'Süper' rezalet
-
![757a3514-c435-4687-a9e8-c95a5e4c6f18-resim.png](Request Entity Too Large)
30/12/2023 00:01
KAYNAK: KARAR GAZETESİ
Riyad’da oynanması planlanan Süper Kupa’da yaşanan skandal Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Maçtan önce Suudi yetkililerin İstiklal Marşı ve Atatürk pankartına izin vermediği haberleri yansıdı. Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmadı. Ülkenin milli değerlerine yönelik saygısızlığın derhal reddedilmeyip karşı tarafı ikna için saatlerce müzakere yürütülmesi ise tepki çekti.Cumhuriyet’in 100. yılında Suudi Arabistan’ın başkentinde oynanacak olan Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı öncesi Suudi yetkililerin, İstiklal Marşı okunmasına ve Atatürk posteri açılmasına izin vermediği belirtildi. Belirsizliğin ardından TFF “İstiklal Marşı okunacak” açıklaması yaptı. Suudi polisin, futbolcuların herhangi bir pankartla sahaya çıkmaları ihtimaline karşı soyunma odalarının kapısında duracağı iddiası yansıdı.
‘PROTOKOL ÖNCESİNDEN BELLİ DEĞİL MİYDİ’
Stadyumda Arapça şarkı açılmasını da tribünler ıslıkladı. Saatler sonra Atatürk posteri konusunda olumlu sonuç çıkmayınca iki takım da sahaya çıkmadı. Maç iptal edildi. Skandalın ardından her kesimden tepki yağdı. ‘İstiklal Marşı ve Atatürk posterine ilişkin protokol önceden belli değil miydi’ soruları yöneltildi. Sosyal medyada ‘İstiklal Marşı’nın müzakere konusu yapılması bile kabul edilemez. Riyad’a en sert cevap verilmeli’ tepkileri dile getirildi.TFF’YE ‘İSTİFA’ ÇAĞRILARI
Sahaya çıkmama kararı sonrası Galatasaray ile Fenerbahçe’ye her kesimden tam destek geldi. Skandalın merkezinde yer alan TFF yönetiminin sorumluluğuna işaret edilerek ‘istifa’ çağrıları da yapıldı.3012krt01a-tum.jpg
Süper Lig 2022-2023 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, dün akşam Turkcell Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecekti. Ancak Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park Stadyumu’nda oynanması planlanan müsabaka öncesinde Suudi yetkililerin aldığı kararlar iki kulübü harekete geçirdi ve sorunlar maçın iptaline kadar gitti.
Süper Kupa öncesinde Suudi yetkililerin Riyad’da Atatürk posteri, Fenerbahçe’nin “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” yazılı pankartı, Galatasaray’ın “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazılı pankartı, Atatürk tişörtü ve İstiklal Marşı’na izin verilmediği iddia edildi. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, A Spor’a yaptığı açıklamada, “Maça, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü taşıyan pankart ile çıkmak istedik ama anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmemiş” dedi.
TFF ise İstiklal Marşı’nın okunacağı ve Türk bayrağının açılacağını vurguladı. Takımların sahaya ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ pankartı ile Atatürk posteri ve tişörtü ile çıkma isteğinin ise çözüme kavuşturulması için toplantılar yapıldı. Kulüp başkanları ve TFF yönetiminin katıldığı toplantıda, İstiklal Marşı’nın okunması, şehitler için saygı duruşu yapılması konusunda bir sorun olmadığı aktarılsa da kulüplerden gelen ve akışta olmadığı gerekçesiyle reddedilen pankart ve tişörtlere onay çıkmadı.
Suudi Arabistanlı yetkililerin Atatürk tişörtlerini ve pankartlarını ret gerekçeleri ise mezhep olarak portre, tablo gibi kavramları statta istenmemeli olarak açıklandı. Ancak maçın oynanacağı statta Cristiano Ronaldo’nun dev portresinin olması dikkat çekti. “Yurtta sulh, cihanda sulh” gibi pankartların yer almasıyla Filistin meselesinde taraf gibi görünmek istemediklerini ifade eden Arabistanlı yetkililer kulüplere izin vermedi.
