Anlıklar
-
bu tur durumlarda iki taraftan birinin sessiz kalmasi durumu sakinlestirecektir diye dusunuyorum.
konularimizi hararetten uzak tutmaya calisalim rica ediyorum. -
@ictenlik seni ben davet ettim buraya ve ara sira bizim de gerginliklerimiz oldu sonuc olarak yine birlikteyiz. bu tur cikislar inisler olur diyaloglarda birbirimizi kirmadan devam edelim.
-
@phi, içinde söyledi: Anlıklar
@ictenlik seni ben davet ettim buraya ve ara sira bizim de gerginliklerimiz oldu sonuc olarak yine birlikteyiz. bu tur cikislar inisler olur diyaloglarda birbirimizi kirmadan devam edelim.
TENTEN in ayrıca daveti oldu/olmuştu. ve hastalıklı düşünce?
Bunu kendi diyor?Sanırım tedaviye çağırdı
-
Her şeye anons gibi süren ve daha öncekilerin tam aynısı olan anonslar görünümde geri bildirimler.
"Yüce bilim sınırlarını aştın", "dikkat bilim sınırları aşıldı", "dikkat bilim çiğnendi" şeklinde dit dit öten alarm/denetim gibi şey ve verilen vaaz.
Hz. bilime hazret demeyeceğiz
Bilgi hazret olsa tamam
-
@TENTEN candir ya uzmeyin birbirinizi.
-
Alarmlar şu.
Vaazatörler, gölge kalem tetikçileri ve lejyoner kardeşliği şöyle çalışır.
Alarm öter.
"Dikkat! bilimsel bilgi -sınır- çiğnendi/çiğneniyor/aşıldı. Kişiyi bunaltın, susturun, yöneltin, başka yöne çekin."
"Dikkat! materyalik felsefe çiğnendi, kişiye karşı bir açık bul, mevcut açığı kullan, karşı ad hominem saldırısı yönelt."
"Dikkat! birey yetenekliyse/donanımlıysa en az 3 kişi kalkışın bozguna uğramayın ,ikisi arkada erketede beklesin. "
"Dikkat! tanrı kavramı uygunsuz şekilde ele alındı. Yazar -izin verilmişlerden/ayrıcalık sağlanmışlardan ve- lejyondan değilse püskürtün."
-
İçerik gözetleyip içerik/yazar mimlemekten/elemekten başka ne yapıyorlar?
-
abartma ya o kadar da degil burada yonetici falan yok bu arada
-
Bilim adına, bilimsel bilgiye, norma uygunluk adına yazar/içerik denetimi tavrında içsel okuma/gözetim yapılıyor.
Çoğunun, bir içeriği kafada böyle sınırlamadan empatik/genel okuma yeteneği/becerisi bile yok.Nasıl_?
Bak önce kişiyi süzüyor. Konuşana bakıyor. Bu "a" ,"b" diye sınırlıyor. Masela: "ha bu kişi dindar". "Bu bizden değil." Ona göre dinliyor.
Şimdi burada bana dair öncelikle çok yanlış bir imaj var. O benim aşabileceğim bir şey değil ve göstermeyi denedim de.Bu size karmaşık tuhaf absürd geldi anlıyorum. Toplum içinde olalım ve yere çöp atanları ,uygunsuz davrananları, kuralara uymayanları seçen gözlerimiz olsun. Bu aynı. Bilgi, normu kural olarak bilimle sınırlanmış kişiler/arkadaşlar var..
Şimdi kişide bilgi anlamında aynı kural ve sınır kafaya konuşlanmış. .Yere çöp atmaktaki gibi. Ben topluma uygun olmayan düşünce yapısındaki kişi olarak yere çöp atan (imha edilmesi gereken zararlı) gibi algılanırdım ve kurala uygun olmayan kişilik. Bu kişiler beni okudukça doğal sorun/çatışma çıkacak, bunu ben aşamam. Birinin can olup olmaması önemli değil, birey bununla ilgisiz. Buna taraf değil. Katı.
Bu tek taraflı değil. Toplum jandarması gibi hareket edecekler, dindar gibi hareket edecekler, duygusal/içsel tabanda müdahale edecekler.
Bilimin (kavramsal tabunun) çiğnenmesi onlar için aynı dindar için dinin ve tanrının çiğnenmesi gibi. Mesela bunu kalabalık kendi gruplarında yaparlarsa sorun olmazdı. Ben hepsine karşı tek başıma bilim çiğneyemem. Kendileri açılmalı. Muhtemelen sonuçta haksız düşeceğim bu tarafı yoran enerji ziyanına uğratan bir sonuç gelişirdi.
