Terörist İsrail
-
En fazla üzerinde durdugunuz konu hilafet bayrağı olmuş. Üzerinde Kelimeyi Tevhidin yazılı olduğu yeşil bir bayrak . Bu hilafetten daha çok bütün Müslümanları bir araya getirme çağrısıdır. Müslümanların Filistinin mücadelesinde birlik olmasi çağrisi. Ama bizim ülkemizde yıllarca kahrolsun şeriat denilip bu tarz konulara itici güçle yaklasildigi için üzerinde Kelimeyi Tevhid yazılı bayrağı da aman bunlar hilafet yanlıları cumhuriyet düsmanlari deyip gündemin konusu değiştiriliyor. Ve bununla kesimler birbirine düşman hale getittiriliyor.
Hilafet bayrağı dediğiniz sancaktan ziyade Filistin yürüyüşünde başka sembollere rastlaniliyorsa esas sorun orada.
Yürüyüsler ancak ajanlara ,provakatörlere fırsatlar sunar. Filistinin yanında olmak için somut yapilacaklar olması gerek. Onu da yapacak ancak siyasi güçtür. Yıllarca sözde Filistin davasını destekleyenlerin siyonist israilin yanında işler yapıyor. Bu da şunu gösteriyor ki, Siyonistler kendilerine hizmet etmeyecek hiçbir başkan adayını başkan olarak ülkenin başına otutturmazlar.
Hamasın terör örgütü olmadığını başkanımız söylediği zaman sayfa da söylemesinin hata olduğunu, neye dayanarak söylediğini ben olsaydım söylemeden yardım ederdim şeklinde yazmıştım.
El altından yardım eder dıştan da Hamas'ın yaptigini Filistin halkina döndüremezsiniz şeklinde takilirdim.
Ve farklı anlaşma yolları bulmak için ugrasirdim.
Ama siyasi yönü o kadar kirli ki. -
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Hepinizin dinine onu yerle bir edene ve onu rüzgarda savrulan hurma kütükleri gibi yapana kadar kadar durmaksızın saldıracağım ..
Dilediğin kadar saldır sonuçta Allah dinini güzel bir şekilde yaşayan nesiller çıkartacaktır. Daha yiğit daha delikanlı .
Ve ne yaparsan kendine yaparsın.
-
@ictenlik korkaklar kimler görmek isterseniz siyonist İsrail'in haline bakın ,korpecik bebekleri bile parcaliyorlar. Bunu ancak korkaklar yapar.
Korkaklar görmek isterseniz, Müslümanların birlesmesinden korkanlarin kurdukları tuzaklara bakın
Fitnelerine bakın!
Ve Kelimeyi Tevhid yazılı yeşil sancaktan korkanlara bakınEsas korkaklar bunlardır.
Ve Müslümanların icerisine fitne tohumları eken, birbirlerine vurdutturan , başka işlerle oyalattirip ,söz oyunlarıyla ninniler söyleyip uyutturan işte bunlardir. -
Herşeyi bu dünya olarak görüyorsunuz ya, adaleti bu kadar adaletsizlik içinde nasıl sağlıyorsunuz?
Mesala o masum çocuklarin yaşam hakkı ne olacak? Zulüm gören insanların hakları nerede? Ölen bir çocuğun haklarını nasıl veriyorsunuz mesala.
er ya da geç adaletin olmayacağı bir fikir ya da inanç kendi icinde çürüktür zaten. -
Konu yine uçmuş...
Nasılsa sanal dünya. -
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Herşeyi bu dünya olarak görüyorsunuz ya
Ne demek bu!? Açar mısın?
-
Herşeyi bu dünya olarak görüyorsunuz ya!?
Bunu hangi ifademe dayanarak yazdın?
-
Herşeyi bu dünya olarak görüyorsunuz ya?
Kimlerden sözediyorsun?_
-
Herşeyi bu dünya olarak görüyorsunuz ya,
İçtenlik rumuzunun 3 ayrı foruma binlerce mesajı var ve sana içtenlik'i içtenlik olmayanlarla karıştırmaman önerildi.
-
@ictenlik
"Hepinizin dinine onu yerle bir edene ve onu rüzgarda savrulan hurma kütükleri gibi yapana kadar kadar durmaksızın saldıracağım .." -
@ictenlik
"Hepinizin dinine onu yerle bir edene ve onu rüzgarda savrulan hurma kütükleri gibi yapana kadar kadar durmaksızın saldıracağım .."Bu ifademden herşeyi bu dünya olarak görme ifadesini nasıl ürettiğini ya da çıkardığını sorabilir miyim?
-
@ictenlik hem dinlere karşı tutum sergileyip hem de ahiret inancına mi inaniyorsunuz?
-
@ictenlik hem dinlere karşı tutum sergileyip hem de ahiret inancına mi inaniyorsunuz?
Hayır ve evet
Dinlere karşı olmak nedir?_
Ben sana dinlere karşı diyor muyum?
