Terörist İsrail
-
@Efruhte Bütün islam alemi olarak aynı anda dua edin İsrail de deprem olsun
-
@Sputnik İsrail kendi depremini kendisi yapıyor hem de kendi elleriyle
Filistinli mücahit müminleri gören Avrupa İslami arastiriyor .
Kaybeden taraf çoktan belli -
@Efruhte Allah neden Yahudilerin dualarını kabul ediyorda 1.5 milyar müslümanı ciddiye almıyor?
Para yahudilerde, bilim yahudilerde, sanat yahudilerde.
Artık bu işin iman gücüyle olmayacağını kabul etmeniz lazım. Hem Kuran da "Aklını kullanmayanın üzerine pislik atarım" diye ayet var.https://www.odatv4.com/guncel/israili-boykot-etmek-icin-litrelerce-coca-colayi-doktu-120004963
-
Filistinli mücahit yok.
Peki, ne var? Hamas teröristleri var. Bunlar sivilleri katlettiler.
Artı; Avrupa İslam´ı falan araştırmıyor. Tam tersine İslam´dan tiksinecek hale geldiler.
Nereden biliyorum? Orada yaşıyorum. -
@Sputnik
"İnsana ancak çalıştığının karşılığı vardır."(Necm, 53/39)
Hem dünya da hem de ahirette geçerli olan budur. Kâfir de çalışsa aklını kullansa elbetteki çalıştığının karşılığını görecektir. Dua et kenara cekil mantığı yok İslamiyette. Aklını kullanmak ,çalışmak esastır. Müslümanlar gerideyse bu kendi suclarindan ötürüdür.
Sizler hangi meali okuyorsunuz merak ettim . -
@Efruhte
Aklını kullandığında, duaya falan gerek yok. Zaten dua saçmalığın daniskası aslında, çünkü ettiğin duaya göre en yüksek olsasılık 50:50 (fifty-fifty). Eee, bu durumda dua etmenin hiçbir mantığı yok.Ayrıca öyle dualar vardı ki, hayalden öteye gitmezler. Mesela "Allah´ım İsrail´i yok et" duasının gerçekleşme olasılığı 0% (sıfır). Denemesi bedava.
-
@Sputnik, içinde söyledi:
Allah neden Yahudilerin dualarını kabul ediyorda 1.5 milyar müslümanı ciddiye almıyor?
Töbe de!
Yahudiler bizzat Tanrı(Jahwe, Allah vs.) tarafından seçilmiş bir halktır. Hal böyle iken dua etmelerine gerek yok.Müslümanların durumu ise biraz muğlak, çünkü halktan ziyade ümmetçilikten beslenir. Mevzu ümmet olunca, bunun içinde her türlü halk olabilir. Halbuki bu dini ilk sahiplenenler Araplar olmuştur ki bu nedenle Arapçadır kutsal kitaplarının dili.
-
beddua ile dua birbirinden farklıdır . Böyle beddualarla muslumanları uyutan sözde Müslüman görünümlü hocalardir .
Biz Allah ile konuşmak için bahaneler arıyorduk. Bizi gören halimizden sikayetciyiz sanirdi.
Dua etmenin ilk faydası insanın kendisine olur yine. Manevi ihtiyacidir insanın. -
@Efruhte
Ha beddua ha dua. İkisi de aynı zımbırtı. Faydası falan da yok, sadece kendini kandırmadır aslında."Allah´ım Filistinlileri galip getir" diya dua etsen de, sonuç yine sıfır olurdu.
Kızdığın birisine söversin, sayarsın (sesli veya sessiz). Bunu yapınca belki biraz rahatlarsın. Hepsi bu.
-
@kereste size göre
-
@Efruhte
Bunun sizesi veya bizesi yok. -
@kereste gayette var çünkü ben sizi gibi hissetmiyor ve düşünmüyorum
-
@Efruhte
Benim gibi düşünmek zorunda değilsin ve böyle bir şey senden istemem ancak gerçekler ortada. Ne dua ne de bedua ile bir şeyleri değiştirmek mümkün. Bu kesin. -
@kereste dua insanı güçlendiren manevi kalkandir. Bu yüzden dua etmeyi hayatına aksettiren kişi manen güçlü bir yapıdadır. Her zorlukla baş edebilmesini bilir.
