Terörist İsrail
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@ictenlik yazmıyorum buyrun sizler yazın
hem dininistan da olmamış olur bu sayede.,SUSTUM_
Fesli gibi bir kimliğin anılması anayasal düzenle uyum sorunu, çatışkı, belirtecek ve bu özgürlüklerimizle çatışkıdır. Bu bizi rahatsız eder. Bunu belirtiyoruz. Bu tarafta açığız. Açık.
Bunlar söylendiği için üzgünüm ama aynı şeyleri söyleyeceğim. Anayasal cumhuriyet, özgürlük demokrasi gibi kavramlarımız var. Bunun ışığında buradayız ve yazıyoruz. Tersi olsa kavramın (felsefe) burada özgür varlığı ve sitesi bile olamaz ya da konuşulamazdı. Bunlarla çatışan bir varlığı gözüme sokarsanız/batırırsanız belirli şeyleri söyleme gereksinimini kendimde görürdüm çünkü yurttaşım ve buradayız (felsefe üst adı orada) aksi durumda benim gibilerle yüzleşemezdin bile ve eğer fesli gibilerin olduğu bir yerlerde felsefe yazıyorsa oralarda olmalıydın bulun derdim ya da ben burada olmamalıydım, anlıyor musun?
Bunları açıklayıp duruyoruz ama
Dininizin bireysel alanınızdaki varlığıyla kimsenin sorunu yok. Kişilik haklarınız, hürriyetiniz, bireysel inancınız-vicdanınız ya da dininizle de ( diğerlerinin haklarına tecavüz ve yayılmacılık, özgürlük denetimciliği iddiası üretene kadar onunla da) kimsenin sorunu yok.Anayasal düzenle çelişkiniz varsa yani size kendi içinizde yaşadığınız din yetmiyorsa ya da tüm ülkede tüm herkese boyunduruk olsun istiyorsanız böyle ülkeler var ve vatandaşlık talep edilmelidir, oralarda bunlar konuşulacak felsefe forumları aranmalıdır . Bunun dışında bu ülkenin anayasal düzeni ile çelişkiler varsa anayasa değiştirmenin yolu %50'nin talebi, uyumu ve onayıdır. Bunu bekleyin, tek yol bu ve eğer bu gerçekleşirse, bunu başarabilirseniz biz burada olmayacağız (iltica) demektir ve o ülke de ve o ülkenin vatandaşlarıyla siz ne tür bir felsefe paylaşmak isterseniz sizin sorununuz olurdu ama orada olmak ve bunu paylaşmak istemezdim. Bugün bu anayasa, bu değerler bu hukuk bağıyla ortak katılımcı ve yurttaş olarak katılıyoruz ve buna/şimdiye saldıran birini niye burada görüyoruz? . Bildiğim tek dil bu ve hepsi bu kadar.
Bu kadar bayağı bir adamı ben görmek istemezdim. Açığım. bu kadar.
-
@ictenlik yazmıyorum buyrun sizler yazın
hem dininistan da olmamış olur bu sayede.,SUSTUM_
Sence dindar forumlara gidip Aziz Nesin ve Mustafa Kemal vb. mi paylaşıyorum ya da iktidar değişseydi ilk fırsatta bunu mu yapardım?
Burada felsefe kavramı ya da sosyal bağlantı nedeniyle bulunan bir insanım. Adı din.com vs olmayan bir yerlerdeyim ve tabi ki görüş alanımda bu tip tuhaflıklar ummuyorum. Bunu da sonuçta dürüstlüğün bir biçimi olarak ifade ediyoruz.
Sosyal alanın hepsi bulamaçistan ve ilgililer kendini eğitmek ya da öğrenme için programlamadığında bir şey değişemeyecek ama tüm bunlar bir miktar sosyal sorumluluk duyuşa karışık aslında (arkadan konuşma -suskunluk- yerine yüze söyleme -suskun kalmama- benzeri refleks) nedeniyle de ifade edildi. Bunu başka türden almamayı önereceğiz.
-
esas empati yapamayanın sizler olduğunun farkına varabilecek misiniz acaba.
Empati kavramını nasıl sundum?
Açık sundum.