-
@ictenlik
"Hepinizin dinine onu yerle bir edene ve onu rüzgarda savrulan hurma kütükleri gibi yapana kadar kadar durmaksızın saldıracağım .."
Bu ifadeniz aynen bunu diyor. -
-
Bu mesaj 19 gün önce senin bir gönderine eklenmiş..
Tanrı dışında da doğum, ölüm diğer şeyler açıklanabilir.
Benim gibilere göre doğa filozofları, serbest düşünürler en saf ve ham haliyle gerçeğe en yakın olanlarımzıdı.
Ruh kavramı bilinçle özdeştir.
Ölümden sonra diyarı doğumdan önce diyarıyla aynıdır. Kabaca bu da gerçeklik bölgesidir. Gerçeklik aynı değildir ancak vardır. Ölüm bilinçte bir kesinti değil. Doğmak varolmak değildi hatırlayın. Doğmak ilk kez varolmak değildir ve yokluktan doğmadık.
Öte de bir tanrı yok ama biz varız. Öte Araf denilene benziyor. Sonsuz bir yaşam ya da sonsuz gerçeklik bölgesi değil. Bir ara bölge/yer. Doğum ve ölümler arası geçreklikler dünyalar ve ayrıca ölümler ve doğumlar arası ara alan (Araf). Muhtemelen yakın bir temsil de katı bir beden ,ayrılık hissi ve yoğun subjektivite olmayacaktır.
Cehenneme değil Araf'a gideceğiz. Güvendeyiz ve biliyoruz. Eminiz.
Tanrı olmadığından eminiz. Bu konu da içteniz. Hiç bir çatışma ve yoksunluk duymuyoruz. Yürekte tam bir ferahlıkla ve eminlikle eminiz. Bu bilginin getirdiğidir. Bu kavramanın ve ayırdın getiidiğidir. Bu yolun ve yaşamın getirdiğidir. Bu bugünün, şu anın evrimi ve şu an olandır.
Bir yargıca ihtiyaç yok çünkü kötülük yok hepsi geçecek.
Kötü yok, kötü olmadığı için yargıya gerek yok.Tanrının yargısından bile daha dürüst ve ileri bir biçimde hesaplaşacağımıza emin olabilirdik çünkü tam olarak aynı şeyiz.
Bir hüküm vericiye gerek yoktur varoluş bozuk eksik ya da kusurlu sorunlu ya da kaotik değildir. Tüm her şey dengede her şey yerini bulacak.
Cezalandırılması gereken kötüler yok bu yüzden bir tanrıya ihtiyaç olmayacak.
Azaplar ya da acılar acılar için tanrının verdiğinden fazlasını dileyebilirsin.
Ruh gibi fikirler bizi bölmemeli. Tanrı konusunda yeterince kafamız karışık ve yeterince bölünmüş görünüyoruz. Asıl sorun burada.
Tanrısız da varoluş anlamlıdır ve tanrıya inanmama tesadüfe inanç değil, hayır. Tesadüfen olmadık sonsuzuz ya da hep vardık.
Bir kerelik olmadık.. Yaşam, yaşama varolma sonsuzdur. Kendi olma ile diğerleri olma arasında bir ayrım kalmadığında (kendini seçim kalmdığında) (özel kalmadığında) bocalama kalmaz çünkü bu ruh ,yeniden doğmalar ya da tersi ne olunduğu gibi şeylerin herhangi ikilemi olmamasıdır.
https://efelsefe.com/topic/1717/felsefe-de-ruha-bakış-nasıldır/72
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Hayır ve evet
Bu nasıl oluyor?
Dinler geniş bir tabir. Kapsamı o kadar uzun ki tüm uzayı kapsayabilir. Yukarıda sana kendimin de dindar ve inançlı olduğunu sadece seninle aynı tanrı kavramını (monoteizm) içermediğin zaten ilettik.
Tek basit örnek. Budizm bir din gibi sınıflanır.
Eklenen soru yanıtlanmamış
-
@ictenlik peki bu durumda dünya da haksızlığa uğrayanların hakkı nerede?
-
@ictenlik peki bu durumda dünya da haksızlığa uğrayanların hakkı nerede?
Çok geniş bir soru ve eklediğim alıntı bunu içeriyor.
Okyanusta haksızlığa uğrayan balıkHakkı tüm okyanusta, tüm balıklarda ve kendin de ,her üçü ...
Bir kere hak nedir?
-
@ictenlik bu şekilde düşünüldüğünde birey olarak bir hakkın mevcudiyeti olmaz.
Madem ki, doğduğunda herşeyiyle kendine ait donanımlı bir birey olarak dünya alemine geliyorsa , ilk olarak bu dünya da yaşam hakkı doğduğu anda ona aittir. Ve sonra diğer hakları gelir.
Hak nedir dersek edinimleri ,kazanımları.