Terörist İsrail
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@ictenlik ve yazılarınızda anlattığınız gibi düşündükleri için de en etkili kandırma ,sızma yolunu tarikatlar vasitasiyla yaparlar. Bir şeyh ,hoca kılığında şeyhulislam makamına kadar yükselir verdikleri fetvalariyla da ülkeyi halkı yönetirler.
Sanırım şunu anlatıyor.
Sıkıcı boktan berbat bir parlamentonuz var ve uyuşuk sahte insanlarsınız.
Dinleriniz ve bilimleriniz hepsi diğer her şey gibi sahte ve uyuşturucu.Sahte bilimleriniz ve dinleriniz ve öğretileriniz var ve tüm bunları, onların tahakkümünü dünyamızdan, çocuklarımızın üzerimizden çekin
Tanrıyı ya da bilgeliği senden-sizden öğrenecek ve değiliz
-
@ictenlik ve yazılarınızda anlattığınız gibi düşündükleri için de en etkili kandırma ,sızma yolunu tarikatlar vasitasiyla yaparlar. Bir şeyh ,hoca kılığında şeyhulislam makamına kadar yükselir verdikleri fetvalariyla da ülkeyi halkı yönetirler.
Sözde hristiyan işgalciler tanrının sözleri ve diğer şeylerle gelmeden ve topraklarını işgal etmeden önce atalarına ait topraklarda ve kendilerine ait gökyüzünde, öz topraklarında kangurularla birlikte yaşıyorlardı.
İngilizleri oradan kovup onlara atalarının öz vatanlarını geri verecek misiniz?Bir avuç çöp tanrı sözüyle heryeri ve tüm zihinleri işgal ve kontrol edebileceğini sanan beyazlar sahte peygamberlerini tanıtmadan önce
Daha ileri gidersek diğerleri bunu yapabileceğini sanmadan önce bugün bu dili ,bizim konuştuğumuz dili konuşanların da ataları ortaasya bozkırlarında kendi barışı ve savaşında yaşıyordu.
Çöp dinlerinizi kovup bize insanlığımız ve birliğimizi /barışımızı ya da kendimizi aşmayan eski dürüst savaşımızı geri verecek misiniz?
-
Size diğerlerinin zihinlerini/bilinçlerini/düşüncelerini, toprak ve dünyalarını; en doğru peygamber, din kitap ve tanrı sözüne sahip oldukları gerekçesiyle işgal ve fethedebileceklerini düşünen
bir yahudi
bir hristiyan
ya da bir müslüman arasında fark olduğunu düşündüren nedir?Kızılderili, Aztek, Mauri, Aborjin, Türk, sami arap ve diğerleri
Anadini ve birleşimi ,yerliliği-doğallığı işgal edilmiş ve bölünmüş insanlığa
Hepsinin ana toprak, dil ve dinlerini ,birliğini geri verinİnsanlığı bölen düşüncelere aracı ve alet olmayın
-
Tanrınız yenilecek ve dinleriniz insanlık vicdanında kaybedecek
Alet ve aracı olmayın
-
Zulüm sadece Yahudi/Museviden müslüman/araba yöneldiğinde mi zulümdür.?
Kuzey, güney ve latin Amerikayı, Avustralya ve Yeni Zelandayı eminim en üstün ve üst düzey kilise fetvalarıyla işgal ettiler ve Osmanlı tüm akınlarını eminim en üst düzey fetvalarla gerçekleştiriyordu.
Size bunların arasında fark olduğunu düşündüren nedir?
Size musevilik ya da hristiyanlık adına fetih ve savaş gerçekleştirmekle müslümanlık adına fetih savaş gerçekleştirme arasında fark olacağını düşündüren ne?
Neden birini meşru kılıp diğerini savaş/terör işaretlediniz?
Tümünü lanetleyemeksizin dürüst müsünüz?Hristiyanlar dinsiz-komünist güney amerikalılar ve asyalılara zulüm yöneltirken ümmetiniz neredeydi?
Bunlarla yüzleştiniz mi?
Tanrınız orada olmayacak (şimdilik diğerlerinin tarafında görünüyor) o birleşiminiz halde insanlıkla ya da değil -
Yazılarımda anlatılan bu değil, dürüstçe empati yapın
Üç ortadoğu dini ile ilişiği olmayan insanlığın geri kalanına göre eminim üçü de eşit derecede hastalıklı çünkü sadece savaş, fetih ,kölelik ve yönetimle ilgilendiler. Kandırılmanın üst yapısı bunun kendini içeriyor.
Siz herhangi dini misyonerlik, örneğin musevi misyonerliği, hristiyan misyonerliği ve müslüman misyonerliği arasında fark olabileceğini mi sanıyorsunuz?
Sadece sizin için.
