Terörist İsrail
-
İran destekli Husilerin, Kızıl Deniz´deki ticaret gemilerine roketlerle saldırmaya devam etmesi üzerine, ABD ve müttefikleri Husi milislerine karşı yeniden saldırıya başladı. Gelen haberlere göre milislerin kullandığı radar istasyonları hedefte ve bu arada bazı Avrupa ülkeleri oraya savaş gemilerini göndermeye başladı. Ticaret gemilerine saldırılmasına seyirci kalmayacakları ortada.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@ictenlik İslamiyet Ortadoğu dini ya da Arapların uydurduğu bir din degildir.
İslamiyet tüm aleme gönderilmis bir dindir. İnsanlar, cinler ne varsa.Herkes farklı şekilde araştırmasını yapacak farklı inanç şekline büründurecektir zaten bu kaçınılmazdır.
Tamam bunu arılar, ballar ve anne sütü mü söyledi?
Devam etmek isterseniz konunuz bölmek ya da dağıtmış hissetmeme için başka bir alıntı ve gönderi sunuyor ve ekliyor olacağım
-
Nasrallah'ın İsraillilere mesajı:
"Eğer güvende olmak istiyorsanız, ABD pasaportunuz varsa, ABD'ye geri dönün. İngiliz pasaportunuz varsa, İngiltere'ye geri dönün.
Burada bir geleceğiniz yok. Nehirden denize kadar Filistin toprakları sadece Filistin halkı içindir."
https://twitter.com/richimedhurst/status/1745885540421914900
Bunu söyleyen kim?
Lübnan (ya da Şii Lübnan Hizbullahı temsilcisi Nasrallah)
Nüfusu 5,5 milyon
%54'si Müslüman, %40.4'u Hristiyan, %5.6'ü ise Dürzi
Yüzölçümü 10 bin kilometrekare ve İzmir'den bile daha küçük -
İsrail, Hamas yöneticilerini tespit ettiği yerde etkisiz hale getirdi/getiriyor. Geçen gün Lübnan´ın başkentinde bunu gerçekleştirdi. Bunu yapabilmek için her türlü teknoloji olanağından faydalanıyor. Her şeyi göze almış durumda; gerekirse Lübnan´a da girer. Bu yapmak için Hizbullah teröristlerinin İsrail sınırlarından girmesini bekliyor. Bu olursa Nasrallah dahil tüm Hizbullah yöneticileri de hedefe girer.
-
İsrail, Hamas liderlerinin ölüm listesini resimleriyle yayınladı.
Hamas'ın yönetim şemasının yer aldığı listede dört üst düzey ismin öldürüldüğü ve 6'sının da yakalandığı görülüyor.Kaynak:
https://www.sozcu.com.tr/israil-duyurdu-hamas-liderlerinin-olum-listesini-yayinlandi-p15249 -
İlginç bir kitap buldum ve diyor ki; bu teröristlerin ataları kendilerine hristiyanlık adında yeni bir din ve İsa adında yeni bir peygamber icad etmiş olmasın?
İncil; Yahudilerin, kendilerini Tanrı'nın 'gözde ırkı' olarak ilan ettikleri kabile tarihlerinin bir derlemesidir. Bu kendi başına Eski Ahit'in geçerliliğini ortadan kaldırmalıdır; nasıl bir Tanrı, geri kalanlar gazabına maruz kalacakken, belirli bir halkı 'gözdesi' olarak seçer?
https://efelsefe.com/topic/1606/anlıklar/344?_=1705601791118
Neden kitabınızı tam bir Tevrat ve İncil okumasından sonra okumuyorsunuz? Bu size sizin iyiliğiniz için öneriliyor. Terörist dediğiniz bu devlet siz müslümanların baş belası değil mi? Neden bunu yapmayasınız?
https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/186
-
Şimdi İsrail'in tüm dünyayı bankacılıkla yönettiği yorumunuzu alıntılayarak verdiğim yanıttan başlayarak yazdıklarımı tekrar incelerseniz şunu görürdünüz. Size şunu anlatmayı deniyorum.
Eğer bir Yahudi olsaydın kendi dinini kopyalamış alt sınıf (insanlar/köleler) görecektin. Bunu sana din öğretmek için yazmıyorum. Bunu İsrail/Yahudi/Musevi gözünden empati yapabilmen karşı taraf gözünden bakabilmen için yazıyorum. Aslında bunu da nasıl olupta sizi yönettiklerini açıklamak için yapıyorum. Bunu da iyiniyetle yapıyorum. Bunu da dininize saldırmak, size akıl vermek, bilgi öğretmek için yapmıyorum. Bunu kendi topluluğum (yurttaş) olduğumuz için karşı taraftan daha iyi korunmanız, daha geniş bir perspektiften bakmanızı sağlama (özgürleşme-yönetilmeme) vs vs adına yapıyorum.
Onu da sizin dini inancınızı etkileme için yapmıyorum. Çocuklarım çocuklarınızla aynı ülkede yaşayacağı için onları koruma adına/bilinciyle yapıyorumO yorumda size (daha fazlası var ama bir yönüyle) bu gösterilmeye çalışıldı.
https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/187?_=1705604923581Lütfen mesaj trafiğimi tekrar inceleyin
Konunun diğer gönderideki noktaya gidişi bana göre ilgisiz bildirimlerBan göre süreç bana ilgisiz biçimde din anlatılması, mesajın ilgisiz geri bildirimlere maruz kalması, bildirimler verilmesi, defalarca hatırlattığım halde sonra da "ha siz şu ateistlersiniz açıklayın dünya vsvs denmesi nedeniyle genişledi ki görülüyor zaten
Ben yorumlarımın sıra dahilide yeniden gözden geçirilmesini okunmasını öneriyorum
-
-
İsrail ordusu Gazze Şeridinde kara harekâtını sürdürmeye devam ederken, Lübnan sınırında sürekli karşılıklı it dalaşı var. Hizbullah teröristleri sınırı geçmeye henüz yeltenemiyor. Bunun böyle olmasının nedeni hem İsrail´den korkmaları hem de İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez. Ancak bu dünyada deli ve salak çok; bir kaç kafayı sıyırmışın sınırı geçmesi neticesinde İsrail, topla tüfekle Lübnan´a girer ve orayı yerle bir eder.
-
@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail
İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez.
İran şiası ve sünni hamas süper kanka alaka!? Kimse büyük fotoğrafa bakmıyor. İran(şia) silah yardımıyla Filistini(sünni) savaşa soktu. Bizide savaşa sokmak istiyorlar. Ortadoğu bataklığında boğmak istiyorlar. Bugün bizi nato' dan atsalar 4 bir koldan ülkemizi işgal ederler. Öyle 1. dünya savaşındaki gibi tehlikeyi savuşturamayız. Şu anki Nato-ABD-Rusya teknolojisien insan direnemez. Nükleer düğme gösterseler yeter. Bu köyün bi akıllısı sizmisiniz? Zengin arapların din kardeşinin meselesi laik Türk devletinin derdi nereden oluyor? Burnunu Rus-Ukrayna savaşına sokmadığına da göre. Amanda ben zulme-zalime karşıyım martabalı okuma bize... Hadi oradan, zulme ses çıkarıyorlarmış. .sizin derdiniz Hamas gibi Türk milletini yerinden yurdun etmek. Savaşa sokmak...
-
Bunları bana şahsen mi yazdın, yoksa bana mı öyle geldi?
Vaktinde ben köyümüzün en gerzek çocuğu idim, demek ki hâlâ öyleyim. -
@kereste ,
Estağfurullak, hiçte öyle düşünmedim. Gayet keyifli kaleminiz. Elinize, emeğinize, beyninize sağlık...:)Yok sizin şahsınıza değil o sözler. İran konusuna başka bir açıdan parmak basmak istedim.
-
Suriyenin başkenti Şam ´da İran Devrim Muhafızlarının 5 mensubu öldürüldü. İsrail sessizliğini korurken, İran, her zamanki gibi İsrail´i suçladı ve tehdit etti. İsrail konuşmak yerine bol bol icraat yaparken, İran boş beleş tehditlerı savurmaktan başka yaptığı bir şey yok. Anca kuru sıkı tehditler.