Önceden belirlenen protokollere rağmen Suud yetkililerin pankart, marş ve tişört konularında pazarlığa girmesi iki kulübü de rahatsız etti. Söz konusu durum için tepkiler büyürken radikal edımlar atıldı. Yapılan yoğun toplantıların ardından her iki kulüp de kamp otellerine dönerek, maça çıkmak istemediklerini yetkililere iletti. Maç öncesine ve seremoniye Mustafa Kemal Atatürk görselleri ile çıkmak isteyen Galatasaray ve Fenerbahçe takımları, isteği kabul edilmeyince Türkiye’ye dönme kararı aldı.
POLİSLER ÜST ARAMAK İSTEDİ
Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde oynaması planlanan Turkcell Süper Kupa karşılaşması mücadele öncesinde yaşanan skandallar nedeniyle iptal edildi. Suudi yetkililerin Riyad’da “Atatürk posteri”, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh pankartı”, “Atatürk tişörtü” gibi siyasi kabul edilen nesnelere izin vermemesi nedeniyle yaşanan sorunların ardından her iki takımda maça çıkmayı kabul etmedi. Öte yandan takımlar sahaya çıkarsa Suudi yetkililer, stadyumda koridora polis dizerek futbolcuların üzerinde Atatürk posteri olup olmadığını aramak için kolluk kuvvetlerine tam yetki verdi. Bu duruma iki kulüp yönetimi de karşı çıkarken takımlar stayduma gitmedi.TARAFTAR MÜZİKLE BASTIRILDI
Süper Lig 2022-2023 Sezonu şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe’nin karşı karşıya gelmesi planlanan Turkcell Süper Kupa maçında Atatürk temalı tişört ve Atatürk’ün sözlerini içeren pankartları Suudi Arabistanlı yetkililerin stada kabul etmemesinin ardından kulüpler maça çıkmadı. Mücadele için stada giden Türk taraftarlar yaşananlara yerinde tepki gösterdi. Statta yer alan Fenerbahçeli ve Galatasaraylı
taraftarlar “Mustafa Kemal Atatürk’ün Askerleriyiz” diye bağırdı. Bu esnada stat hoparlöründen müzik sesi yükselince taraftarlar ıslıkla protesto etti. Stadyumda yer alan Suudi Arabistanlı taraftarlar da Türk taraftarlara ıslıkla tepki gösterdi. Fenerbahçe’nin Cumhuriyet’in 100. yılına özel çıkarttığı formasında Atatürk silüeti bulunması nedeniyle söz konusu formayı giyen taraftarlar da stada alınmadı. -
Ülkemiz insanı neden böyle?
-GS, FB, veya ulusal diğer spor takımlarının Arabistan' da işi ne?
-Sanırsın iki sütten çıkmış ak kaşık takım gösteri maçı için ta Arabistan' da. Bu resmi bir kupa maçı. Para için sen kendi ülke mega kenti taraftarlarının futbol müsabakasını hangi hakla pasaportla-vize ile gidilen bir ülkeye alırsın?
-Oraya kadar 108 milyon için gitmişsin. Sonra kalkmışsın slogan attırmadılar, Ulu Önderimizin tsörtünü giydirmediler ben maçı oynamıyorum. Ben onurluyum. He canım süper duruş sergiledin. Bravo size... Ben bu saçmalığa baştan razı olup sonra mızıkcılık yapmaktan başka bir rezalet göremedim. Ne onurundan bahsediyorsunuz siz?
-Hülasa; Bu kepazeliğe anca bu başlık atılabilir. Gerçekten "süper" rezalet.
-
Bu olan biten, Lozan Antlaşmasının gizli maddeleri yüzünden. Demek ki gizlenen maddelerin içinde Arap yalakalığı da varmış.
