İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Serbest Kürsü
      4. Terörist İsrail

Terörist İsrail

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Serbest Kürsü
      terörist israil
      1.1k İleti 20 Yayımlayıcılar 28.7k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • K Çevrimdışı
        K Çevrimdışı
        Ordinaryuskereste
        14 Oca 2024 11:59 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

İsrail, Hamas liderlerinin ölüm listesini resimleriyle yayınladı.
        Hamas'ın yönetim şemasının yer aldığı listede dört üst düzey ismin öldürüldüğü ve 6'sının da yakalandığı görülüyor.

Kaynak:
        https://www.sozcu.com.tr/israil-duyurdu-hamas-liderlerinin-olum-listesini-yayinlandi-p15249

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

1 Cevap Son cevap
        0
        • I Çevrimdışı
          I Çevrimdışı
          Katkıcıictenlik
          18 Oca 2024 18:25 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

İlginç bir kitap buldum ve diyor ki; bu teröristlerin ataları kendilerine hristiyanlık adında yeni bir din ve İsa adında yeni bir peygamber icad etmiş olmasın?

İncil; Yahudilerin, kendilerini Tanrı'nın 'gözde ırkı' olarak ilan ettikleri kabile tarihlerinin bir derlemesidir. Bu kendi başına Eski Ahit'in geçerliliğini ortadan kaldırmalıdır; nasıl bir Tanrı, geri kalanlar gazabına maruz kalacakken, belirli bir halkı 'gözdesi' olarak seçer?

https://efelsefe.com/topic/1606/anlıklar/344?_=1705601791118

Neden kitabınızı tam bir Tevrat ve İncil okumasından sonra okumuyorsunuz? Bu size sizin iyiliğiniz için öneriliyor. Terörist dediğiniz bu devlet siz müslümanların baş belası değil mi? Neden bunu yapmayasınız?

https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/186

1 Cevap Son cevap
          0
          • I Çevrimdışı
            I Çevrimdışı
            Katkıcıictenlik
            18 Oca 2024 19:21 tarihinde yazdı Son düzenleyen: ictenlik

Şimdi İsrail'in tüm dünyayı bankacılıkla yönettiği yorumunuzu alıntılayarak verdiğim yanıttan başlayarak yazdıklarımı tekrar incelerseniz şunu görürdünüz. Size şunu anlatmayı deniyorum.
            Eğer bir Yahudi olsaydın kendi dinini kopyalamış alt sınıf (insanlar/köleler) görecektin. Bunu sana din öğretmek için yazmıyorum. Bunu İsrail/Yahudi/Musevi gözünden empati yapabilmen karşı taraf gözünden bakabilmen için yazıyorum. Aslında bunu da nasıl olupta sizi yönettiklerini açıklamak için yapıyorum. Bunu da iyiniyetle yapıyorum. Bunu da dininize saldırmak, size akıl vermek, bilgi öğretmek için yapmıyorum. Bunu kendi topluluğum (yurttaş) olduğumuz için karşı taraftan daha iyi korunmanız, daha geniş bir perspektiften bakmanızı sağlama (özgürleşme-yönetilmeme) vs vs adına yapıyorum.
            Onu da sizin dini inancınızı etkileme için yapmıyorum. Çocuklarım çocuklarınızla aynı ülkede yaşayacağı için onları koruma adına/bilinciyle yapıyorum

O yorumda size (daha fazlası var ama bir yönüyle) bu gösterilmeye çalışıldı.
            https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/187?_=1705604923581

Lütfen mesaj trafiğimi tekrar inceleyin
            Konunun diğer gönderideki noktaya gidişi bana göre ilgisiz bildirimler

Ban göre süreç bana ilgisiz biçimde din anlatılması, mesajın ilgisiz geri bildirimlere maruz kalması, bildirimler verilmesi, defalarca hatırlattığım halde sonra da "ha siz şu ateistlersiniz açıklayın dünya vsvs denmesi nedeniyle genişledi ki görülüyor zaten

Ben yorumlarımın sıra dahilide yeniden gözden geçirilmesini okunmasını öneriyorum

