Terörist İsrail
-
@Efruhte
Ha beddua ha dua. İkisi de aynı zımbırtı. Faydası falan da yok, sadece kendini kandırmadır aslında."Allah´ım Filistinlileri galip getir" diya dua etsen de, sonuç yine sıfır olurdu.
Kızdığın birisine söversin, sayarsın (sesli veya sessiz). Bunu yapınca belki biraz rahatlarsın. Hepsi bu.
-
@kereste size göre
-
@Efruhte
Bunun sizesi veya bizesi yok. -
@kereste gayette var çünkü ben sizi gibi hissetmiyor ve düşünmüyorum
-
@Efruhte
Benim gibi düşünmek zorunda değilsin ve böyle bir şey senden istemem ancak gerçekler ortada. Ne dua ne de bedua ile bir şeyleri değiştirmek mümkün. Bu kesin. -
@kereste dua insanı güçlendiren manevi kalkandir. Bu yüzden dua etmeyi hayatına aksettiren kişi manen güçlü bir yapıdadır. Her zorlukla baş edebilmesini bilir.
-
@Efruhte
Sen görmek istemiyorsun. Dua ve beddua. Bununla sadece avunursun ancak mevcut sorunları bunlarla çözemezsin. Maneviyat falan filan. Bunlar dindarları uyutmak için uydurulmuş şeyler.Ben de zamanında Müslümandım, zannetme ki gökten zembille dinsiz oldum. Çünkü dinsiz imansız, duasız muasız pekala düzgün biçimde mutlu mesut yaşayabilirsin. Bunu hergün deneyimliyorum. Dualar zaman kaybı.
-
@kereste dediğim gibi size göre . Hem tekrar müslüman olmayacaginizin garantisini veremezsiniz.
Dua etmenin boş oldugunu düşünmüyorum .
Allah'a içini dökmek , Allah ile konuşmak bundan daha güzel bir şey olacağını sanmıyorum.
Bir psikologa gidip içini dökmek icin saatine ücret ödemek derdinden de kurtulmuş olur. Ve her psikoloğu da içini dökmek için basvurdugu yine bir psikolog vardır.
Oysa dua etmek insanı bu kulfetten de kurtarır. -
@Efruhte, içinde söyledi:
dediğim gibi size göre
Değil. Mantıklı düşünen ve çıkarım yapabilen herkese göre.
Hem tekrar müslüman olmayacaginizin garantisini veremezsiniz.
Veririm. Hrıstiyanlık, Musevilik, Budizm, Hinduizm, Islam...
Hepsi aynı zımbırtı, yani insanların uydurması.Dua etmenin boş oldugunu düşünmüyorum .
Istersen 100 sene dene. Sonuç sıfır olacaktır.
Allah'a içini dökmek , Allah ile konuşmak bundan daha güzel bir şey olacağını sanmıyorum.
Ona içini dökemezsin veya onunla konuşamazsın. Bunun olması için peygamber olman lazım.
Bir psikologa gidip içini dökmek icin saatine ücret ödemek derdinden de kurtulmuş olur. Ve her psikoloğu da içini dökmek için basvurdugu yine bir psikolog vardır.
Bunu yapanlar hasta olanlar. Ben hasta değilim.
Oysa dua etmek insanı bu kulfetten de kurtarır.
Zaman kaybı.
-
@kereste İlla peygamber olmaya gerek yok. Namaz ile Allah'ın huzuruna çıkar ,dua ile Allah ile konuşursun.
Tabi inanmadiginiz için bunu anlamamaniz da doğal . Haliyle bu konulardan bahsetmeye devam etmek gereksiz. -
@kereste İlla peygamber olmaya gerek yok. Namaz ile Allah'ın huzuruna çıkar ,dua ile Allah ile konuşursun.
Onunla konuşamazsın. Ona dua edersin, ona yakarırsın, ona taparsın. Hepsi bu, çünkü ondan geri dönüş yok. Buna konuşma denmez.
Peki, ne denir? İbadet nedir.Tabi inanmadiginiz için bunu anlamamaniz da doğal . Haliyle bu konulardan bahsetmeye devam etmek gereksiz.
