Anlıklar
-
Benim dağlarımda benimle güreşmeden benim kim olduğuma karar verme
-
Okültü araştırma konusu olarak reddeden biri, peki buna karşı önyargıdan başka neyin var?
Varsayımlar, başka
Onun bunun öyle dedikleri, başka
Temayül, başka
Çoğunluk güveni ve çoğunluğa duyulan inanç, başka
Bir yüzüne baktım (saçma geldi) ,başka
Öbürleriyle genelledim kıyasladım, başka
Saçma geliyor, başka
Ben herşeyi bir kaç bakışta anlarım, başka
Kesin orada bir şey yoktur, olması imkansız, dediği şey olamaz, başka
Her sayfasını didik didik etmeyeceğim kadar anlamsız, başka
Baştan çok saçma geliyor, başka
Orada bir şey -önemli bir şey olamaz- git işine, başka
Yanılsam ne olacak iki yol hem herkes hata yapardı ve hem genelin ve çoğunluğun kabulleriyle başbaşayım, Bravo!! Adamsın, başkaHa bunlara dayalısın
Sizin dünyanızın çöp kovasına gitmesini diliyorum
Benim makosenlerle kırk gün adamım, aklımı giydiğin kırk gün
Bu.. den yargı dağıtmaya benzemez
Ataraksiya dağında kırk gün kırk gece
-
Beni serbest bırak, beni rahat bırak
Görülecek ki rahatına batacak değilim
Özgürlükle danset
Söylediğin söyleyeceğin herşeyi her zaman özgürlükle özgürlük içinde özgürlük için söyleÖzgürlüğe adanmışlara
Yolum özgürlüktür başka hiç bir yol tanımıyorum
Bu tarafta karşı yok
Özgürlük tek yön tek taraf, özgürlük her yön her taraf -
Yargılar askıda epokhe
Yargısızlık
Helenistik felsefede epoché, yargının askıya alınması anlamına gelir, aynı zamanda "onay vermenin de engellenmesidir".
Wikipedia (İngilizce)
-
Forum 'sinerjik' yolunuz açık olsun
Keyfiniz bol olsun
Herkese mutlu yarınlar -
Bilgi önemlidir/değerdir. Bilim bilgiye dair bir mülkiyet varlığıdır. Üstün, üst aşkınsılaştırılmış varlık ve bilginin mülkiyet ile ilgili.
Devleti ele alalım. Bunun gibidir. Bilim demek devlet gibi kurumsal bir addır. Üst yapı adı.
Doğada doğal varoluşumuz ve doğal halimizde mülkiyet yoktur ya da belirsiz ve sınırlar yoktur ama bireysel mülkiyet bu kadar belirgin değil. Devleti ve bireysel mülkiyeti varederiz. Sınırları ve sınıflarını varederiz. Din ve bilim sınıfları. Yemeği ve mülkiyeti bile eşitsiz bölüştüğümüz gibi artık bilgi ve bilmeyi de eşitsiz bölüşeceğimiz anlamına gelecek.
Devlet ne yaptı? Toprağın ve özel mülkiyetin denetiminin üst varlığı oldu.
Bilim bilgi için aynısı.Devletin yöntemi de güzel. İsterse (ve bu yapılsa) her birimizi eşit yaşatabilir.
Devlet ve yöneten sınıflar ne kadar çıkarınızaysa bilim de o kadar çıkarınıza. ya da ortak çıkarımıza.
İnsanın bilgi edimi; bilgiyi bulma, kontrol altında tutma ve kendi çıkarına kullanma ile ilgilidir. Askeri silah gücü, ilaç sanayi gibi.
Hiç bir zaman eşit biçimde bölüşülmedi.Rusya yada ABD de ki yeraltı askeri teknolojilerin çoğu belki de orta bilim sınıfına bile kapalı olacaktı.
Gerçek bir şeyler yapıyor olsan istihbarat gözleyip bir noktada hop bunu sadece bu askeri çıkarlar ve ülke lehine -gel burada ya da orada yap- diyecekti.Bilgi önemlidir. Bilgiye bilmeye karşı olunamaz ama bilgi eşitsizliği ve bilgi adaletsizliği ve bilginin adil bölüşüm sorunu varsa bunu üreten sürdüren kurum bilimse bilime karşı durulur arkadaş.
