Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
-
@kereste böyle deyince sacmalamadigini sananlar. Psikolojide buna yansıtma deniliyordu yanlış hatırlamıyorsam
-
@Efruhte
Hâlâ saçmalıyorsun. -
@kereste uğraşmıyorum
Nokta. -
@Efruhte
Noktaymış..mış. Böyle demekle durum değişmiyor.
Puhtılaşmış kan pasajının (nam-ı diğer Alak) tümünü 100 kere okusanız bile bu durum değişmiyor. Artı; bu mâlum kitabı senden daha fazla okumuşumdur ve senden daha iyi anlıyorum. Bitmedi; senden daha iyi bir şekilde incelemişimdir. -
@kereste hayır anlamıyorsunuz
-
@Efruhte, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
@hulk, içinde söyledi: Felsefe de Ruha Bakış Nasıldır ?
Kendince cevap verdiğinimi sanıyorsun?
Ben değil siz kendinizce bana cevap verdiğinizi sanıyorsunuz.
-
@hulk neyi açıklamış oldu hiçbir şeyi. Sadece subjektif bir şekilde içindeki kinini kusmuş. Yalan üzerine yalan demekten başka birşey diyememis.
-
..yeryüzü tamamı ile islam oluncaya dek öldürüşün" diye ikrari farz cihad ayeti var. İşlerize gelmediği için, bu cihad mevzu, Hamas gibi yeraltına saklanmadan çarpışan müslimanlara da teörörist diyip işin içinden sıyrıldığınızı sanıryorsuunuz kendinizce
Hamas'a terör örgütü diyen sizlersiniz. Başkanımız terör örgütü değildir demeden önce ben yazmıştım terör örgütü olmadığını.
Zulme ,haksızlığa uğradığı zaman ,canın malın namusun, gelecek neslin tehlike altında olduğu zaman Cihat elbetteki edeceksin.
Ya sizler kendi haklariniz canlariniz gaspedilip ,zulüm edilip öldürüldüğünde ne yapıyorsunuz yanaginizin diğer kısmını da mı uzatiyorsunuz?
Azıcık haksızlığa uğradığını da bile yakan yıkan sizlerken üstelik.Okuduğunu anlama sorununu çözmelisin önce. Hamas çocukların arkasına saklanan terörist korkağın teki. Festivali basıp insan katletmenin adı terörizm dir. Buna terör değildir diyorsun. Diyebilirsin de, anca kendini kandırırsın. Bu islamı; ortadoğu da olduğu gibi orjinali ile pazarlıyorlar. Niye biliyormusun? Çünkü silah tüccarı para kazanacak. Çok kullanışlı bu iş için. Ben ışıd gibilere terörist derim. Ama siz dediğiniz zaman dinden çıkar, komik olursunuz(şeriat devletine, ılımlı sözde silamcı(!) terörist demiş). Bizim gibi ülkelerede ise ılımlısını pazarlıyorlar. Yani emparyelizm, kapitalizm nasıl istiyorsa o şekilde yaşıyorsunuz. Kendi sınırın da orjinal islam isterler mi?. Niye istesin tarih ortada: yeryüzü tamamı ile islama boyun eğinceye kadar savaştırıyorlardı fakirleri, ta viyana kapılarına ne diye dayandılar? Bu mantıkla israil 'i suçlarsan kendinle çelişirsin. Ben ikinizi de suçlarım. Din insanlara zarar veriyor. İnsan canına kast ediyor. Vahşetlerin, savaşların sorumlusu dinlerdir. Bugün elinizde batı ve israil kadar güç teknoloji olsa ortalığı kan gölüne çevirecektiniz. Teknolojiniz olmadığından batıya ayak uyduramayıp geri kaldığınızdan. O yayılmacı, işgalci din savaşınız 17. asırda son buldu. Bugün hayattaysan soykırılmıyorsan bunu Atatürk' ün yurtta sulh cihanda sulh politikasına borçlusun. Bu o kadar açık ki. Anlamamak için çok saf, "inkarkar" olmak gerek. Gerçeği örtensiniz işte.
-
Hamas çocukların arkasına saklanan terörist korkağın teki. Festivali basıp insan katletmenin adı terörizm dir. Buna terör değildir diyorsun. Diyebilirsin
Siyonist basinin medyanın yalan haberlerine inanmami beklemeyin çunku yalan haber yaptıkları ortaya çıktı. Ama görünüyor ki onların yalan haberlerine hala inananlar var. Bu haberlere inanmak , müslümanlara taraf olmaktan çok daha doğru olandır da o yüzden inanmayi tercih ederler.
