Terörist İsrail
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Terörist İsrail
Leyn @Efruhte İsrail Türkiye'ye savaş açsa Askere giden biz , vergi veren biz ama İsrail masalları okuyan @Efruhte gibi Arap hayranları. Sanki Arapların dünyayı ele geçirme planları yokmuş ya...sanki Araplar Türkiye'yi ele geçirmeye çalışmıyor.
Ne askere giderler ne vergi verirler ne kurallara uyarlar , ama ahkam kesmeye geldi mi ohooooo İSRAYİİİİL TERÖRİFSSS..DİYE TISLARYIP DURURLAR.
Asıl terörist bu ülkede pembe teskere ile askerden kaçan , vergi borcunu sildirip halkın kasasını soyanlardır. Onlara konuşacak cesaretleri mi yok veya işlerine gelmiyor.
İfsrayiiil teröfisstt...tısssss...
Leyn @kâfir-imam sen ilk önce nasıl hitap etmen gerektiğini ve nasıl üslup kullanman gerektiğini öğren
Yazdıklarımı da işinize geldiği gibi eğip bukmekte üstünüze yok -
@kâfir-imam, içinde söyledi: Terörist İsrail
@hulk bu tipler resmen haindir. Kendi ülkesinde ümmetçilerin yol açtığı hiçbir sorunu görmez , ama gider Arabın sülale kavgasına bizi de ortak etmeye kalkarlar. Bize ne @Efruhte Filistin dalgasından. Çok için yandıysa git savaş ikiyüzlü olma ahlaksızlık yapıyorsun.
Depremde 200 binden fazla insan öldü ama bunlar kör sağır ve dilsizler.Yahu bunlar arap ırkçısı faşistler. Ama bu çirkinliklerini vicdan yaparak gizlemeye çalışıyorlar.
Esas hain sensin @kâfir-imam çünkü bilip bilmeden suçlayansın.
Ne biliyorsun benim onlar için söylemediğimi yazmadigimi. Bak ben tek taraflı bakmadım bakmam da. Adalet terazisinde sana göre bana göre adalet yok. Neyse doğru kimden geldiğinin önemi yoktur. Doğru doğrudur yanlış yanlıştır.
Şuan Filistin de insanlık suçu işleniyor mu? İşleniyor. Güçlü olan haksız olduğu halde alkislaniyor mu? Alkislaniyor. Filistin de sadece Müslüman yok. O ölen masum çocuklar, bebekler hangi din altındalar ? Bir bebeğin, çocuğun dinini mi soralim.
Sizlerin anlamadığı,anlamak istemediği bu. -
@Sputnik, içinde söyledi: Terörist İsrail
@Efruhte
Türkiye hedef tahtasında mı? İsrail hakkında sürekli komplo teorileri üretiliyor. Yok Büyük İsrail'i kuracaklarmış filan.
Hepsi saçmalık bunların. Bir kere İsrail'in bunu yapabilecek insan kaynağı ve askeri gücü yok.
İkincisi bölgede 150 milyon arap var. Bu kadar insanı nasıl öldürecekler? Cengiz Han mı bunlar?Bu da bir fikirdir. Benimki de bir fikirdir. Ama İsrail'in bunu yapabilecek insan kaynağı ve askeri gücü yok diyorsunuz. Bakın burada yanılıyorsunuz. Çünkü askeri güce ihtiyaç duymadan bankalariyla tüm dünya ülkelerini ele geçirmiş durumdalar zaten. İlla silahla, adam öldürmeyle ülkeler fethedilmez. Ne kadar kendine muhtaç hâle getirirsen o kadar yönetimde söz sahibi olursun.
-
@Efruhte ben de tek taraflı bakmıyorum. Asıl sen yanlı bakıyorsun. İki dinin kutsal dediği kaynaklar birbirlerini öldürmelerini emrediyor. Bunu söylemekten çekiniyorsun.
-
@kâfir-imam hayır Kuranı Kerimi okuduğumda anladigim haksızlığa, zulme ugradigında, dinini yasayamiyorsan hicret edemiyorsan kendini savunup savaşmayı.
Bunun haricinde öldürmek yok. -
Kutsal kitaplar savaşmayı sorunların çözümü olarak sunar, kiminin savunması diğerin saldırması, her halükârda öldürme eylemi var. Hem ölürsün hem de öldürülürsün. Gerisi hikaye.
-
@kereste hayır birinde kendini savunmadir ya da zalimin zulmünden kurtarma vardır. Diğerinde keyfiyet ve zalimlik vardır.