Empati yapın. Buradan öyle görünmüyor.Dürüst olsaydık, dini yayınlarınız ya da yapılan dini misyonerlik bu tarafta kendi dininin üstünlüğü/kutsiyeti ve önemi nedeniyle insanlığın kalanını kendi kölesi ilan edebilen bir musevi misyonerin yapacağından farksız algılanırdı. Herhangi gizleme ya da süslemeye gerek yoktur. Felsefe üst adı ve gövdesinde bu tip bir sürece alet ve aracı olmamanız ve duygusal düşünsel süreci kendi bağımsız alanınıza indirgemeniz için kendinizi ve size sunulanı gözden geçirmeyi değerlendirmeye yönelik bir anlatı sunduğumu yeniden hatırlatırım.
-
bozgunculuk yapanlarla, bozgunculuklari düzeltip yerine emniyet ve huzuru koyanlari aynı açıdan mi değerlendirirsiniz?
-
Sadece dinlere odaklı bakmış ve degerlendirmişsiniz. Oysa nice zalim hükümdarlar vardır tarihte ve onlar dinsizdir. Onların savasmalarini ve zulümlerini ne ile bağdaştiracaksiniz
-
Başka bir içeriğinizde tuhaf/partizan/lejyoner/misyoner bir kişilikle ilgili tuhaf bir sunum gördüm. Bir felsefe sitesi izleyicisi olduğumu düşünerek beni rahatsız etti.
Bir eski dindar olarak size bir kaç şeyi hatırlatmama yeniden izin verin.
-Bizler Arapların kuzeyinde; batı ve doğuyla köprü bir aralıkta, onların dinlerine de sahip ama kısmen kendi kültürel belleğine de sahip olarak kendi dinselliğimizi (anadolu müslümanlığı vb deneni) ve buna karışık kendi özgün yaşantısını üretmiş ve çözünen bir toplumuz. Topluluğumuzda dinsizlik ve deizm gün geçtikçe artar. Bu bize göstermektedir ki; bir gün hatta yakın bir gelecekte dinleri akıldışı ve akıl hastalığı ilan eden İzlanda ve bir kaç yüzyıl önce hristiyanlıklarını kendi yere çalan orta avrupalılarla aynı noktaya geleceğiz ,bu değişmez kader ve tarihtir (evrim) ve biz bu anlamda aslında Arapların ileri evrimi ve geleceğini/öncüllerini temsil ederiz. Onların dünyası ve ülkesinde konuşulmayanları burada konuşabiliriz. Tüm bunları onların ülkesinde yazsam yargılanabileceğim hapsedilebileceğim bir ülkenin dinini bu topraklarda eleştirebiliyorum. Bunu anlayabiliyor musun? Bu onların torunlarının da izleyeceği yol ve evrim. Geri dönmüyoruz hayır tarih böyle ilerliyor. Evrensellik.
Bu ülkede doğmuş bunu seçmiş görünüyorsunuz o halde kulak açıp dinlemeyi öneriyorum. Oraya geri dönmüyoruz ileri gidiyoruz. Dininize yapabileceğiniz en büyük hizmet onu dönüştürmek, evrimselleştirme ve onun kötü yönlerini budama değilse tarihe gömme olacak. Bu araplar dahil diğer müslümanlar ve tüm ortak insanlık için en önemli şey ve çaba. Evrensellik. Gerçek din yol.
Dininizin kendi bütünüyle bilişsel sızma ve zehirleme.
-
@ictenlik evrenselliği İslam'ın içinden doğmuş küçük bir parça olarak görüyorsam. Kimin ileri kimin geriye gittiği tartisilir bu durumda.
-
@ictenlik evrenselliği İslam'ın içinden doğmuş küçük bir parça olarak görüyorsam. Kimin ileri kimin geriye gittiği tartisilir bu durumda.
Sorulara yanıt vermiyorsun
Empatin bozuk/sorunlu
Maorileri müslüman yapmış olsaydınız orada eminiz işgal bile görmeyecektiniz
Siz sadece safsınız
Üzgünüm daha fazla iletişim çabası olanaksız
-
@ictenlik #504
#505Eyvaallah
-
Kimin ileri kimin geriye gittiği tartisilir bu durumda.
Basitçe ya da çok çok basitçe;
İçinde yaşanılan topluluğun genel değerlerine saygı göstermeyi öğrenin. Sizin henüz dininiz olanı tanıtmayın ,bunu kesin çünkü buna gerek yok, o hepimize çocukken tanıtıldı, geçmişte bizim de dinimizdi ve hepimiz biliyoruz ve çok serbestçe terkettik çünkü araştırdık. Bunu biliyoruz yeniden tanıtıma gerek yok. İhtiyaç yok. Bizler Ugandalılar değiliz. Yabancı misyonerlik çabasına ihtiyaç yok.
