 80 milyon insan yaşıyor ve toplasak hepitopu sade %10 kadarının kafası karışık ama orada tam 1.4 milyar yepyeni din kardeşi adayı var ve hiç bilgilendirilmediler.
Müslüman fıtrat üzerine doğmuş Çinliler olmalı. Bir sitede bile binlercesi yaşıyor.
-
@ictenlik Çin'den ve diğer yabancı ülkelerden araştırarak İslamiyet'e yönelen çok kişi oldu ve oluyor da.
Sizce hangisi fazladır?
a- İslamdan budizme yönelen
b- Budizm vb. den islama yönelenÇin'den geçtiğini duydunuz peki hiç spesifik alarak bir budistin, şintoistin, şamanistin islama geçişini duydunuz mu?
@Efruhte Türkiye'den ve diğer yabancı ülkelerden araştırarak budizme yönelen çok kişi oldu ve oluyor da.
-
@ictenlik en fazla İslam'a yönelen oluyor. Ülkemizde materyalizm fikriyle malasef özellikle üniversite de hızlıca verilmiş oluyor bu fikirler evlatlarımızı kaybediyoruz.
-
@ictenlik Çin'den ve diğer yabancı ülkelerden araştırarak İslamiyet'e yönelen çok kişi öldü ve oluyor da.
@Efruhte Buda bir tanrıyla görüştüğünü söylemiyor, budizmin bir kitabı yok yasakları yok, cenneti cehennemi yok, ödülü vaadi tanrısı hurisi hiç bir şeyi yok belki bir din bile değil ama insanlar canı gönülden bunu izliyor ve budist oluş ve budizm denilen felsefeyi dini kabul ediyor. En azından herkes zararsız görürdü. En az tebliğe ihtiyacı olan dindir. İncil tüm zamanları nen çok satan kitabıdır.
Buda yeryüzünün en sevilen ya da en az nefret edilen insanlarından biridir. Nerdeyse hiçkimsenin Buda'dan nefret ettiğini göremezsin. Budizmden çıkıp bun eski dini olarak gören bulan insan da neredeyse olmayacaktır. Budizme inanmayanlar budizm kafiri ya da budizm inkarcısı ilan da edilmemiştir.
Elimizde gerçek bir prestij ölçer olsaydı_?
-
@ictenlik her çocuk fıtrat üzre doğar. Çinli de olsa bu değişmez. İşte savaslarla yeni yerler feth ederken dini de yaymış oluyorlar. Ya da Alperen sistemi vardı Türkler de. Bunlar dini yaymakla görevli kişilerdi.
Bu özelliklerimiz in hiçbiri kalmadı. Çünkü evlatlarimiz batı ozentiligi taklitçiligiyle hem milli degerlerinden hem de dininden uzaklastirildilar -
@ictenlik en fazla İslam'a yönelen oluyor. Ülkemizde materyalizm fikriyle maalesef özellikle üniversite de hızlıca verilmiş oluyor bu fikirle evlatlarımızı kaybediyoruz.
Dini revize edin.
Budizm materyalist değildir. -
@ictenlik sorun nedir? Tam olarak sorun nedir?
Ben tebliğ görevi yapmadığımi kafamın karışık filan olmadığını doğrunun dinim İslam olduğunu düşünüyor ve inanıyorum.
Nasıl sizler benim dinimi anlatmamdan rahatsızlık duyuyorsanız ve bunları bize anlatmana gerek yok diyorsanız biliyoruz diyorsanız
Ben de size aynı şekilde diyorum. -
@ictenlik en fazla İslam'a yönelen oluyor. Ülkemizde materyalizm fikriyle malasef özellikle üniversite de hızlıca verilmiş oluyor bu fikirler evlatlarımızı kaybediyoruz.