-
@Efruhte
Sen görmek istemiyorsun. Dua ve beddua. Bununla sadece avunursun ancak mevcut sorunları bunlarla çözemezsin. Maneviyat falan filan. Bunlar dindarları uyutmak için uydurulmuş şeyler.Ben de zamanında Müslümandım, zannetme ki gökten zembille dinsiz oldum. Çünkü dinsiz imansız, duasız muasız pekala düzgün biçimde mutlu mesut yaşayabilirsin. Bunu hergün deneyimliyorum. Dualar zaman kaybı.
-
@kereste dediğim gibi size göre . Hem tekrar müslüman olmayacaginizin garantisini veremezsiniz.
Dua etmenin boş oldugunu düşünmüyorum .
Allah'a içini dökmek , Allah ile konuşmak bundan daha güzel bir şey olacağını sanmıyorum.
Bir psikologa gidip içini dökmek icin saatine ücret ödemek derdinden de kurtulmuş olur. Ve her psikoloğu da içini dökmek için basvurdugu yine bir psikolog vardır.
Oysa dua etmek insanı bu kulfetten de kurtarır. -
@Efruhte, içinde söyledi:
dediğim gibi size göre
Değil. Mantıklı düşünen ve çıkarım yapabilen herkese göre.
Hem tekrar müslüman olmayacaginizin garantisini veremezsiniz.
Veririm. Hrıstiyanlık, Musevilik, Budizm, Hinduizm, Islam...
Hepsi aynı zımbırtı, yani insanların uydurması.Dua etmenin boş oldugunu düşünmüyorum .
Istersen 100 sene dene. Sonuç sıfır olacaktır.
Allah'a içini dökmek , Allah ile konuşmak bundan daha güzel bir şey olacağını sanmıyorum.
Ona içini dökemezsin veya onunla konuşamazsın. Bunun olması için peygamber olman lazım.
Bir psikologa gidip içini dökmek icin saatine ücret ödemek derdinden de kurtulmuş olur. Ve her psikoloğu da içini dökmek için basvurdugu yine bir psikolog vardır.
Bunu yapanlar hasta olanlar. Ben hasta değilim.
Oysa dua etmek insanı bu kulfetten de kurtarır.
Zaman kaybı.
-
@kereste İlla peygamber olmaya gerek yok. Namaz ile Allah'ın huzuruna çıkar ,dua ile Allah ile konuşursun.
Tabi inanmadiginiz için bunu anlamamaniz da doğal . Haliyle bu konulardan bahsetmeye devam etmek gereksiz. -
@Efruhte, içinde söyledi:
@kereste İlla peygamber olmaya gerek yok. Namaz ile Allah'ın huzuruna çıkar ,dua ile Allah ile konuşursun.
Onunla konuşamazsın. Ona dua edersin, ona yakarırsın, ona taparsın. Hepsi bu, çünkü ondan geri dönüş yok. Buna konuşma denmez.
Peki, ne denir? İbadet nedir.Tabi inanmadiginiz için bunu anlamamaniz da doğal . Haliyle bu konulardan bahsetmeye devam etmek gereksiz.
Yahu, bana yıllarca yaptığım şeyi mi öğreteceksin? Okumadın mı yukarıda ne demişim? Ben 30 yaşına kadar Müslümandım. Kutsal kitabını hem Türkçe hem de Almanca okudum. Hem de defalarca. Her Ramazanda hatim indirdim. Namaz elbette kıldım, oruç tuttum. Sadece hacca gitmediğim kaldı. Görünen o ki senden daha iyi İslam´ı biliyorum.
-
@kereste bilmek mi önemlidir ? Bilmek önemli olsaydı şeytan peygamber olurdu.