Matematik Soruları
-
Modern biliminizin bir tür yeni hristiyanlık gibi olduğu ve sizin onun papazları misyonerleri ve müritleri gibi davrandığınız görünüyor.
Gerçek zamanlı gerçek verilerle bile ilgilenmediniz ve bağ kurmadınız
Hastalıklı toplumunuz hastalıklı biçimde ilerliyor.
Tıbbınızın 70 ten bu yana ileri gitmediği aksine tüm popülasyonda tüm hastalıkların artıp durduğu ve çoğaldığı gözlenebilirdi ve bu size açıklandığında veriye kıçınızı döndünüz
Gıdalarınız; beslenme yaşam tarzı ve koşullarınızın ileri gitmediği sağlık kazanmadığınız ve bilişsel/mental/fizik olarak gerilediğiniz size ancak bu yolla gösterilebilirdi. Körlükle görüşü kapattınız ve başkalarının/diğerlerinin bunu görmemesi için daha ilk yorumda gönderiyi yönelterek yazarın susturulması çarpıtılması, içeriğin sabotajı ve verinin örtülmesi için çırpınıp durdunuz .O halde muhtemelen bir felsefe sitesinde sadece bilgi/biliş sabotajı ve içerik seleksiyonu için konuşlandınız ya da çöreklendiniz -
Forum soru cevap bölümüne açılmış gönderide daha ilk yorumda sözde yanıtlayıcı ya da yorumcu soruyu bırakıp içerikle yazarla direkt boğuşma çatışmaya yöneldi ve tam ilgisiz karşıtlık sürdürdü ve gönderideki soruyu bile yanıtlamayarak konuyu/içeriği ele almayarak çarpıtma uyguladı
Hatırlatıldığı ve gösterildiği halde kendini düzenlemedi
Yazara kimliği ve içeriğiyle boğuşma dışında yazarlık alanı verilmiyor
Umarım bu foruma neden yazılamayacağı konusunda tüm taraflar için açıklayıcı olur
Sorular yanıtlanmadı
Yazarın daha ilk giriş cümlesi ciddiye-dikkate alınmaksızın içeriğe karşı taraf olunduKeyifli forumlar
-
@ictenlik, içinde söyledi: Matematik Soruları
Forum soru cevap bölümüne açılmış gönderide daha ilk yorumda sözde yanıtlayıcı ya da yorumcu soruyu bırakıp içerikle yazarla direkt boğuşma çatışmaya yöneldi ve tam ilgisiz karşıtlık sürdürdü ve gönderideki soruyu bile yanıtlamayarak konuyu/içeriği ele almayarak çarpıtma uyguladı
Hatırlatıldığı ve gösterildiği halde kendini düzenlemedi
Yazara kimliği ve içeriğiyle boğuşma dışında yazarlık alanı verilmiyor
Umarım bu foruma neden yazılamayacağı konusunda tüm taraflar için açıklayıcı olur
Sorular yanıtlanmadı
Yazarın daha ilk giriş cümlesi ciddiye-dikkate alınmaksızın içeriğe karşı taraf olunduKeyifli forumlar
Bilim astroloji değildir. Kahinlik hiç değildir.
Ölçmeden sadece formüller ile ışık hızını Veya formüldeki sağişkenleri bulamazsın.
İlk önce ölçmen gerekiyor. Sonra ölçüm sonuçlarını en yakın sonucu veren fonksiyon bulunmaya çalışılır.
Gelecek ölçülemez. Tahminler her zaman tutmaz.Mach için pozitivizmin temeli şu hususlara dayanmaktadır:
- İnsanın bilgisinin tüm kaynağı verilendir.
- Verilen ise duyularla algılanabilenlerin çeşitliliğidir.
- Duyularla algılanabilenlerin dışındaki, dünyayı oluşturan her şey verilmemiş kapsamına girer.
- Ben ile dünya arasındaki ayrım temelsizdir.
