Cumhuriyetin 100. yılı
-
@phi, içinde söyledi: Cumhuriyetin 100. yılı
Bu kitapta da seriat vardir kadina zulum vardir, hirsizin kolunun kesilmesi, fuhus yapanin taslanmasi, insanlik disi adalet mekanizmasi vardir. Devlet yonetimine tamamiyle uymayan bir yasam bicimidir, rejim bile degildir
Tek başına namaz emirleri bile çok büyük sıkıntı. (Namaz kılmayanı dövün yazıyordu diye hatırlıyorum.)
-
Yaa dovun, kirin, koparin, asin, kesinden baska ne var ki...
-
Kitaplardan oncede insanlar yasalar ile yonetiliyordu kurallar kaideler vardi.
Buna etik deniyor zaten. -
Kuranı Kerim de insan hayatına ait hangi hukuk varsa hepsi vardır. Hatta sizin anayasa dediklerinizden kıyas bile yapılamayacak şekilde çok ama çok üstündür. Bu konularda yazıp çizerken saygı duymanızı beklerdim. Öyle atıp tutmakla olmaz. Biraz İslam hukukunu bilseydiniz yazdiklarinizdan utanirdiniz.
Şunu unutmayın ben Müslümanım . Bir müslüman için kullarin yaptığı anayasalardan ziyade Allah'ın koyduğu kanunlar önemlidir.
Ve Allah'ın koyduğu kanunlar elbettte ki kullarının yaptığı kanunlardan daha üstündür.
Şimdi gereksizce actiginiz bu konuları kapatmanızı istiyorum -
@phi Hz. Adem yani ilk insan ilk peygamberle beraber Allah'ın koyduğu kanunlar hep vardı.
Etik ise dinler ile öğretilen ahlaki kurallarin toplumca kabul görünen halleriyle yansımasıdır. -
@Efruhte, içinde söyledi: Cumhuriyetin 100. yılı
Kuranı Kerim de insan hayatına ait hangi hukuk varsa hepsi vardır.
İslam hukuku antik çağlar için bile ilkel ve geri.
Milattan önce 150'li yıllarda Roma Cumhuriyetinde köleliğin kaldırılması tartışılıyordu. Ne zaman hristiyanlık geldi o zaman özgürlük, insan hakları ve cumhuriyet değerleri çöpe atıldı.
Zamanla Hristiyan avrupalılar dini aşmayı başardılar. Eğer aşamasalardı Avrupa şuan da ortadoğu gibi olurdu. Yada 30 yıl savaşları, katolik-protestan savaşları gibi savaşlar olurdu.Sonuç olarak tarihi doğru incelediğimizde gericiliğin/dindarlığın/milliyetçiliğin özünde aynı şeyler olduğunu görebiliyoruz.
Biraz İslam hukukunu bilseydiniz yazdiklarinizdan utanirdiniz.
İslam'ın temel kaynaklarında "zina yapan" maymunların recm edildiği bile geçer.
Bak insan demiyorum, maymun diyorum.
İslam hukuku aynı kaynaklardan alınma.
Sonuç olarak bu saçmalıklara inanıp inanmamak sana kalmış. -
@Efruhte Adem diye birisi hiç yaşamadı. Uydurma bunlar.
-
@Sputnik sizler İslam hukuku diye hangi kaynaklara ,nelere basvuruyorsunuz ?
O kadar çok saçmalık ki . En iyi bu hususta öğretiniz Peygamberimizin hayatı ,uygulamalarıdır. İslam hukuku (Kuranı Kerime ,Peygamberimizin sünnetine göre İslam hukuku) asırlara hitap eden hukuktur.
İslamiyet ile ilgili hususlar da bu ikisinden sasmamanizi tavsiye ederim. -
@Sputnik sizlere göre .
-
Ve Allah'ın koyduğu kanunlar elbettte ki kullarının yaptığı kanunlardan daha üstündür
Kölelik var. Çocuklarla evlilik var. Erkekler onlarca eş alabiliyor.
Kadınlar tarlaya benzetiliyor. Yahudiler maymuna çevriliyor ve dahası.Şimdi, bu kitap gerçekten de tanrı tarafından mı gönderildi, yoksa şiddetli delilik geçiren bir psikopat mı yazdı?
sizlere göre .
Adem diye birisi yaşamadı, milyonlarca yıllık fosiller var. İnsanımsı fosilleri.
