Benim Felsefem - Antinatalizm
-
@nejdet-evren, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
hep söylerim "eşit erişim"; zekanın ortaya çıkmasını sağlar, yoksa dünyadaki hiç bir çocuk yek-diğerinden çok farkla daha zeki değildir...
Hiç meslek lisesi öğrencileriyle fen lisesi öğrencilerini karşılaştırabildiniz mi?
Eşit eğitim olanakları zekayı ortaya çıkarır demişsiniz, Almanya'da ki Türk öğrencilerin Almanlara kıyasla çok daha başarısız olduğunu biliyor muydunuz? (Almanya'da eğitim olanakları hemen hemen eşit.)Çocuklar hemen hemen yakın zekadadır demişsiniz, gözlemlerime dayanarak bununda doğru olmadığını söyleyebilirim.
@Mistik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Yani sen çocuğu dünyaya getirerek, onu bir döngüye sokuyorsun sonra komün momün diyorsun. Ancak çocuğu dünyaya getirmezsen o bu döngüye, diyalektiğe hiçbir zaman girmez, acı çekmez, ölmez, hiçliğin sessizliğinden varoluşun adaletsizliğine gelmez ve ölüp yok olup gitmez, beynin aldı mı? Hiç sanmıyorum.
Bence siz yok olmanın ne demek olduğunu tam kavrayamıyorsunuz. Yada belki benim algım bozuktur bilemiyorum.
Acı çekmekten bahsediyorsunuz ama, kendi açımdan konuşursam ben hiç acı filan çektiğimi düşünmüyorum. Bu yüzden yok olmayı da istemem. Ayrıca sevdiklerini bir daha görememenin acısı daha büyük.@Mistik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Yukarıdaki Sputnik nickli cahil gerçekten anlamıyor, bunu ona söyle.
Bir tek sen anlıyorsun tamam. Varoluşun acısını çekiyorsan ayrıl bu dünyadan seni tutan yok
-
Dünyada ölmesi gereken bu kadar insan varken tek başıma intihar etmem de bencillik olur
Kimmiş bu insanlar?
Hangi ekonomik sınıfa mensuplar?
Acı çekiyorlarmış ya hani.
Dünya'yı daha güzel, daha yaşanılabilir bir yer haline getirmek varken neden yok oluşu isteyelim? -
@TENTEN, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Başkaları da senin yüzünden acı çekecek ve ölüp yok olacak.
Ölünce yok olmak = suçluların, kötülüklerin cezasız kalması
Değil midir? Bu açıdan bakınca yok oluş çok adaletsiz gözüküyor.
Var olmak, bir tanrının da var olması daha iyi.
Yukarıdaki eleman tam aksine varoluş adaletsiz diyor.Birde Einstein'ın şu sözünü söylerler hep; "Ölümden sonra yargı ve caza veren bir tanrı modeli bana adaletsiz geliyor."
Acaba eşleri dostları tecavüze filan uğrasa gerçekten de ceza veren bir tanrıyı adaletsiz bulurlar mıydılar merak ediyorum. (Einstein'ın bu sözü söylemesi normal, kendisi sapığın tekiydi.) -
@Sputnik Dünyayı daha yaşanabilir hale getirmen için komünizm gerekir ancak yukarıda cahilce komünizme sallayıp eşitsizliği ve adaletsizliği meşrulaştırmaya çalışıyorsun, kafan kıyak ne dediğini bile bilmiyorsun. Felsefe bilmeden felsefe yapmaya kalkınca ortalık senin gibi cahillerle dolu oluyor işte. Komünizm ise yalnızca ekonomik/toplumsal denge sağlayacaktır, varoluşun adaletsizliğini, acıyı ve ölümü ortadan kaldırmayacaktır. Üstelik dünyayı daha yaşanabilir hale getirmek senin sorunundur, doğmamış çocukların değil ancak onları rızaları olmadan dünyaya getirirsen bu onların da problemi olur ve bu faşist bir dayatmadır.
-
@Sputnik Var oluş adaletsiz işte, tanrı manrı da yok ne anlatıyoruz burada? Ölüm ve yok oluş da ağır bir cezadır ama onu da hafife alma.
Bunca kötülüğe ve adaletsizliğe izin verip, dünyayı yaratıp sonra ceza vermek adalet değildir. Suçluyu cezalandırmak da adalet değildir. Adalet, o suçun hiç işlenmemesidir. Adaletsizliğin hiç varolmamasıdır. Ancak Einstein'ı anlayabilecek bir kapasiteye de sahip değilsin.
-
@Sputnik Sen felsefeden katiyen anlamayan cahilin tekisin, nejdet-evren yine diyalektikten ve bilimsel felsefeden anlıyor o da onun ötesini bilmiyor. Evet bu forumda mistisizm ve bilimsel felsefenin en iyi uzmanı benim, benim gördüklerimi söz göremiyorsunuz, görseniz bile bilimsel olarak anlamlandıramıyorsunuz. Ve evet sevdiklerini bir daha göremeyeceksin, acı çekeceksin ve bir de yok oluşun acısını çekeceksin, dünyaya getirdiğin her çocuğu da bu acı girdabına sokacak bir katilsin.
-
Sen felsefeden katiyen anlamayan cahilin tekisin,
Komünizm ve felsefede bu kadar uzmansın yani? Uslubunu düzeltmeni tavsiye ederim. Hoş değil.
Evet bu forumda mistisizm ve bilimsel felsefenin en iyi uzmanı benim, benim gördüklerimi söz göremiyorsunuz, görseniz bile bilimsel olarak anlamlandıramıyorsunuz.
Bildiklerini, gördüklerini yazda öğrenelim.
Şu konuda yazdıklarını fikir olarak savunuyorsan sıkıntı yok ama psikolojik bir takım bozukluk sebebiyle savunuyorsan sıkıntı var.
Forumda kişiye özel bölümler var orada yazılarını yazabilirsin. -
Evet bu forumda mistisizm ve bilimsel felsefenin en iyi uzmanı benim,
Nasıl anlayacağız sen olduğunu
Fikirlerini sloganlaştırmak yerine kısa halde düzgün bir dille de yazabilirsin.Sitene girince 6-7 saniye sonra kilitleniyor. (Chrome)
-
@Sputnik Üslubum gayet düzgün, eğer bunları söylemezsem zaten kendi cahilliğinizin de farkına varamazsınız. Bir defa üslubunuz objektif ve bilimsel değil, bilimsel felsefeden anlamıyorsunuz ve her şeyi kendi kafanıza ve bakış açınıza göre yorumlamaya çalışıyorsunuz. Halbuki bilimsel felsefe diyalektik usullerle bilimsel olarak icra edilir, hiçbir şeyi öyle kafanıza göre yorumlayamazsınız. O konuda genel olarak çok cahilsiniz. Eğer samimi bir şekilde bilimsel felsefe öğrenmek ve icra etmek istiyorsanız bir kitap tavsiyesi vereyim;
https://www.amazon.com.tr/Tarihsel-Materyalizm-ve-Diyalektik/dp/6054876317
Bana gelince, benim bütün bilgi birikimimi bir kitaba aktarmam gerekiyor ama siz o bilgiyi öğrenebilecek bir "öğrenci" değilsiniz çünkü hiçbir şey bilmeden her şeyi bildiğinizi zannediyorsunuz. Öğrenci olmanın da bilimsel bir adabı vardır o adabı da yukarı da anlattım.
-
@Sputnik Tarayıcında veya cihazında problem vardır. Sitemde özet olarak geçiyorum bu tam olarak herkesin her şeyi anlamasını sağlamayabilir ama gelecekte şöyle bir kitap projem olacak;
-
@Mistik Bu forumdakiler senin zihnindekileri anlayamıyorsa, hiç kimse anlayamaz.
Ama kitap yazman gerçekten çok iyi.Terbiyesiz gibi balıklamasına konuya atladığım için ben özür dilerim.
Düşüncelerine saygım var, felsefe de yetersiz olduğumu da biliyorum.
(Söylemiştim zaten)@Mistik, içinde söyledi: Benim Felsefem - Antinatalizm
Tarayıcında veya cihazında problem vardır. Sitemde özet olarak geçiyorum bu tam olarak herkesin her şeyi anlamasını sağlamayabilir ama gelecekte şöyle bir kitap projem olacak;
Evet problem bende gibi gözüküyor. Reklam engelleyici filan var ondan mı acaba?
Birde, İnsanları etkilemek istiyorsan daha bilimsel görünmeye çalış derim.
Önceki açtığın konuları incelediğimde, ve BSMTV yi tavsiye ettiğini görünce sosyalizm konusunda çok bilgili birisi olduğunu anlamıştım.
Senin konularını inceledikten sonra bende sosyalizme sardım. -
@Mistik Kitap tavsiyesi için teşekkür ederim. Önerdiğiniz kitapları "önerdiğim kitaplar" diye başlık açıp sıralarsanız daha iyi olur.
-
@Sputnik Çünkü anlamak için öncelikle bilimsel üslup kullanmak gerekir ve kişisellikten arınmak gerekir. Ben senin sosyalizm ile ilgilendiğini biliyorum ama sistemin yarattığı umutsuzluktan ötürü tam olarak kölelik düzeninden kopamadığını da görüyorum. Önerdiğim kitap bilimsel felsefe konusunda ilerlemeni sağlayacaktır benim yazacağım kitap da gerçekten bilimsel felsefeyi öğrenmek için çok faydalı olacaktır zira bir insanın ulaşabileceği en yüksek farkındalık seviyesidir.
Ben şu anda bir öğretmen gibi değil bir devrimci gibi davranıyorum, üslubum bu yüzden sert olabilir ancak malum dünya üzerinde cehalet ve ahlaksızlık yüksek oranda, benim bu konuda bir öğretmen gibi davranabilmem için önceki mesajımda dediğim gibi bilmeyenlerin bir öğrenci gibi davranabilmesi gerekir aksi takdirde cahile cahil ve bu konuda vasıfsız olduğunu öğretmek gerekir. Kitabı çıkardığımda ise daha bilimsel ve öğretici bir üslupla davranabilirim çünkü o zaman dünya üzerindeki cehalet ve ahlaksızlık çok umrumda olmayacak.
Bir de reklam engelleyiciyi kapatmak gerekiyor o yüzden donması muhtemeldir çünkü reklam engelleyici engellleyici var
-
@TENTEN Dünyada ölmesi gereken bu kadar insan varken tek başıma intihar etmem de bencillik olur Ayrıca ben dünyaya çocuk getirmeyerek döngüyü kırdım bile, sen ve çocukların acılı bir ölüme, türlü adaletsizliklere ve yok oluşa hazırlanın varoluşun ve sistemin aciz ve zavallı fani köleleri Sen ve çocukların sisteme bir köle ve fosil yakıt olacaksınız birilerinin arabasına
Diğer insanlar ölmesini önceleyip kendinin ölmesini geciktirmek bencilliktir.
Sen önce ölürsen çıkarın olmayacak. Onlar önce ölürse geçici bir süre çıkarın olacak.Benimde çocuğum yok. Sistemin kölesi sadece benim.
-
@Sputnik Çünkü anlamak için öncelikle bilimsel üslup kullanmak gerekir ve kişisellikten arınmak gerekir. Ben senin sosyalizm ile ilgilendiğini biliyorum ama sistemin yarattığı umutsuzluktan ötürü tam olarak kölelik düzeninden kopamadığını da görüyorum. Önerdiğim kitap bilimsel felsefe konusunda ilerlemeni sağlayacaktır benim yazacağım kitap da gerçekten bilimsel felsefeyi öğrenmek için çok faydalı olacaktır zira bir insanın ulaşabileceği en yüksek farkındalık seviyesidir.
Ben şu anda bir öğretmen gibi değil bir devrimci gibi davranıyorum, üslubum bu yüzden sert olabilir ancak malum dünya üzerinde cehalet ve ahlaksızlık yüksek oranda, benim bu konuda bir öğretmen gibi davranabilmem için önceki mesajımda dediğim gibi bilmeyenlerin bir öğrenci gibi davranabilmesi gerekir aksi takdirde cahile cahil ve bu konuda vasıfsız olduğunu öğretmek gerekir. Kitabı çıkardığımda ise daha bilimsel ve öğretici bir üslupla davranabilirim çünkü o zaman dünya üzerindeki cehalet ve ahlaksızlık çok umrumda olmayacak.
Bir de reklam engelleyiciyi kapatmak gerekiyor o yüzden donması muhtemeldir çünkü reklam engelleyici engellleyici var
Kapitalizme karşısın ama onlar gibi reklam engelleyici kullanıyorsun.
Kitaplarınıda para karşılığı satıyorsun.
Ücretsiz olanları varken neden senden alalım?
Kapitalizmin kölesi olmak böyle birşey işte. -
@TENTEN Evet kapitalizme karşıyım ama tek başıma devrim yapamıyorum ve mecburen sizin yüzünüzden kapitalizmin kölelik düzeninde yaşamak zorunda kalıyorum şu basit mantığı bile kuramıyorsun ki bana yazdırıyorsun. Bana kalsa ben ücretsiz bastırır ilim ücretsiz bir şekilde yayılmalıdır anlayışı ortaya koyarım ama öyle bir imkanım yok.
-
@TENTEN Hayır bu bir kıyamet projesidir yani dünyayı yok edersem şu an kendimi de ailemi de yok etmiş oluyorum ama tabii basit bir mantığı bile kuramadığın ve tam olarak idrak edemediğin için bunu da bana yazdırıyorsun.
Umarım çocuğun olmaz da bu kölelik düzeninde senin bencilliğinin ve cahilliğinin acısını çekip ölüp yok olup gitmez.
-
@Mistik , çapın bu kadar mış......ölçünü terziler hiç almaz, nalbanta gidersen belki...
-
@Sputnik "şarkiyatçılık" ı biliyorsunuz, oradaki Alman öğrenci ile diğer ülke vatandaşları eşit değiller, eşitliğin değişik vecheleri vardır ve bunlardan biri de kültürel, entelektüel eşitliktir...
-
düşünceleri sürekli ötekileştiren, basite alma edasıyla küçümseyen, entelektüel dokudan uzak forum, her şeyi sadece ben bilirim edasıyla kitaplaştırmaya çalışan ve safdille küfür edebiyatını, iktidarın diliyle meştulaştırmaya çalışan zihniyet, sefaletin dibindesin ve acizliğini, majoşistliğinin yetmezliğini bir diğerini kötüleyerek örtemezsin...