İçeriğe atla
  • Kategoriler
    • All Categories
    • Individual Categories
    • Tartışma
      • Serbest Kürsü
      • Sizin Köşeniz
      • Eğlence & Oyun
    • Felsefe
      • Felsefe Tarihi
      • Felsefe Okulu
      • Filozoflar
      • Felsefe Sözlüğü
    • Soru & Cevap
      • Din & İnanç
        • Astroloji
        • Mitoloji
        • Spiritüel Hayat
        • Anadolu
        • Orta Doğu
        • Hint
        • Uzak Doğu
        • Yeni
      • Genel Alanlar
        • Sosyoloji
        • Psikoloji
        • Tarih & Edebiyat
        • Bilim & Teknoloji
        • Kültür & Sanat
      • Duyuru & Destek
      • World
      • Güncel
      • Popüler
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
      Daralt
      Marka Logo efelsefe
      Düşünce, eleştiri ve paylaşım platformu
      • Kurallar
        • Light
        • Cloudy
        • Dim
        • Dark
      1. Ana Sayfa
      2. Tartışma
      3. Eğlence & Oyun
      4. İçinden geçeni söyle!!!

İçinden geçeni söyle!!!

Konu Zamanlandı Sabitlendi Kilitli Taşındı Eğlence & Oyun
      i̇çindengeçenisöyle
      240 İleti 15 Yayımlayıcılar 7.0k Bakış 1 Watching
      • En eskiden en yeniye
      • En yeniden en eskiye
      • En çok oylanan
      Cevap
      • Yeni başlık oluşturarak cevapla
      Cevaplamak için giriş yapın
      Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
      • P Çevrimdışı
        P Çevrimdışı
        SaygınPrens Ernak
        28 gün önce yazdı Son düzenleyen:

çok azılı ve sert anti Allah müdafileri var, yumuşak kalbim sertleşmek zorunda kalıyor, hiç bana göre değil bu durum, halbuki hiç kimseye fark ettirmeden zarar vermeden tereyağından kılı almaktır tabiatım huyum,

En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken (Mehmetçik)
        Kapında Hüseyin, cümle şahlar yoksuldur, bizim Kabe'ye aşkımız Kerbeladır

1 Cevap Son cevap
        0
        • P Çevrimdışı
          P Çevrimdışı
          SaygınPrens Ernak
          28 gün önce yazdı Son düzenleyen: Prens Ernak

Bu arada diğer mesele de Fidanla anlaştıkları metinde de vardı, kanunlarda İslam hukuku kullanılacak diye vardı. Bu gerçekten bir sınav Müslümanlar için, çünkü bazı recm, el kesme gibi cezai müeyyideleri nasıl uygulayacaklar tartışma konusu, belki Pakistan gibi bu suçlara idam verirler, yalnız bu konu çok su götürür, çünkü günümüzün İslam toplumlarında bu cezai müeyyideler fıkha göre düşüyor, uygulanamıyor, çünkü İslam ülkelerinde toplumsal ve ekonomik şartlar bu cezai müeyyidelerin uygulanması için uygun değil, çünkü : insanlar evlenemiyor, iş sahibi olamıyor....
          İkincisi de modern çağda insanların nefisleri çok öne çıktı ve teknoloji ve bilim gelişti, ben İslam cezai müeyyidelerinde mehdi döneminde bir güncelleme de bekliyorum, zaten Pakistan da olduğu gibi zina suçuna idam cezası verilmesi modern zamandaki gelişmelere karşı Müslümanların temiz vicdanlarının bir yansımasıdır diye düşünüyorum,Allah korusun adalet yapayım derken zulüm etmek , kaş yapıyım derken göz çıkarmak tehlikesi var, tabi en doğrusunu Allah bilir.