Geçenlerde İran ´da 100 kişiden fazla insan öldürüldü ve saldırıyı İŞİD (Sünni radikal Müslüman teröristleri) üstlenmişti. İran atıp tuttu, gürledi ve sonunda bir bardak soğuk su içmekle yetindi. Bu nedenle İran yana yakıla Atom bombasına sahip olmak istiyor, çünkü klasik askeri gücü ve istihbaratı zayıf.
-
Ölenler cennete gitmiyor mu birader. Ne diye bu kadar çok sızlandınız yoksa cennete gideceklerini bilinçaltınız inanmıyor da o yüzden mi böyle ikiyüzlü davranıyorsunuz. Daha sevinmeniz lazım , hatta siz niye şehit olup cennete gidemiyorsunuz diyerek hayıflanıp yollara düşmeniz lazım. Allah hesabını sizden sormaz mı?
Ha ne dersiniz.
Bu işin laçka kısmıydı , şimdi gerçek kısmına gelelim.
Ortadoğu'da olan her olayı Türkiye'nin kaderine bağlayıp gündem yapmaya kalkanlar Araplara uşaklık eden ve ülkemizi düşünmeden satabilecek tiplerdir.
Diğer taraftan , bu iki toplum ezelden beri kavga ediyorlar. Hatta allahları sözde kutsal kitaplarında savaşmalarını ve kendilerine inanmayanların öldürülmesini emrediyor.
Şimdi bu zalim ve alçak düşünceye sahip iki toplumun kavgasından bize ne?
Haaa çocuklar ölüyordu değil mi..o zaman savaşmasınlar barışsınlar bize ne oluyor. Kendi çocuklarını düşünmeyenleri biz mi düşüneceğiz.
Ha bir de şu Hızır hikayesi var ya kuranda. Belki de Allah filistinlileri imtihan ediyordur . Belki de ileride kötü bir toplum olacak filistini şimdiden İsrail'e dövdürerek terbiye ediyordur.
Ne bileyim , hani sizin allahınız varya gidin ona sızlanın. E allah izin verdiyse İsrail'e biz ne yapabiliriz.
Belki de Filistinliler işledikleri bir sapıklık nedenyle helak oluyordur.Hani kuranda sapık kavimler için toplu katliamlar yaptığını söyleyen allah oradaki çoluk çocuk ne varsa öldürmüş ve bunu da çok iyi birşey iş gibi anlatmış ya ... Haaa aklıma Filistin geldi ya . Ne alak değil mi
-
Gelen son haberlere göre Hamas teröristlerinin elindeki rehinlerin akibeti hususunda kapalı kapılar ardında pazarlıklar yeniden canlandı. İsrail, tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında uzun süreli ateşkesi kabul etmeye razı. Umarım anlaşırlar ve rehineler nihayet hürriyetlerine kavuşurlar.
-
Birden fazla ülke Paris´te ateşkes ve rehinelerin sebest bırakılması yönünde çaba sarfediyor. Hamas yapılan pazarlıkları olumlu görürken, İsrail ise çok farklı ayrılıklara dikkat çekti. Benim gördüğüm şu: Önümüzdeki haftadan itibaren uzun soluklu ateşkes anlaşması yapılırsa hiç şaşırmam. Umut tükenmez derler ya, öyle bir şey işte. Umarım akan kan tez elden durdurulur. Hamas teröristlerin elinde hâlâ 100 civarında rehine var.
-
Gazze şeridinde neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Ateşkes sağlansa bile, oradaki insanların evi barkı yok ve İsrail tarafındakilerin ise bundan böyle sınıra yakın yerlerde oturacaklarını zannetmiyorum.
-
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Terörist dediğin yüzü örtülü olur , üniforması olmaz , sivllerin arasına saklanır, sivilleri hedef alır. Teröristin kuralı yoktur.
Tam da resimde gösterilen tipler teröristin kendisidir.
-
@kâfir-imam takım elbise ve kravatlı teröristlerin niçin bu denli söz sahibi olduğu anlaşılıyor. terörist imajını da dünyaya pazarlayanlar kendileri ne de olsa.