Kitlesel Yokoluş
-
Avrupa Komisyonu'nun desteklediği araştırmada, Dünya'nın iklim değişikliği ve artan insan faaliyetleri nedeniyle halihazırda tarihinin 6. kitlesel yok oluş sürecine girdiğine dikkat çekildi.
Araştırma ekibinden Profesör Corey Bradshaw, “Bugün doğan çocukları 70'li yaşlarına kadar binlerce bitki türünün ve küçük böceklerden fillere ve koalalara kadar binlerce türün yok oluşuna şahitlik edecek” dedi.
Araştırmalara göre son 100 yılda her yıl ortalama iki omurgalı hayvanın türü yok oldu. Uluslararası Doğa Koruma Birliği'ne göre gezegenimizde 42 binden fazla canlı türü yok olma tehlikesi altında.
Dünya, tarihi boyunca bilinen 5 kitlesel yok oluş yaşadı. Bunlardan en bilineni, 66 milyon yıl önce dinozor türünü yok eden meteorun Dünya'ya çarpmasıyla yaşandı.
-
Ben günümüzde yaşayan bilim adamlarına güvenmiyorum.
Teknolojik gelişmeyi temel alıp dünyanın daha çok insan yaşayabileceğini ortaya atıyorlar.
150-200 sene önceki hesaplar daha güvenilir.
Kilometrekareye en fazla 25 kişi düşmeli.
Bir birim insana ayrıldı ise 3 birim doğal yaşama ayrılmalı. -
@phi bunda kötü bir şey yok bence.
İnsanlar istilacı türlerdir. İstilacı türlerin de doğadaki yokoluşları kendi faaliyetleriyle olur
Bu gayet doğal.Ama dünyadaki önceden gerçekleşen 5 kitlesel yokoluşun sebebi canlılar değildir. Bu da sorgulanması gereken bir noktadır.
Zaten her 500000 yılda bir patlayan büyük volkanlar elbet bir gün yine patlayacak. Yada büyük kıtalar yine birbirine girecek falan.. kitlesel yokoluşa asıl sebep olan doğanın kendisidir. Dünyadaki tüm insanları şimdi kaldırsak gelecek yokoluşun süresini 400 yıl kadar erteler. Çünkü bu zaten doğal bir süreç.