E 1 Cevap Son cevap 18 Oca 2024 19:36
            0
            • I ictenlik
              18 Oca 2024 19:21

Şimdi İsrail'in tüm dünyayı bankacılıkla yönettiği yorumunuzu alıntılayarak verdiğim yanıttan başlayarak yazdıklarımı tekrar incelerseniz şunu görürdünüz. Size şunu anlatmayı deniyorum.
              Eğer bir Yahudi olsaydın kendi dinini kopyalamış alt sınıf (insanlar/köleler) görecektin. Bunu sana din öğretmek için yazmıyorum. Bunu İsrail/Yahudi/Musevi gözünden empati yapabilmen karşı taraf gözünden bakabilmen için yazıyorum. Aslında bunu da nasıl olupta sizi yönettiklerini açıklamak için yapıyorum. Bunu da iyiniyetle yapıyorum. Bunu da dininize saldırmak, size akıl vermek, bilgi öğretmek için yapmıyorum. Bunu kendi topluluğum (yurttaş) olduğumuz için karşı taraftan daha iyi korunmanız, daha geniş bir perspektiften bakmanızı sağlama (özgürleşme-yönetilmeme) vs vs adına yapıyorum.
              Onu da sizin dini inancınızı etkileme için yapmıyorum. Çocuklarım çocuklarınızla aynı ülkede yaşayacağı için onları koruma adına/bilinciyle yapıyorum

O yorumda size (daha fazlası var ama bir yönüyle) bu gösterilmeye çalışıldı.
              https://efelsefe.com/topic/1765/çok-dindar-bir-i̇nançsızım-ben/187?_=1705604923581

Lütfen mesaj trafiğimi tekrar inceleyin
              Konunun diğer gönderideki noktaya gidişi bana göre ilgisiz bildirimler

Ban göre süreç bana ilgisiz biçimde din anlatılması, mesajın ilgisiz geri bildirimlere maruz kalması, bildirimler verilmesi, defalarca hatırlattığım halde sonra da "ha siz şu ateistlersiniz açıklayın dünya vsvs denmesi nedeniyle genişledi ki görülüyor zaten

Ben yorumlarımın sıra dahilide yeniden gözden geçirilmesini okunmasını öneriyorum

E Çevrimdışı
              E Çevrimdışı
              DüşünürEfruhte
              18 Oca 2024 19:36 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@ictenlik 👍

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

1 Cevap Son cevap
              0
              • K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                Ordinaryuskereste
                18 Oca 2024 19:55 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

İsrail ordusu Gazze Şeridinde kara harekâtını sürdürmeye devam ederken, Lübnan sınırında sürekli karşılıklı it dalaşı var. Hizbullah teröristleri sınırı geçmeye henüz yeltenemiyor. Bunun böyle olmasının nedeni hem İsrail´den korkmaları hem de İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez. Ancak bu dünyada deli ve salak çok; bir kaç kafayı sıyırmışın sınırı geçmesi neticesinde İsrail, topla tüfekle Lübnan´a girer ve orayı yerle bir eder.

H 1 Cevap Son cevap 19 Oca 2024 08:29
                0
                • K kereste
                  18 Oca 2024 19:55

İsrail ordusu Gazze Şeridinde kara harekâtını sürdürmeye devam ederken, Lübnan sınırında sürekli karşılıklı it dalaşı var. Hizbullah teröristleri sınırı geçmeye henüz yeltenemiyor. Bunun böyle olmasının nedeni hem İsrail´den korkmaları hem de İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez. Ancak bu dünyada deli ve salak çok; bir kaç kafayı sıyırmışın sınırı geçmesi neticesinde İsrail, topla tüfekle Lübnan´a girer ve orayı yerle bir eder.

H Çevrimdışı
                  H Çevrimdışı
                  Feylozofhulk
                  19 Oca 2024 08:29 tarihinde yazdı Son düzenleyen: hulk

@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail

İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez.

