Terörist İsrail
-
@Efruhte, içinde söyledi: Terörist İsrail
Ve yine kötülük yapanın sorumluluğunu iyilik yapanın üzerine yikmakta yine bu inancın getirisi olur. Ak ile kara (iyi ile kotu )birbirinden ayrılmamış olur.
Bak. Renk skalasını (tüm renklerin olduğu bir daire düşün) (bunu hızla) döndürürsem beyaz olur, ışığı geçirmiyorsa kara olur .Bu ikisini ayırabiliriz ama sorun ne? Bir şeyi bilmediğimizi sanman mı?.
Kendinle yüzleş ve kendini sına. -
@ictenlik dünyada adalet olunmadigi için muhakkak ki bu adaletsizliklerin çözumlendigi bir mahkemenin olması insanoğlunun hakkıdır.
Eğer böyle bir mahkeme olmazsa yoksa bu insanoğluna zulümdür. -
@ictenlik dünyada adalet olunmadigi için muhakkak ki bu adaletsizliklerin çözumlendigi bir mahkemenin olması insanoğlunun hakkıdır.
Eğer böyle bir mahkeme olmazsa yoksa bu insanoğluna zulümdür.O halde tanrı yerine daha adaletli bir kurul ,kurultay, yaşlılar bilgeler heyeti, günahsızların ruhunun yargısı, öte dünya iç özel komitesi ya da hiç olmadı daha dişil tanrıça gibi bir şey öneriyorum
-
@ictenlik ama yasadigimiz dünyada insanoğlu kötülük yapıyor. En basiti masum çocukların yaşadığı korku, açlık ,üşüme,işkence, ölüm ... Bu kötülükleri yapanlar cezasız mi kalacak?
-
@ictenlik bu saydıklarınizin hiçbiri böyle bir mahkemeyi yapamaz
-
@ictenlik aslında nereden bakarsanız bakın sonuç bir yaraticinin varlığına çıkıyor.
Hayvanlar alemine bakıyorsunuz arı bal yapmasını nasıl ögrendi.
Ve bunun gibi o kadar çok ki.
İnsanlar alemine bakiyorsunuz sadece şu konuşma yeteneği ,diller bile bir yaratıcının varlığının delilleri.Dünya gibi yaşanılan gezegenler var mıdır bilemem . Ama kainat, uzay bilimin öğrettiğinden çok ama çok daha fazlası
Arıları arı ana tanrıçası öğretmiş olmasın
Konuşmayı ve dilleri gökteki dil tanrıçası yapmış olabilir
Bence ilk tanrıça doğurgandı ya da tanrıçalığı paylaşmayı seviyordu ve yalnız yaratmaktan hoşlanmadı -
@ictenlik Yunan mitolojisi ️
Bu denli kafa karisikligina ne lüzum vardi oysa.
-
@ictenlik ama yasadigimiz dünyada insanoğlu kötülük yapıyor. En basiti masum çocukların yaşadığı korku, açlık ,üşüme,işkence, ölüm ... Bu kötülükleri yapanlar cezasız mi kalacak?
Doğa da suç ve ceza yok, kavram yerleşik uygar insan topluluğuna özgü (Diğer insan topluluklarına da özgü değil)
O halde neden bu hale geldiğiniz bulun
-
@ictenlik Yunan mitolojisi ️
Bu denli kafa karisikligina ne lüzum vardi oysa.
İlgisi yok.
Sizinle aynı mantıklaştırmayı kullandık ya da uyguladık.
a mümkünse b mümkün. a geçerliyse b geçerli örneklemesi -
O halde siz daha günahsız ruhların yargısına güvenemediniz
-
@ictenlik zaten nefsani ve şeytani isteklerdir insanı öldürmeye iten. Hirslarinin esiri olanlarin dinin, ideolojinin ya da başka şeylerin arkasına geçip bunları kullanarak bozgunculuk çıkarması.
-
@ictenlik zaten nefsani ve şeytani isteklerdir insanı öldürmeye iten. Hirslarinin esiri olanlarin dinin, ideolojinin ya da başka şeylerin arkasına geçip bunları kullanarak bozgunculuk çıkarması.
Sana bir soru soracağım lütfen içten cevap ver.
Sence cehennem adaleti sağlar mı? ve bu hikaye anlatıldığı gibi mi? ve yani tanrı ruhlarımızı bizleri alacak ve orada sonsuza kadar yakacak ve acı çektirecek?
-
ve adalet nedir? Bana adaletin tam bir tanımını yapar mısın?
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
Sen olsan ne ceza verirdin? Ruhlarını sonsuza kadar cehennem atıp ... ? mı?
ve ceza nedir? Bana cezanın tam bir tanımını yapar mısın?