Bu kupa şölenini, hem de Cumhuriyetin 100. yılında Samsun gibi tarihi bir öneme sahip bir şehir dururken, Türklere her daim kin güden Suudi Arabistan´da yapmaya kalkmak, bu Cumhuriyete ve kurucusuna düşmanlıktan başka bir şey değil.
Kimse kimseyi kandırmasın ve geri zekalı falan değiliz. Futbol Federasyonu bu kararı kendi başına almadı; yukarıdan(!) gelen talimatı yerine getirdiler. Para veya marka değerinin yükselmesi falan filan, bunlar hikaye. Asıl sebep Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlığı. Çok değil, geçen hafta sokaklarda hilafet çağrısı yapıldı.
-
Suudi’nin ayağına gidersen!
Daha açıklanmadan, orada yapılacağı dedikodusunu duyduğumuz anda “Cumhuriyet’in 100. yılında Süper Kupa Finali’nin ne işi var Suudi Arabistan’da” diye yazdım.
Şahidi sizlersiniz.
Sonra da defalarca bu fikrimi tekrarladım.
Zaten kamuoyunun önemlice bir bölümü de bu fikirde idi.
Nuh dediler, peygamber demediler.
Sadece Federasyon değil, her iki kulübün yönetimi de.
Taraftar baskısından hafiften tırsıp “Aslında pek de istemiyoruz” falan gibi hafiften kırıtsalar da, federasyonunun hazırladığı sözleşmeye ikisinin de imza attığı ortaya çıktı.
Belli ki, onların da “işlerine” geliyordu.
Bal gibi istiyorlardı.
Anlaşma “baki” idi.
Sporseverler hatta bazı siyasetçiler bile kararı çok eleştirdiler, “Dönün bu sevdadan. Samsun’da oynayın, Erzurum’da oynayın” diye neredeyse yalvardılar.
Suudi Arabistan memnundu.
Dünya Kupası organizasyonunu alabilmek için müthiş futbol yatırımı yapıyor, futbol ülkesi gibi görünmek için milyar dolarlar harcıyordu.
Bu kez dünyanın en önemli derbilerinden birine ev sahipliğini, ucuza kapatmışlardı. Derbi ayaklarına gelmişti.
Ve sonunda Cuma akşamı maç saati geldi çattı.
Boş tribünler maçı beklerken, kriz çıktı.
Sözleşme imzalanırken Atatürk ve sözlerini hatırlamayan kulüp yöneticileri birdenbire Atatürk’ü hatırladılar.
Suudiler Atatürk posterlerine izin vermem dedi, takımlar diretti.
Sonunda maç iptal oldu.
Bakın kızacaksınız belki ama bu işte en az suçu olan taraf Suudiler’dir.
Ne işiniz var sizin Suudiler’in evinde?
Sen gidersen adam da sana kurallarını dayatır.
Sen de o kuralların olduğu kağıdı imzalarsan anlaşmasından dönmez.
“Suudilerin ilkeleri var. Dinden ötürü böyle davrandılar” palavrasını kimse sıkmasın.
Dinleri minleri palavra.
Ronaldo’nun, onun bunun posterini asarken her tarafa, nikahsız yaşamanın yasak olduğu ülkede Ronaldo’nun sevgilisiyle yaşamasına gıklarını çıkaramazken ne dini!
Konunun din ile alakası yok.
Konu, senin basiretsizliğin.
Sen köpek gibi ayağına gitmişsin, o da şartlarını dayatmış.
Sen de kabul etmişsin.
Nokta.
Suudi rezilmiş.
Bana ne!
Suudi pislikmiş.
Olabilir, beni ilgilendirmez.
Beni ilgilendiren, tuttuğum takımların tavrıdır.
Adının başında “Türkiye” yazan federasyonun ne halt ettiğidir.
Bu haltı beraber yediler.
Durduk yere bir de ülkeler arası kriz yarattılar.
Sonra bir de hiç hak etmedikleri halde “kahraman” ilan edildiler.