Akademi alt sınıfla doğal oluşla ,toprak sınıflarıyla bağını kaybeder orayla sınıf ilişkisini bağlantıyı kaybettiği an da onun çıkarına da üretemez anca kendi lehine devşirir ve oradan içine katılacağı da devşirir.Yani bilgiye yabancılaşırız. Akademi zamanla bilgiye yabancılaşır.
Arkadaş ben devlete karşı sınıfa karşı anarşistim ben bilimin varlığını nasıl savunurum. bu sınıftır, sınıf çıkarıdır, tiran vareder.
Ben bilginin üst mülkiyeti, sınıfı olmamasını savunuyorum. Bildiğin düpedüz avcı toplayıcı yaşamı ve tekno uygarlığın, sanayi toplumunun yıkımını savunuyorum.
Bilimle işbirliği yapamayız yanlış yolda. Kule örneği, her defasında yükselir uzaklaşır merkezlenir tepe noktaya ulaşacak sadece güç ve otorite besler ya da üretir.Bilimle işbirliği yapamam alt sınıflara ve ezilenlere kalleşlik
Toprak mülkiyeti doğal mülkiyet hiç bir şey bırakmayacak bakın söylüyorum tepeye tepeye evriliyor (ileri tepeye evrilen sivrilen uzayan) lütfen gözlemleyin
Bakın söylüyorum kopuyoruz
Doğal bağlardan, ananeden bakın söylüyorum
Duy beniGörüş duyuş seziş hissediş, ç-özümleme, analitik bakış ,buluş, biliş, farkediş ne farkeder?
"Toprağın bağrından gürleyen"
-
Arkadaşlar foruma yazdık çizdik ve bir süre sessizlik olur uğrayamazsam için yazıyorum
Burada hoş olmayan benimde görmek istemeyeceğim bir gerginlik yaşadık, ben kendi adıma üzgünüm ve genel ortama karşı kendi adıma bunun yaşanmış olmasını istemeyeceğimi tekrar ifade edeyim.
Sanırım aynı rumuzla en az üç foruma katıldım. Yazar çizerliğim yaklaşık belli. Gündemim belli.
Levent Kırca'nın niyetimiz kimseyi kırmak değildir diye başlayan bir Güldürü programı vardı. Burada niyet kimseyi kırmak değil. kendi ölçütünde bilgi ilgisidir, düşüncelerini savunmaktır.
Şuraya geliyorum. 3-5 arkadaşla aynı an da gerginlik yaşadık. Tek kişi olarak. Bir kaç yerde dedim ki biriniz imkan varsa yolu düşerse atlayın gelin köyümde konuğum olun bir çay içelim hoş sohbet edelim. Telefona da çekip bir canlı yayın yapın beni bu arkadaşlara bir aç bir göster tanısın tanışalım. Gelin tanış olalım hesabı.
Yani bakalım yüzyüze bana deli kaçık demek ister misin? Bunu ben bir kaç forumda daha yazdım ki köylü adamım konukseverim insancılım bu budur yani,Bu ifadem alındı birisi ne zarar vermekten mi sözediyorsun demeye getirdi, diğeri maksadını çözemediğimiz bir laf etti.
Forumda ben argo kullanmıyorum ve bir kaç yerde genel olarak çiğ, yoz, yobaz gibi ifadeler kullandım. Sözcük karşılıklarını açalım bunlar zorlu tabirler değiller. Bana dense alınsam da derinlemesine dert etmem ona göre de seçiyorum. Hakaret amacı gütmüyor.