Kişilerin beni antipatik/karşıt yerine yerine empatik ya da en azından nötr algılamasını sağlamalıydım. Mümkün değil. Düğmesi o tarafta.
Yani benim sadece kendimi çatışmasız okutabilmem için kişilerin bilim kavramıyla ve kurala uygunluk algısıyla tek tek zaman içinde mücadele edilmeli ve bunu yapsaydık bu çok rahatsız edici olurdu. Bu birinin dinini yıkmak gibi.
Yani ben kuralı bozmalıyım. Onun için bilimin norm oluşunu ve bilimi onun kafasında tabuluktan çıkarmalıyım. Kişi buna/bana/bilgiye açık mı? Bunu istedi mi? Çatışacak mı? Her biriyle hepsiyle tek tek mücadele etmeliyim demek. Ya kendimi zor durumda bırakırım. Benim özgür bir düşünce alanında zararsız/uygun bir düşüne yapısını tutuğumu kişiye gösterebilmeliydim ki bu zaten bu onu yaklaşık benim gerçeğime götürür ve gelmez.
Sonuçta bu çok dikkat edemezsen zaman zorluğu çatışma, kavgalar ve kaos demek olabilir.Felsefe tabanında bilimi benim aldığım gibi ele almaya ortak taban bulamıyoruz. Bunlar uç düşünceler algılanır. İşin içinden çıkamazsa deli/kaçık yaftalar. O yüzden felsefe de diyemiyoruz. Hemen felsefe bilimi seviyor o halde felsefeci değil diyecekler. Beni okumazlar, çatışmalı okurlar, yorarlar, ortam gerilir yani ne kadar uğraşılsa şimdi onlar ezebileceklerini sanacak bu öyle olmayacak ,bunu kimse görmekte istemeyecek, kıyametin sonunu görmek istemezdin, Siteniz ve dostluğumuz kalsın. Bensiz takılın. Boşa uğraş. Yazarlık sürerse istedikleri arzuladıkları gibi olmaz. Hiç kimsenin. Lejyon bozgununa gelmedik, takılsınlar. Ben uğramadım varsayalım. Kağıt üstünde ben yıpransam da herkes yıprandığıyla kalırdı.
Burada diz çökülmeyecek. Asla. Sanılgıdalar. Biz bilime secde etmiyoruz. Biline. Bilim tanrısı halkın malı/emeği olana kadar bilime saldırılacak. Nazi etikli bilimleri için onlara çok büyük boy ultra ultra çöp kova ve poşetleri öneriyoruz. Kafalarından dökülecek saçmalıklar sonrası yalpalama ve denge kayıpları içinse baş ağrısı ve bulantı hazırlığı öneriyoruz. Beni güçsüz, zayıf, aciz. pasif, bilmez, çocuk-çoluk bilimini kral sanana bildiririz ve er ya da geç o noktaya gelecek ve hazır olmalılardı ve bildiğinde o iş öyle sanıldığı gibi olmayacak.
Halkın malı halkındır. Halkın bilgisi bilimdir. Biline.
Yönetme dahil etik sorunu olan her şey her an burada ağza alınır ve yerden yere çalınır/vurulur. Bilim denetmeni lobi sadece kan kaybı yara sargısıyla uğraşırdı. Ben uğraştıkları çocuk değilim henüz farkında değiller ve onlar henüz hazır değil. Kafalarından çöp torbalarıyla bilim toplarlardı dökerlerdi. En son kafalarında çöpten başka bir şey ve kafada kafa bulamazlardı.
-
Şimdi bilgi emek işidir ve hazır standartlaştırılmış bilim hazır paket gıda gibi ve çoğu gdo, propaganda ve propaganda yediler.
Görmek istemeyecekler ama bu açıklandığında bir yere kaydedilir, imaj imlenir ve zaman içinde -eğer görmek istenirse- -yüzleşme istenirse- çelişkiler başlar. Bilimin çarpıklarını detayda görmeye başlarlar. Yap-boz gibi ilerler ..
Şimdi şu var. Din de çelişik. Varoluş başlangıca indirilemezdi ve bu doğal öylece varolma demekti ve yaratım tabanı kolayca çözümlenebilir ve ortadan kaldırılabilirdi. Açıklandığı halde onlarcasından sadece biri takip eder.
Bilim içinde aynı.
Bilimin kolay hiç ipi onlara verildi ve ucu boş, bomboş..