Hamas'a gelince Filistin'in milli mucadelesini yapan askeri ordusudur.
Esas teror örgütü İsraildir. -
@hullk günümüze bakacak olursak. Filistin de yaşanılan katliami alkislayip İsrail'in tarafında olmak gerçeği ortmektir mesala.
-
@hulk özünü, kimliğini kaybettikten sonra barış her kapıdan gelir zaten.
Bu yüzden Filistin'in mücadelesini hiçbir zaman anlayamazsınız.
Sömürülmüş bir devlet , millet olmamanın mücadelesidir bu.
-
Ayrıca kafir: gerçeği örten gizleyen demektir. Aynı zamanda diğer dinden olan ve dinsizleri aşağılayan hakaret kelimesidir. Gerçeği örten biz olmadığımıza göre. Sanırım bu kelime siz "yalancı şahitlerin"(varlığına emin olmadığın şey hakkında şahitlik) üzerine daha bir oturdu. Ha ne dersin?
Aynen oylesiniz. Söz oyunlarıyla gerçekleri, hakikatleri örtenlersiniz.
Kitap ehli olanlara gayri müslim denir. Allah'a inanmayanlara da kâfir denir. Kendi yaradanini , nasıl var olduğunu inkar edene gerçeği gizliyor denmez de ne denir?
Bir tablo görseniz ressamini sorarsınız , ressamini gizlemezsiniz. Ama gelin görün ki kendinizi yaradani inkar eder gerçeği gizlersiniz. Kıyamete kadar kâfirlerin üzerine cuk diye oturmuş kelimedir kâfir.Bak güzel islamcı, bana "kafir" dersen bu hakaret, aşağılama olur. Orsopu ya bile orospu dersen hakarettir. Bu 2 kere 2 kadar nettir.
Ben sana kafir:(heretic) gerçekleri örten, gizleyen, inarcı dersem bu hakaret olmaz. Çünkü bu kafir kelimesi islamcıların kendisi dışındakilere ettiği aşağılama hakaret kelimesidir. Sen istediğin kadar inkar et. Gerçek bu. İnsan da biraz ar us olur ya. Geçenlerde Atatürk' e canlı yayın açıp "kafir" diyen niye içeride yatıyor sence? ,Çünkü bu hakarettir.
"Gökten indiği sanılan kitabı" eğip bükmeye utanmıyormusun? Sana bu dini kim öğretti? kitap ehli kaifr değilmişi miş. Bak sen bebeye... Senin bildiğini sandıklarını ateistler çoktan unutmuştur. Din öğrenmek istiyorsan en iyi adres kaynak emin ol ateist bildiğini unutmayanlardır.
Cahil çocuk, değiştirildiğini, tahrif edildiğini iddia ettiğin kitapların mensupları demek "kafir" değil. Bu ifade çok tanıdık geldi bana. Aynı şeyi, dinler arası diyaloğu kim yapıyordu? Tabi ki de fetoşgiller. Zaten halen akapenin içindesiniz. Hiç bir yere gitmediniz, ben farkındayım. Sizi gidi tatlı sus süslişci fetoşgiller sizi....
-
batı ve israil kadar güç teknoloji olsa ortalığı kan gölüne çevirecektiniz.
Savaşları besleyen, insanların kanlarından beslenenler mi kan gölüne çevirmiyor?
İşte bu gerçekleri örtmek değilde nedir?
-
@hulk yazdiklariniz o kadar birbirinden kopuk karışık ki ne demek istediğiniz bile anlaşılmıyor.
Bakın ne diyeceğim siz ilk önce yazmayı oğrenin sonra gelin tartışırız.
-
Boş yapıp duruyorsun. Konuya dön. Bu trol başlığı niye açtın?
Başlık açmışsın, buradaki iyi niyetli insanlarda senin art niyetini göremeyip belki aydınlanır diye cevap yazmış. Oysa hiç şaşmaz gerçeği gözüne de soksan sonuç sizin gibiler için değişmez.