Yahu, bana yıllarca yaptığım şeyi mi öğreteceksin? Okumadın mı yukarıda ne demişim? Ben 30 yaşına kadar Müslümandım. Kutsal kitabını hem Türkçe hem de Almanca okudum. Hem de defalarca. Her Ramazanda hatim indirdim. Namaz elbette kıldım, oruç tuttum. Sadece hacca gitmediğim kaldı. Görünen o ki senden daha iyi İslam´ı biliyorum.
-
@kereste bilmek mi önemlidir ? Bilmek önemli olsaydı şeytan peygamber olurdu.
-
@kereste bilmek mi önemlidir? Bilmek önemli olsaydı şeytan peygamber olurdu.
Elbette önemli, yoksa kuru kuru inanmayla sadece avunursun. Tüm dinler eskilerin masallarını barındırır. Bunun böyle olduğunu kutsal kitapları anladığım/bildiğim dilde okuyunca gördüm.
Şeytan ne alaka? Cin, melek, şeytan vs.. Bunlar hayali varlıklar.
Şöyle düşün: Piyasadaki tüm sözlü ve yazılı eserler bizzat bizlerin ürünüdür. Biz söyledik, biz uydurduk, biz yazdık. Hiçbirisi bizlerden bağımsız olarak gökten zembille inmedi. Hepsinde biz insanların parmağı var.
-
@kereste ben öyle olduğunu düşünmüyorum ve hissetmiyorum .
Daha önce dediğim gibi bu konularda daha fazla yazmamız gereksiz. Ne benim fikrim değişir ne sizin -
@Efruhte
Seni dinsiz imansız yapmak gibi bir gayem yok.
Bu arada İslamın kaynakları ile ilğili açmış olduğum konuyu okumanı tavsiye ederim, çünkü çoğu Müslümanın bilmediği önemli bilgiler var orada. -
@kereste iyi Allah'a şukur
Okursam dayanamam yazarım bu yüzden din ile ilgili yazılan hiçbir yazıyı okumuyorum tabi bu site içinde
Ne güzel der Allah kelamı Kuranı Kerim de Kafirun süresinde. Başka söze hacet yokKâfirûn Suresi Türkçe Okunuşu
Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm
Kâfirûn Suresi Diyanet Meali
(1) De ki: "Ey inkârcılar!
(2) Ben sizin tapmakta olduğunuz şeylere tapmam.
(3) Siz de benim taptığıma tapıyor değilsiniz.
(4) Ben sizin taptıklarınıza tapacak değilim.
(5) Siz de benim taptığıma tapacak değilsiniz.
(6) Sizin dininiz size, benim dinim banadır." -
@Efruhte
Okumuyorsun ama tebliğ (din güzellemesi) yapmaktan de geri kalmıyorsun.
İyisin valla. -
@kereste insanın zikri ne ise fikri de oymuş .
-
@Efruhte
Sen önce dinini öğren. Bunun ilk adımı İslam´ın kaynaklarını öğrenmekten/okumaktan geçiyor. Okumuyorum ama dinimin reklamını yapacağım demek, tabiri yerindeyse, saygısızlıktır.Artı; o sure Mekki döneminde piyasaya girmiştir. Yani Muhammed güçsüz iken ancak Medine dönemine ait ayetleri okumaya zahmet edersen, güçlenince "Din, Allah´ın oluncaya kadar savaşın" veya "Müşrikleri öldürün" ayetlerine benzer katı söylemlerin yazıldığını görürsün.
Demek ki neymiş?
Güzel bir şey yokmuş. Bilgi, güçtür. Insanı dinsiz yapar! -
@kereste okumuyorum demekle bu sitede din ile ilgili yazılanları okumuyorum demek birbirinden farklıdır. Elbetteki dinimi biliyorum . Elbetteki düşünerek sorgulayarak iman ettim.
Aklımla, mantigimla, kalbimle iman ettim.
Siz kendinizi daha bilgili olarak görüyor olmanız sadece kibrinizden. Üzgünüm ama öyle .
Ayrıca iki video paylaştım . Ve birinde sadece böyle bir iman varken ,İsrail'in yenmesi mümkün değil gibi söz söyledim.
O sözümü bu konulara getiren yazıları yazan sizdiniz.
Ben tebliğ yapıyor olsaydım inananin çok daha güzel bir şekilde yapardım bunu.