İkincisi bir gönderim de bana göre forumun çoğulculuk anlayışı dahilinde bir noktada az ya da çok savunulmam ,denge kurulması gereken bi noktada 4 üye bir bana karşı birleşince ,biri de içeriğin en anlattığını düzgünce takip ederek bir yanıt sunamayınca bunu yaparsanız köpek sürüsünden farkını kalır mı dedik. Bu teşbihtir. 4 kişi bir kişiyi dalamak gibi duruma edilen laftır. Birine dönüp o ifadeyi kişiselleştirip kullanmadık. Maksatta o değil. Bana kullanılsa ben gocunmam. Doğal haliyse. İçinden geldiyse. Bu benim doğallığımla ilgidir. Aynı gönderide bir önceki günkü mesajlarımda yazmışım. Objektif modersayonla hakaretin ve küfürün sınırı objektif çizilsin böyle herkes açık konuşsun laflara takılmayalım .Bu benim dili esnek kullanma talebim.
Beni tanımayan vardır hala yazıyorum tanımayabilir. Dili ben arkadaş alet çantası gibi algılarım. Ben öyle kişiselleşmem. Köylü adamım. Dedemin dili gibi bazen konuşurum bazen yazar refleksleri var, başka refleksler var. Biz dostluk, içtenlik, kabul edilmişlik arıyoruz herkesi de öyle sanıyoruz. Biz dersimizi aldık.
Ben ettiğim her lafı duymaya açığım ki ediyorumKim olursam olayım bak eğitimli lisans diplomalı vs ne olursam olayım ben karadeniz köylüsüyüm. Benim doğallığımdan başka bir şeyim yok. Şimdi modernite bir yan da öbür yan da ne var? Bu var.
İkisinin karışımdan bir sanal içtenlik oluşturduk. Roman kahramanı gibi sanal kimliktir. Gerçek kimliğimle özdeşmez ve bence esneyebilir şöyle. Dostoyevski olsam İçtenlik 4 kişiye dönüşebilirdi. Benim ki yazarlık formum yazarlıkla yazmakla da ilgilidir.Beni arkadaş içselliyorsanız olduğu gibi. Deli vardır ne dese alınmazsın o zaman deliysem
Beni arkadaş içselliyorsanız çağırın.... Beni herkes kendinden kendi gibi görcekse çağırın. Öyle okuyacaksa çağırın.
Beni biri bana hasta demeye kakarsa üç kişi dönüp bana değil ona saldırcaksa çağırın. Budur. O yalnızlıkla nasıl forum yapılır.
Bunun tekrar için mi? SanmamKeyifli forumlar.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Anlıklar
Arkadaşlar foruma yazdık çizdik ve bir süre sessizlik olur uğrayamazsam için yazıyorum
Burada hoş olmayan benimde görmek istemeyeceğim bir gerginlik yaşadık, ben kendi adıma üzgünüm ve genel ortama karşı kendi adıma bunun yaşanmış olmasını istemeyeceğimi tekrar ifade edeyim.
Sanırım aynı rumuzla en az üç foruma katıldım. Yazar çizerliğim yaklaşık belli. Gündemim belli.
Levent Kırca'nın niyetimiz kimseyi kırmak değildir diye başlayan bir Güldürü programı vardı. Burada niyet kimseyi kırmak değil. kendi ölçütünde bilgi ilgisidir, düşüncelerini savunmaktır.
Şuraya geliyorum. 3-5 arkadaşla aynı an da gerginlik yaşadık. Tek kişi olarak. Bir kaç yerde dedim ki biriniz imkan varsa yolu düşerse atlayın gelin köyümde konuğum olun bir çay içelim hoş sohbet edelim. Telefona da çekip bir canlı yayın yapın beni bu arkadaşlara bir aç bir göster tanısın tanışalım. Gelin tanış olalım hesabı.
Yani bakalım yüzyüze bana deli kaçık demek ister misin? Bunu ben bir kaç forumda daha yazdım ki köylü adamım konukseverim insancılım bu budur yani,Bu ifadem alındı birisi ne zarar vermekten mi sözediyorsun demeye getirdi, diğeri maksadını çözemediğimiz bir laf etti.
Forumda ben argo kullanmıyorum ve bir kaç yerde genel olarak çiğ, yoz, yobaz gibi ifadeler kullandım. Sözcük karşılıklarını açalım bunlar zorlu tabirler değiller. Bana dense alınsam da derinlemesine dert etmem ona göre de seçiyorum. Hakaret amacı gütmüyor.
