Terörist İsrail
-
@ictenlik Eyvaallah
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@ictenlik kullarına karşı merhametli olan bir yaradici ,kullarına onların içinden biriyle onların anlayacağı şekilde muhak ki bildirmesi gerekirdi.
içinden biriyle onların anlayacağı şekilde muhak ki bildirmesi gerekirdi.
Bunu nereden biliyoruz?
Tamam bildirmesi gerekeceği ve bunu nyolunun ille de bir kul ile bildirme olacağı ve bunun zorunlu olduğu sonucuna nereden vardınız?
-
@ictenlik çunku anne karnında bir bebeğin orada yaşam alanını kurması ve dünyaya geldiğinde annesinin ailesinin sahiplenmesi ve ilk beslenmesini bebeğin durumuna göre temin edilmesi.
Bütün bunları yaradan elbette ki , yarattığı kulunun nelerden korunması, nasıl bir yol izlemesi , onun niçin dünyada olduğunu, niçin yaradilmis olduğunu bilmesini isteyecektir.Bir kere onun efendi siz ve diğerlerinin kul olduğunu sonucuna nereden vardınız
-
Şunu açıklamama izin verin. Manoteizm diğer teizm biçimleri tarafından yaklaşık şöyle algılanacaktır.
Benim babam senin babanı döver. Benim tanrım senin tanrını döver. Benim tanrım senin tanrından üstündür. En üstün tanrı benimkidir. Benim düşüncem seninkinden doğru. vb.
Diğer tüm olasılıklara kulak tıkar ,kapıyı kapatır ve tek hakikatin kendi kafasındaki tanrı olduğunu ve herkesin ille de ona inanması gerekeceğini bunu yapmazlarsa onun kafasındaki tanrının bizi cezalandıracağını vs iddia eder.
-
@ictenlik bizim icimizden bizden birisi olması , bizlerin anlaması için en ideal olandır. İstese bir melek ya da bu tarz bir mahlukuyla anlatabilirdi. Ama insan kendi içinden olmasını daha iyi kabul edecek ve ogrenecekti. Ayrıca bir peygamberin onlar gibi evlenmesi, yemesi icmesi vs kulluk ozelliklerinin olması şunu da gösterecekti ,peygamberler asla tapılacak birileri değildir. Diğer türlü olsaydı melek vs taparlardi.
-
@ictenlik bizim icimizden bizden birisi olması , bizlerin anlaması için en ideal olandır. İstese bir melek ya da bu tarz bir mahlukuyla anlatabilirdi. Ama insan kendi içinden olmasını daha iyi kabul edecek ve ogrenecekti. Ayrıca bir peygamberin onlar gibi evlenmesi, yemesi icmesi vs kulluk ozelliklerinin olması şunu da gösterecekti ,peygamberler asla tapılacak birileri değildir. Diğer türlü olsaydı melek vs taparlardi.
Mesela neden bütün kulaklara fısıldamıyor
Benim sorduğum bu değil
Mesela neden bir sabah bunu tüm insanlara bildirmek için okuyabilecekleri yazılı bir dikiltaş bırakmıyor
Bu da değil ,bunlar örnek, siz bunun o yolla olması gereketiğini nereden buldunuz? ya da biliyorsunuz?
-
@ictenlik sonuç itibariyle herkesin bir doğrusu vardır öyle değil mi?
-
@ictenlik klasik bir örnektir. Ama bu örnek kadar anlatıcı bir örnek şuan aklıma gelmiyor.
Denizi belki yuzerekte gecebilirsiniz. Ya da denizde yüzen bir araçla da.
Denizde kullandığınız bir araç vasıtası görür peygamberler.
Hz. İbrahim gibi denizi kendi yüzerek geçenler de bulunur.
Ama çoğu insanların özelliğinde vasıta bularak denizi geçmek vardır. -
@ictenlik klasik bir örnektir. Ama bu örnek kadar anlatıcı bir örnek şuan aklıma gelmiyor.
Denizi belki yuzerekte gecebilirsiniz. Ya da denizde yüzen bir araçla da.
Denizde kullandığınız bir araç vasıtası görür peygamberler.
Hz. İbrahim gibi denizi kendi yüzerek geçenler de bulunur.
Ama çoğu insanların özelliğinde vasıta bularak denizi geçmek vardır.Bir dakika. Buraya nereden vardığımızı açıklamamıza izin verin.
Yakın bir tarihte; ABD de Jeffrey Epstein adında bir kişi yoluyla başlıkta adı geçen ülke ve istihbarat teşkilatının abd li politikacıları tuzağa düşürerek kontrol edip etmediği tartışılıyordu.
Bunun benzer bir örneğini Türkiye de de bulduk. Okterstein cemaati. Bunu örnekledik. Uluslarası istihbarat ve casuslukla bağlantılı olabilme olasılığı çok yüksek olan bu yapı tam da sizin bir yazınızda tanrının delili olarak sunduğunuz arılar ve balların nasılda güzel bir delil olduğunu gösterebilmek ve bunun üzerinden tanrınızı kanıtlayabilmek için üşenmemiş iki ayrı kitap yazmıştı.