Ülkenizi Arabistan'a çevirmek isterseniz bunu deneyin, sizin seçiminiz olurdu, başarabilirseniz biz burada olmazdık. (bizi yönetemezdiniz kendi başınıza kalırdınız. Bunu anlayın -yayamazsın) Papatyaların (özgür seslerin) bitebileceği yeni-başka çayırlar arardık ve oralarda biterdik ve ora bura ve o bu ülke olmazdı. Tek farkı bu olurdu. Bunu anlayın. Dini tanıtıma ihtiyaç yok. Bizler vahşi yerliler değiliz kimse buraya dışarıdan gelmedi ve taşınmadı. Kendi seçimlerimiz ya da bilgimiz ve öğrenimimiz sonucu dinsizleştik. O eski bilgiyle daha fazla yol alamadığımızda ve o bizi ileri taşımadığında bu oldu/gerçekleşti.
Savaş, terörizm ve kanın her çeşidini lanetlemeyi deneyin. Kendi tarihinizle de yüzleşin ve İsrail varlığını bunun üzerinden tekrar lanetleyin, diğer durumda samimi değilsiniz. Kendi dininizin kan dökme hakkıyla ,kendi dininizin fetih cihat hakkıyla (bunu saklı meşru kılarak ve tutarak) İsrail varlığını terörize ederseniz bu berbat bir şey olurdu. Sadece onların alt sınıfları gibi davranıyor olursun. Bunları basitçe söylüyorum. Umarım bir gün farkedersin.
-
Filistin'in ya da özgür Filistin'in yanında kimler olacağına bakalım.
(Gerçekten, kalben, laf dışında yani evrensel değerleri insan hakları ve vicdanı savunarak orada kim duruyor?)Kısmen bir takım şii araplar
Bir takım çoğu şu an ya da eksi komünist/sosyalist güney amerika ve asyalılar (komünist Çin, Komünist Kore vb.)
Çok kısmen bir takım araplar ya da arap müslümanlar ama Filistin'in kendi sınır komşuları dahil yönetim düzeyinde hiçbiri. Siyaset, demogoji ve popülizm dışında hiçbiri.Komşusu Çin ya da Ruslar olsa saldıramazlardı. Suriye'nin bölünmesini önleyen Rus'lardı.
Diğerleri "Kudüs'ün fethinin" ve Gazzelilerin kurban edilmesinin yanında ve tarafında. Sadece o tırnak içine alınanın tarafında.
Burada yürüyerek Filistin'e ne katkınız var?_
Yukarıda eklenen kadının 10 kişiyle çıkardığı ses ve ürettiği güç kadar gürültünüz ve gücünüz yok. Kurban oluşun tersten onaylanması ve uluslarası kamuoyuna bir gösterme.
Tarihin neresinde nasıl durmanız gerektiğini -dikkatle bakarsanız- görebilirsiniz?
Kendi dininiz dahil ortadoğu dininin artıklarını taşıyan hiç bir toplum neredeyse beş para etmiyor. -Biraz Rus'lar hariç. -
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli yoksa genel olarak mı geçerli?
ben dinimi tanıtıyor olsaydım emin olun ki başka bir yöntemle tanıtırdım.
benden saygı göstermemi bekliyorsunuz ne tuhaf değil mi Müslüman olduğumu öğrendiğinizden beridir toplu olarak saldırıya geçmiş gibi halleriniz var. Ya hakaret, ya aşağı çekme....vs
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba. -
@ictenlik
Siz sadece safsınızÜzgünüm daha fazla iletişim çabası olanaksız
şeklinde yazmıştınız hatırlatayım
-
benden saygı göstermemi bekliyorsunuz ne tuhaf değil mi Müslüman olduğumu öğrendiğinizden beridir toplu olarak saldırıya geçmiş gibi halleriniz var. Ya hakaret, ya aşağı çekme....vs
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.İlgisi yok. Özel olarak fesli lejyoner tuhaf tipli itici bunaltıcı bir adam paylaşımı biraz buna ya da artı bir tepkiye sebep olduysa oldu, olmuş olabilir ya da olmayabilirdi tam emin değilim ve dinin değil. Ben kimseyle toplu değilim .Tamamen yanlış algılama ürünü.
Hakaretimi göstersene, işaretle, tek tek
LütfenDediğim şu.
Dinlerinizi götüremediğiniz, dinlerinizi bulaştıramadığınız neresi kim hangi ülke varsa sizi ve insanlığı ya da barışı savunurdu.
Bunu gözden geçirin. -
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli
Ülke
Üzgünüm daha fazla iletişim çabası olanaksız
şeklinde yazmıştınız hatırlatayımHaklısınız . Araya giren gönderi ve yarım kalan laflarla -geçmişe dönük- uzadı
-
içinde yaşadığımız topluluk bu site için mi geçerli yoksa genel olarak mı geçerli?
ben dinimi tanıtıyor olsaydım emin olun ki başka bir yöntemle tanıtırdım.