1 Cevap Son cevap
          0
          • P Çevrimdışı
            P Çevrimdışı
            SaygınPrens Ernak
            27 gün önce yazdı Son düzenleyen:

mevcudatı bir mücevherat kutusuna benzetiyorum, açılınca bu gördüğümüz algıladıklarımız çıkıyor, ama asıl mucizelerden biri de bu mücevherat kutusunun bir bilinç ile buluşabilmesi, evet bu bilinç yaratanın bilinci, eğer bilinc ile bulaşamasaydı bu mücevherat kutusu hep kapalı kalırdı, gerçekten düşününce burada çok büyük mucizeler var nitekim yüce bilinç hadiste bu mevcudat yekunu ve bilincin nasıl birbiri ile birleşik olduğunu bize şöyle bildiriyor :

Ben gizli bir hazine idim; bilinmek istedim, mahlukatı yarattım.(Acluni, Keşfü'l-Hafa, II, 132)

Bunlar tabi aklın gittiği yollar, en doğrusunu yaratan bilir.

Bu süreçte yaratan inkarı değil uluhiyeti seçmiştir çünkü şanına şerefine bu yakışırdı, nitekim akıl da bunu buluyordu, bu mücevherat kutusunda inkar ve uluhiyet zaten vardı, her şey zıddı ile kaimdir ve herşeyin zıddı ile vardı bu mücevherat kutusunda.

1 Cevap Son cevap
            0
            • K Çevrimdışı
              K Çevrimdışı
              Sorgucukunfeyekunkizi
              26 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Bugün içimde, uzun bir aradan sonra hayatıma dokunan birini tekrar görme heyecanı ve mutluluğu var 🙂
              Namaste!

Herhal ilerdedir yaşanacak günlerin en güzelleri N.H. 🙏

1 Cevap Son cevap
              0
              • K Çevrimdışı
                K Çevrimdışı
                Ordinaryuskereste
                26 gün önce yazdı Son düzenleyen: kereste

Tek ben gün boyu çalışıyorum gibi, çünkü en son iletiler en az 5-6 saatlik eski.
                Diğerleri ya ev hanımı ya öğrenci ya işsiz ya da patron galiba.

Turpinen, şalgaminen devlet yönetilmez. Adaletinen, hukukinen yönetilir.

P T 2 Cevap Son cevap 26 gün önce
                1
                • K kereste
                  26 gün önce

Tek ben gün boyu çalışıyorum gibi, çünkü en son iletiler en az 5-6 saatlik eski.

P Çevrimdışı
                  P Çevrimdışı
                  SaygınPrens Ernak

@kereste, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

ben bu hafta izinliyim hocam bazen tüm gün uyuyorum ve gece ayakta kalıyorum, iyi bir şey değil ama fizyoloji bozuk olunca el mahkum psikolojik ilaçlardan dolay fizyolojim bozuk gibi geliyor bana.

1 Cevap Son cevap
                  0
                  • K Çevrimdışı
                    K Çevrimdışı
                    Ordinaryuskereste

@Prens-Ernak , izinli olanlar aklıma gelmemişti. İşten sonra anca yazmaya vakit ayırabiliyorum.

1 Cevap Son cevap
                    1
                    • K Çevrimdışı
                      K Çevrimdışı
                      Ordinaryuskereste
                      25 gün önce yazdı Son düzenleyen:

Avrupa´da bugünden itibaren Paskalya tatili başladı ve Pazartesi gününe kadar sürecek. Hrıstiyanlara göre bugün (Cuma) İsa çarmıha gerilerek hayatını kaybetti. Pazar günü dirildiğine ve Pazartesi günü ise müritleri tarafından görüldüğüne inanılır.

