Terörist İsrail
-
Mikropları fazla uzakta aramaya gerek yok. Bir kısmı aramızda zaten, ancak büyük mikroplar da var tabii.
Kim onlar? Adına 5´li çete dediğim ülkeler (Rusya, ABD, Çin, Fransa ve İngiltere) bunların başında geliyor.
İşlerine gelmeyen ne varsa, anında veto ediyorlar. Tüm dünyanın kendi keyiflerine göre dönmesini istiyorlar. Orta Doğu´daki ve dünyanın birçok yerindeki yangının bitmemesinin yegane sebebi bu 5´li çetedir.x/twittere gelecek olursak...
x/twitter´de laf ebeliği ve çok bilmişlik yapan çok olur, onların her dediklerine inansaydık, evin yolunu zor bulurduk. -
Söz konusu olan, (uluslarası hukuka uygunluk anlamında) adalet talebinde Batı dünyasının yokluğudur.
Batı'dan ses çıkmamasıdır.
Ne Biden, ne Başkan Macron, ne Olaf Scholz ne de Avrupa'dan hiç kimseden ses gelmemesi.
Dünyanın geçmiş bu talihsizliklerini unutuyoruz ve maalesef dünyanın bu talihsizlikleri intikam alacak ve biz bu konuda, inanın, hepimiz bu işin içindeyiz.
Bütün borçlar ödenecek.
Bu maalesef tarih, bu hepimizin bilmesi ve asla unutmaması gereken büyük tarih."
Eski Fransa Başbakanı Dominique de Villepin
-
Ne demiştik? Bu dünya mikroplarla dolu.
En büyükleri de BM´de daimi üye olanlardır. Birinin diğerinden bir farkı yoktur. Alayı mikrop. Hele ki twitter dalkavukluğunu yapanlar var ki, onlara ne dense boş. ABD´de katil ise Rusya´da katildir, Fransa kötüyse Çin´de kötüdür. Keza İngiltere aynı bok. Yani birini karalayıp, diğerine dokunmamak çakallıktır. -
Özgür Özel dünyayı solcular ve demokratlar kurtarabilir diyor. Onun bu görüşüne katılıyorum. Milliyetçilik ve ulusalcılık gibi bozuk, zararlı, faşist çakması görüşler dünya çapında tasfiye edilmelidir.
Dünyayı ancak demokrasi kurtarabilir. Birleşmiş Milletler ise daha demokratik olmalıdır. Kararlar beş üyeye bırakılmamalıdır. -
@Sputnik , bu saatten sonra bunlar mümkün değil. Çünkü dünya kutuplaşmış vaziyette. Birisinin iyisi, diğerinin kötüsü konumunda. Ayrıca 5 daimi üyenin hepsinin atom silahları var, yani onlara istemedikleri şeyleri yaptıramazsın.
-
@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail
@Sputnik , bu saatten sonra bunlar mümkün değil. Çünkü dünya kutuplaşmış vaziyette. Birisinin iyisi, diğerinin kötüsü konumunda. Ayrıca 5 daimi üyenin hepsinin atom silahları var, yani onlara istemedikleri şeyleri yaptıramazsın.
Ben geleceğe umutlu gözle bakıyorum. Gelişen teknoloji ve bilinçle tek dünya devleti kurulacaktır. Mesele, ne zaman kurulacağı meselesidir.
Solcu bilinç olmadan bu hayal gerçekleştirilemez.
İnsanlığın son iki yüzyıldaki gelişimine bakılınca bu tek dünya devletinin kurulacağını öngörebiliyorum.
Sana bu anlattığım hayal gibi gelecektir. Muhtemelen. -
@Sputnik , kulağa hoş gelse de, kusura bakma, ama seninki hayalperest bir öngörü. Ben tam tersinin olacağını düşünüyorum, bilhassa 5´li çete yüzünden III. Dünya savaşı olma ihtimali günden güne yükseliyor.
Tek bir dünya devleti olabilmesi için tüm ideolojilerin ve dinlerin ortadan kalkması gerek. Bu da imkansıza yakın bir şey.Ayrıca insanların doğasına aykırı bir durum, çünkü insanlar ilk etapta bencildir, haliyle kendini düşünür. Büyük ölçekte aynısı ülkeler için de geçerli.