3 dini sıraladım. Örnek orada. Sorum orada. Yazdıklarım orada.Hristiyanlığın Amerikayı, Zelandayı ve Avustralyayı fethini getirdim koydum ve bunu islamın işgali ve fethi olarak tersleştir dedik. Orada sorun görmezdin . Kurtardığınız insanlar görürdünüz. Tersten bakınca köleleşenler.
Bu tip bir empatiye hazır mısın_? Açık mısın_? Bu zordur_? Herşey tanrı değilEmpatiyi kendime istemiyorum, empatiyi bir gruba istemiyorum. Empati, senin ve dinin arasında öznellik/subejktivte nesnellik/obejktivite arasında istendi. Empati senin kendine ve düşüncelerine karşı kendinden kendine karşı istendi.
Açıklık rica edildi. Fesli gibi paravanlar. Ne gerek var. Yasal sorun değilse kime ne demek istiyorsan de ,kendin de. Dinin hakkında ne yazmak istesen yaz, kendin yaz açıkla, yasal sorun değilse burada hiçbir şeyi duymayacak kulak yok.. Geri dönüşler rahatsız eder. Sizi. İstiyorsanız da açın ama.
Ne yani feslinin bağnaz olmadığını mı aklayacaksın? ve ne alaka?
Bu senin demek istediğin mi?Sanıyor musunuz ki biz o dinin tarafı değildik. ?
Geçmişte.Nasıl bir empatisizlik burada? Mümkün mü_?
İnternet yazarlığım 20 yıla dayandı. 18-19 yıl önce üye olunan forumlar var. Birinde 10 yıl kadar önce rastlanmış yaklaşık 17 yıl önce yazılmış dindar (ben onu kulanmıyorum ama inançlı) zamandan yazılarımı bulmuştum. Tanrısızlara (ben onu kullanmıyorum ama İnanmayanlara) ayarlar çekmişiz. Ortamda coşku kalalablık uygunmuş. Bugün iktidar uygun ama bunun da gerekçeleri var. Bu karşılaşmayı üretme fırsatı dahil. Daha karanlıkta olsak karşılaşamazdık ,susturulmuşlar diyarında olurduk ve karşılaşacak dinsizler (non-teistler) de bulamazdın .Tanrınız bu tarafa ne kadar sıkılsa işlemeyecek kurşun.
Felsefe forumunda ne aranıyor?
Tanrı seven bilginler değil mi?Eskiden Farabi vardı. Niye yok bunlar?_
Bunların uzantısını arıyorsunuz. Kendi kimliğinizi arıyorsunuz. Düşünsel yeteneğiniz, düşünsel zenginliğizi arıyorsunuz. Eğer başka amaçlarla burada değilsen.. (misyon tebliğ vs kapatalım mı)
Bir gün öğreneceksiniz.
Rusya örneklemesini takip edin ve açılın.Fesli sunarsan git feslilerden ara denir.
Muhafazkarlık eski çağ karanlığı peşinde koşma değil. Aile, sadakat, iyi ahlak, güzel huy, toplum aile sevgisi, savunalacak çok değer var. Dinsizler olarakta savunabiliriz. Bazılarımız savunur. Herkes aynı yol da değil.
Tanrıdan direkt düştüğümüz/çıktığımız için bizim gibilere artık revizyonu da işlemez ama revize ederseniz dininiz gelecektekiler için daha fazla ve uzun süre yaşardı ve aileyi milli değerleri ,maneviyatı koruma ve sürdürmenin yolu bu olacağına inannıyorsanız onu yapın revize edin. Diğeri artan deist ve artan materyalisttir. Hayır kimse o dine çekilmeyecek. 5 bin kişi çıkıyorsa 1 kişi katarsın. Materyalizm dışı güçlü felsefeler var .Bunlar ifade edildi.
Saf/ham haliyle tanrı düşüncesi muhafazakarlık, dini inanç bunlarla kimse çelişmiyor. Dinlerin karanlık yönü. Açık kulaklarla açık dinlerseniz empatiyi kapatmazsanız hepsini bir bir duyacaksınız ve sonra hak vereceksiniz.
Deistler de var?
Onlar kim?Evrimle işi yok ama dininle işi yok, niye böyle oldu?
Empati?Empatiyi kapatmazsanız duyacaksınız. Belki Farabigiller oralardadır. Deistgiller de. Bugünün ve şimdinini realitesi.