Materyalizmin tek karşıtı din değil
O din o haliyle her yöne insan kaçırır ve materyalizm şuizm buizm dahil
Dinsizleşme ya da müslümanlıktan çıkış ille de materyalizme yönelme değil
Ahlak sadece din demek değildir
-
@ictenlik her çocuk fıtrat üzre doğar. Çinli de olsa bu değişmez. İşte savaslarla yeni yerler feth ederken dini de yaymış oluyorlar. Ya da Alperen sistemi vardı Türkler de. Bunlar dini yaymakla görevli kişilerdi.
Bu özelliklerimiz in hiçbiri kalmadı. Çünkü evlatlarimiz batı ozentiligi taklitçiligiyle hem milli degerlerinden hem de dininden uzaklastirildilarFetih köleleştirmedir, kavram eskiye dairdir ve insanlığın şu an ki bilincine uygun değil, özgürlükleri anlamayı deneyin
Budizm gibi öğretiler yayılmak için özel olarak bir şey yapmaz, güneşin yapmadığı gibi sadece öylece parlarlar.
(Bu arada budizm sadece lafın gelişi seçiliyor)Batının zıttı ya doğudur ya kuzey ve güney, birleşme diğer kavramlardan iyidir ya da insanlık ancak küreselleşme ve daha sonra evrenselleşme (evrensele dönük küreselleşme) yoluyla genişleyebilirdi diğer durumda bölünür parçalanır ya da daralır demeliyiz
Ulus devletler ve kimlikler bir aşamaydı şimdi bu aşamanın ilerisine geçmelisiniz. İnsanlık birliği gibi. Dünya vatandaşlığı gibi. Din gibi araçlarınızla bölünmeden nasıl birleşeceğinizi öğrenin. Dininiz insanları kaçırıyorsa onda bir sorun var demektir dininizi gözden geçirin ve yeniden yapılandırın.
Bu özelliklerimiz in hiçbiri kalmadı. Çünkü evlatlarimiz batı ozentiligi taklitçiligiyle hem milli degerlerinden hem de dininden uzaklastirildilar
Daha söylediğiniz şey doğuyla ve güneyle entegrasyon ve birleşme sürdürmeniz, kültür entegrasyonunu batı dışındaki alanlara ve kültürlere taşımanız açmanız genişletmeniz gerektiğini işaretliyor
-
Bu özelliklerimiz in hiçbiri kalmadı. Çünkü evlatlarimiz batı ozentiligi taklitçiligiyle hem milli degerlerinden hem de dininden uzaklastirildilarSizin yarattığınız ulus kimlik sakıncalı, çatışmalı ya da parçalı. Tarihi bir özeleştiri vermelisiniz. Ulus kimlikler kurulurken ya da ulus devletler kurulurken kurucunuz dünyadaki milliyetçilik/ulusçuluk akımı ve dilinizden ilham alarak bunları birleştirip tarihi Türk kimliğini yaratmış ve size yeni bir kimlik vermeyi denemiş görünüyor oysa bu sizi parçaladı ve böldü. Her şeyi yaptığınız gibi onu da peygamberlermiş görünüyorsunuz ve kesin olan ayetleri bükülemez. Hiç bir zaman doğu bozkırlarındaki Türklerle tam bir yakınlık ya da aidiyet duymadınız çünkü bu dili konuşuyor olsakta bu topraklarda yaşayan 40 milletin parçaları ve birleşimiyiz çekik gözlü birbirine benzer tek fizik yapı değildik ve kaldı ki ırk köken iddiaları bozuk, asılsız ve kusurludur.
Bir yarınız atalara dönüp osmanlı gibi bir fetih-kolonizasyon imparatoluğunu, diğerleri türk kimliğini, öbürleri islamcı ümmet kavramını işaretliyor. Tarihi reddi miras yapın ve yeni anayasanız üzerinde durun, düşünün. Bozuk/kusurlu/defolu anayasanız ya da bozuk ulusal değerler nedeniyle milli birlik bile kuramadınız ve kendi içinizde kavgaya kaosa düştünüz. İlk fırsatta Türk Kürt kimliği kavgası geliştirdiniz. Dinleriniz bile fırkalara bölünmüştür ve kavga edip duruyorsunuz.
