İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).
-
@house ,
Alkol bize haram(lüks: 1 dandik bira 80TL) ve sağlğa da zararlı ayrıca. Devleti küçültmek, gereksiz kurumları lahv etmek iyi bir şeydir. . Enfalsyona bütçe açığı veren hükümet harcamaları, borçlanmalar yol açar. Bütçe açığı demek para basmak demektir." İtibardan tasarruf " ettinmiydi ortada sorun morun kalmaz.
İtibar falan filan, bunları geçeceksin bir kere. Bunların kötü olduğunu veyahut gereksiz olduğunu söyledim mi, ki böyle laf ebeliği yapıyorsun?
Ben ne dedim, sen ne yazıyorsun? -
Almanya´da özel hastane olduğunu yazmadım, gitmişliğim de yoktur ancak özel hastaneler/klinikler var. Almanya genelinde 580 civarında özel hastane var.
-
Doğrudur. Doktor kişiye ait özel muayenehane; "klinik" görmüştüm.
https://en.wikipedia.org/wiki/Clinichttps://www.difference.wiki/hospital-vs-clinic/
Ben onu kastetmiyorum. Türkiye' de envai çeşit tam teşekküllü lüks hastane ticarethane var.
Konuyu dönecek olursak, ben diyorum ki; Diyanet 3,5 milyon dolar bütçe yiyyor, yetmiyor, ek bütçe istiyor.
İnsanlar din hizmeti almasın demiyorum. Ama bu kişiden kişiye değişken bir özel tüketimdir. İsteyen belediyeye ek vergi ödesin, diyanet reisine son model lüks araç koruma tahsis etsin, alsın lüks hizmetini bize ne yani... -
—• cumhurbaşkanlığı personeli ve ulaşım harcamaları kesildi, milei her gün kendi şahsi aracıyla gidip geliyor.
Hülasa "itibardan tasarruf " etsinler, ki enflasyon düşsün, halkın itibarı artsın, vergiler azalsın diyorum.
-
@house, içinde söyledi: İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).
@TENTEN, içinde söyledi: İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).
https://en.wikipedia.org/wiki/Javier_Milei
"devlet bir yalandır, devletin zenginlik ürettiği fikri de öyle. devlet hiçbir şey üretemez, devlet yalnızca zenginliği yok eder ve yaptığı tek şey, başkalarından çalıp bunu dostları arasında dağıtmaktır." Javier Milei Arjantin devlet başkanı
Özel sigorta şirketleride aynısını yapıyor. Örneğin Hiç kaza yapmayanların biriken parasını geri veriyor mu? Dostları arasında paylaşıyorlar.
Liberallerin amacı bu zaten devlet yerine biz yiyelim .
Elma armut kıyası yapmışsın.
Sap ile samanı birbirine katmamak gerek...Özel teşebbüsler size silah zoru ile kusurlu ürün ve hizmet dayıyamaz.
İster alırsın ister almassın. Misal bir dinsize hangi özel şirket sünnidiyanet hizmeti kakalaybilir? İşcisinin maaşını(3,5 milyon $) hangi hakla sizden talep edebilir?Şakamısınız?
kaza sigortası olmadan yola çıkabiliyormusun?
Devlet aygıtını kullanırlar özel şirketler.
Meclise özel şirket patronlrı veya temsilcileri girerler. Kanunlarıda onlar çıkartırlar.
Devleti istemezler ama kendilerine gelince korumalarını isterler.
Hayal dünyasında yaşıyorsun galiba. -
Javier Milei'nin itibari tasarrufu yerel piyasalarda nispeten istikrar sağlamış olabilir fakat reel ekonomiye etkisini görmek gerekir onun için de henüz erken olduğu düşüncesindeyim. Ben oldum olası özelleştirmeye karşıyım bunun en yakın örneği kanımca Türk Telekom - Hariri'dir. İstediğin kadar ekonomi sistemini değiştir, dışa bağımlı olduğun sürece bir arpa boy yol alamazsın. Arjantin ile dinamiklerimiz de aynı değil, deprem riski ayrı, flora ve faunası yeter Ne yapacaksın peki 'Üreteceksin'. Düşüncemi Atatürk'ün görüşleri ve eylemleri ile sonlandırmak isterim. Ekonomisi zayıf bir ulus, yoksulluktan ve düşkünlükten kurtulamaz; güçlü bir uygarlığa, kalkınma ve mutluluğa kavuşamaz; toplumsal ve siyasal yıkımlardan kaçamaz. Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, bağımsız, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin bel kemiğidir demiş ve ilk iş olarak kömür, çimento, şeker pamuk, elektrik, uçak, ipek ve deri fabrikalarını kurmuştur. Dünya da benzer örnekler sıralamak mümkün. Ne yazık ki beyin göçü en fazla ülkelerdeniz, doktorunu, öğretmenini, avukatını, mühendisini küstürüp, yurtdışında dönerci açtırmak durumunda bırakmayacaksın. Eğitim ve sağlık devletin kontrolünde ve denetimde gerçekten olması gerektiği donanım, liyakat ve eşitlikte olacak ki gelişebilesin içeriğinde onlarca cümle kurabilirim. Ez cümle dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok azizlerim.
-
@house, içinde söyledi:
Hülasa "itibardan tasarruf " etsinler, ki enflasyon düşsün, halkın itibarı artsın, vergiler azalsın diyorum.