1 Cevap Son cevap
                      0
                      • K Çevrimdışı
                        K Çevrimdışı
                        Ordinaryuskereste

Avrupa demişim, oysa Paskalya tatili tüm Hrıstiyan âleminde kutlanır. Sabah sabah kafam yerinde değildi galiba. 🙂

1 Cevap Son cevap
                        0
                        • K kereste
                          26 gün önce

T Çevrimdışı
                          T Çevrimdışı
                          OrdinaryusTENTEN

CUma günü tatil mi sizin orada?
                          Bugün gündüzleri giriyorsun. 🙂

1 Cevap Son cevap
                          0
                          • K Çevrimdışı
                            K Çevrimdışı
                            Ordinaryuskereste

Elbette tatil, yoksa bu saatte ne işim buralarda. 🙂

T 1 Cevap Son cevap 25 gün önce
                            0
                            • K kereste
                              25 gün önce

T Çevrimdışı
                              T Çevrimdışı
                              OrdinaryusTENTEN

Kafirlerin ülkesinde cuma günü tatil oluyor.
                              Bizim burada çalışıyorlar müslümanlar.
                              Haksızlık bu. 🙂

EfruhteE K 2 Cevap Son cevap 25 gün önce
                              0
                              • T TENTEN
                                25 gün önce

Haksızlık bu. 🙂

EfruhteE Çevrimdışı
                                EfruhteE Çevrimdışı
                                DüşünürEfruhte

@TENTEN bizi vuranlar en çok bize benzeyenler olduğu için en başından beri bu şekilde taklit edelim derken aslımızı şaşırıyoruz.

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

T 1 Cevap Son cevap 25 gün önce
                                0
                                • EfruhteE Efruhte
                                  25 gün önce

@TENTEN bizi vuranlar en çok bize benzeyenler olduğu için en başından beri bu şekilde taklit edelim derken aslımızı şaşırıyoruz.

T Çevrimdışı
                                  T Çevrimdışı
                                  OrdinaryusTENTEN
                                  25 gün önce yazdı Son düzenleyen: TENTEN

@Efruhte, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

İnternetten araştırdım. Bugün Paskalya bayramı imiş. 🙂
                                  Cuma gününün neden kutsal gün olduğunuda öğrenmiş olduk.

18 Nisan: Kutsal Cuma (ortodoks) - Hristiyanlık
                                  Odak noktası İsa'nın çektiği acıların ve çarmıha gerilmesinin hikayesidir. Cenaze törenleri, diğer geleneklerin yanı sıra, Kutsal Cuma alayları ve İsa ikonlarının bezlerle sarılmasıyla canlandırılır. Birçok inanan için Kutsal Cuma önemli bir oruç günüdür. Bir gün önce Paskalya yumurtaları boyanır (çoğunlukla İsa'nın kanını simgeleyen kırmızı renkte; yumurta yaşamın yenilenmesini simgeler).
                                  18 Nisan: Kutsal Cuma (Paskalya arifesi, katolik, protestan) - Hristiyanlık
                                  Kutsal Cuma Hz. İsa’nın kendisini insanları kurtarmak için feda etmesi ve çarmıha gerilmesinin simgesidir.

EfruhteE 1 Cevap Son cevap 25 gün önce
                                  0
                                  • T TENTEN
                                    25 gün önce

@Efruhte, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

İnternetten araştırdım. Bugün Paskalya bayramı imiş. 🙂
                                    Cuma gününün neden kutsal gün olduğunuda öğrenmiş olduk.

18 Nisan: Kutsal Cuma (ortodoks) - Hristiyanlık
                                    Odak noktası İsa'nın çektiği acıların ve çarmıha gerilmesinin hikayesidir. Cenaze törenleri, diğer geleneklerin yanı sıra, Kutsal Cuma alayları ve İsa ikonlarının bezlerle sarılmasıyla canlandırılır. Birçok inanan için Kutsal Cuma önemli bir oruç günüdür. Bir gün önce Paskalya yumurtaları boyanır (çoğunlukla İsa'nın kanını simgeleyen kırmızı renkte; yumurta yaşamın yenilenmesini simgeler).
                                    18 Nisan: Kutsal Cuma (Paskalya arifesi, katolik, protestan) - Hristiyanlık
                                    Kutsal Cuma Hz. İsa’nın kendisini insanları kurtarmak için feda etmesi ve çarmıha gerilmesinin simgesidir.