İkincisi bir gönderim de bana göre forumun çoğulculuk anlayışı dahilinde bir noktada az ya da çok savunulmam ,denge kurulması gereken bi noktada 4 üye bir bana karşı birleşince ,biri de içeriğin en anlattığını düzgünce takip ederek bir yanıt sunamayınca bunu yaparsanız köpek sürüsünden farkını kalır mı dedik. Bu teşbihtir. 4 kişi bir kişiyi dalamak gibi duruma edilen laftır. Birine dönüp o ifadeyi kişiselleştirip kullanmadık. Maksatta o değil. Bana kullanılsa ben gocunmam. Doğal haliyse. İçinden geldiyse. Bu benim doğallığımla ilgidir. Aynı gönderide bir önceki günkü mesajlarımda yazmışım. Objektif modersayonla hakaretin ve küfürün sınırı objektif çizilsin böyle herkes açık konuşsun laflara takılmayalım .Bu benim dili esnek kullanma talebim.
Beni tanımayan vardır hala yazıyorum tanımayabilir. Dili ben arkadaş alet çantası gibi algılarım. Ben öyle kişiselleşmem. Köylü adamım. Dedemin dili gibi bazen konuşurum bazen yazar refleksleri var, başka refleksler var. Biz dostluk, içtenlik, kabul edilmişlik arıyoruz herkesi de öyle sanıyoruz. Biz dersimizi aldık.
Ben ettiğim her lafı duymaya açığım ki ediyorumKim olursam olayım bak eğitimli lisans diplomalı vs ne olursam olayım ben karadeniz köylüsüyüm. Benim doğallığımdan başka bir şeyim yok. Şimdi modernite bir yan da öbür yan da ne var? Bu var.
İkisinin karışımdan bir sanal içtenlik oluşturduk. Roman kahramanı gibi sanal kimliktir. Gerçek kimliğimle özdeşmez ve bence esneyebilir şöyle. Dostoyevski olsam İçtenlik 4 kişiye dönüşebilirdi. Benim ki yazarlık formum yazarlıkla yazmakla da ilgilidir.Beni arkadaş içselliyorsanız olduğu gibi. Deli vardır ne dese alınmazsın o zaman deliysem
Beni arkadaş içselliyorsanız çağırın.... Beni herkes kendinden kendi gibi görcekse çağırın. Öyle okuyacaksa çağırın.
Beni biri bana hasta demeye kakarsa üç kişi dönüp bana değil ona saldırcaksa çağırın. Budur. O yalnızlıkla nasıl forum yapılır.
Bunun tekrar için mi? SanmamKeyifli forumlar.
Ben eski eşimle yazarak telefonla iletişim sürdürürken bir noktada ;bana döndü; Bu ifadeler senden mi çıktı, bunları sen mi yazdın? dedi.
Bunun denmesini sebebi, ketumiyetim, konuşmazlığım, cümleleri sayıyla yumurtlamam, ağzımdan kertepenle laf alınması ve bu nedenle yeterince hemen hızlıca tanınmamam ve ilk etapta sönük-sessiz- suskun bulunmam, öyle sanılmam
Yazmaya konuşsal ifade ifade yeteneğim dışında özel olarak çaba harcadım.
İçtenlik kimliğinin iletişimiyle bu sanaldır gerçeklikteki kişi uyumsuzdur ya da tam uyumlu değildir. Hayatımda toplam sesli konuştuğum yazdığımdan azdır.
Biz 2000 öncesi nesiliz ve sanalı ilk etapta gerçek kimliğin ötesinde gerçekten de kendin olma dışında sanal/paralel kimlikler vaadetme ve varetme olarak algıladık. Gerçek kimliğimi adımı kullanmadığım bir şey rumuz gerçek kimliğim dışında tabi ki esnek olacak.
Ben buraya gerçek kimliğimle gelsem selam müzik felan iki haftada bir uğrardım
İçtenlik gerçekten de bir sanal ve paralel kimliktir. İçtenliğin gerçek kişisiyle ve gerçek hayatıyla tam bir uyum aramaz ya da esnektir. Katı değildir. Yani hayali bir kimlikle kendinin karmaşımıdır ve belli değerler dışında yazım kalıpları olarak değişebilir.
