Öylesine Konuşmalar _2. sayfa
-
Penceremden baktığımda aynı toprak parçının bir tarafında zeytin ağacı, bir tarafında limon ağacı, diğer tarafta şeftali ağacı, gül ve başka çiçekler.. görüyorum.
Yahu diyorum şu azıcık toprak parçasında bu kadar farklı bir yaratılma varken, insan çekirdeğe ne olmasının ilham edilişine mi şaşırmış yoksa toprak, hava, güneş ve suyla büyüyüp meyve vermesine mi şaşırmış. -
-
Diyorlar ki; o nefis çikolatalar, yaş pastalar, dondurmaları insanlar yaptı.
Evet bunun tersini iddia eden yok. Kakaoyu görmezden gelen sizlersiniz.
Kakao olmadan ne çikolata yapardın ne dondurma. -
Bazen çok şey söylemek ve yazmak istersin sonra azını anlamayan anlamak istemeyen çoğunu hiç anlamaz anlamak istemez der susarsın.
-
Başlangıcı ve sonu olmana illa bir başlangıç ve son tayın etmek. Şunu algılamıyor insan, senin gibi olacaksa hiç yaradan olur mu?
-
Özgürlük ne hoş ve ne boş bir kelime.
Kim ne taraftan çekerse, o tarafa uzar da gider. -
Matematiği iyi olanların mantığının kötü olması ne üzücü. Bilgi işleyince değer kazanır.
Matematikte sonsuzluk kavramı varken bunun mantığının izahını bulamayanlara ne demeli bilmemki. -
Sonsuzluğun olabileceğini dahi matematikle (insanın anlayacağı şekilde öğreten) Allah'a hamd olsun.
-
İnsanlığın size minnet duymasını isterseniz, ip ya da top verin.
-
Bir çocuğun kahkahalarla gülüp, gökyüzünde bir o yana bir bu yana salınan uçurtmasını seyrettiğini hayal ediyor musunuz?
Evet bu çok korkunç bir şey!
Hak vermemek mümkün değil çocukların vahşice öldürülmelerine. ! -
Acının sana bakan yönü acıdır.
-
Algının gezdiği sokaklar hep pis kokar.
-
Haklının hakkını almayacağını düşünmek, en büyük akılsızlıktır.
-
Yaşlanmanın en güzel yanı, güzel olmak zorunda değilsiniz.
Kendilerini teşhir eden, sadece dış güzelliğini düşünen hemcinslerimi gördükçe yazıktır kendinize bunu yapmayın diyorum. Siz bedenden çok daha fazlasısınız.
-
Geçmişine değer vermeyen, geleceğine hiç değer veremez.
-
Herkes kendi kalbindekini döker kelimelerine.
Kalbi hastalıklı olanların , insanları yargılamak için bahaneleri hazırdır. -
Ölenin organlarında eksikliği mi vardır ki ölür? Kafası beyni olduğu yerde durur da eksiksiz, lakin hiçbir işe yaramaz ne hikmetse.
Kalbi olduğu gibi durur nihayetinde lakin çalışacak, atacak gücü yoktur ne hikmetseNeyi bildin ise; hepsi gözün ilen
Cahilliğindir baki kalan, kör isen