-
Beşli çete 1946´dan 2024´e kadar 340 kere veto hakkını kullanmış. Tarafgir olduğum düşünülmesin diye, hangi ülkenin en fazla ve hangi ülkenin en az veto ettiğini yazmıyorum. Merak eden Google Dede´den öğrenebilir. Önemli olan bu 5´li çetenin karşısında neredeyse 200 ülke olmasına râğmen, kendi çıkarlarına göre hareket etmişler.
-
İşin komik yanı nedir, biliyor musunuz?
Beşli çetenin çıkarlarını korumak için veto sistemi getirildi zamanında. -
Nasrallah mikrobu nalları diktikten sonra onun yerine kimin geleceği merakla bekleniyor. Kuzeni Safi al-Din´in adı ortalıkta dolaşıyor. Seçilirse Amcasının/Dayısının yolundan umarım gitmez. Bu arada İsrail mikrobu da dur durak bilmiyor. Mikropluk böyle bir şey işte. İnsanlık nedir, umurlarında değil.
-
Görünen o ki, İsrail mikrobu Lübnan´a kara harekâtını yapmaya niyetli. Yöresel ve zamansal olduğunu iddia etse de, Hizbullah teröristlerinin yanında masum insanlar da zarar görecek. Şu 5 azılı mikrop bir araya gelse/gelebilse, Orta Doğu´daki yangın anında söner, da, her ülke kendi çıkarını düşündüğü için, yine başka bahara ertelendi/ertelenecek.
Bu yangının sürmesinin nedenlerinden birisi şu: Silah ticareti. Dünyadaki her (iç)savaş silah sanayisini sevindiriyor. İlk başta BM´nin 5 daimi üyesinin kasası ha bire kabarıyor. Çünkü bunlar aynı zamanda en fazla silah ihracatı yapan ülkelerin başında geliyor.
-
Uzun bir süreden beri dut yemiş bülbülü oynanan ve bir diğer mikrop olan İran, an itibarı ile İsrail´e balistik füzeler yolladı. Fazla etkili olacağını zannetmiyorum. Bir öncekinde de kayda değer bir şey olmamıştı. Da, İsrail mikrobu bu defa bu olayı teget geçmeyecektir.
-
İran mikrobu yatsın kalksın dua etsin, çünkü en geç 15 gün içinde önemli bir şeyine (Hamaney olabilir, Uranyum zenginleştirdikleri santrallar olabilir, bazı generalleri olabilir veya önemli askeri üsleri de olabilir) ağır bir darbe gelecek. Benim öngörüm bu yönde. Taptıkları tanrı onları kurtarmayacak.
-
İran kaltağın teki, çünkü Hizbullah, Hamas ve Huthilere her bakımdan yardım ederek dolaylı olarak İsrail´e hep saldırıyordu zaten. İran olmasa Hizbullah/Hamas teröristleri varlığını sürdüremez zaten. Ajandasında İsrail´i yok etmek var. Yok etmek derken, haritadan silmeyi kastediyorum. Bu kaltaklığı ona bayağı pahalıya patlayacak bu defa.
İran kendi ülkesinde kadınlara nefes aldırmıyor, siktiri boktan ahlak bekçileri var. O molla mikropları çöplüğe giderse, en azından İran halkı biraz nefes alacaktır. -
Tüm piyasalar İsrail´in İran´a karşı ne tür bir askeri tepki vereceğini pür dikkat bekliyor. İran gibi kuru sıkı bir eylem yapmayacağı kesin.
-
Ya atom santralları ya da petrol kuyuları. Bunlardan birisini İsrail mikrobu yerle bir edecek. Kimbilir bekli de Hamaney mikrobunu hedef alır.
-
Deli Trump İran´ın nükleer santrallarının vurulması gerektiğini yumurtlamış. Piyasada Trump, Putin, Hamaney, Netanyahu ve benzeri mikroplar olduğu müddetçe, dünya rahat bir nefes almayacak anlaşılan.
-
İsrail, Güney Lübnan´da sivillerin içine saklanan Hizbullah teröristlerine nefes aldırmıyor. Gece gündüz bombalıyor.
-
İran sevdalıları burayı saçma sapan x/twitterleriyle çöpe çevireceğine, gitsinler İran´da lejyoner olarak göreve başlasınlar. Öyle ya, İran´a destek gerek hem de yerinde bir destek.