Biraz gerçeğiz biraz hayal ürünü
-
İnsan sürüsü mü? deseydim? Grupçak daldınız ! mı deseydim!
Teker teker gelin insan grubu durun ! mu deseysim?
Özür mü?
Ben buraya yazarım tüm forum kırılan tüm bireyler ismi de anarım herkesten özür dilerim diye yazarım
Bana ne dert ne güleç
Kalem yazar dil söyler içte ne olur yürekte ne olur biter hiç düşündün mü;?Ne alçaltır ne yükseltir
Özür mü?
Yedi kere incelemem lazım ne oldu? Nereden çıktı nereden başladı? Neler oldu bitti nasıl çözülür çözdük mü?
Yedi kere tartmam lazımTENTEN den özür beliyor değildim adama geri özür dileyesim var borçlu hissediyorum
Dil oyuncakBen kırılmadım yani durumun durdurulması ne anlattığımın tanınması anlaşılması uzlaşma barış ora yeter
Barış barış barış
Bu olmadan dil en söyledi ne etti ne olurTENTEN ben senden benden özür dilemeni gerektirecek bir sürece dahil katılımcı olduğum için özür dilerim
İçindeysem benimde hatam vardırBen tek taraflı kabalığımı görsem öyle alsam bireysel geri dönüş sunardım şu an tek taraflı görmüyorum
Grup olup bana sardınız ya buna bakın bir özeleştiri getirelim
Ben bilim aldıysam ağzıma bilim aldım seni mi özelini mi aldım -
Arkadaşlar bu forumda sürü dahil, çiğlik, yozluk, yobazlık dahil varsa başka ifademden ötürü benden incinen kırılan varsa ben üzgünüm ve gerçekten açık özür dilerim.
Denen yüreğini hoş tutmuyorsa kırgınlığı var da geçmiyorsa söylesin başka erdem yolu arayalım
Barıştan başka yürekte sevilen yokİstenmeyen ifadelerdir, ben de etmek istemedim, duygusal olarak bunaldım. Sanal olabilir. Karşı da ne yaşanıyor bilemem benim duygusal gerçekliğim oluveriyor ve bireyleri küçültmeye dönük değil o an yaşadığın duygusal gerçekliğindeki durumunu ve süregelen düşünce yazım trafiğini kendi gerçekliğini savunmaktır.
Bunu yapmazsan ne oluyor?
Çekip gidiyorsun
Kendini savunamamış hissediyorsun.Kimseye kabalık için getirilmedi. Benim 5 forumda 10 binden fazla mesajım var.
Yine de şahıs anmadım. Kendi kulağımın duyamayacağı bana dönüp dese aynı karşılığı verse iyi kötü alabileceğim ifadeleri aradım ya da zaten o an öyle olmuş.
Ek olarak; şimdi bir ortamda 4-5 kişi belki daha kalabalık tek bir kişiye dönüp onu karşı algılar ve ilan ederse yani birlikte her yazdığını topta tutarsa duygusal baskı kurarsa ?
Gitsem arada phi'var.
Beni anlama nvarsa 1 kişinin kwendien karşıt olduğ ubir foruam gitsin benim kadar sakin kalabiliyor mu bir baksı nempati yapsın. Rica budur.
Son olarak ben bu özrü sundum. Sundum ama bana karşı telafi edilmesi gerektiğini düşündüğüm şeyler var ,açması uzun olacak. Bu da kişilerin tasarrufu. Ben bunun özrü o anlamda benim o sözlerime geçit veren tabanı tek taraflı görerek yapmadım ama açık bi beklentim de yok, kişilerin kendi erdemi.
Şunu nasıl anlatabiliriz. Ben ne yazarsam yazayım bireyselleşsin kavga savaş istemiyorum. Dil oyunları görüyorum.