- Duyularla algılanamayan gerçeklikler hakkındaki metafiziksel bilgi de yok hükmündedir.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ernst_Mach
Geleceği bugünun verilerine göre tahmin edilirse hatalar çıkar.
Aynı şey bigbang içinde geçerli. Bugünün 100 yıllık verilerine bakıp geçmişte boyutsuz tek noktaya indiriyorlar. Hiçlikten çıkmış gibi sunuluyor.
Doğrusal olablir üstel olabilir. BAşka bir bilinen fonksiyona da uyabilir. Yada hiçbirine uymayan kaotik bir fonksiyon olabilir. -
Okur katılım sunmadığı için kendime yanıtlayacağım
Tıbbın, halk sağılığı politikalarının hatta insan varlığının ilerleyip ilerlemediği gerileyip gerilemediğini nasıl ölçerdin?
Eğer tıp ve halk sağlığı politikaları geriliyorsa hastalıklar gün be gün artardı. Toplum hastalıklanırdı.
Size 70 ten bu yana zaten bunun olduğu çok açıkça gösterildi ve bilgi düşmanı/karşıtı oluşunuz ve başka amaçlarla/çıkarlarla ilgili oluşunuz da en azından anlayabilen üçüncü okura gözletilebilir bu yüzden yazıyoruz -
@TENTEN, içinde söyledi: Matematik Soruları
aotik bir fonksiyon olabilir.Yazdığın herşey içeriklerin bilgi karşıtı ve bilgi düşmanı
İletişimsizliğin iletişim karşıtı -
aotik bir fonksiyon olabilir.Yazdığın herşey içeriklerin bilgi karşıtı ve bilgi düşmanı
Gelecek ile ilgili bilgi yok o verdiğin grafiklerde.
Bugunkü verilere göre geleceği tahmin ediyorsun.
Doğrusal fonksiyona uydurunca başka çıkıyor üstel fonksyiona uydurunca başka çıkıyor.
Kendin verdin formülleri.
Geleceği görürsek bunların hiçbiri uymayacak.
Gelece hakkında bilgi vermeyen fonksiyonları neden ciddiye alayım?
Gelecekte meydana gelecek görünmeyen değişiklikleri hesaba katılmıyor.
Bilgi yok ki karşı çıkayım.
Doğrusal fonksiyona göre veya üstel fonksiyona göre gelecekte ne olabilir deseydin yazardık. -
Her neyse sonuçta bu gönderiyle bu forumda neden forum yapılamayacağını ya da uğrayıp yazmazsak neden yazılamayacağını okuyan diğerlerine/çoğunluğa açıklamış olabileceğimi sanıyorum. Yok değilse farketmiyor.
Keyifli forumlar dilerim
-
Her neyse sonuçta bu gönderiyle bu forumda neden forum yapılamayacağını ya da uğrayıp yazmazsak neden yazılamayacağını okuyan diğerlerine/çoğunluğa açıklamış olabileceğimi sanıyorum. Yok değilse farketmiyor.
Keyifli forumlar dilerim
İstediğin bilimadamını getir. Gelecek hakkında hiçbiri tutturamaz bu verilerden.
Lauranın fizikçi arkadaşına sor. -
İstediğin bilimadamını getir. Gelecek hakkında hiçbiri tutturamaz bu verilerden.
Dediğinin ilgisi yok ki. Ne anladığın anlattığımla ilgili değil.
Eskiden dindarlara laf anlatamazdık ve tanrı inancını nasıl bırakmamızı açıklayamazdık ve bize sanki biz hiç islamı incelememişiz gibi davranırlardı ve açıklardık. İşte biz Kuranı üç kez okuduk, bilgi topladık vs. Biz eski dindardık derdik.
Sizi bilimdarlara da açıklandı. Biz eski bilimdardık. O yollardan geçtik biz.
Bilim dediğiniz şey daha 20 li yaşlarda defalarca kez okundu. Kafana yanlış bir imaj koymuşsun. Ben olduğunu varsaydığın bir şey ki o ben değilim.
