Biraz da gülelim :)
-
Cahil laik müslüşler böylesi dinde yeri olmayan(tecessüs) fetövari fişleme girişimlerinde bulunurlar. Suç işleyen(kumar oynanmasına yol veren görevliler) neden se haber yapılmamış. Kabahat işleyen fişlenip bir de reklam edilmiş iyi mi? Adama bu ülke de müslüm avukatlığı da yaptırırlar. Tam trajikomik ülke yahu...
Müslüman her naneyi haltı yiyebilir. Dini ona günah işleme, tövbe etme özgürlüğü vermiştir. Hristiyanın günah çıkarması gibi oda tövbe eder bu fiilinden arınır. Laik müslümler onun bunun açıklarını(günahlarını) tecessüsle ortaya dökerek bir halt yediklerini sanıyorlar. Kumar bir nevi hastalıktır. Necip Fazıl bu fiilinden dolayı kınanamaz. Adama sormazlar mı? Kumar oynayan(kabahat) varsa kumara yol veren sözdedevlet(suçlu) vardır. Sözde devlet bunu hep yapıyor. Kabahati de, suçu da kendisi yaratıyor. Dolayısı ile bu haber eksik. Asıl fişlenmesi gereken ve basında afişe edilmesi gerekenler hem laik hem müslüş görevlilerdir. Bu olaya bir de bu pencereden bakmak gerek diye düşünüyorum ben. Kırathaneler, lokal, vakıf hatta sporkulüplerin de rüşvetle kumar oynatılıdğı(suç) aleni bir gerçektir. Arada bir göstermelik baskın yaparlar, kişilere ceza yazarlar. Ama sonuç değişmez. Kırathanelerde kumar ben kendimi bildim bileli (50 senedir) vardır. Kahvehaneci ekip otolarına(işini hukuka uygun yapan namuslu görevlililer müstesna) çorba parası(rüşvet) verir. Kumar te Kısakürek zamanında bile baksanıza alenen böyle sürmüş durmuş. Asıl suçlu kumarhaneleri denetlemeyi ihmali bırak bundan nemalanan(suç işleyen) sistemdir, çarklarıdır. Kişinin ne halt yediği beni hiç ilgilendirmiyor. Dolayısı ile yalanın, yalancılığın alemi yok. Hülasa müslüm günah işler ama yalan asla konuşmamalıdır.
Ebu'd-Derda; "Yâ Resulallah! Mümin, hırsızlık yapar mı?"
Resulullax; "Evet, ? Olabilir." Peki, mümin zina edebilir mi? Resulullah ; (Efendimiz hoşlanmazsa da) "Evet!" der.
Ebu'd-Derda (r.a); Peki, mümin yalan söyler mi? Resulullah ; "Yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur." Diye cevap verir. (Kenzu'l-Ummal H. No: 8994).
İmam Malik'in (r.a) Muvatta'sın da ise şöyle bir Hadisi Şerif geçer; "Bir gün kendisine (Hz. Muhammed'e çeşitli sorular soruldu. Ardından da; "Bir mümin yalan söyleyebilir mi" diye sordular.
Sevgili Peygamberimiz, oturduğu yerden şöyle biraz doğruldular ve hiddetle "Müslüman asla yalan söylemez! Müslüman asla yalan söylemez" diye, onlarca kez tekrar ettiler. -
Adı üstünde "Biraz gülümseyelim...".
Adına yaraşır iletiler iliştirin ki, gülümsemeye devam edelim. -
Her kurban aynı senaryo... O et mundar bu et mundar yenmez diyollar. Ama kendileri daha eti kesemeden mundar ediyolllar gari...
-
-
https://www.amazon.com/s?k=got+yasar&crid=1YXMLFHFP7PDE&sprefix=got+yasa%2Caps%2C300&ref=nb_sb_nossYasar a birileri kızmış.
-
@TENTEN , Yaşar ne yaşar ne yaşamaz romanı aklıma geldi.
-
@kereste, içinde söyledi: Biraz da gülelim
yapay zekaya sordum yasar ın anlamını bulamadı. Türkçe deyip geçti .
-
@TENTEN , ben de bir anlam çıkaramadım.
-
Laf sokmaya çalışanlar üçe ayrılır:
- Yüzüne gözüne bulaştıranlar.
- Çivi gibi şaak diye sokanlar.
- Vida gibi döndüre döndüre sokanlar.
-
Buyrun yüzünüze, gözünüze bulaştırdığınız laflarınız tam bir güldür güldür komedi
-
Bu konuda bile gülmesini beceremeyenler, gidip ağlayıp zırlasın.
-
Her şeyi tadına bırakmak lazım. Uzun bür süre burada olmayacağım.
Gülerek ayrılayım.... -
@kereste kötü bir şey yoktur umarım
-
@kereste, içinde söyledi: Biraz da gülelim
https://www.kabala.info.tr/imaj/udy04.jpg
https://www.kabala.info.tr/kutuphane/ust-dunyalarin-yapisi/2-masah-perde-partzuf/Yasar dedikleri bu mu acaba?
Çaktırmadan kabalacı yapacaklar bizi galiba. -
@Efruhte Bu baş örtülü bacı sen misin? Kelime-i Şehadet getiremiyor da o yüzden soruyorum.
-
@Sputnik Yazık yaa zöğürt tesellisi. Böyle paylaşımlarla kendilerini avutuyorlar
-
@Efruhte, içinde söyledi: Biraz da gülelim
@Sputnik Yazık yaa zöğürt tesellisi. Böyle paylaşımlarla kendilerini avutuyorlar
Ben çok başörtülü gördüm. Bir tanesiyle sevgili bile olmuştum. Hepsi senin gibiydi.
Başörtüsü takıyorsun madem, ucundan azıcık şehadet getirmeyi filan da öğren. Videodan gördüğün üzere, çoğu bunu yapmıyor. -
@Sputnik Aferim biraz da gülelim forum başlığına uygun paylaşımlar.
Hepsi benim gibiymiş -
Herkes her espriyi kaldıramaz, bu nedenle iliştireceğim espriye bakmadan evvel iyi düşünün, sorumluluk kabul edilmez.
-
Şu şirin fıkra Doğu hayranlarına gelsin...
Doğulu bir kadın kocasına sitemkâr bir şekilde söylenir: "Sen yatağa girerken heç besmele çekmirsen. Bele Müslümanlıh olur mu? Bah, Ayşe´nin gocası besmelesiz girmirmiş."
Kocası: "Ele devamsız devamsız gonuşma. Ayşe´yi bene getir, hatim indiririm!"