Ben bunu açıklayacağım ve kişiler ne kadar rahat edici yansırsa o kadar rahatsız edici yansıtırım. Ne kadar ezici, ezmeye kalkarak yönelirlerse o kadar ezici. Yönetçi bariyeri araya çekildiğinde, duymazdan gelme sek sek okuma yapıldığında ? Çoğu okumadığı, sek sek oynadığı için yazarın henüz farkında değil.
Şimdi durum.
Bana yaz/kal deme. Dindarların içinde dinsiz gibi olma gibi. Şimdi bilimdarlar. Ben değilim ve burada ne olduğunu anlamış değiller. Tuhaflık, akıl sorunu, sıradışılık, kafası karışıklık değil bu .Her an her yüzleşme onları bunu anlamaya zorlardı ve bunu çatışmasız/zorlantısız sürdürebilme konusunda emin değilim.
Şimdi orantısız bir şekilde haklı/doğru olduklarını düşünüyorlar ve bura ezilmeyecek. Dönüp durup deneyecekleri çünkü yükseklik hayli kör etmiş durumda.
Uzaktan fare sandıkları dinozora saldıran mağara adamı gibi kalırlar ve ne olacağı bilinmez...
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Bilim adına, bilimsel bilgiye, norma uygunluk adına yazar/içerik denetimi tavrında içsel okuma/gözetim yapılıyor.
Bu şekilde anlamıyorum.
Şu anki bilim ile @ictenlik in bilimi arasındaki farklar nelerdir?
Karşılaştırma tablosu oluşturabilir misin?
Artılar eksiler nelerdir? -
@TENTEN İçtenlikle gerçekten şu gönderide yazdığım her satırı okuduğunu düşünsem içtenlikle yanıt vermeye gerek kalmayacak olduğunu ve tekrar tekrar beni okumadığını üzerinden atlayarak okuduğunu görüyorum. Yani sana ne diyebilirim ki_?
-
-
@TENTEN İçtenlikle gerçekten şu gönderide yazdığım her satırı okuduğunu düşünsem içtenlikle yanıt vermeye gerek kalmayacak olduğunu ve tekrar tekrar beni okumadığını üzerinden atlayarak okuduğunu görüyorum. Yani sana ne diyebilirim ki_?
Hızlı okuma yöntemi diye birşey var.
Hepsini okuyorum.@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
@TENTEN, içinde söyledi: Anlıklar
Artılar eksiler nelerdir?İçtenlik bilimi diye bir şey? Bunu nereden ortaya koydun?
Neyin karşılaştırması_?
Bak kendi eleştiri örneğimi vereyim.
Bilimde deney vardır.
Okullarda uygulanan eğitimde deney yoktur.
Bu bilimin kusuru mu?
Yoksa onu uygulayanların kusuru mu?
Bilgisayar olmadan kodlama öğrenme gibi.
Ölçü aleti görmeden ölçme gibi.
Biliminizi alın kafanıza çalın demelimiyim bu durumda. -
@phi, içinde söyledi: Anlıklar
birlikteyiz. bu tur cikislar inisler olur diyaloglarda birbirimizi kirmadan devam edelim.Bir dakika.
Bir toparlama yapalım.
Foruma geldim ve sanırım iki ayrı gönderiye yorumlar yazdıktan sonra bu başlığı açtım ve sürdürdüm. Başlık tamamen sosyal medya takibi yaparken oluşan kişisel tepkilerimden doğdu. Yazmayı sürdürdüm.
Bir noktada Yunanistan da seller altında kalmış evleri gördüm ve şunu yazdım.
"İnsanlar o evlerin içinde kalmışsa biliminiz ve yöneticilerin olmasının bir anlamı yok? Ne anlamı var?"
Bunu yazar yazmaz Hızır Acil yetişti. "Vaay sen bilime nasıl dil uzatırsının mealinin değişik biçimde söylenmesi. En yumuşatılmış, uzatılmış salımlı biçimi.
Karşı tarafa yaptığını hatırlattım çekti, uzattı sulandırdı ve bulandırdı. En son işler darmadağın bir noktaya geldi ve ona hakaret ettiğim söylenirken bulduk.
Ben onlarca forum yaptım. Forum içerisinden baskı olursa, duygusal zorlama olursa/yansırsa bu olur, yazar dağılır/dağıtılır sinir edilir, duyguları dağıtılır, en son kendini açıklayamaz, içinden çıkamadığı sinirden ne dediğini/yazdığını bilmez bir iletişim karmaşası içinde bulurdu , en son bu yazarı ekarte eder. Bu başkası sakin kalabilir vs ben öyle oluyorum. Buraya gelirken bu olmasın istedim yani kimliğim düzgün yazsın hiç soruna bulaşmasın. Şu an zaten tersi oldu. Bana göre içeriğime ve bana sardılar kabul etmiyorlar. Ben forum yaptım.
