Mütayit Sorunu Buzdağının Görünen Kısmı
-
Deprem sonrası gündeme gelen mütayitlik konusu buz dağının görünen kısmı. Hani diyorlar ya önüne gelen mütayit oluyor diye.
İşte önüne gelen sadece mütayit değil herşey olabiliyor. Cumhurbaşkanı bile oluyor.
Hiçbir teknik bilgisi olmayanlar ilaç şirketi kurabiliyor. Parası olsun yeterki herşeyi yaparsın bu ülkede. Sonra para gelsin de nasıl gelirse gelsin mantığı ile herşey usulsüz yapılıyor.
Herifin teki eğitimli kadrosuna yol parası vermekten kaçıyor ama çocuğu yaşındaki genç kızı metres olarak işe alıyor ve yüzbinlerce para akıtıyor.
İşte bu yüzden eğitimli ,yetenekli insanlara sesleniyorum bildiğinizi saklayın söylemeyin. Gizleyin.
Çünkü siz bulduğunuz şeyle avunurken aslında ezikliğinizi tatmin ediyorsunuz.
Hatta patronunuza daha pahalı metresler kiralaması için olanak tanımış oluyorsunuz çünkü sizin emeğiniz ve başarınızın karşılığını kendiniz görmüyorsunuz. Patronunuzun metresi görüyor onun ödülünü.
Yani daha açık ifade ile söyleyeyim , ey beyaz yakalar, ey teknik elemanlar !!!!
Sizin başarılarınız aslında hiç tanımadığınız fahişelerin cüzdanına nakit olarak giriyor.
Net mi!!!!
Kurumsal firmalarda çalışıyorum , devlette çalışıyorum diye övünmeyin. Bu seferde Sizin müdürünüz yapıyor aynısını
Karar sizin.
Başardım , buldum , çözdüm diyerek ezikliğinizi mi tatmin etmek istersiniz yoksa hakkınızı aramayı mı?
Karşılık yoksa çalışmak da yok.