İlk çaba sizi bunu gösterebilmek ve bunun üzerinden sizi düşünme ve araştırmaya sevketmekti. Konu dallandı çünkü yukarıda belirtilen yorumumun en alt bölümündeki tek bir cümlem alınarak başka bir bildirime maruz kaldık . Orada anlatılan zaten şuydu. Biz bu dini -islamı- zaten yeterince inceledik .Son olarak size şunu söyleyebilirim.
Ülkenizi, politikacılarınızın denetimini, yönetiminizi ya da resmi devlet sırlarınızı ele geçirmekle ilgilenen bir şantaj örgütü; özel olarak ayrıca arılar ve ballar yoluyla tanrınızı kanıtlamak için iki kitap yaydığında eminim bunları yazanlar akledenler ve perdesi aralanmış ve açık olanlar olarak o örgütteydi ve bizim kapalı perdeleri hedef alıyordu.Keyifli forumlar dilerim.
-
@ictenlik evet ben de diyorum ki o kişilerin bu konu hakkında yazıp yazmaması beni bağlamıyor. Önemli olan arılar bal yapma yetisini nasıl kazandı ? Aynı olay ineğin keçinin süt yapabilmesi . Anne karnında bebeğin oluşumu ve dünyaya gelir gelmez yiyeceği süt . Ve anne sütü ne harika bir şeydir.
Ve bunun gibi niceleri.
Önemli olan bunlara nasıl bakıyor , nasıl inceliyor olmamız. İnsanın tat alma organıyla konuşma organı aynı dil. Konuşma yetisi. Sahi nasıl konuşabiliyor ?
Bunlar sadece birkaç olay.O kişiler bunları yazmış ya da yazmamış fark etmez.
İşte belki de insanlar sizlerin düşündüğü gibi düşünsün diyerekte bu insanlara bunlar yazdırılmıştır.Size de iyi forumlar dilerim
-
@ictenlik evet ben de diyorum ki o kişilerin bu konu hakkında yazıp yazmaması beni bağlamıyor. Önemli olan arılar bal yapma yetisini nasıl kazandı ? Aynı olay ineğin keçinin süt yapabilmesi . Anne karnında bebeğin oluşumu ve dünyaya gelir gelmez yiyeceği süt . Ve anne sütü ne harika bir şeydir.
Ve bunun gibi niceleri.
Önemli olan bunlara nasıl bakıyor , nasıl inceliyor olmamız. İnsanın tat alma organıyla konuşma organı aynı dil. Konuşma yetisi. Sahi nasıl konuşabiliyor ?
Bunlar sadece birkaç olay.O kişiler bunları yazmış ya da yazmamış fark etmez.
İşte belki de insanlar sizlerin düşündüğü gibi düşünsün diyerekte bu insanlara bunlar yazdırılmıştır.Size de iyi forumlar dilerim
Perdeler ve akıllı tasarım aşkına
Şimdi akıllı tasarımı araştırmak, bilincin varlığını araştırmak ya da varoluşunun nasılllarını aramak ve belirli yanıtlar bulmak ki tanrı dahil mümkün ve bunu zaten biliyoruz.
Sorun kargadan başka kuş tanımama. Tüm yanıtların tek bir din ve onun kitabında bulunduğunu iddia edenler kim?
Yukarıda saydıklarınıza karşı aynı merakı ve şaşkınlığı besleyen bir çok insan ortadoğu monoteistik dinleri ve onun tanrısı dışında kalarakta bu soruşturmaları sürdürdü ve sürdürüyor. Merak temeldir ve işin aslı yanıtlar bu, bunlara uyun, bunlara uymayan herşeyi sorgu dışı tutun ve bu emirdir diyenler kim?
-
@ictenlik İslamiyet Ortadoğu dini ya da Arapların uydurduğu bir din degildir.
İslamiyet tüm aleme gönderilmis bir dindir. İnsanlar, cinler ne varsa.Herkes farklı şekilde araştırmasını yapacak farklı inanç şekline büründurecektir zaten bu kaçınılmazdır.
-
İran destekli Husilerin, Kızıl Deniz´deki ticaret gemilerine roketlerle saldırmaya devam etmesi üzerine, ABD ve müttefikleri Husi milislerine karşı yeniden saldırıya başladı. Gelen haberlere göre milislerin kullandığı radar istasyonları hedefte ve bu arada bazı Avrupa ülkeleri oraya savaş gemilerini göndermeye başladı. Ticaret gemilerine saldırılmasına seyirci kalmayacakları ortada.
-
@ictenlik İslamiyet Ortadoğu dini ya da Arapların uydurduğu bir din degildir.
İslamiyet tüm aleme gönderilmis bir dindir. İnsanlar, cinler ne varsa.Herkes farklı şekilde araştırmasını yapacak farklı inanç şekline büründurecektir zaten bu kaçınılmazdır.