Farabilgilleri de duyacaksınız. Empatiyi kapatmazsanız.
-
Silinecek
Silinecek -
Silinecek
Silinecek -
Atalarımız ne demişti?
-On defa düşün, bir kere konuş. -
Silinecek
SilinecekSilinmeyecek
Persler/Parslar (Farısi ve acemler) Zerdüştidir. Arapların din, dil, kültür ve belleğini yoketmeye giriştiği halk.
Husiler. Yemen'de faaliyet gösteren İran destekli Şii silahlı örgüt. - vikipedi
Hizbullah , Lübnan'da bulunan, hem sivil hem de askeri kanadı olan Şiî inançlı siyasi ve askeri parti. 1982 yılında başta İsrail'i, o zamanlar işgal etmekte olduğu Güney Lübnan'dan çıkartmak ve ardından İsrail'i yıkmak amacıyla kurulmuştur. -Vikipedi
Şiiler İran, nüfusun çoğunluğunu, ayrıca Lübnan'ın da önemli bir kısmını oluşturmaktadırlar. İran'ın %89'u, Şii nüfusludur. - Vikipedi
Şiiler neyi savunur?
İslâm toplumunun dünyevî ve dinî liderliğinin Hz. Peygamber'den sonra doğrudan Hz. Ali ve evladına ait olduğunu savunanlara “Şiî” denilmiştir. “ -TübitakZerdüştçülük, , Dünya'nın en eski tek tanrıcı vahiy dini. - Vikipedi
Iranlilar Hz Ömer Neden Sevmez?
Ömer zamanında fethedilmesi, bilhassa havas tabakada ona karşı kin ve adaveti yerleştirdi. İran halkı için fetih, belki imana ve hidâyete vesile oldu, ama seçkin tabakası için aynı şey düşünülemezdi. Zira onlar İran'ın fethini bir "darbe" olarak görüyorlardı ve bu yüzden Hz. Ömer (ra)'e düşman oldular. -Sorularla Risale
Zerdüştlük eski bir Pers dinidir ve eski Avrupa paganizminin Roma Katolikliği ve Doğu Ortodoksluğuna doğru yol alması gibi, Zerdüştlük de Şii İslam'ı büyük ölçüde etkilemiştir. Zerdüştlüğün kültürel etkileri İran Şii İslam'ında görülebilir.
https://www.quora.com/Is-Shia-Islam-influenced-by-Zoroastrianism
"Birçok bilim adamının size söyleyeceği gibi, bugün İran'da devlet dini olan Şiilik, Zerdüştlük ile diğer Müslüman toplumlarla olduğundan daha fazla ortak noktaya sahiptir."
Şiiliğin Gelişiminde Zerdüştlüğün Rolü
https://sonsofsunnah.com/2011/09/02/the-role-of-zoroastrianism-in-the-development-of-shiism/
İran iki tarihi inancı karıştırdı:
Popülizm Yolunda Fars Zerdüştlüğü ve Ezoterik ŞiilikZerdüştlere yapılan zulüm
Zerdüştlere yönelik zulüm, bir İran dini olan Zerdüştlüğün tarihi boyunca kaydedilmiştir. Zerdüştlere yönelik büyük çaplı zulüm, MS 7. yüzyılda İslam'ın yükselişinden sonra başlamıştır; İran'ın Arap Müslümanlar tarafından fethi sırasında ve sonrasında, Zerdüştlere yönelik ayrımcılık ve taciz, zorla din değiştirme ve seyrek şiddet şeklinde gerçekleşmiştir. Raşidun Halifeliği tarafından ilhak edilmesinden sonra bölgeye gelen Müslümanların Zerdüşt tapınaklarını yıktığı ve Müslümanların kontrolüne geçen bölgelerde yaşayan Zerdüştlerin cizye olarak bilinen bir vergi ödemeleri gerektiği kaydedilmiştir.
