Oruç Sağlığa Zararlıdır
-
@ictenlik aşırı açlık ardından birden yemek , yada aç kalıp ağır iş yapmaya devam etmek safra kesesi , böbrek taşı ve mide sorunlarına baştan davetiye çıkartır.
kişilerin karaciger öz suları enzim seviyesi farklıdır. Bunlar doğanın bize verdiği farklılıklar. Bu enzimlere göre canımız bir şeyler ister yada doyarız.
Vücudumuz neyi ne zaman ve ne kadar yapacağımızı bize söylüyor. Bunu tekdüze bir şekilde zolama ile yapmak zarar veriyor.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
@ictenlik açlık ibadet değildir. Bu kadar net.
Bütün insanlara tekdüze bir beslenme sağlayamazsın. Bu nedenle zaten müslümanlar bile orucu giderek bırakıyorlar. İşin saçma olduğunu anladılar. Gece yemek yemek zararlıdır.
Diyet yapacaksan gece yapacaksın. Saat 27 den sonra yemek yemeyi kesim sabah 7 ye kadar hiçbirşey yemeyeceksin. En sağlıklıso budur.
İbadeti bırak değerden sayılabilecek kadar bile aç kaldıklarına inanmıyorum. Bir kere beslenme bilgisi çarpık. %10-15 bandı diyabetli ve bunun 2-3 katı pre-diyabetli var bu kişiler kan şekerini tolere etmeden birden açlığa kalkışmamalıydı. En az 2-3 hafta önceden hazırlık yapmalılar. Suyu neden bırakıyorlar? Su içmeliler ama başlangıçta özellikli ilk günlerde dalgalı ve düşük kan şekerini tolere edecek kadar da şeker almalılar.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
@ictenlik aşırı açlık ardından birden yemek , yada aç kalıp ağır iş yapmaya devam etmek safra kesesi , böbrek taşı ve mide sorunlarına baştan davetiye çıkartır.
Arkadaşım benim dediğim şu. Bir etçil avlanır. 2-3 günlük yemeği bir kerede yer gider yatar. Bir otçul sabahtan akşama kadar beslenir. İnsan içinde benzeri var. Eğer etçille aynını ya da bir yakınını yaparsak sorun olmuyor. Gerçekten de . Yani iyi bir yağlı et bloğu ve mininum (ultra düşük) karbonhidratlı öğünlere geçersek bir kaç hafta sonra artık eskisi gibi acıkmayacağımızı görürdük. Oruçta bir sorun olmazdı. Suyu hesaba katmıyorum.
Söylediklerimi şu örnek için söylemiyorum. Türk tipi yeme. Yani karbonhidratlı bir çorba, karbonhidratlı ana yemek ve pilav üstü nohut öğünü için söylemiyorum. Burada nerdeyse 400 ünite dolayında karbonhidrat alırız. Tek bir öğünde. Bu kişi 4-6 saat içinde tekrar yemelidir ve bu yeme tarzıyla oruç tutulmamalıdır. Bunu ayırıyoruz.
-
Su içseler gayet faydalı aslında. Birde düzgün gıdalar tüketmeleri lazım.
Türkiye de insanlar düzgün gıdalar tüketmedikleri için hastalar.Bu konuda çok okumuş, araştırmış birisi olduğu için @ictenlik dinlenmeli diye düşünüyorum.
Türkiye de yanlış beslenmeden dolayı ağzında düzgün diş kalmamış 20 milyon kişi var.
Bunlardan birisi de annem. Çocukluğunda hiç düzgün gıda tüketmemiş.Gerçi daha çocuk yaşta dişleri çürüyenler var. Kimse de onları şeker tüketimi konusunda uyarmıyor.
-
oruç zararlı mıdır değil midir bilemem ama oruç bir ritüeldir ve ritüellerde acı ıstırap sıkıntı vardır namazda olduğu gibi, bunun sebebini biz bilemiyoruz, Allah'ın seçimi de olabilir mükafatlara karşılık ya da Dünyadaki insanlığın amansız savaşını da kattığımızda şu da olabilir
Arka planda ilahi planda nasıl problemlerimiz oldu da böyle bir din bize vaaz edildi bilemiyoruz, bildiğim bir şey varsa insanoğlu ucuza kurtuldu ve Tanrıya borçlu çünkü Tanrı'nın mevcudatı var etme süreci yani kendisini keşfetme süreci çok buhranlı sıkıntılı oldu, insanoğlu istenmiyor, öbür tarafta da beğenmeyene yok oluş kapısı açık olacak, tabi en doğrusunu Allah bilir, bizdekiler sadece birer sezgi.
-
İçinde su olmayan tüm diyetler, ki buna oruç dahil, sağlığa zararlıdır. Böbreğinizin ağzına sıçıyorsunuz, affedersiniz.