Tamam bunu arılar, ballar ve anne sütü mü söyledi?
Devam etmek isterseniz konunuz bölmek ya da dağıtmış hissetmeme için başka bir alıntı ve gönderi sunuyor ve ekliyor olacağım
-
Nasrallah'ın İsraillilere mesajı:
"Eğer güvende olmak istiyorsanız, ABD pasaportunuz varsa, ABD'ye geri dönün. İngiliz pasaportunuz varsa, İngiltere'ye geri dönün.
Burada bir geleceğiniz yok. Nehirden denize kadar Filistin toprakları sadece Filistin halkı içindir."
https://twitter.com/richimedhurst/status/1745885540421914900
Bunu söyleyen kim?
Lübnan (ya da Şii Lübnan Hizbullahı temsilcisi Nasrallah)
Nüfusu 5,5 milyon
%54'si Müslüman, %40.4'u Hristiyan, %5.6'ü ise Dürzi
Yüzölçümü 10 bin kilometrekare ve İzmir'den bile daha küçük -
İsrail, Hamas yöneticilerini tespit ettiği yerde etkisiz hale getirdi/getiriyor. Geçen gün Lübnan´ın başkentinde bunu gerçekleştirdi. Bunu yapabilmek için her türlü teknoloji olanağından faydalanıyor. Her şeyi göze almış durumda; gerekirse Lübnan´a da girer. Bu yapmak için Hizbullah teröristlerinin İsrail sınırlarından girmesini bekliyor. Bu olursa Nasrallah dahil tüm Hizbullah yöneticileri de hedefe girer.
-
İsrail, Hamas liderlerinin ölüm listesini resimleriyle yayınladı.
Hamas'ın yönetim şemasının yer aldığı listede dört üst düzey ismin öldürüldüğü ve 6'sının da yakalandığı görülüyor.Kaynak:
https://www.sozcu.com.tr/israil-duyurdu-hamas-liderlerinin-olum-listesini-yayinlandi-p15249 -
İlginç bir kitap buldum ve diyor ki; bu teröristlerin ataları kendilerine hristiyanlık adında yeni bir din ve İsa adında yeni bir peygamber icad etmiş olmasın?
İncil; Yahudilerin, kendilerini Tanrı'nın 'gözde ırkı' olarak ilan ettikleri kabile tarihlerinin bir derlemesidir. Bu kendi başına Eski Ahit'in geçerliliğini ortadan kaldırmalıdır; nasıl bir Tanrı, geri kalanlar gazabına maruz kalacakken, belirli bir halkı 'gözdesi' olarak seçer?
https://efelsefe.com/topic/1606/anlıklar/344?_=1705601791118
Neden kitabınızı tam bir Tevrat ve İncil okumasından sonra okumuyorsunuz? Bu size sizin iyiliğiniz için öneriliyor. Terörist dediğiniz bu devlet siz müslümanların baş belası değil mi? Neden bunu yapmayasınız?
https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/186
-
Şimdi İsrail'in tüm dünyayı bankacılıkla yönettiği yorumunuzu alıntılayarak verdiğim yanıttan başlayarak yazdıklarımı tekrar incelerseniz şunu görürdünüz. Size şunu anlatmayı deniyorum.
Eğer bir Yahudi olsaydın kendi dinini kopyalamış alt sınıf (insanlar/köleler) görecektin. Bunu sana din öğretmek için yazmıyorum. Bunu İsrail/Yahudi/Musevi gözünden empati yapabilmen karşı taraf gözünden bakabilmen için yazıyorum. Aslında bunu da nasıl olupta sizi yönettiklerini açıklamak için yapıyorum. Bunu da iyiniyetle yapıyorum. Bunu da dininize saldırmak, size akıl vermek, bilgi öğretmek için yapmıyorum. Bunu kendi topluluğum (yurttaş) olduğumuz için karşı taraftan daha iyi korunmanız, daha geniş bir perspektiften bakmanızı sağlama (özgürleşme-yönetilmeme) vs vs adına yapıyorum.
Onu da sizin dini inancınızı etkileme için yapmıyorum. Çocuklarım çocuklarınızla aynı ülkede yaşayacağı için onları koruma adına/bilinciyle yapıyorumO yorumda size (daha fazlası var ama bir yönüyle) bu gösterilmeye çalışıldı.
https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/187?_=1705604923581Lütfen mesaj trafiğimi tekrar inceleyin
Konunun diğer gönderideki noktaya gidişi bana göre ilgisiz bildirimlerBan göre süreç bana ilgisiz biçimde din anlatılması, mesajın ilgisiz geri bildirimlere maruz kalması, bildirimler verilmesi, defalarca hatırlattığım halde sonra da "ha siz şu ateistlersiniz açıklayın dünya vsvs denmesi nedeniyle genişledi ki görülüyor zaten
Ben yorumlarımın sıra dahilide yeniden gözden geçirilmesini okunmasını öneriyorum
-