Bunlara elbette bir şey demiyoruz, keşke her ülke/devlet kendi çapında kendi halkını gözeterek gereksiz/lüzumsuz devlet harcamalarını kısıtlasa. Ancak gerçekler biraz farklı, hele ki söz konusu Güney Amerika ise. Çünkü oradaki yolsuzluklar korkunç boyutlarda ve Arjantin´in ekonomik olarak batmasının başlıca sebebidir aslında. En az 3-4 sene boyunca sıkı bir kemer sıkma politikası uygulanmalı, da, halk buna ne der, orası meçhul.
Bu nedenle ben bir hayli çekimserim. -
@TENTEN, içinde söyledi: [İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).](/
Meclise özel şirket patronlrı veya temsilcileri girerler. Kanunlarıda onlar çıkartırlar.
Hayal dünyasında yaşıyorsun galiba.Özel sigorta şirketleride aynısını yapıyor. Örneğin Hiç kaza yapmayanların biriken parasını geri veriyor mu? Dostları arasında paylaşıyorlar.
Sayın forumdaş,
Kasko(elma) başka bir şey, zorunlu trafik sigortası(armut) başka bir şey!
Bir önceki postumda bunu belirtmişim.
Devletin varlık sebebi nedir? Ticari faaliyet gösteren(kar amacı güden) özel kişiler ile kıyas yapılabilir mi? Yapılamaz.
Devletin anayasal sözleşme gereği yükümlülükleri vardır. Kar amacı gütmez. Vatandaşına karşı sorumluluklarını yerine getirmek için vergi toplar. Herkes doğuştan poliçesiz otomatik sigortalıdır yani.
Hem zorunlu sigorta, hem kasko nasıl oluyor başka bir çelişkinin konusu. Aynı şey DASK(deprem sigortası) içinde geçerli. Yani saçmalık. Ve gayrihukuki ayrıca(Anayasal can güvenliği, denetim nerede?)... Devlet olmanın gereği zaten sigortalı(anayasa ) bir şeye sigorta adı altında extra para topluyoyor. Ama ödemeye geldimmi de hasarı(Çift vergiliı) adam gibi karşılamıyor. Bana sorarsan böyle devlet olmaz, olsun. Binayı ayriyetten sigortalasa da sigortalamasada vatandaşın başına bir şey geldiğinde devlet zararı karşılamak zorundadır. Çünkü sorumlulukta tekel konumdadır(bknz:idare hukuku).
Sanırım bunda anlamayacak bir şey yok.
-
@kereste, içinde söyledi: İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).
@house, içinde söyledi:
Bunlara elbette bir şey demiyoruz, keşke her ülke/devlet kendi çapında kendi halkını gözeterek gereksiz/lüzumsuz devlet harcamalarını kısıtlasa. Ancak gerçekler biraz farklı, hele ki söz konusu Güney Amerika ise. Çünkü oradaki yolsuzluklar korkunç boyutlarda ve Arjantin´in ekonomik olarak batmasının başlıca sebebidir aslında. En az 3-4 sene boyunca sıkı bir kemer sıkma politikası uygulanmalı, da, halk buna ne der, orası meçhul.
Bu nedenle ben bir hayli çekimserim.Yolsuz Arjantin bizim yanımız da ne ki? İnsan Arjantin vatandaşı olsa bu kadar zoruna gitmez.
Baksana, emekli A.Gül' ün sefasına:
75 koruma, 17 makam aracı.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/abdullah-gulun-75-korumasi-17-makam-araci-oldugu-ortaya-cikti-803398h.htm#google_vignetteMerak ettim gerçekten emekli Merkel' in kaç makam aracı, kaç konutu, kaç koruması var?
-
@TENTEN, içinde söyledi: [İtibardan tasarrufun adresi(Javier Milei).](/
Hayal dünyasında yaşıyorsun galiba.Özel sigorta şirketleride aynısını yapıyor. Örneğin Hiç kaza yapmayanların biriken parasını geri veriyor mu? Dostları arasında paylaşıyorlar.
Sayın forumdaş,
Kasko(elma) başka bir şey, zorunlu trafik sigortası(armut) başka bir şey!
Bir önceki postumda bunu belirtmişim.
Devletin varlık sebebi nedir? Ticari faaliyet gösteren(kar amacı güden) özel kişiler ile kıyas yapılabilir mi? Yapılamaz.
Devletin anayasal sözleşme gereği yükümlülükleri vardır. Kar amacı gütmez. Vatandaşına karşı sorumluluklarını yerine getirmek için vergi toplar. Herkes doğuştan poliçesiz otomatik sigortalıdır yani.
Hem zorunlu sigorta, hem kasko nasıl oluyor başka bir çelişkinin konusu. Aynı şey DASK(deprem sigortası) içinde geçerli. Yani saçmalık. Ve gayrihukuki ayrıca(Anayasal can güvenliği, denetim nerede?)... Devlet olmanın gereği zaten sigortalı(anayasa ) bir şeye sigorta adı altında extra para topluyoyor. Ama ödemeye geldimmi de hasarı(Çift vergiliı) adam gibi karşılamıyor. Bana sorarsan böyle devlet olmaz, olsun. Binayı ayriyetten sigortalasa da sigortalamasada vatandaşın başına bir şey geldiğinde devlet zararı karşılamak zorundadır. Çünkü sorumlulukta tekel konumdadır(bknz:idare hukuku).
Sanırım bunda anlamayacak bir şey yok.
ABD ve Brezilya da koronaya yakalananların hastahane masraflarını sigorta karşıladı mı? Yoksa ölüme mi terk ettiler?
Karşılaştır bakalım ölüm sıralaması bakımından diğer dünya ülkeleri ile.