Yıkılan bazı Zerdüşt tapınaklarının yerine camiler inşa edildi ve birçok Farsça kütüphane yakıldı. Giderek, Raşidun Halifeliği tarafından Zerdüştlerin davranışlarını düzenleyen ve topluma katılma yeteneklerini sınırlayan giderek artan sayıda yasa çıkarıldı. Zamanla, Zerdüştlerin Müslümanlar tarafından zulme uğraması giderek yaygınlaştı ve din bunun sonucunda gerilemeye başladı.[1] Müslüman yönetimi altında İslamlaşma süreci başladığında, birçok Zerdüşt İran'dan doğuya, kendilerine sığınma hakkı verilen Hindistan'a kaçtı.
https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Zoroastrians
Şimdi bekliyorsunuz Perslerin torunları kutsal Kudüs'ünüzü ve orada yaşayan arapları kurtarırsa kurtaracak ya da hala hedefinizde bu düşünce sisteminin kalan son parçaları var.
Zerdüştlerin yaşam tarzları ve prensipleri
Zerdüştlük inancına göre Tanrı kadın ve erkeği bir arada ve birbirine arkadaş olarak yaratmıştır. Bu inançta kadın ve erkek eşit olarak kabul edilmektedir -
Savaşları sadece dinlere mal etmek yanlıştır. Çikarlar, ideolojiler de büyük bir rol oynar.
Çikarlari söz konusu olduğunda insanlar herşeyi kullanırlar. Savaşların aslında en büyük nedeni çikarlardir.
Geçenler de bir bakanimiz ekonomiyi bu hale Allah yaptı getirdi şekline benzer bir açıklama yaptı.
Oysa Allah sana akıl vermiş irade vermiş, düşünme yetisi üretme yetisi vermiş bunları kullanan kim olursa olsun rızkını bolca veririm demiş. Ama ne yapılıyor verilenler kullanilmayip adaletsizlik yapılıp suçu Allah' a atarak kendisini ve yönetimi masum duruma getiriyor ayrıca halkın maneviyatını kullanıyor.
Şimdi bu duruma bakarak, suclamamiz gereken din mi? Birey mi? (İnsanlar )
Kuranı Kerim de savaş ayetleri var. Anlasilan o ki en fazla sizleri düşündüren bu ayetler olmuş.
Yeryüzünde bozgunculuk yapmayın der yine ayet. Allah bozgunculari sevmez der yine başka ayet. Bozgunculuk yapmıyoruz biz yanlizca ıslah ediciyiz deyip asıl bozguncularin bu sözü soyleyipte bozgunculuk yapanlar olduğunu söyler başka bir ayet. Allah'ın dini olana kadar savaşın der başka bir ayet. Bunlar aklımda kalan şekliyle olduğu için tam olarak ifade edememiş olabilirim.
Demek ki, insanoğlunun yeryüzünde bozgunculuk yapmaması gerekiyor.
Allah'ın dini olana kadar, yani yeryüzünde adalet, hak hukuk,erdemli davranislar bulana kadar. Dedikodunun bile yapılmasına razı olmayan kullarını ikaz eden Allah , bir masumun canının kıyılmasina nasıl rıza gösterebilir ki göstermiyor da.
Evet bunun için cehennem var zalimlerin cezasını bulması için.
Hiçbir insan doğduğunda hangi dinden olacağını yazan bir damgayla doğmaz. Her çocuk fıtrat üzre dünyaya gelir. Aile, çevre, toplum, ülke ideolojileri verirken bir inancı da verir. Herkes kendi tarihini, dilini, en yüce sayar. Kutsallığı sadece dine bahşetmeyelim savaşların olmasının en büyük etkeni şeytani fikirlerdir. Kibir üstünlük, aşırı milliyetçilik.
Ve fitne, kıskançlık ,hırs.
Bakınız insanın nefsinin, şeytani fikirlerinin yansıması.
Kuranı Kerim , bir muslumanin haksızlık karşısında, zulüm karşısında savunmasını gerekirse bu uğurda savasmasini , zalimlere karşı ne yapması gerektiğini söyler.
Öyle elime kilicimi alayım bir kaç masumu oldureyim şeklinde bir durum yok.
İnsan canı, öldüğünde dahi kıymetlidir. Bir kâfir bile olsa öldüğünde bir uzvunu keseyim şeklinde bir durum olamaz.
Oysa pkklilarin organını (kulak) kesen bir kaç askerimiz olmuş. Bunlar bilgisizlikten meydana geliyor.