Kardeşim insan acısına empatiden yazmışım. Duygusal yansıtma
Şimdi ateistforum vardı. Horoz dövüşü gibi karşı başlıklar açarlar. Sanırım öyle sandı. Bilim koruyor, bilim avukatlığı yapıyor. İçerik yazarına ayar veriyor. Ateist foruma moderasyon yapar gibi içerik avcılığı yazar engelleme yapıldı. Bu bu .Bu söylendi hep ilgisizleşti.
Bir insanın kendini toparlamasını, kendin düzenlemesini ,iletişim sürdürmesini, anlamasını empatisini umarsın değil mi?
İkincisi;
Bir ortama girdiğini düşün.
Senin hakkında şöyle düşünülsün-Garip inançları olan kişi
-Tuhaf inançları olan kişi
-Hastalıklı düşünceler...Bunları ellerinden bırakmadılar. Ben nasıl uğraşırım. O gözle beni okurken.
Bu yansıtmayla yazar okunur mu? İletişim olur mu? Biz bunlara ders mi vereceğiz?Nezaket, özeleştiri,
Üçüncüsü; tüm bu süreçte tüm forum ahalisi sessiz. O halde bilim karşıtı mesnetsiz düşünceleri olan tuhaf kötü adam ilan edilerek mi buraya davet edildim. O gözlemi okunacağım ve bu tartışma sürüp gidecek mi? Aynısı mı yapılacak olacak? Rahat bırakılacak mıyım bana ne zaman saracaklar diye mi gözleyeceğim? Rahatlığı rahat bırakılmayı istiyor olmam korkunç. Çoktan gitmeliydim çoktan gelmemeliymişim.
-
Hızlı okuma yöntemi diye birşey var.
Hepsini okuyorum.@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Artılar eksiler nelerdir?İçtenlik bilimi diye bir şey? Bunu nereden ortaya koydun?
Neyin karşılaştırması_?
Bak kendi eleştiri örneğimi vereyim.
Bilimde deney vardır.
Okullarda uygulanan eğitimde deney yoktur.
Bu bilimin kusuru mu?
Yoksa onu uygulayanların kusuru mu?
Bilgisayar olmadan kodlama öğrenme gibi.
Ölçü aleti görmeden ölçme gibi.
Biliminizi alın kafanıza çalın demelimiyim bu durumda.TENTEN senden ricamız beni okuman. Halihazırda -geçmişte- yazılanı.
Bu soruların ortaya konmasına gerek bırakmayacak kadar açık biçimde açıkladım. Bunu söylüyor olmam korkunç yaİçtenlik bilimi diye bir şey yok. İçtenlik bilimi. Ben onu nerede dedim. Ben içtenlik bilimi diye bir şey ortaya koymadım ki içtenlik biliminin sorularına cevap vereyim.
-
Abi, forum yapacaksak bana bırakılan seçenekler şöyle göründü
a-sosyal medya gibi çift taraflı yazar engelleyebilme hakkı (iki tarafın birbirini okuyamamsı/yanıtlayamması)
b*gitmeYahu okunmuyorum yaa
Okunmuyorum hala dalga geçiliyor yeter
Güle güle -
Dinleriniz savaş dini
Bilimleriniz savaş bilimi
Biliminiz nazi bilimi, ahlakınız nazi ahlakı
Bilim savunmanız muhafazkarın askeriyeyi savunmasına benziyor
Örgütlü kast ve hiyeralşi kurallar normlar yapılanması
Sizin hiç biliminiz olmadı
Bilim ilgisi sınıf çıkarı ya da yönetim ilgisi değilse lejyoner kuklasın -
Bilim için etik yapılandırın
Bu doğal evriminizin parçası
Bu yönetim için yaptığınız gibi.
Bu anayasa, evrensel hak bildirgeleri, uluslarası kurallar/anlaşmalar/hukuklar dediğiniz gibi üst etik normlar belirleyin, şeffaflaştırın, halklaştırın, halka açın
Muhtemelen bunu sadece Nazi Almanyasının ileri tekrarı biçiminde götünüz tutuştuğunda göreceksiniz, ders alacaksınız. -
Arkadaşlar burada oluşan kargaşa ve dağınıklık için kendi adıma derinden üzgünüm..
Buralardayız ve her zaman buralarda olacağız.
Aralıklarla mutlaka bir merhaba için, gününü anısını paylaşma için, dinlediği keyifli bir müziği bölüşme için uğruyor ve katılıyor olacağım
Herkese keyifli forumlar ve foruma katılımcılar ve gelişim dilerim