-
@Prens-Ernak, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
oruç zararlı mıdır değil midir bilemem ama oruç bir ritüeldir ve ritüellerde acı ıstırap sıkıntı vardır namazda olduğu gibi, bunun sebebini biz bilemiyoruz, Allah'ın seçimi de olabilir mükafatlara karşılık ya da Dünyadaki insanlığın amansız savaşını da kattığımızda şu da olabilirArka planda ilahi planda nasıl problemlerimiz oldu da böyle bir din bize vaaz edildi bilemiyoruz, bildiğim bir şey varsa insanoğlu ucuza kurtuldu ve Tanrıya borçlu çünkü Tanrı'nın mevcudatı var etme süreci yani kendisini keşfetme süreci çok buhranlı sıkıntılı oldu, insanoğlu istenmiyor, öbür tarafta da beğenmeyene yok oluş kapısı açık olacak, tabi en doğrusunu Allah bilir, bizdekiler sadece birer sezgi.
"Emir ve Ritüel Farkı(Süleyman KÖSMENE)
Namaz ve oruç canlı birer emir ve zimmettir. Yaradan ile en etkin birer iletişim kanalıdır. Kulun Hâlık’ına karşı en asil duruşudur. En ârı, en duru, en safi, en aziz, en orijinal, en samimî, en etkin kulluk ifadesidir. Yapanlar için sevap, hayır, huzur, zimmetten kurtuluş ve arınma; yapmayanlar için vebal, ikap, sorumluluk, huzursuzluk, kirlilik ve mahşere dönük hesap vesilesidir.
Yaptığımızda hayatımıza müsbet dönüşü büyüktür. Dünyada huzur ve saadet kazandırır. Yapmadığımızda menfi dönüşü büyüktür. Dünyada huzursuz eder, bizi himayesiz bırakır, ahirette ise ya affı, azabı netice verir.
Dolayısıyla mazide kalmış birer davranış biçimi değildir, başka bir dinin veya milletin mitolojisi içinde hatırlanan birer ayin değildir, mitolojik birer tören değildir. Günceldir, sıcaktır, insan bedenini besleyen gıda gibidir. Nefsi dizginler, ruhu besler, kalbe güç ve kuvvet verir, vicdana istinat noktası olur. Nefsi susturur, ruhu doyurur, kalbi tatmin eder, vicdanı ve duyguları bahtiyar eder.
Ritüel Nedir?
Ritüel ise zaman içinde toplumun hafızasında belirlenmiş bazı kurallara göre yapılmış dinî tören ve sembollerle ve dinî kavramlarla ifade edilen adet ve alışkanlıklar, özel giysilerle, özel makyajlarla ve özel hareketlerle yapılan ayin, dinî bir inanç gibi benimsenmiş davranış biçimleri, kişi ve toplumca kutsallaştırılmış yaşayışlar, temalardır. Dinî tören, dinî kutlama, toplumun inanç karakterini ele veren dinî gelenekler, mahalli özellikler taşıyan dinî törenler, batıl inanışlar, kült ve ayin gibi manalara gelir.
Ritüelin ana karakterini zaman içinde adet haline gelen toplumun gelenekleri, kabulü ve davranışları şekillendirir. Batıl dinlerde tapınma ve koruyucu olduğu düşünülen objeler, kült ve ritüele girer. Tanrıça inancı, tapınaklar, idoller, dinî muhtevalı duvar resimleri, kabartmalar, batıl inanç sonucu ortaya çıkmış kült ve ritüel objeleridir.
Ritüelin vahiyle ve peygamberle alâkası yoktur. Peygamberden gelen bilgilere ve ibadet kurallarına ihtiyacı da yoktur.
İbadet biçimlerinden toplumun ürettiği yerleşik törenler de ritüel içine girebilir. Meselâ dinde emir olmadığı halde cenazeden sonra yapılan mevlid törenleri, sünnet için adet haline gelen özel giysiler, sünnet törenleri, cenaze sahibinin yemek vermesi, ulu kişilere yapılan görkemli türbeler, türbelerde dilek tutmalar, kurban kesmeler, yemek vermeler ve çeşitli törenler ritüel haline gelmiş birer davranış biçimi olabilir. Dinde olmayan emirlerin dindenmiş gibi inanılması ve toplumsal davranış biçimi haline getirilmesi ritüelin örnekleridir.
EMİRLERİ RİTÜEL SAYMAK BATIL VE TEHLİKELİDİR
Dinde vahiyle belirlenmiş kesin emir olan ibadetleri ve dinin kurallarını ritüel sınıfına indirgemek doğru değildir, tehlikelidir ve batıldır. Çünkü emir tebliğ edilir, ders verilir, öğretilir, öğrenilir. İnsan tabiatını besler.
Ritüel ise toplumda zamanla oluşur, dinin emirlerinden değil, toplumun batıl temayüllerinden oluşur. Meselâ İslâm dini geldiğinde Kureyş toplumunun batıl inançlarının her biri birer ritüeldi, kült idi. İslâm dini bu batıl ritüellerle savaştı. Bunları toplumun hafızasına kazınmış olduğundan silmek kolay olmadı.