Yeni bir aidiyet yaratmalısınız ve bu din ya da ümmet değil. Toprak kökenli. Bu topraklarda yaşamış herkesi kapsayan, herkesi eşit birleştiren, üstünlük taslamayan ve onların hepsinin atalarını onurlandıran bir şey. Din ya da millet adına sığınmayan. Birleşmek için bunlara ihtiyacınız yok, insanlık üst değerdir. Ulus adları o topraklarda yaşayan insanları birleştiren şeydir.
Yaklaşık olarak yaşadığınız toprakların bu toprakların bütün tarihi değerleri ve mirasını kuşatın ve kucaklayın. Din, dil, kültür, ırk ayırmayın.
Sizin hiç bir zaman (aidiyetinizi birleştiren gerçek) ulusal değerleriniz olmadı bu anlamda milli değerleriniz de, toprak ve doğa insanından gelen genel insanlık değerleri vardı ve şimdi yoksa yok çünkü sanayi toplumunun ilk yapacağı sizi topraktan ,doğadan, doğal bağlardan koparma ve bölmedir.
Uzlaşı ve barış içinde yeni bir anayasa yapın. Kapsayıcı bir anayasa. Dinsel tahakkümü bırakın, din etrafında birleşemeyiz. Daha iyisini yapana kadar Rusya vb.nin yolunu öneriyorum. Çalışın. Millilik, maneviyat o din demek değil başka din ve algı biçimleri de var. Gerçek atalarınıza insansal değerlere giderseniz animist doğacı şaman kültürü bulurduk. Birleşme kavramına sıkı çalışın, bu güç işi değildir. Her türden baskı yozlaşma getirir. Güç ve tahakkümle kimseyi birleştiremezsin.
Mevcut iktidarınızın anayasa yapma gücü vardı ve 20 senedir var niye olmadı?
Oraya araplık, din ekleme uğraşı.Dinle milli birlik olmaz, bunlar bir arada yürümez. Bütün dinlere eşit mesafede duran birleştirici anayasa. Ülkedeki bütün kültür ve dillere eşit mesafede duran anayasa. Hiçbiri üst değer değil, insanlık insan oluş üst değerdir anayasana da yazılır, yazan insandır.
Siz islam üsüntlükçülüğü... İslamı üst bir değer olarak tanıtmaya çalışırsanız, bu sizi böler, ayrıştırır. Bunun kendi bölücüdür. Azınlık çoğunluktur. Çoğulculuk sayı saymayla ilgili değil. Güce tamah etmeyin. Gördüğünüz gün akıllarsınız.
Daha iyisini vermeden yazmadan o anayasadan hiçbir şeyi koparamızsınız, bunlar şark kurnazlığı işi değil.
Gerçek evrensel kuşatıcı bir anayasa yazmaya giriştiğinizde bu işin nasıl olupta kolayca yürüyeceğine hayret edeceksiniz ve kimsenin orada nasıl olupta değişemez ayetler hükümler görmediğini de. Kavga edilmeyecek şeyi bulun yazın hiç kavga olmaz. Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığında herkes uzlaşır. 100 oyun yüzünü alacak anayasa metni yazılır. Ölmüşü doğacağı sandığa götürecek anayasa yazılır. Yazarsan yazılır.
Bu toprakta hiçkimse size o anayasayı din lehine bozdurmaz. Maneviyat anlatıyorsanız ben size anlatayım.
Din lehine o anayasadan zırnık koparamazsınız... Halkın dini belleğinde sanal yüzdelerde değil.
Anayasayı ve dini ve dini ve anayasayı revize edin.