EfruhteE Çevrimdışı
                                    EfruhteE Çevrimdışı
                                    DüşünürEfruhte
                                    25 gün önce yazdı Son düzenleyen: Efruhte

@TENTEN demek gayri müslimmiş , kafir memleketi değil imiş . Bilgi için teşekkürler 🙂

Karışıklıkların içinde dahi birbirine bağlı anlamlı güzellikler vardır.

1 Cevap Son cevap
                                    0
                                    • T TENTEN
                                      25 gün önce

Haksızlık bu. 🙂

K Çevrimdışı
                                      K Çevrimdışı
                                      Ordinaryuskereste
                                      25 gün önce yazdı Son düzenleyen: kereste

@TENTEN

Haksızlık bu. 🙂

Onlar Hrıstiyan, haliyle onlara göre Müslümanlar kafir olanlar. Artı; Cuma merasimleri Müslümanların kutsal Cuma gününden öncesine dayanır. Haliyle Müslümanlar birçok masalda olduğu gibi burada da kopyacılık yapmış oluyor.

İnternetten araştırmana gerek yoktu, çünkü #208 ve #209 iletilerimde bahsetmiştim. Orada yaşadığım için bilmemem olanaksız. 🙂

Dipnot: "Paskalya tatili" yanlış anlaşılmaya biraz müsait gibi. Doğrusu Paskalya kutlaması olacaktı.

1 Cevap Son cevap
                                      0
                                      • S Çevrimdışı
                                        S Çevrimdışı
                                        DüşünürSputnik

Forum son günlerde çok aktif hale geldi. Garip 🙂

1 Cevap Son cevap
                                        0
                                        • S Çevrimdışı
                                          S Çevrimdışı
                                          DüşünürSputnik
                                          22 gün önce yazdı Son düzenleyen:

@Prens-Ernak
                                          İslam dinine göre, Allah'ın hükümleriyle(şeriatla) hükmetmediğin anda zaten kafirsin. Bizim millet din bilgileri çok zayıf olduğu için Kuran'ın amacının insanları inandırmak filan olduğunu zannediyorlar. Oysa Kuran bir hukuk kitabıdır. Kuran, bir anayasadır. İçindeki ayetlerin önemli bir kısmı mahkemelerde uygulanması emredilen ayetlerdir. Bu ayetleri mahkemelerinde uygulamayan toplumlar helak edilmekle tehdit edilirler.
                                          Kuran'a göre şeriatı reddeden birisi namazda kılsa, oruçta tutsa, ağzıyla kuşta tutsa, o kişi kafirdir. (Maide 44.ayet)
                                          Yahudilerin şeriatı uygulamadıkları, Tevrat'ı masal kitabı olarak gördükleri için lanetlendikleri pek çok ayette yazar.
                                          Şimdi, sen diyorsun ki;

@Prens-Ernak, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

çünkü bazı recm, el kesme gibi cezai müeyyideleri nasıl uygulayacaklar tartışma konusu, belki Pakistan gibi bu suçlara idam verirler, yalnız bu konu çok su götürür, çünkü günümüzün İslam toplumlarında bu cezai müeyyideler fıkha göre düşüyor, uygulanamıyor, çünkü İslam ülkelerinde toplumsal ve ekonomik şartlar bu cezai müeyyidelerin uygulanması için uygun değil,

Benim anladığım kadarıyla, gerçekten de böyle düşünüyorsan, (Kuran'a göre) sende kafir olmuş oluyorsun. 🙂 Yanlış mıyım?
                                          Hükümleri uygulamayı reddetmiş oluyorsun. (Bunu soruyorum.)