Bakın ilaç hastane, akıl sağlığı lafı edeni kişisel engellerim ama o forumda kalmak istemem. Yani beni uzaklaştırmak aranızdan çıkarmak istiyorsanız lütfen yapın tekrar olursa gidelim lütfen kişiselleşmeyin
Sanal sanaldır
Sorunu olan belli sınırları çizilmiş iki tarafın dengeli kollandığı tek tek kuralları belli, iki tarafın da uyduğu ve eşit olduğu ,eşit kollandığı bir iletişime çağrılsın
Mesela o sott başlığı .. bilim sözü mü, atesitforumla mı ilgili mi, züppe demek mi.. Her biri mi?
Ne zaman iğnelense karşı iğne mi?Ne gerek var?
Bakın kurumsal bilimi yeri geldi ağzıma almam lazım. Almayabilirim. Bence senin için kötü olur. Ben bana göre senin iyiliğin için alıyorum.
Ben niye başımı ağrıtayım ya sanal da?
Ben gidip twitter da ,başka forum da, sosyal medya da ,facebookta, fotograf sitesinde, erojen içerik gezintisinde aynı vakti harcarım ben kimsenin düşmanı değilim ki!felsefe forumu geçmişim var davet aldım kaza rıza geldim gitsen olmadı kalsan olmadı , o an o lafları etmesem ben inciniyorum kırık giderim o zaman dönmeye yüzüm olmaz ya da bu çözüm olmaz
Dostluk varsa sen kapatma burda var
Düşman değilsen dost var -
Benim kurumsal bilimi ağzıma alırken baş ağrısından başka hiç bir çıkarım yok
Bunu bir düşün
Bu toplumsal diğerkamlıktan yapılıyor, sosyal sorumuluk bilinciyle
Benim ifadelere borcum yok
En az beş kişinin bana karşı olacağı duygusal olarak çatışma yaşatılacağım yere gidip kafamı ağrıtmaya zorum mu var
Davete geldim serbest düşücenleri açarken süregiden süreçtir -
Sputnik az önce seni susturdum, (kullanıcıyı engelleme özelliği) gönderilerimle yeterince içten bağ kurmuyorsun yani yazsanda okumayacağım duymayacağım yani görmüyorum.
-
@ictenlik
Gönderisiyle içten bağ kuramıyormuşmuşuz vah vah
Acaba sorun senin anlaşılır yaz(a)mamanda olabilir mi? -
@Sputnik e yanıt
Adam (tarihi film çekmiş) Vietnam'ı bombalıyor. Millet izliyor. Karıynan öpüşcek mi_ ? Nasıl yapıyorlar? Gençler nasıl birbiriyle iletişim kuruyor flört ediyor?
Arkadaş tarihi film çekmiş diye ekledim. Adamın Vietnam'ı bombaladığını biz sinema salonlarında izliyoruz. Evimizde TV de izliyoruz. Dünyanın en aşağılık şeyini (savaş) ve o filmin içinde bunu arayan var. Ya aramayı da bırak Vietnam'lının onuru var ya.
Git Vietnam filmi izle yani. Çin filmi Rus filmi.Kültür kakalıyor sen de ihtiyaç duyuyorsun. Şimdi Arap senin dizine ihtiyaç duyuyor. Kültürel olarak öndesin. Bu kadının erkeğin ona daha çekici cazip (celeb) gelir.
Size tuhaf gelebilir
Engellemeyi ilk fırsatta açağım sorum diğer buna sebep olan gönderideki yoruma genişletme sunarsa
Yani katılıma devam edersem açıcam arkadaş kusura bakma, anca anladım. Ben de şu var. Aşağı doğru yazacağım ona konsantreyim ve şimdi bendeki konsantrasyon 3. senfoniyi bestelemek gibi
Yani kafamı bölmem ben -
@Sputnik e yanıt
Adam (tarihi film çekmiş) Vietnam'ı bombalıyor. Millet izliyor. Karıynan öpüşcek mi_ ? Nasıl yapıyorlar? Gençler nasıl birbiriyle iletişim kuruyor flört ediyor?
Arkadaş tarihi film çekmiş diye ekledim. Adamın Vietnam'ı bombaladığını biz sinema salonlarında izliyoruz. Evimizde TV de izliyoruz. Dünyanın en aşağılık şeyini (savaş) ve o filmin içinde bunu arayan var. Ya aramayı da bırak Vietnam'lının onuru var ya.