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.Burada ciddi yanlış anlaşılmalar var ve açmama izin verin.
Burada hiçkimseyle ortak düşünce ya da eylemi paylaşarak hareket ettiğimi sanmıyorum, kendi bağımsız yazarlığım.
Filistin ve Kudüs'e gelince ya barışın tarafı ya da Kudüs'ün hiçkimsen malı olmadığı özerkliğinin sağlandığı, uluslarası toplumun ve hukukun barışı ve adaleti sağladığı iki devletli çözümü desteklerdim. İsrail ABD den önce yeryüzünün en karanlık ve en şovenist devleti olabilir.Öncelikle dindarsın değil mi?
Ben dindarım. Sadece arkasında tanrı yok. Kendi inançlarım, kendi düşünce sistemim var ama tüm bunlara dayanarak kendi içimde oldukça dindarım. Oldukça da inançlıyım.
Mesela dini inancınızda; tebliğler ,toplumu uyarma, toplumsal yanlış yönelim ve kanaati düzeltme, kötülüğe haksızlığa ve yanlışa karşı susmama ve sessiz ve tepkisi kalmama gibi refleksleriniz var değil mi?
Benim güçlü biçimde bu reflekslerim var. Dininize ya da size saldırılmıyor. Bu refleksler yerine getirildi çünkü tersi susma olacak.Mesela veliler, azizler, alimler ve peygamberle ve uyarıcılara inanıyorsunuz değil mi?
ve mesela peygamberinizin toplumunun eski inanç sistemini ve putlarını kırıp-yıkıp değiştirdiğine inanıyorsunuz.Mesela benim gibilere göre bugünkü inançlarınız, eskinin görece toplumsal putları gibiyse.? Susalım mı?
Bana göre benim eylemim senin inancındaki sünnet gibiden bile bir öncesi ve fazlası
Aynı meseldeki aynı refleksle yazıyorum, hiç kafakarışıklığına gerek yok, hiç ortayı bulandırmaya gerek yok ve hiç oraya buraya çekmeye de gerek yok.
Dediğim şu.
Bu da benim toplumuma tebliğim buyrun .
O dinleriniz çökecek (altında kalmayın) tarih olacaklar ve eğer bilgi edinirseniz yarın göçüğü altında kalmak zorunda kalmazdınız, kendinizi koruyun ve sakının, efsaneyi bilgi ışığında gözden geçir, tekrar incele. Bunu demek sorumluluğum, bu ödevim, bu bilincim, bu misyonum, bu demem gereken ve bu susmamam gereken. Nasıl alırsanız da alın.İkincisi gerçekten de kendi dininizin kan dökme, kuşatma, yayılma, cihat, fetih, kölelik, gaza vb. anlayışını ve bu anlamdaki geçmişini pür-u pak (meşru) tutarak İsrail'i -dürüst ve çatışkısız- terörize edemezsiniz. Nasreddin Hoca bindiği dalı kesiyor. O uygun bir ahlak erdem temeli değil. Kutsal Kudüs'ünün fethi için ortaklarınıza ve tanrınıza dönün, müracaat edin deriz. Siz kan ve kılıcı kendi aklınızda bıraktınız mı?
Dinsel olmayan toplumsal alana saygı denen şu. Laik sekülerist cumhuriyet yurttaşlarıyız ve bu böyle artık anlayın. Örneğin Almanya da müslüman olabilirsin. Hiç kafan karışmazdı. Aynı. Dinini yaşayabilirdin ama Alman'a karışma çizgisi olacaktı. Bu sınırı anlamıyorsunuz. Almanlara (laik özgür cumhuriyete, anayasalarına ve o toplumu, bizi şu an biraraya getiren, burada söyleştiren, ve burada buluşturan bugünkü cari değerlere, yüz yıllık geçmişe ve hukuka saldıran ...) fesli adam sunmak zorunda değildin. Aynı. Onun gibilerle aynı yerde gidip neden yazışmıyorsun derim. Bu ülkeyi ve dinin dışına taşınmış bölümü/kitleyi yaklaşık böyle görmelisiniz. Orayı dinleştirme arayışına ve tebliğe gerek yok. Saygıyı diğerlerine din yayma değil kendinize karışılmaması, kendi alanınıza saygı gösterilmesi olarak umun ve karışılmadığında emin olun bu yapılırdı.
-
Dinleştiremez ve yayamazsınız hepsi fazladan geri tepecek diyorum, bunu aklınıza sokun çünkü günü geldiğinde "deniz kendinen alınanı geri alır" sözündeki gibi doğa/doğamız dinlerimiz ve bilimlerimizi bizden geri alacak. Çıplak ayaklarla toprak üstünde kaldığımızda fesli ve diğer propagandörler işimize yaramaz.