-
@Sputnik yanlış biliyor ve yüzeysel bakıyorsunuz. Dünya tarihini baştan yazacak fosiller, tarihi kaynaklar bulundu .
-
@Efruhte Evrim yanlış çıksa, hatta tanrının varlığı kanıtlansa yine bu dinlere inanmamak gerekir. Çünkü bu dinlerin özü bozuk, mayası bozuk. Şiddetin ideolojisi bu din. Gericiliğin ve emperyalizmin en ileri karakolu aynı zamanda.
Tarikat yurtlarında eğitim verirken neden özellikle şiddeti kullandıklarını hiç düşündün mü?Aşağıdaki videoyu izle mesela.
-
Yav tamam hersey dine bagli, dinsiz nefes bile alinmaz. Uzatmayalim konuyu, dininle devam et sen.
-
sizler İslam hukuku diye hangi kaynaklara ,nelere basvuruyorsunuz ?
O kadar çok saçmalık ki . En iyi bu hususta öğretiniz Peygamberimizin hayatı ,uygulamalarıdır. İslam hukuku (Kuranı Kerime ,Peygamberimizin sünnetine göre İslam hukuku) asırlara hitap eden hukuktur.
İslamiyet ile ilgili hususlar da bu ikisinden sasmamanizi tavsiye ederim.@Efruhte, içinde söyledi: Cumhuriyetin 100. yılı
yanlış biliyor ve yüzeysel bakıyorsunuz. Dünya tarihini baştan yazacak fosiller, tarihi kaynaklar bulundu .
Böyle bir iddian varsa konusunu açıp anlatırsın.
-
@Sputnik tarikat ve cemaatlerle İslamiyet bir tutulamaz zaten. Onlara bakarak İslamiyet böyledir denilemez
-
@Sputnik eğer gerçekten de araştırmak ,öğrenmek gayesi içindeyseniz zaten yanlış olduğunu görür bazı konulara ise yüzeysel baktığınızı görürsünüz.
Ama önyargılı bir şekilde bakarsanız da görünenleri dahi göremezsiniz. -
@phi İslamiyetsiz nefes dahi almak istemem
-
@Sputnik İslam dusmanları bizi bizlerden daha iyi biliyorlar. Ve bu yüzden hoca kılığına girip rahatlıkla kandirabilmislerdir. Çoğu Hadis uydurmadır. Malasef yıllarca şeyhülislam görevine masonlar getirilmiştir.
-
tarikat ve cemaatlerle İslamiyet bir tutulamaz zaten. Onlara bakarak İslamiyet böyledir denilemez
Gerçek islam ne? Vahhabilik mi? Vahhabilikte tarikat yok. Bu yüzden IŞID, tarikatçıları öldürüyordu.
Gerçek islam sahtesinden beterdir. Tarikatlar islam'ı yumuşattı. Eğer tarikatlar olmasaydı müslümanlar her yeri kan gölüne çevirirdi.@Efruhte, içinde söyledi: Cumhuriyetin 100. yılı
eğer gerçekten de araştırmak ,öğrenmek gayesi içindeyseniz zaten yanlış olduğunu görür bazı konulara ise yüzeysel baktığınızı görürsünüz.
Ama önyargılı bir şekilde bakarsanız da görünenleri dahi göremezsiniz.Nerede yanlışmışım? İslam şiddet-savaş dinidir. Bunu sizin hacılar hocalar söylüyor.
İslam dusmanları bizi bizlerden daha iyi biliyorlar.
ABD ve Avrupa İslam'ı kendi topraklarında istemez. Ancak başka ülkeleri sabote etmek için bu dini kullanırlar.
-
@Sputnik derdiniz öğrenmek ve bilmekse bunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Ehli sünnet Vel cemaat üzre .
Dini mevzularda tartışmak isteseydim daha önceki açılmış olan dini tartismalara yazardım.
Bu yüzden tartismiyorum. Öğrenmek ,anlamak isteyen doğru kaynaklar üzerinde araştırır ve öğrenir. Ehli sünnet Vel cemaat üzre olan kaynaklar tercih edilmelidir. Tabi hadis mevzusu malasef o kaynaklarda da uydurma hadislerden bulunabiliyor. Bunu anlayabilmeniz yolu da Kuranı Kerim doğrultusunda yaşamış ve ne söylediyse Kuranı Kerim doğrultusunda söylemiş olduğuna bakılır.Tartışma bitmiştir ___