Git Vietnam filmi izle yani. Çin filmi Rus filmi.Kültür kakalıyor sen de ihtiyaç duyuyorsun. Şimdi Arap senin dizine ihtiyaç duyuyor. Kültürel olarak öndesin. Bu kadının erkeğin ona daha çekici cazip (celeb) gelir.
Size tuhaf gelebilir
Engellemeyi ilk fırsatta açağım sorum diğer buna sebep olan gönderideki yoruma genişletme sunarsa
Yani katılıma devam edersem açıcam arkadaş kusura bakam, anca anladım. Ben de şu var. Aşağı doğru yazacağım ona konsantreyim ve şimdi bendeki konsantrasyon 3. senfoniyi bestelemek gibi
Yani kafamı bölmem benŞunu analtıyorum. Millet kendi anası babası kavga eden eski tip tür ve görücü evlenmiş flört yok
Toplum açılmak istiyor
Adam diziyle filmle sana bunun bilgisini satıyor kakıyor .Arada da kendi savaşını hoş gösteriyor. Onu da kakıyor. Kültür ihtiyacı yüzünden göz yumuyorsun.
Millet modern bir ilişkinin nasıl yapılacağını (rol model yok) oradan Amerikan TV dizinden filminden öğreniyor. . Adamın kültürüne bağımlısın. Bende diyorum ülke bunu farketsin değişsin
Yolu dindarlık kapanma değil özgürleşip açılma farkedilirse savaş biter.
Özgürlükler gelişsin din tahakkümü vs bitirilsin. Dindardan onu talep ediyorum.
Asıl o zaman yerli milli olur. Yerli milli olan ne Arabın ki ne İngiliz Amerikanın ki
-
Aşağıda çıkaracağım lafı götüreceğim performasa ben konsantreyim lafı yeni açmışım bitmemiş cevaba girersem dağılrlım o çıkmıyo o zaman
Ben tamamen doğaçlamacıyım .Sokak sanatçısı gibi. Ne boyayacağımı bilmeden başlarım ama beğeneceğim bir şey çıkana kadar boyarım. Laf bir yerde toplanır, bir tablo olur. Orada cevap veririm.
Kusura bakma, saygılar. Engellenmen hata ama şimdi beni tanımıyorsun
-
Aşağıda çıkaracağım lafı götüreceğim performasa ben konsantreyim lafı yeni açmışım bitmemiş cevaba girersem dağılrlım o çıkmıyo o zaman
Ben tamamen doğaçlamacıyım .Sokak sanatçısı gibi. Ne boyayacağımı bilmeden başlarım ama beğeneceğim bir şey çıkana kadar boyarım. Laf bir yerde toplanır, bir tablo olur. Orada cevap veririm.
Kusura bakma, saygılar. Engellenmen hata ama şimdi beni tanımıyorsun
Bak şimdi ben yazmaya çalmaya başlamış virtüöz gibi giriyorum. Biraz gıy gıy gidiyorum ve sonra açıyorum. Şimdi blog yazayım forum yapamam tek taraflı olur onu da sevmiyorum
Yazılarım hazır da değil onu yaparsam canlı performans olmuyor ve canlı değilse o da kendi kendime olmuyor. Etkileşiyorum
-
@Sputnik o bölümü anlatamamışım doğru diyosun
-
@Efruhte, içinde söyledi: Geçit Yok İsyan var !
@ictenlik böyle bir oylama ilk başta benim için olmali öyleyse.
Kim kime ne hakaret yaparsa kendine yapar aslında.
Hakaret yaptığı kişi o hakaret ile ne küçülür ne de değerini yitirir.Şimdi oradaki yazım yorumu buraya taşıyorum sürerse bir bütünlük başka şey eklerim diye (belki isyan bitmemiştir ve isyan çok münazara değildir yani isyan eylemidir)
Biraz tuhaf kafam var anlatması da zor
Bitmemiş nota çalışması, sonlanmamış eser, tamamı dökülmemiş yazı, roman olmamış taslak ama bura forum değil mi? Herkes katılır. Doğrudur.