İran şiası ve sünni hamas süper kanka alaka!? Kimse büyük fotoğrafa bakmıyor. İran(şia) silah yardımıyla Filistini(sünni) savaşa soktu. Bizide savaşa sokmak istiyorlar. Ortadoğu bataklığında boğmak istiyorlar. Bugün bizi nato' dan atsalar 4 bir koldan ülkemizi işgal ederler. Öyle 1. dünya savaşındaki gibi tehlikeyi savuşturamayız. Şu anki Nato-ABD-Rusya teknolojisien insan direnemez. Nükleer düğme gösterseler yeter. Bu köyün bi akıllısı sizmisiniz? Zengin arapların din kardeşinin meselesi laik Türk devletinin derdi nereden oluyor? Burnunu Rus-Ukrayna savaşına sokmadığına da göre. Amanda ben zulme-zalime karşıyım martabalı okuma bize... Hadi oradan, zulme ses çıkarıyorlarmış. .sizin derdiniz Hamas gibi Türk milletini yerinden yurdun etmek. Savaşa sokmak...

K 1 Cevap Son cevap 19 Oca 2024 17:18
                  0
                  • H hulk
                    19 Oca 2024 08:29

@kereste, içinde söyledi: Terörist İsrail

İran ´dan yeşil bir ışık almamaları yatıyor. Bu saatten sonra İran´dan yeşil ışık gelmez.

İran şiası ve sünni hamas süper kanka alaka!? Kimse büyük fotoğrafa bakmıyor. İran(şia) silah yardımıyla Filistini(sünni) savaşa soktu. Bizide savaşa sokmak istiyorlar. Ortadoğu bataklığında boğmak istiyorlar. Bugün bizi nato' dan atsalar 4 bir koldan ülkemizi işgal ederler. Öyle 1. dünya savaşındaki gibi tehlikeyi savuşturamayız. Şu anki Nato-ABD-Rusya teknolojisien insan direnemez. Nükleer düğme gösterseler yeter. Bu köyün bi akıllısı sizmisiniz? Zengin arapların din kardeşinin meselesi laik Türk devletinin derdi nereden oluyor? Burnunu Rus-Ukrayna savaşına sokmadığına da göre. Amanda ben zulme-zalime karşıyım martabalı okuma bize... Hadi oradan, zulme ses çıkarıyorlarmış. .sizin derdiniz Hamas gibi Türk milletini yerinden yurdun etmek. Savaşa sokmak...

K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    Ordinaryuskereste
                    19 Oca 2024 17:18 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@hulk

Bunları bana şahsen mi yazdın, yoksa bana mı öyle geldi?
                    Vaktinde ben köyümüzün en gerzek çocuğu idim, demek ki hâlâ öyleyim.

1 Cevap Son cevap
                    0
                    • H Çevrimdışı
                      H Çevrimdışı
                      Feylozofhulk
                      19 Oca 2024 21:42 tarihinde yazdı Son düzenleyen: hulk

@kereste ,
                      Estağfurullak, hiçte öyle düşünmedim. Gayet keyifli kaleminiz. Elinize, emeğinize, beyninize sağlık...:)

Yok sizin şahsınıza değil o sözler. İran konusuna başka bir açıdan parmak basmak istedim.

1 Cevap Son cevap
                      1
                      • K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        Ordinaryuskereste
                        20 Oca 2024 20:23 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Suriyenin başkenti Şam ´da İran Devrim Muhafızlarının 5 mensubu öldürüldü. İsrail sessizliğini korurken, İran, her zamanki gibi İsrail´i suçladı ve tehdit etti. İsrail konuşmak yerine bol bol icraat yaparken, İran boş beleş tehditlerı savurmaktan başka yaptığı bir şey yok. Anca kuru sıkı tehditler.

Geçenlerde İran ´da 100 kişiden fazla insan öldürüldü ve saldırıyı İŞİD (Sünni radikal Müslüman teröristleri) üstlenmişti. İran atıp tuttu, gürledi ve sonunda bir bardak soğuk su içmekle yetindi. Bu nedenle İran yana yakıla Atom bombasına sahip olmak istiyor, çünkü klasik askeri gücü ve istihbaratı zayıf.