Kureyş toplumu Peygamber Efendimizi (asm) avuçlarının içinde gibi biliyorlardı, tanıyorlardı, güveniyorlardı, yalan söylemeyeceğinden emindiler. Bununla beraber ritüellerini terk etmek istemediler. Peygamber Efendimiz’i (asm) atalarının dinine sövmekle suçlamaları bundandı, “üç yüz ilâhı bir ilâha mı indirelim?” şaşkınlığı yaşamaları bundandı.
Fakat yirmi üç sene gibi bir zamanda bu batıl ritüelleri vahyin aydınlık nuru silip süpürdü. Ortaya ritüelleri değil, Allah’ın emirlerini bıraktı.
Şimdi Müslümanların sorumlu oldukları hususlar toplumun ritüelleri değil, Allah’ın terü taze emirleridir. "
**********7
Millete saidi kürtçü din satıyorsun. Şak diye başka şakirt seni yalanlıyor, iyi mi. Siz ne ayaksınız? Dinini bilmeyen farzlara ritüel diyen dindar mı olurmuş?
https://sorularlaislamiyet.com/namaz-ibadet-degil-mi-namaz-bir-rituel-mi
Cahil olduğuna bakmaz boyundan büyük işlere kalkışır. Mesela; " ekonominin kitabını yazar. Kamera olan yerde 200-300 kişiydiler, üzerleri çıplak deri pantolonluydular, üzerime işeyip beni taciz ettiler." der. Bu kabataş yalancısı gilin mahallesi işte böyledir. Uydur uydurabildiğin, iftira at atabildiğin kadar, nasıl güç(kılıç) sende artık... Öyle at yalanı nasılsa inanan milyonlar var....
-
Adı İster ritüel olsun ister huzur ister başka şey olsun sonuç olarak oruç sağlığa zararlıdır
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
Adı İster ritüel olsun ister huzur ister başka şey olsun sonuç olarak oruç sağlığa zararlıdır
Mesele o değil ben/sen ritüel diyebiliriz. Bir dinli kendisine farz olan bir emire ritüel demez. Sonuçta bu hadsiz cahil bize din satmıyor/pazarlamıyor mu? Satıyor. Bu ne cüret?
Misal ben bu kitaba masal derim. O diyemez. Bu buna benzer.
-
@hulk bunlar ılımlı Müslümanlığa geçmiş ondandır.
-
@hulk
Demesinler; hiç farketmez. Her sabah diş fırçalamak veya misvak(!) kullanmak bir ritüeldir aslında. Oruç, namaz veya düzenli yapılan diğer tüm eylemler ritüeldir bir bakıma. -
@Sputnik, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
Gerçi daha çocuk yaşta dişleri çürüyenler var. Kimse de onları şeker tüketimi konusunda uyarmıyor.
Aşağıdaki twitter paylaşımına göre bir çocuğun dişleri demir takviyesi sonucu hızla çürümüş. Bence demir takviyesi değil de yanlış beslenmeden çürümüştür.
Çocuklarınıza karbonhidratlı çöp gıdalar tükettirirseniz dişlerinin bu hale gelmesi kaçınılmaz. (Benim anladığıma göre dişleri çürümeyen çocuk/genç sayısı çok az)
Forumlarda karbonhidratı/çöp gıdaları övenler iyi okusunlar bunları. Çöp gıdalarla kendinizi zehirliyorsunuz.https://twitter.com/hakikatbilgisi/status/1769392204387152216
-
@ictenlik, içinde söyledi: Oruç Sağlığa Zararlıdır
Arkadaşım benim dediğim şu. Bir etçil avlanır. 2-3 günlük yemeği bir kerede yer gider yatar. Bir otçul sabahtan akşama kadar beslenir. İnsan içinde benzeri var. Eğer etçille aynını ya da bir yakınını yaparsak sorun olmuyor. Gerçekten de . Yani iyi bir yağlı et bloğu ve mininum (ultra düşük) karbonhidratlı öğünlere geçersek bir kaç hafta sonra artık eskisi gibi acıkmayacağımızı görürdük. Oruçta bir sorun olmazdı. Suyu hesaba katmıyorum.
Söylediklerimi şu örnek için söylemiyorum. Türk tipi yeme. Yani karbonhidratlı bir çorba, karbonhidratlı ana yemek ve pilav üstü nohut öğünü için söylemiyorum. Burada nerdeyse 400 ünite dolayında karbonhidrat alırız. Tek bir öğünde. Bu kişi 4-6 saat içinde tekrar yemelidir ve bu yeme tarzıyla oruç tutulmamalıdır. Bunu ayırıyoruz.
Çok doğru bir yorum olmuş. Et yememek hastalık sebebidir.
Çöp gıda yani ot tüketenlerin dişleri de erken yaşta çürüyor. Et yiyenin dişi ise çürümez.