-
@Efruhte
Zalim ve zulüm , haa. Farketmez, izin verilmiş mi verilmiş. -
@kereste o zaman hiçkimse hakkını aramasın, zulmeden zulmetsin öylece bakalım
-
@Efruhte
Öyle bir şey demedim. Barışcıl yollarla her sorun çözülebilir. Savaşlar hiçbir zaman sorunları çözemedi, çözemezde. -
@kereste barıştan anlamıyor zalim illa zulmedecek. İlla yeryüzünde bozgunculuk çıkartacak.
O zaman ne yapalım büyür ne kadar bozgunculuk cikartirsan çıkar mı diyelim -
@Efruhte
Sana göre zalim başkasına göre öyle değildir. Bozguncu dediğin de aynı mesele. Mesela Ukrayna-Rusya savaşı. İkisi de kendini haklı görüyor. Kimlerin ne yaptığı önemsiz, ikisi de diğerini zalim olarak görüyor. Sizin tanrılar bunları seyrediyor. -
@kereste ülkelerin çıkarlarını ya da milliyetçilik gibi ideolojileri için ya da sömürge yapmak için savaşmak ile kendi vatanini, namusunu, evlatlarını, (dinini,bayrağını,.. manevi değerler) korumak için savaşmayı aynıymış gibi kategorize etmek yanlıştır.
-
@Efruhte
Vatan, millet, Sakarya..mış...mış. Bunları geçeceksin bir kere. Ukrayna-Rusya gibi sayısız örnekler yaşandı bu dünyada ve hâlâ yaşanıyor. -
@kereste tabi herşeyi dine vurdugunuz için din dışında savaşlar olmuyormuş gibi gösteriyorsunuz. Devletlerin maddi menfaatleri dahi bir savaş nedeni olur.
Kavgada bile kendini korumakla saldırmak aynı değilken sizin tabirinizle saldıran saldirsin kendini koruyup aman ha sakın kavga etme -
@Efruhte
Hem dinler içi hem de dInler dışı savaşlar yapıldı her asırda. Bu nedenle her taraf daima diğer tarafı suçlar ve tanrılar öküzün trene bakması gibi insanların birbirini katletmesini izler. İzlerler tabii, bu vahşi insanları yaratanlar kendileri. -
@Efruhte geç sen bu masalları, senin dinin dayatma ile yaşanan bir dindir. Dolayısı ile başkasına dinini dayatmayı sana emrediyor.
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
@kâfir-imam hayır Kuranı Kerimi okuduğumda anladigim haksızlığa, zulme ugradigında, dinini yasayamiyorsan hicret edemiyorsan kendini savunup savaşmayı.
Bunun haricinde öldürmek yok."müsliman yalan söyler mi? Asla" muhamed
Yalan konuşmaya utanmıyormusun?
Ne hikmetse 1300 senedir hiç bir ulema bu dini anlamamış. Bi bu son dönem ılımlı islam mensubu son dönem kendilerini müslüm ilan edenler anlamış.Yahu en basitinden osmanlı elinde kılıç Avusturya kapılarında ne p*k yiyordu derler adama. Azıcık ar sahibi olan yalan konuşmaz. Savaş dinini barış dini diye göstermeye çalışmaz. Hadi yabancıya kakalamaya çalışıyorsun. Bize nasıl bu masalları yutturabileceğini sanıyorsun? Hadi ordan. "Öldürmek yokmuşmuş", kölelik kaldırılmışmış..."dinden döneni öldürün" diye fetva veren bir dinin her şeyi kan vahşet, öldürüşmeden ibarettir bre... Yerseniz ... Mış ta, muş ta... bla, bla, bla...
-
@hulk Muş mış mış ta bla bla bla Osmanlı'nın her yaptığını din ile bağdastiran bir sürü sözler.
Ayrıca Osmanlı'nın çoğu savaslarinda oradaki halkı zor, kötü durumdan kurtarmak vardı . Savaş yaparken bile doğruluktan ayrilmamaya dikkat etmişlerdir. -
Osmanlı'nın çoğu savaslarinda oradaki halkı zor, kötü durumdan kurtarmak vardı .
Ufak at biraz. Geçmişte cahilken çok osmanlı güzellemesi yaptım. Böylesine saçmaladığımı, insanların aklıyla eğlendiğimi gerçeği örttüğümü hiç hatırlamıyorum. Avusturya halkını zor durumdan kurtaracakmışmışlar. Amerika - Rus- İngiliz -Fransızlar da aynı masalı anlatıyor. Afrika halkını bi güzel zor durumlardan kurtarıyorlar. Yağmaladıkları elmaslar, altınları halka dağıtıyordu zaten osmanlı da... Aynı bu rus-amerika-fransa gibi. Bunlar hiç değilse osmanlı-araplar gibi karıları cariye köle etmiyor.