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • topic:timeago-later,7 gün
                        • ? Çevrimdışı
                          ? Çevrimdışı
                          ÜyeEski Kullanıcı
                          27 Oca 2024 21:41 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Ölenler cennete gitmiyor mu birader. Ne diye bu kadar çok sızlandınız yoksa cennete gideceklerini bilinçaltınız inanmıyor da o yüzden mi böyle ikiyüzlü davranıyorsunuz. Daha sevinmeniz lazım , hatta siz niye şehit olup cennete gidemiyorsunuz diyerek hayıflanıp yollara düşmeniz lazım. Allah hesabını sizden sormaz mı?

Ha ne dersiniz.

Bu işin laçka kısmıydı , şimdi gerçek kısmına gelelim.

Ortadoğu'da olan her olayı Türkiye'nin kaderine bağlayıp gündem yapmaya kalkanlar Araplara uşaklık eden ve ülkemizi düşünmeden satabilecek tiplerdir.

Diğer taraftan , bu iki toplum ezelden beri kavga ediyorlar. Hatta allahları sözde kutsal kitaplarında savaşmalarını ve kendilerine inanmayanların öldürülmesini emrediyor.

Şimdi bu zalim ve alçak düşünceye sahip iki toplumun kavgasından bize ne?

Haaa çocuklar ölüyordu değil mi..o zaman savaşmasınlar barışsınlar bize ne oluyor. Kendi çocuklarını düşünmeyenleri biz mi düşüneceğiz.

Ha bir de şu Hızır hikayesi var ya kuranda. Belki de Allah filistinlileri imtihan ediyordur . Belki de ileride kötü bir toplum olacak filistini şimdiden İsrail'e dövdürerek terbiye ediyordur.

Ne bileyim , hani sizin allahınız varya gidin ona sızlanın. E allah izin verdiyse İsrail'e biz ne yapabiliriz.
                          Belki de Filistinliler işledikleri bir sapıklık nedenyle helak oluyordur.

Hani kuranda sapık kavimler için toplu katliamlar yaptığını söyleyen allah oradaki çoluk çocuk ne varsa öldürmüş ve bunu da çok iyi birşey iş gibi anlatmış ya ... Haaa aklıma Filistin geldi ya . Ne alak değil mi

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • K Çevrimdışı
                            K Çevrimdışı
                            Ordinaryuskereste
                            28 Oca 2024 09:05 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste

Gelen son haberlere göre Hamas teröristlerinin elindeki rehinlerin akibeti hususunda kapalı kapılar ardında pazarlıklar yeniden canlandı. İsrail, tüm rehinelerin serbest bırakılması karşılığında uzun süreli ateşkesi kabul etmeye razı. Umarım anlaşırlar ve rehineler nihayet hürriyetlerine kavuşurlar.

1 Cevap Son cevap
                            0
                            • K Çevrimdışı
                              K Çevrimdışı
                              Ordinaryuskereste
                              1 Şub 2024 20:10 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 2 Oca 2024 20:13

Birden fazla ülke Paris´te ateşkes ve rehinelerin sebest bırakılması yönünde çaba sarfediyor. Hamas yapılan pazarlıkları olumlu görürken, İsrail ise çok farklı ayrılıklara dikkat çekti. Benim gördüğüm şu: Önümüzdeki haftadan itibaren uzun soluklu ateşkes anlaşması yapılırsa hiç şaşırmam. Umut tükenmez derler ya, öyle bir şey işte. Umarım akan kan tez elden durdurulur. Hamas teröristlerin elinde hâlâ 100 civarında rehine var.

1 Cevap Son cevap
                              0
                              • K Çevrimdışı
                                K Çevrimdışı
                                Ordinaryuskereste
                                1 Şub 2024 20:17 tarihinde yazdı Son düzenleyen: kereste 2 Oca 2024 20:18

Gazze şeridinde neredeyse taş üstünde taş kalmadı. Ateşkes sağlansa bile, oradaki insanların evi barkı yok ve İsrail tarafındakilerin ise bundan böyle sınıra yakın yerlerde oturacaklarını zannetmiyorum.