-
@ictenlik, içinde söyledi: Terörist İsrail
ve bu hikaye anlatıldığı gibi mi?
Bu cehennem meselesini çok şiddetli delilik ve psikopatlık geçiren birileri uydurmuş.
Tevrat'ı veya Kuran'ı ilk kez okuyanlar insan ürünü olduğundan şüpheye düşüyorlar. Çünkü normal bir insanın psikolojisi o kitapları yazmayı kaldıramaz. -
Eğer böyle bir mahkeme olmazsa yoksa bu insanoğluna zulümdür.Yazarken soruların cevaplarını bile bekleyemiyorum. Normalde öyle yapmam gerekir.
Normalde ben gençliğimde kendi bilgisel soruşturmamı sürdürürken sizin tüm dediğiniz suçlar için düşündüm de yani, tanrı olsam bu mümkün olsa bireye verdiği acı yaşattığı durum ve sorunun tam aynını yaşatır ,aynı deneyimi sanal vb bir gerçeklikte tıpkı gerçekmiş gibi gerçeğinden ayıramayacağı biçimde tekrar ettirirdim ve yaşattığıyla aynı şeyleri ve hisleri ve gerçekliği onun yaşamasını sağlardım. Bu tam bir ödeşme sağlardı. Tanrı olduğum için bunları yapmak benim için kolay olurdu.
Oranın adını cehennem koymazdım ,ilginç bir isim bulurdum ve yarattığım varlıklara da bunu bildirirdim. Birine kıymık bile batırsanız size de kıymık batırılacak haberiniz olsun derdim.
Suçlu ve mağduru yüzleştirirdim.
Bana adaletten sözet.
-
Peki tanrı olsun ve tam adil bir mahkeme kurulsun ,tanrının mahkemesi de olsun ve ceza da olsun, her suçun cezası da çekilsin ve her ruh, tüm herkes, suç ve hak mağdurları ve çekilen cezaya da tanık olsunlar, buna yani cezanın çekildiğine görerek tam ikna olsun ama cehennem de olmasın bu uygun mu?
Normalde soruların cevabını beklemem gerekir ama
Normalde başka şeyler ifade etmem gerekir ama
-
Bu suçlar cehennemde mi işlendi ödeşme ve adalet cehenemde_?
Yeryüzünde kime ne yaşattıysam aynını yaşamaya hazır ve açığım. Kimi incittiysem incitilmeye, kimin canını acıttıysam canımı acıtmasına ve insanın kendimin adaletinden kaçmayacağım
Öte dünya varsa orada ve adalet yoksa mı diyorsun?
-
Ukraynada bir suru cocuk babasiz kaldi, hatta cocuklar da olduruldu.
Konu cocuk mu? Musluman cocuk mu? Once onu kararlastiralim.Bayrak konusuna gelince, bu zamana kadar sokaklarda caddelerde acilmayan sadece tabutun ustune serilen bayrak, neyin ve kimin gaziyla sokaklarda Turk bayraklari ile acilmaya baslandi? Mehteran takimlarini izlerken bile bu bayrak kullanilmazken suan neden kullaniliyor? Neyi ne icin yapmayi amacliyorlar?
Tayyibin akrabasinin kurdugu vakif ne hakla hangi yasaya dayanarak miting yapabiliyor hem de yilin ilk gunu ve konu ne Turkiye ne ekonomi ne baska birsey iken, Filistin denen Osmanli'yi arkadan vuran ihanet eden vatan sirf musluman diye galatayi yuruyuse aciyor? Hak adalet ya hani neresinde.
Ukraynaya Rusyaya yuzlerce Bayraktar satilirken, neye istinaden ve ne sebeple biz Filistin'e bayraktar vermiyoruz? Ama ne hikmetse yuruyus yapiyoruz bagiriyoruz cagiriyoruz.
Bunlarin cevaplarini alabilir miyim?
-
Cevabım gecikti çünkü islerim vardı. Şimdi yazabilirim.
Kim ne yaptıysa aynı sekilde cezasını görür. Yani kim bu dünyada kime nasıl bir haksizlik zulüm yaptıysa ona göre cezasını görür.
Bu birinci kısım için
Peki ya ikinci kısım
Yani Allah'ın varligini inkar edip,üstelik alaya alıyor.
Üstelik onca nimet Onun varlığının deliliyken.
Ve bu da yetmiyor her kabileye peygamber gönderiyor ve son peygamberini bütün in,cin,insan hepsine peygamber olarak gönderiyor. Ve ögut almasını içeren kitabını da gönderiyor.Bütün bunlara rağmen alay edip inkar ediyor.
Ve son nefeste bu şekilde Allah'ın huzuruna varıyor.Siz olsaydınız bu durumda ne yapardınız?