İçeriğe bile bakamıyorsun. Temel düzeyde okuma yapamıyorsun. Yazar bezdirmekten başka yaptığın hiç bir şey yok. Güzel forum.
Keyifli forumlar dilerim
-
Dediğinin ilgisi yok ki. Ne anladığın anlattığımla ilgili değil.
Eskiden dindarlara laf anlatamazdık ve tanrı inancını nasıl bırakmamızı açıklayamazdık ve bize sanki biz hiç islamı incelememişiz gibi davranırlardı ve açıklardık. İşte biz Kuranı üç kez okuduk, bilgi topladık vs. Biz eski dindardık derdik.
Sizi bilimdarlara da açıklandı. Biz eski bilimdardık. O yollardan geçtik biz.
Bilim dediğiniz şey daha 20 li yaşlarda defalarca kez okundu. Kafana yanlış bir imaj koymuşsun. Ben olduğunu varsaydığın bir şey ki o ben değilim.
İçeriğe bile bakamıyorsun. Temel düzeyde okuma yapamıyorsun. Yazar bezdirmekten başka yaptığın hiç bir şey yok. Güzel forum.
Keyifli forumlar dilerim
Dİrek doğrusal fonksiyonu yazsaydım gene Üstel fonksiyonu yazıp eleştirecektin. Üstel fonksiyonu yazsaydım bu sefer doğrusal fonksiyonu yazacaktın.
Başka fonksiyonda yazabilirdin.
Newton interpolasyonuna göre yazsam sinus eğrisi gibi eğri çıkardı.
Aynı noktalardan birçok eğri geçebilir sonuçta.
Alın biliminz kafanıza çalın diyecektin gene. Birbirleri ile uyuşmayan bir çok fonksiyon yazılacak. -
Ben şunu foruma anlatmaya çalıştım. Üç cümleyi yanyana getiremeyen, hayatında episteme çalışmamış, yapısalclık nedir bilmeyen ,felsefe değil bakın belirli karmaşıklıktaki cümleyi bile okuyamayan, irdeleyemeyen üyeye moderasyon yetkisi verilmiş ve ortam buldogu gibi ne yazsak üzerimize salınıyor ya da başımıza bilgi/bilim bekçisi/havarisi kesildi ve üste bize bilgi bilim biliş öğretmeye kalktı ,forum orada suskundu. Ben buraya çağrıldım ve yazdırılmadım yani bu açık. Bunu tekrar görmüş ve göstermiş olduk.
Tekrar tekrar keyifli forumlar dileriz
-
Ben şunu foruma anlatmaya çalıştım. Üç cümleyi yanyana getiremeyen, hayatında episteme çalışmamış, yapısalclık nedir bilmeyen ,felsefe değil bakın belirli karmaşıklıktaki cümleyi bile okuyamayan, irdeleyemeyen üyeye moderasyon yetkisi verilmiş ve ortam buldogu gibi ne yazsak üzerimize salınıyor ya da başımıza bilgi/bilim bekçisi/havarisi kesildi ve üste bize bilgi bilim biliş öğretmeye kalktı ,forum orada suskundu. Ben buraya çağrıldım ve yazdırılmadım yani bu açık. Bunu tekrar görmüş ve göstermiş olduk.
Tekrar tekrar keyifli forumlar dileriz
Ben görüşlerimi yazıyorum.
Seni banlayan mı var?
Eğer yanlışım varsa düzeltirsin bende derim burada yanlış yaptım.
Sen bu grafiklerden birinde bugune kadar olan verileri verip amerikan nufusunun Yüzde yüz obez olunacak zamanı sordun?
Yüzde yüz obez olması imkansız dedim.
Bilen varsa yazar.
Kusursuz ölçme imkansızdır.
Burada geleceğin ölçüleri yok. Nasıl tahminde bulunacaksın? Nasreddin hoca gibi ya tutarsa diye bir sürü şey sallarsın. İlla biri tutar. Daha doğrusu yaklaşır.2,3,?,5,6
2,3,4,5,?
soru işareti yerine ne gelir? bunu kolay olsun diye böyle yazdım.