Bizler doğaya ve varoluşumuza karşı insanlarız ve insanlığımıza, ortak varoluşumuza karşı sorumluysak sorumluyuz, ödevliysek ödevliyiz .Kitapların ne yazdığı önemli değil, gerçek inançlar belleklerde .
Ulusal birliğiniz anayasanız, toplumsal değerleriniz, toplumsal sözleşmeniz/kavliniz o halde bunu kağıda döker resmileştirirken ülkede azınlık haklarını defolamadan salt çoğunluğun onayını almalısınız. Yani bunları hala anlayamamış görünüyorsunuz. Dersinize çalışmalıydınız .Evrensel değerler siz birleştirir tersi böler, tarih orada. Din ve milliyet sizi bölmüş gözüküyor. Fırkaları nasıl birleştireceğinizi, fırkalaşmış olarak nasıl birleşebileceğinizi bulun. Tabi ki bu tam bir eşitlikçilik demek. Siz din üstünlükçülüğü dayattıkça dininizin nasıl aşındığını bunun nasıl ters teptiğini göreceksiniz.
-
Bu özelliklerimiz in hiçbiri kalmadı. Çünkü evlatlarimiz batı ozentiligi taklitçiligiyle hem milli degerlerinden hem de dininden uzaklastirildilar
Hepimiz şunu biliyoruz ki cumhuriyet ve demokrasiden sözediyorsak hritisyanlık örneğindeki gibi dinler çözünecektir, değişime zorlanacaktır ve bu doğal yapılamadığında hristiyanlık örneğindeki gibi yoğun bir baskı, kuşatma saldırı altında tutularak değişime zorlanacaktır ve en son geriye kuşa dönmüş bir hali ve sadece iyi tarafları kalırdı.
Hristiyanlığa bakın ve dersler alın.
İnsan doğal evriminin parçası olarak modernizasyonu talep edecek, bu dinlerin kılık değişimi demektir. Değişemez ayetlerden/geleneklerden sözedildiğinde bu tam aksine kırılmalar ve kopuşlara, yıkımına hatta tümden yokoluşuna yol açar.
Hepimiz biliyoruz ki; krallık dışında hiç bir özgür ülkede bugünkü mevcut anlatımıyla o dini koruyamazsınız. Özgür ülkeler ve insanlar yarattığınızda ve hala dini modernize edemediğinizde en son şu olur. Bir Arap Nietzche'si bir Arap Marks'ı çıkar ve yerden yere çalar. Hristiyan kilisesi halkı özgürleştirseydi, egemenliği devretseydi ya da gerçek bilgi ve maneviyat olsaydı ne Nietzche ne de Marks gibilerin ağzını açmasına gerek olmazdı. Saldırı görür müydü? Doğal kültürel evrime karışmasalardı, cadı ,kafir-putperest, inkarcı diye insanları yakmasalardı.
Budizm saldırı alıyor mu?Dininiz hala en doğru yegane gerçeğin tek temsilcisi olduğu iddiasıyla ilgilenmeyenlere inkarcı damgası yöneltebilen şey. Bu berbat kabukla o dini beş dakika koruyamazsınız. Kültür entegrasyonu ve modernizasyonun bir parçası olarak dağılıp gidecek ve geriye bugünkü hristiyanlık gibi uyumlu tarafları kalacaksa kalacak. İşin aslı kitabının ne yazdığının hiç bir önemi kalmayacak ve bir gün gelip vaizler cemaat toplayabilmek için ya da artık %50 sınırına yönelen mensup nedeniyle vaazını iyice revize edecek. En sonunda elinizde bir tür sevgi öğretisi ve anlatısı kalır. Hristiyanlar gibi kitabın ve dinin yeni revizyonunu bedava dağıtmaya başlardınız.
Dininiz kadın ve erkeği bile bölüyor. Kendi ibadethanesinde bile. O dini yaşatmazsınız.
Sizin dinleriniz gerçek maneviyat değil
Siz batının uzağında kalan gerçek bir maneviyat arıyorsanız dinlerinizi uzakdoğu kültürü öğretisi ve felsefesi ya da gerçek doğa dinleri ile harmanlayın.