Ben onu niye yazdım.?
Yani bir benden huzursuzsa beni o gözle okur izlerse o rahatsızlık yansır yani bir noktada
Varlığımı gerilimden geri tutup yazarsam gerçek yazarlığımı ortaya çıkarabilirim
Bir ne dediğime takılacak mı? Ters tepki mi gelir ? mantığıyla yazmak zor
Forumdaki geçmişteki haftadaki şey bir daha olur mu?Şimdi şöyle hissettim ben. Geçmiş hafta gerginlik var oldu. Ben girmiyorum ama forum chat kanalıyla yazıştı bana karşı suskunluk mesafe gibi bir şey mi oldu. Yani böyle zoraki gerek yok
Yani bir daha olmayacak ama phi'nin üyelere özel talebiyle gönülsüz olacaksa onu da istemiyorum yani çünkü davet var arada kalmıştır, iki arada kalmıştır
Kimse arada kalmasın yaa
Herkes mutlu olsun ya
Herkesin gönlü olsun nasıl olcaksa
Bir orta yol yani
Davet edilmiş olabiliriz önemli değil
Forumda olağanüstü güzel bir sinerjitik var. Örneğin seni ve beni eksiltirse aynısı olur mu onu ben de bilmiyorum.
Ben 7-8 forum yaptım. Sinerjitik dediğim şu. Bir yere gidersin yazasın gelir bir yere gidersin gelmez.
Görülen o ki şimdi moderasyon talebiyle herkes susturulsa bile sana bana karşı cephe olabilir, suskun kalır ama cephedir. Karşıt algılanan anlayışlar. Ben onu istemiyorum gönül kazanma istiyorum. Benim kavramım zor. Sizin ki inanç
İnanca bende de var. Hilafet sınır, irtica sınır. İrkiliyom.
Benim babamın annemin kendi bildiğim köyümün Anadolu/Türk müslümanlığıyla derdim yok ama. Bunlara hiç benzemiyo ki ya.Ben sahil size dönüp dönüp hadi şu Arabın yolundan dönelim diyeceğim ve ülkesel irtica tehdidi hissersem yazmak isteyeceğim yani ve hiç anlaşamazsak?
Arkadaşlar da aynısını bana karşı da hissediyor. Biri bilim biri diğer kavramdan. Onu bilmiyorlar. Anlatması trilyon sene. Çeksen sussan adını anmadan da kırk yılda bir bir göndermeye laf açılır mı gelir mi?
ya da suskunluk kabullenilmek değil.
Mesela bana kişisel gerçeğime yukarıdaki gibi sınır çizilebilirdi..
Mesela Anadolu Türk tipi denen tatlı su müslümanlığıyla kimsenin sorunu olmaması gibi gerçeğimi araştırıp daha nitelikli bir savunma da buluşana kadar sınırlar çizilirdi. Tartışmaya da girmiyorlar ki yaa.Senin durumunda şu var bak. Sen çok yalnız kalmışsın.
Yani forumda 5 inançlı olsa denge olur.
Ben yazayım desem bence başederim de ben öyle istemiyom yaa.
Ben zorla mı yazıyom yaa. Ben niye zorla yazayım yaa.Ciddiye alınmazsam ben gidip ontoloji ,politika ne karalasam kimse derinlemesine okumaz
Şimdi kalemin güçlü dendiğinde denene inanılıyorsa güçlü kalem senin kalemini güçlendirir mi? Böyle bak. Beni ekarte etmeye uğraş. Buna gerek yok ki.
Site de çoğulculuk, sitenin prestij, sitenin gelişimi isteniyor
Şimdi herkes sosyal medya öncesi gibi forum arıyor o zaman yapalım yolu var .
"Kalemin güçlü" ifadesi beni korumaya yetmemiş arkadaş. Beni yalnız komuş yani. Kendi başıma bırakmış yani. @phi
-
Benim ilgi alanıma girmiyor şiir, hikaye,tarih filan.
Zaten becerimde yok.
Ondan cevap yazmıyorum.