1 Cevap Son cevap
                                0
                                • topic:timeago-later,12 gün
                                • E Çevrimdışı
                                  E Çevrimdışı
                                  DüşünürEfruhte
                                  14 Şub 2024 08:02 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

? 1 Cevap Son cevap 14 Şub 2024 08:23
                                  0
                                  • E Efruhte
                                    14 Şub 2024 08:02

? Çevrimdışı
                                    ? Çevrimdışı
                                    ÜyeEski Kullanıcı
                                    14 Şub 2024 08:23 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail

Terörist dediğin yüzü örtülü olur , üniforması olmaz , sivllerin arasına saklanır, sivilleri hedef alır. Teröristin kuralı yoktur.

Tam da resimde gösterilen tipler teröristin kendisidir.

E 1 Cevap Son cevap 14 Şub 2024 08:52
                                    0
                                    • ? Eski Kullanıcı
                                      14 Şub 2024 08:23

Terörist dediğin yüzü örtülü olur , üniforması olmaz , sivllerin arasına saklanır, sivilleri hedef alır. Teröristin kuralı yoktur.

Tam da resimde gösterilen tipler teröristin kendisidir.

E Çevrimdışı
                                      E Çevrimdışı
                                      DüşünürEfruhte
                                      14 Şub 2024 08:52 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

@kâfir-imam takım elbise ve kravatlı teröristlerin niçin bu denli söz sahibi olduğu anlaşılıyor. terörist imajını da dünyaya pazarlayanlar kendileri ne de olsa.

? 1 Cevap Son cevap 14 Şub 2024 09:06
                                      0
                                      • E Efruhte
                                        14 Şub 2024 08:52

@kâfir-imam takım elbise ve kravatlı teröristlerin niçin bu denli söz sahibi olduğu anlaşılıyor. terörist imajını da dünyaya pazarlayanlar kendileri ne de olsa.

? Çevrimdışı
                                        ? Çevrimdışı
                                        ÜyeEski Kullanıcı
                                        14 Şub 2024 09:06 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Sizin İsrail'e teşekkür etmeniz gerekmez mi?

Şehit olup cennete gitme fırsatını size sunuyor. Ölenler şehit olup sonsuz rahat içinde yaşayacaklar , yoksa öyle değil mi?

Zaten İslam ülkelerinde insanlara ölmekten başka bir seçenek sunulmuyor.

Nankörlük etmeyin İsrail'e teşekkür edin ki size cennetin kapısını açıyor. Nedir bu dünya sevginiz böyle.

Üç günlük dünyayı cennete mi değişiyorsunuz kafirler siziiiiii...

1 Cevap Son cevap
                                        0
                                        • K Çevrimdışı
                                          K Çevrimdışı
                                          Ordinaryuskereste
                                          14 Şub 2024 17:03 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Ne cenneti, kimler gidiyormuş..muş oraya?
                                          Bu zımbırtıya inananlar kesinlikle kekleniyordur. 🙂

1 Cevap Son cevap
                                          0
                                          • topic:timeago-later,15 gün
                                          • E Çevrimdışı
                                            E Çevrimdışı
                                            DüşünürEfruhte
                                            29 Şub 2024 21:06 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

ve tarihe şu notu düşmek icab etti.
                                            Düşmanın da merhametlisi olsun.

E 1 Cevap Son cevap 4 Mar 2024 10:31
                                            0
                                            • ? Çevrimdışı
                                              ? Çevrimdışı
                                              ÜyeEski Kullanıcı
                                              29 Şub 2024 21:09 tarihinde yazdı Son düzenleyen:

Evet 301 madenciye ölmek bu işin kaderinde var demişlerdi.
                                              Yaşadığı ülkenin halkına bu kadar acımayan bir zihniyetın Filistin dalgasına da inanmak boşuna.

E 1 Cevap Son cevap 29 Şub 2024 21:11
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

735/1075

27 Oca 2024 21:41

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              735 - 1075
                                              • İlk ileti
                                                735/1075
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar