Voltaire- Türkler, Müslümanlar ve Ötekiler (Sahte kitap mı?)
-
Yukarıda ismi verilen kitap hakkında araştırma yaptım ama Voltairenin böyle bir kitabı yazdığına yönelik bir delil bulamadım.
Ekşi sözlükte de böyle bir kitabın aslında olmadığı yazılmış, ne hikmetse durum ekşide anlaşıldıktan sonra bir anda kitabı basmayı bırakmışlar.Kitap ilk olarak 1969 yılında İŞ BANKASI tarafından basılmış ve Türkiye dışında hiçbir yerde ismi yok, geçmiyor. Biliyorsunuz ki Türkiye'de tarihi manipüle eden aktif bir DERİN DEVLET var.
Bu kitap ve ismini vermeyeceğim daha bir sürü sahte içeriği bunların ürettirip piyasaya sürdüğünü düşünüyorum.Not: Derin devlet düşmanı değilim, kimseyle derdim yok yanlış anlaşılmasın.
-
Kitabı buradan okudum. Hiç derlemeye benzemiyor. Tamamen uydurulmuş gibi.
https://turuz.com/book/title/Turkler-Muslumanlar-Otekiler-+Voltaire-2008-157sBu kitabı uyduranlar kim bilir daha neler uyduruyorlardır.
Ayrıca kitapta Muhammed'in doğum tarihi 578 olarak yazılmış. (571 de doğdu.)
Birde kitabı eserlerinden ve mektuplarından derledik demişler ama ortada ne kaynakça var ne de kanıt.Kaldı ki, Voltaire böyle bir kitabı zaten yazmaz. Osmanlı o dönemde ciddiye alınacak bir yer değil, Afganistan gibi geri kalmış bir yer. Matbaa bile yok.