Herkes en kolay olan y=x yazacak.
ama başka türlü fonksiyonlarda yazılır. -
Alın biliminz kafanıza çalın diyecektin gene.
İçeriğe baksana.
Peki neden sadece basit bir grafik ölçme iki gözlemle tarihsel bir yanıt sunmadın. Örneğin obezite yaklaşık 2080 yıllarında %100 e ulaşır gibi ve bu konu ilerleyebilirdi ve nereye gidiyorsak oraya giderdik. Yazarı kısıtlamazdın.TENTEN sen şu an çok bildiğini anladığını ya da bilimi de sanırım bizden iyi bildiğini sanıyorsun.
Yani olay kung-fu olsa kapışırdık bir sonuç çıkardı. Şu an sana tavsiyem böyle bir şey yapılamayacağı için basit ölçüt. Basitçe kendi okuma ve yazma, genel algılama yeteneğini benimkiyle karşılaştır ölçüştür ve sonra bilimi benden iyi anlıyor olup olamayacağını tekrar düşün, değerlendir ve gözden geçir. Bunu sen yapamıyorsan lütfen dışsal yardım al ve kişi kendini sağa sola sorup bilmeli denir.
-
Alın biliminz kafanıza çalın diyecektin gene.
İçeriğe baksana.
Peki neden sadece basit bir grafik ölçme iki gözlemle tarihsel bir yanıt sunmadın. Örneğin obezite 2080 yılında %100 e ulaşır gibi ve bu konu ilerleyebilirdi ve nereye gidiyorsak oraya giderdik. Yazarı kısıtlamazdın.TENTEN sen şu an çok bildiğini anladığını ya da bilimi de sanırım bizden iyi bildiğini sanıyorsun.
Yani olay kung-fu olsa kapışırdık bir sonuç çıkardı. Şu an sana tavsiyem böyle bir şey yapılamayacağı için basit ölçüt. Basitçe kendi okuma ve yazma yeteneğini benimkiyle karşılaştır ölçüştür ve sonra bilimi benden iyi anlıyor olup olamayacağını tekrar düşün, değerlendir ve gözden geçir.
Neden sunmadığımı belirttim.
Veri yoksa sonuç hatalı olur.
Geleceğe gidip ölçme yapma imkanım var mı?
Meteoroloji yakın tarihi hata oranı içinde hesaplar. Yüzde yüz tutmaz.
Sen bana yüzlerce yıl sonrasını soruyorsun.
YAğmur yağışı 2000 milimetre/metrekare yazıyordu mesela.
tuttu mu?
2080 yılında obez nufusu yüzde yüz olmayacak yani. -
2080 yılında obez nufusu yüzde yüz olmayacak yani.
Grafiği incele. Her şey aynı kalırsa olurdu. O kadar da sürmezdi. Daha doğrusu buraya sosyoloji katmalıydık ve iç toplumsal barış sorunu ve diğer şeyler. Politik. Küresel de
Konunun kurgusu senin sandığın değil.
İki yol
a-Bana bilim karşıtı dedin. Değilim. Bilgiseverim.
b- Geleceğin çıkmazı, kitlesel yokoluş, devrim, geleceğin kontrol distopyası ve başka seçeneklere yolculuk olasılığını açığa çıkarma soruşturma
c- yanıtlar üzerinden yöneltilecek sorular -yaklaşık yazar kurgusuBunlar size daha önce anlatıldı. Yanlış algılamalarınız var.
Bilim kafasıyla felsefe forumu okurluğu yapmaya kalktınız ve tıpkı dindarların yaptığını yaptınız .Ellerine ayetler tutuşturulduğu için daha iyi bildikleri tanrının ve ayetlerin tek gerçek olacağını sanırlar ve arkalarında ilahi bir güce sığınarak sana bildirip durular. Aynını yaptınız.