Darwin/evrim, ruh ne alaka? Ruh olduğunu iddia eden sizsiniz. Zerre elinizde buna(ruh diye bir somut 2.varlık) dair karineniz yok.
balçık---> insan
İşte sizin akıl bilim dışı dogmanız bu. Daha da uzatmaya gerek yok. Yazdıkların virgülüne kadar zırvadan ibaret. Boş yapıp duruyorsun.
Cahille sohbet buraya kadarmış.
-
Boş yapıp duruyorsun. Konuya dön. Bu trol başlığı niye açtın?
Başlık açmışsın, buradaki iyi niyetli insanlarda senin art niyetini göremeyip belki aydınlanır diye cevap yazmış. Oysa hiç şaşmaz gerçeği gözüne de soksan sonuç sizin gibiler için değişmez.
Darwin/evrim, ruh ne alaka? Ruh olduğunu iddia eden sizsiniz. Zerre elinizde buna(ruh diye bir somut 2.varlık) dair karineniz yok. İddia sahibi iddiasını kanıtlayacak.
balçık---> insan
İşte sizin akıl bilim dışı dogmanız bu. Daha da uzatmaya gerek yok. Yazdıkların virgülüne kadar zırvadan ibaret. Boş yapıp duruyorsun.
Cahille sohbet buraya kadarmış.
-
@hulk felsefeyi bu denli dar kalipla ifade etmek evet yalnızca cahillerin yapacağı bir iştir.
Dinden sonra felsefeyi de mi karanliklariniza gömmek istiyorsunuz?
Ancak gerçekleri ört bas edenlerden bu beklenilir.Burasının felsefe sitesi olduğunu biliyorum. Dinsizlik sitesi olsaydı dinsizlik. com şeklinde yazardı.
Ruh kavramından bahsetmek bile sizleri bu denli ürkütüyor demekki
Ürktugunuz fikirlerin üzerini ortmekle gercekler hakikatler hiçbir zaman örtülmez.Cahilliğinizden kurtulmanız dileğimle
-
@hulk ayrıca önyargilariniz o kadar kör etmiş ki, bu soruyu art niyet gütmeden soracagimi bile düşünmüyorsunuz.
Bakınız son defa söylüyorum çünkü defalarca bunu ifade etmekten sıkıldım.
Tebliğ edecek olsam farklı bir şekilde tebliğ ederdim.
Kendimi tebliğ edecek özellikte biri olarak görmüyorum .
Sorduğum sorulara felsefi açıdan bakarsanız memnun olurum.
Hiç kimseyle dinimi tartışmak istemiyorum.
Neden istemiyor olmama gelince de sizlerin dine karşı daha fazla küfür içinde olmanızı istemememden ötürüdür.Bakış acılarımız fikirleriniz birbirinden farklı. Haliyle felsefi olarak bir konuya yaklaşımımız da farklı olacaktır. Siz farklı pencereden bakarken ben farklı pencereden bakacağım. Önemli olan ise şudur birbirimizin penceresinden bakabilmenin hiç değilse önünü açmak . Görünüyor ki sizler benim pencereme onyargiyla bakıyor olumsuz bir şekilde yaklaşıyorsunuz bu şunu gosteriyor ki sizler benim pencereme yaklaşmaya dahi korkuyorsunuz.
Ama ben sizin pencerenizden bakmak için soruyorum.
Umarım anlasilabilmişimdir. -
Zırva tevil götürmez.
Birinin bir şeye önyargıyla yaklaşıldığını iddia etmek; o şey hakkında bilgi sahibi olmadığını iddia etmektir.
Oysa ki, Türk toplumunun %98' i müslüman doğmaktadır. Evet doğmaktadır, Yanlış duymadın. Bizler dine girmiyoruz. Dini senin yerine deden, onun dedesi, onun da dedesi baban senin adına seçmiş ve nüfus kağıdına işletmiş zaten. Sen zaten ömrünün yarısını bu din/örf içinde geçiriyorsun. Buna rağmen bir ateist gördüğünüzde sanki o din hakkında bir şey bilmiyormuş sanmanız olsa olsa cehalettir. Cahil derken sizin gibi sallamıyorum. Elbette ben bilimin cahiliyim. Bilgiye açım.
Hülasa: Evrim/darwin ruha nasıl bakıyor? Diye sorlan bir soru zırvadır. Zırva!. Umarım anlaşılmıştır.
-
@hulk zırvaysa cevap yazmazsiniz olur biter.