P 1 Cevap Son cevap 22 gün önce
                                          0
                                          • S Sputnik
                                            22 gün önce

@Prens-Ernak
                                            İslam dinine göre, Allah'ın hükümleriyle(şeriatla) hükmetmediğin anda zaten kafirsin. Bizim millet din bilgileri çok zayıf olduğu için Kuran'ın amacının insanları inandırmak filan olduğunu zannediyorlar. Oysa Kuran bir hukuk kitabıdır. Kuran, bir anayasadır. İçindeki ayetlerin önemli bir kısmı mahkemelerde uygulanması emredilen ayetlerdir. Bu ayetleri mahkemelerinde uygulamayan toplumlar helak edilmekle tehdit edilirler.
                                            Kuran'a göre şeriatı reddeden birisi namazda kılsa, oruçta tutsa, ağzıyla kuşta tutsa, o kişi kafirdir. (Maide 44.ayet)
                                            Yahudilerin şeriatı uygulamadıkları, Tevrat'ı masal kitabı olarak gördükleri için lanetlendikleri pek çok ayette yazar.
                                            Şimdi, sen diyorsun ki;

çünkü bazı recm, el kesme gibi cezai müeyyideleri nasıl uygulayacaklar tartışma konusu, belki Pakistan gibi bu suçlara idam verirler, yalnız bu konu çok su götürür, çünkü günümüzün İslam toplumlarında bu cezai müeyyideler fıkha göre düşüyor, uygulanamıyor, çünkü İslam ülkelerinde toplumsal ve ekonomik şartlar bu cezai müeyyidelerin uygulanması için uygun değil,

Benim anladığım kadarıyla, gerçekten de böyle düşünüyorsan, (Kuran'a göre) sende kafir olmuş oluyorsun. 🙂 Yanlış mıyım?

P Çevrimdışı
                                            P Çevrimdışı
                                            SaygınPrens Ernak
                                            22 gün önce yazdı Son düzenleyen:

@Sputnik, içinde söyledi: İçinden geçeni söyle!!!

@Prens-Ernak
                                            Şimdi, sen diyorsun ki;

Hacım uygulanmasını reddetmiyorum, sadece şartlar oluşmamış diyorum. öyle etraftan geçeni çevirip elini kesemezsin yani.

1 Cevap Son cevap
                                            0
                                            • K Çevrimdışı
                                              K Çevrimdışı
                                              Ordinaryuskereste
                                              22 gün önce yazdı Son düzenleyen: kereste
                                              1. yy. bilişim çağında olmamıza rağmen hâlâ 1500 sene evvelline takılıp kalanlar var. Bunlardan eşitlikçi, özgürlükçü ve çâğdaş bir tutum beklemek aptallık ve saflık olur. Kadayıfın altının kızarmasını bekliyorlar, o vakit gelirse şayet, yapmayacakları kötülük yoktur. Gerçi kadayıfın altının kızardığı başka ülkeler var, da, nedense oralara gidip yaşamaya üşeniyorlar. Muhtemelen oraların kadayıfını beğenmiyorlardır, illa kendi kadayıfları olacak. Oysa tüm kadayıfların temelinde aynı insanlık dışı hüküm, eylem ve kurallar var.

S 1 Cevap Son cevap 22 gün önce
                                              0

Cevap
                                              • Yeni başlık oluşturarak cevapla
                                              Cevaplamak için giriş yapın
                                              • En eskiden en yeniye
                                              • En yeniden en eskiye
                                              • En çok oylanan

201/240

15 Nis 2025 22:58

© 2021-2025 efelsefe.com
                                              İzinler Kurallar
                                              • Giriş

• Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

• Aramak için giriş yapın veya kaydolun
                                              201 - 240
                                              • İlk ileti
                                                201/240
                                                Son ileti
                                              0
                                              • Kategoriler
                                                • All Categories
                                                • Individual Categories
                                              • World
                                              • Güncel
                                              • Popüler
                                              • Kullanıcılar