Bir kaç kişinin yaptığını çoğunluğa mal etmek yanlıştır. Türkler hep böyledir demek mesala. -
Oysa pkklilarin uzuvlarını kesen askerlerimiz var. Bunlar bilgisizlikten meydana geliyor.
Tımarhaneden kaçmış olmasın bu şahıs?!
-
@hulk timarhaneden kaçmamış askerliğini yapmış .
genel bir durum değil dediğim gibi birkaç yapan var diye bunu genelleme yapıp bir millete mal edemeyiz. Anlatmak istediğim budur. -
Seni kim görevlendirdi burada iftirai zırvalaman için?
-
Savaşları sadece dinlere mal etmek yanlıştır. Çikarlar, ideolojiler de büyük bir rol oynar.
Kuranı Kerim de savaş ayetleri var. Anlasilan o ki en fazla sizleri düşündüren bu ayetler olmuş.Konu buraya neden geldi?
Benim katılımım
Ne kattım?
İsrail bankacılıkla dünyayı yönetiyor dendi.
Ne ekledik?
Tam aynı gün internette twitter da her yer Epsitein ifşaları diye bir şey doluydu ve her yerde İsrail varlığıyla bağlantısı olup olmadığı ve moassd'ın bu benzeri yollarla politikacıları denetleyip denetlemdiği vb .tartışılıyordu.
Ayrıca;
Daha fazlası olabilir dedik. Bilgi sistemleri. Dünyayı algılama biçimleri. Tarihsel bağlamları. (Bunu yukarıda belirttim.) Daha geniş açabiliriz ama sonuçta ben şunu dedim. Üst katmanlarda dinsel bilginize aşkın bilgileri, bilgi toplulukları ve tarihsel kayıtları bu anlamda üstünlükleri /avantajları vb ve belki başka araçları olduğuna inanıyor olabilirler ,bu yüzden sizi/diğerlerini yönetme hakkını kendilerinde görüp bulup sizi küçümsüyor olabilirler demek istedim. Onu da daha geniş anlatabiliriz. Bu din sanılanı gözden geçirmeye yönelik bir anlatıydı. Buradan bakmak, denileni denildiği gibi almak istemediniz ve ilk yanıtta dediğim bambaşka bir yöne çekildi. Daha sonraki yazdıklarım yazdığımın bu tip çevirmeye maruz kalması nedeniyle benim tepkim üzerine uzadı. Yine de bu dininizin boşlukları olduğunu size tanıtabilme çabasıdır.Yazılara bildirim otomatı gibi cevap veriliyor, cevapta verilmiyor savunma yapılıyor.
Oysa saldırı yapılmadı. Savunma istenmedi. İçerik yazarına dönük bilgi verme çabası buraya konuyu getirdi. Şu an geleceği ve olduğu noktayı ben o an kesitrebilsem uzatmaz ya da hiç girmezdim. Konu bence büküldü.Uzatmayalım. Yazılanda bir art niyet yok. Saldırı da yok. Burada dininizi değerlendirin, bilgi ışığında gözden geçirin deme tamamıyla size karşı iyiniyet ve size dönük empati ve bilgilendirme çabasını içeriyor. Başka bir şey değil.
Dininizden ya da dininiz adına sizden savunma istenmedi. Bu uygun da olmaz. Hem temsil de edemezsiniz, kendi duygu düşünce süreçlerinizi temsil edebilirdiniz.
Ayet anlatıyorsunuz bu demek ki, din bilmediğimizi varsayıyorsun. Gayrımüslim, yabancı kökenli ya da amazondaki yerli ırk olunmadığı hatırlatıldı. Ben bu toprakta doğdum. 3 tam Kuran okumam var. Çok eski ve unutuldu ama bu anlamda ders almak istemezdim. Uygun olacağını da sanmam. Bizim bunları bilmediğimiz, yorumlayamadığımız ve anlamadığımız ve sizin tüm bunları daha iyi kavrayıp bildiğiniz anlamına gelecekse ve iddianız buysa bizim yerimize düşünmeye de başlayın ve isterseniz bizim yerimize kararlar alın ve bizim yerimize de yazın, olun ve biz bu tarafta olmayalım.
Dinlemek ve anlama çabası erdemdir.