Dindarlık maneviyat demek olsaydı hristiyan Avrupa Çinlilerden manevi ve Çinliler hristiyan Avrupalıdan daha maddeci olurdu. Çin yeryüzünün en bozuk kültürü olup her yere savaş açmalıydı.
Batı diyorsunuz hepsi İbrahimi ortadoğu dini geçmişine sahip.. ve tabi ki her birine bir bahaneniz var. Körlüğün bahane üretemeyeceği gün ve özeleştiri günü gelmeyecek mi?Bir gün gelecek ve kız çocuklarınız hristiyanların pazar ayinine ailecek gittiğini görecek. Yaşatamazsınız.
-
@ictenlik sorun nedir? Tam olarak sorun nedir?
Ben tebliğ görevi yapmadığımi kafamın karışık filan olmadığını doğrunun dinim İslam olduğunu düşünüyor ve inanıyorum.
Nasıl sizler benim dinimi anlatmamdan rahatsızlık duyuyorsanız ve bunları bize anlatmana gerek yok diyorsanız biliyoruz diyorsanız
Ben de size aynı şekilde diyorum.Nasıl işine gelen istediği gibi yorumlayıp istediğini çıkarabildiyse ve isteyen adamını bulup istediği fetvayı ürettirdiyse Arapçayı didik didik edip kelimelerin çoklu anlamlarını, zaman farkını ve dilin evrimini öne sürüp o dini akla yatkın biçimde modernize etmeliydiniz
Kuran kitabını evrensellik içerecek şekilde revize edin
Evrensellik ne
Kadınları çocuklar camiye alın, diz çökerek ibadete son verin ,kadın erkek haklarını eşitleyin
Bu kafir felan söylemlerini revize edin
Din için savaşı zihinsel kelamsal düzeye alın
vs
Yaparsanız yaşar varolur -
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Bir gün gelecek ve kız çocuklarınız hristiyanların pazar ayinine ailecek gittiğini görecek. Yaşatamazsınız.
Onları bir daha aşağılık ve ikinci sınıf olma duygusundan kurtaramazdınız, içsel olarak
tabi ki batı yörüngesinde kuyruğunda olurlarBu bilinçtir, bu evrensel, hangi kitabın ne yazdığını bildirdiğinin önemi yok
Kitabınızın bunu yazdığını düşünmüyorsanız ve hala evrenselse o kitabı yeniden inceleyin, gözden geçirin şifreyi kırın ve bir yerlerde bunun yazdığını bulun, muhakkak yazıyordur, anlıyor musun?Bize din töre ahlak anlatmayın kulak açıp dinliyorsanız bu
Kim ne bildirdiyse bildirdi ve içtenlikte içtenlikle bunu bildirdi
Çökmeyecek kızım diz çökmeyecek ben izin vermiyorum anlıyor musunuz_?
Dinime uyan din yapın uyalım, hepberaber, herkese uyan din yapın
Tanrının mekanı yok dik duran alın göğe secdededir, tanrı yerde değil, eğer sürünmek istemiyorsa
Tanrı ne güçsüz ne acziyetime ne teslimiyetime muhtaç değil varsa gücü ben teslim olmadan teslim alacak güçte olan, dik duruşumu teslim alsınHiç bir tanrı bana/bize kadın cinsiyetinin ikinci sınıf olduğunu söyleyemeyecek, (doğaya akla aykırı) ya söyleyen tanrının kendi ikinci sınıf tanrıdır ya da söyleten insanın kendi ikinci sınıf insandır, tersini tartışmaya çalışan herkese söylüyorum, tanrısı karşısında bizi bulacaktır.
Çocuğumu öz çocuğumu ikiye bölmeyeceğim. Biri neyse öbürü o.Dininiz doğruysa eğrisini doğrultsun