Peki, bu rezaletin bir faydası oldu mu!
Allah için oldu.
Bu milletin önemli bir bölümü için Atatürk’ün ne kadar önemli ve değerli olduğunu hem içeriye hem dışarıya gösterme fırsatı oldu.
Tüm dünyaya bu ülkenin hâlâ ve her şeye ve herkese rağmen Atatürk’ün izinden ayrılmama kararlığını göstermiş olduk.
İçerde de Atatürk düşmanları biraz daha kudurdu.
Ama tüm bunlar, federasyonun ve kulüp yönetimlerinin yaptığını unutturmaz.
Sadece camialarının büyüklüğünü kanıtlar.
Bunlar haber kanalı ise!
Suudi Arabistan’da bu rezalet yaşanırken, Türkiye’de kendini haber televizyonu zanneden televizyonlarda da, spor kanalı olduğunu iddia eden kanallarda da bu rezaletle ilgili doğru düzgün tek bir program yoktu.İktidar yanlısı kanallar zaten olayı görmezden gelmeye, bir sorun yokmuş gibi davranmaya teşneydiler ama “ortada” duran kanallar da yayın akışlarında hiçbir değişiklik yapmaya yanaşmadılar.
https://fatihaltayli.com.tr/kose-yazisi/2023/12/31/suudinin-ayagina-gidersen
-
Balık baştan kokmuş bir kere, çünkü TFF´na yukarıdan talimat verenler, Cumhuriyetin 100. yılını sıradan bir olaymış göstermek için kıçlarını yırtıyor adeta. Sadece ve sadece bu nedenle bu spor musabakasının Suudi Arabistan´da yapılmasını istediler. Halbuki Suudi sülalesi Türklerden ve elbette Osmanlılardan hiç hazzetmezler; onlara kin güderler.
Şimdi kına yaksınlar, çünkü bu olan bitenler kutuplaşmaktan başka işe yaramadı. Musabakanın iptal olması bir taraftan Arap severleri kudurturken, diğer taraftan bu ülkenin kurusucu olan Mustafa Kemal Atatürk´ün sahipsiz kalmadığını bir kere daha gördük.
-
Her zamanki gibi Atatürk'ün arkasina saklanarak işlerini yürüten sebatayist ve Siyonistlerin işi olduğu o kadar belli ki.
-
@Efruhte
Zırva. -
@kereste zırva olduğunu sanmak saçma.
Saçmalamaktan başka bir fikrinin olmadığını biliyorum -
@Efruhte
Atma Recebiye! -
@kereste zırva
-
@Efruhte
Intihal yapmayı bir hayli seviyorsun anlaşılan. -
@kereste ayna olmayı seviyorum
-
@Efruhte
Aynanın(!) ne olduğunu bildiğini zannetmiyorum. -
Bu ülke "Keşke Yunanlar kazansaydı" kafasında olan gerici yobazları ve bunların peşinden gidenleri gördü. Ve bunlar hilafet zımbırtıyla kafayı sıyırmış olanlar. Halbuki bilhassa Suudi Arabistan, Osmanlı´dan halifelik mevzusu yüzünden nefret eder.
-
@kereste ülkemizde bir kesim var ki Kadir Misiroglunun konuşmasını anlayıp ama anlamamak ve sözünü kullanmak işlerine gelir.
-
@kereste neymiş siz biliyorsunuz ya bi zahmet anlativerin
-
@Efruhte
Ne diyooon?
Kafan mı basmıyor? -
@kereste Misiroglunun konuşmasından keşke Yunan kazansaydi dedi diyenlerin kafası basmıyor .
-
@Efruhte
Senin cahil olduğunu biliyordum ancak yobaz birisi olduğunu öğrendim bugün. Ufkum genişledi. -
@kereste bir ayna oldugum için bana bakan kendisini görüyor. Cahil ve yobaz olduğunuzu söylemenize gerek yoktu biliyordum