Bireysel anlamda bir iletişim kurmuyorsunuz. Bir tür topluluk savunması gibi bir şey dinliyoruz. Bunu duymaya ihtiyaç olduğunu sanmıyorum.
Keyifli forumlar dilerim.
-
@ictenlik yazım sizin dün yazdiklariniza karşı yazılmış bir yazıdır. Konuyu bu noktaya ben getirmedim . Yazdıklarınızı geriye doğru okursanız görürsünüz.
İlk yazım bankacılıkti.
Ve sonra sizin yazdiklarınızla gelinen nokta budur.
Ayrıca başka tarafa siyasal anlamda olanı da yazabilirdim. Susmayı tercih ettim -
@hulk işinize gelmeyince moral bozma eylemi.
Artık hiç şaşırmıyorum. -
@ictenlik yazım sizin dün yazdiklariniza karşı yazılmış bir yazıdır. Konuyu bu noktaya ben getirmedim . Yazdıklarınızı geriye doğru okursanız görürsünüz.
İlk yazım bankacılıkti.
Ve sonra sizin yazdiklarınızla gelinen nokta budur.
Ayrıca başka tarafa siyasal anlamda olanı da yazabilirdim. Susmayı tercih ettimSize demek istedim ki; Belki bankacılıktan başka şeylerde vardır. (Örneklendi). Belki (daha fazlası da vardır) de tanrınızın tanrı olmadığını biliyorlardır, bilgileri vardır ya da gerçeğe sizden daha fazla sahip olduklarını düşünüyorlardır ve bu nedenle güçlülerdir ve bu nedenle herkesi yönetiyor (yönetme hakkını kendilerinde görüyor) ya da küçümsüyorlardır.
(Yazdığım ele alınmadı ya da anlayamadınız ya da açık değildi ya da zaten cevap yetiştirmek adın bu kadar yüzeysel okuyorsunuz ya da gerçekten yazılanı anlamak isteseniz de çıkarabileceğiniz kadar anlam yakalayabilirdiniz)
Tanrınız onlarla ,İsrailoğullarıyla, temas kuruyor. Onlara bilgi veriyor, bir ahit sandığı veriyor. Elden veriyor değil mi? Bunlar gerçek fizik materyaller değil mi?
Diğerlerinize vermiyor. Onlara sizi yönetme gücü veriyor.
Hiçkimse hiçkimseyi yönetemeyebilirdi. Bir gün birileri vaaz vermeyi bırakıp dinlemeyi açtığında.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Belki (daha fazlası da vardır) de tanrınızın tanrı olmadığını biliyorlardır, bilgileri vardır ya da gerçeğe sizden daha fazla sahip olduklarını düşünüyorlardır ve bu nedenle güçlülerdir ve bu nedenle herkesi yönetiyor (yönetme hakkını kendilerinde görüyor) ya da küçümsüyorlardır.
Bu kısmı ben mi yanlis anlıyorum defalarca okusam da çıkardığım sonuç
Aslında bir yaradanin olmadigi ve bunu onların biliyor olması ve bunu kullanıyor olmaları.Doğru mu anladım ?
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
zaten cevap yetiştirmek adın bu kadar yüzeysel okuyorsunuz ya da gerçekten yazılanı anlamak isteseniz de çıkarabileceğiniz kadar anlam yakalayabilirdiniz)
üst üste uzun yazılar yazmistiniz haliyle yüzeysel hızlıca okuyup anladığım kadariyla. Bu yüzden dün gece yazdıklarımı sildim bugün tekrar okuyup yazmak istedim
-
üst üste uzun yazılar yazmistiniz haliyle yüzeysel hızlıca okuyup anladığım kadariyla. Bu yüzden dün gece yazdıklarımı sildim bugün tekrar okuyup yazmak istedim
Özet geçelim. Her fırsatta sizi dininizden kurtararak, sorgulamanıza vesile olarak, hidayete erdirmeye çalışıyoruz. Bu yolla topluluğunuzun da hidayete ve güvene erebilir.
-
@ictenlik yani anlamış olduğum doğrudur.
-
@ictenlik yani anlamış olduğum doğrudur.
Doğrudur. Siz hak, hakikatin ve gerçekliğin yoluna döndürmeye çalışıyoruz.