Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
-
@Prens-Ernak emin olun sizlerin sorularıyla beyni yanmadıysa şimdi hiç yanmaz
-
@Efruhte, içinde söyledi: Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
Vergi ödemek bir kabullenişi gösterir. Bir devlet yönetimi altındaysanız o devletin vergilendirmesini de kabul etmek zorundasınızdır. Aksi davranış söz konusu bile değildir.
Cizye durumu da buna benzer bir durumdur.islam devletinin hakimiyetini kabulleniyor ve koruması altına giriyor ve cizye veriyor böylece bütün emvalini kurtarmış oluyor.
-
@Prens-Ernak her devlet için farklı bir durum söz konusu değildir. Bütün devletlerde var olan durumdur bu.
-
@Prens-Ernak her devlet için farklı bir durum söz konusu değildir. Bütün devletlerde var olan durumdur bu.
anlamadım
-
@Prens-Ernak vergilendirme sistemi tarih boyunca her devletin, her beyliğin... Vs uyguladığı bir durumdur. İnancı ya da inançsızlığı ne olursa olsun
-
@Prens-Ernak vergilendirme sistemi tarih boyunca her devletin, her beyliğin... Vs uyguladığı bir durumdur.
tamam gücü yeten bunu yapmak ister , ama sonu savaş olur, eski çağlarda var mı melek gibi surlarına çekilen kapanan ben etliye sütlüye karışmıyorum diyen.
-
ama islam işte bunu savaş prensibi yapmıştır ,kural altına almış ve yaşlılara çocuklara dokunulmaz demiştir.
-
@Prens-Ernak ne şiş yansın ne kebap derseniz asla adaleti sağlayamazsınız.
Adalet kimi yerde teraziyle, kimi yerde, hukukla, kimi yerde kılıçla, kimi yerde de kalemle sağlanılır. -
@Prens-Ernak ne şiş yansın ne kebap derseniz asla adaleti sağlayamazsınız.
Adalet kimi yerde teraziyle, kimi yerde, hukukla, kimi yerde kılıçla, kimi yerde de kalemle sağlanılır.islam hukukunu en azından red etmiyorum diyorsun yani
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
ama islam işte bunu savaş prensibi yapmıştır ,kural altına almış ve yaşlılara çocuklara dokunulmaz demiştir.
Savaş tazminatı denen bir durum var. Savaş prensibi olarak tazminat... Vs uygulanma durumları var. Kadim zamanlardan beri uygulanan inanç ya da inançsızlık farketmez yapılagelen bir durum var,
İslam devletletlerinin de cizye alması ( durumları uygunsa) olması devlet olarak tanınması ve o kişilerin korunması maksadıyladır. Yani bunda sizlerin manipüle ettiği gibi bir durum yoktur. Gayet normal olması gereken bir durumdur. -
evet islam devleti senin devlet olarka tanırım ama cizye verirsen diyor, farklı şeyle söylemiyruz.
-
bayağı bir edebiyat yaptın efruhte etrafından dolaştın inkar etmek için
-
evet islam devleti senin devlet olarka tanırım ama cizye verirsen diyor, farklı şeyle söylemiyruz.
Farkeden ne? Atalardan beri yurdumuz olan ülkemzde ödediğin vergilerin kadarsın. Vergini ödediğin mddetçe tanınır ve haklar sahibi olursun.
-
Cizye alınan devlet bu durumda alan devletin sömürgesi olur.
Sömürülmekten hoşlananlar bu ayeti kabul eder. -
bayağı bir edebiyat yaptın efruhte etrafından dolaştın inkar etmek için
Hayır inkar etmem. Sizlerin görmek istemediği durumu sizlere göstermek için uğraşıyorum
-
Farkeden ne? Atalardan beri yurdumuz olan ülkemzde ödediğin vergilerin kadarsın. Vergini ödediğin mddetçe tanınır ve haklar sahibi olursun.
efruhte insanı yoruyorsun kabul ettin işte.
-
@TENTEN, içinde söyledi: Kur'an'la yapılan korkunç çarpıtma!
Sömürülmekten hoşlananlar bu ayeti kabul eder.tenteen abi şimdi öyle bir durum yok bunlar eski çağların uygulamaları şimid modern devletler var, islam modern çağa yeni bir yüzle seslenmesini bekliyorum.
-
Sömürülmekten hoşlananlar bu ayeti kabul eder.Vergi vermek sömürülmek ise, o zaman hangi devlette yaşıyorsanız hiçbir vergi ödemeyin kabul etmeyin
-
Sömürülmekten hoşlananlar bu ayeti kabul eder.Vergi vermek sömürülmek ise, o zaman hangi devlette yaşıyorsanız hiçbir vergi ödemeyin kabul etmeyin
ülkenin vatandaşının vergi vermesi ile başka ülkenin devletinin sana vergi vermesi bir mi
-
Vergi tek devlete verilir.
Burada iki devlet var. Birisi aldığı vergileri kendi halkına kullanmak yerine diğerine veriyor.
Karşılığında yatırımda yapmıyor. Sömürge olup gelişen ülke yoktur. Afrika hep geri mesela.