Bilim adlı güce sığınarak bildirip durursunuz.Bilimdar diye bir dindar çeşidi olduğunu ve özgür düşünceye karşı aynını yaptığını daha önce açıkladım. Buradan dindardan farkınız olmadığını ve tam öyle göründüğünüzü daha önce açıkladım. Hiç bir şeyi dinlememiş görünüyorsunuz.
-
Yeterince bilgi topladığınızı sanıyorsunuz.
İkincisi muhtemelen içeriği ve beni (muhtemelen) yeterince okumadığınız için doğru ya da uygun tarafta duran bir savunma yaptığınızı da.
Muhtemelen kategorizasyonla ilgili yanlış algılar.Bunu yapmayın.
-
Size söylendi. Bilimi toplum yararına hatta sizin yararınıza/faydanıza eleştirdim. Size söylendi benim herhangi yazma borcum yok
-
2080 yılında obez nufusu yüzde yüz olmayacak yani.
Grafiği incele. Her şey aynı kalırsa olurdu. O kadar da sürmezdi. Daha doğrusu buraya sosyoloji katmalıydık ve iç toplumsal barış sorunu ve diğer şeyler. Politik. Küresel de
Konunun kurgusu senin sandığın değil.
İki yol
a-Bana bilim karşıtı dedin. Değilim. Bilgiseverim.
b- Geleceğin çıkmazı, kitlesel yokoluş, devrim, geleceğin kontrol distopyası ve başka seçeneklere yolculuk olasılığını açığa çıkarma soruşturma
c- yanıtlar üzerinden yöneltilecek sorular -yaklaşık yazar kurgusuBunlar size daha önce anlatıldı. Yanlış algılamalarınız var.
Bilim kafasıyla felsefe forumu okurluğu yapmaya kalktınız ve tıpkı dindarların yaptığını yaptınız .Ellerine ayetler tutuşturulduğu için daha iyi bildikleri tanrının ve ayetlerin tek gerçek olacağını sanırlar ve arakalarında ilahi bir güce sığınarak sana bildirip durular. Aynını yaptınız.
Bilim adlı güce sığınarak bildirip durursusunuzBilimdar diye bir dindar çeşidi olduğunu ve özgür düşünceye karşı aynını yaptığını daha önce açıkladım. Buradan dindardan farkınız olmadığını ve tam öyle göründüğünüzü daha önce açıkladım. Hiç bir şeyi dinlememiş görünüyorsunuz.
Tamam bilimdarım.
Sonuç ne?
Rahatladın mı?
Şu anki bilime bende karşıyım.
Atomu atom altını mesela gören yok atomun resmini çiziyorlar.
Sicim teorisinde bir sürü boyutlar var.
Boyutların fiziksel karşılıkları yok. Boyutların ölçme birimleri yok.
Din buna denir. -
Size söylendi. Bilimi toplum yararına hatta sizin yararınıza/faydanıza eleştirdim. Size söylendi benim herhangi yazma borcum yok
Bilimi eleştirmiyorsun.
Uygulayan bilimadamlarını eleştiryorsun.
Arada dağlar kadar fark var.
Bilimin yöntemlerine karşımısın?
Buyur bilimin yöntemi bu eleştir.
Yanlış olan ne? -
Sonuç ne?
Hayır bana bilim karşıtı dediğinde forumda sadece tıpla ilgili iki gönderiye yorumlar yazdım ve bireysel bir gönderim vardı ve bilim konu edilmemişti bile.
Şimdi siz tıp kurumunu din mi yaptınız?
Eğer yaptıysanız yukarı bak ve düşün ve kimse ağzını açmasın mı tekrar değerlendir.ve şunu söylerim. Susalım sorun yok. Susalım. Ben giderim evimde yatar başka şey yapar (twitter da gezer bilmem ne izlerim) buraya gelmem.
Yani onu yazacağım diye başımı ağrıyacaksa/bunalacaksam, ilgisiz bildirimlere maruz kalıp laf analtmayı deneyeceksem o halde başımı ağrıtmayan yer varsa gider orada yazar ya da hiç bir yerde yazmam ya da gelir burada sadece resim video atar geçerim.. Tıp demem bilim demem susarım...