Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik olamaz
Kadın imam olamaz ama diyanet başkanı olup imam atayabilir?
Gerçi bu dini değil, ulusal politik
Teknik olarak ruhban olmadığını varsaymalıyız ama yönetenler ve uygulayıcılar doğal ruhbanlardır -
@ictenlik tasvip etmiyorum yapılanları
Bir imamın ya da hocanın parasını devletin ödememesi gerekir. Cemaat kendi arasında toplar o şekilde verilmesi gerekir.
Diyanet işleri kurumu,devletin emri doğrultusunda fetva veren bir kurumdan farksızdır. -
@Efruhte Neden bir tanrı bir kenti tahliye emri gönderir?
-
Sodom-Gomora Ad Semud Uygarlığının Kentlerinin aslında Ülkelerinin Yıkımı
Bu öykünün Sümerden, Ramayanaya işleniyor olabileceği varsayılır.
Kabaca efsaneye göre tanrı kızarak tüm bir kenti/ülkeyi içindeki tüm her şeyle beraber havaya uçurur, yerle bir eder, taş taş üstünde bırakmaz. Tevratta açıkça yaşayan her şey denir. Kuranda hafifletilerek light bir versiyonla rüzgar ve uğultuya döndürüldü. Buna rağmen kalan kısmı örtülü kabul görür... Harabeleri kabul görür.Bu tam böyledir, bunu hiç bükmeye gerek yoktur.
İçi boş bir hurma ağacı kütüğünü ya da insanları hava da savuracak rüzgar gücünü gerekirse hesaplayın. Tüm ülkeyi bir hortum kaplasa desek yine olmuyor.O kentten tek bir kişi sağ çıkmadı. Kuran
Kavim yokeden kasırga.
İki ülkeden geride sadece harabe bırakan, içinden tek bir canlı insanın bile çıkmadığı, kasırga ve zelzele
Toprak üstündeki insanı öldüren zelzele
Aslında insan değil canlı. Deve nüfusu da sıfır.
Meal yazanların eli kurusunBir ülke dolusu insanı yokeden kasırga. Meal yazanların eli kurusun.
Burada en çok merak edilen bunun Mısır, Libya, Fas, Cezayir Arap vb ülkelerde nasıl yorumlandığı okunduğu ve halk arasında nasıl biliniyor - aktarılıyor olduğudur
Yardımcı olmayı deneyelim
Sodom-Gomora Ad Semud Varyasyonları
Fenalık ve azgınlık yaptınız sizi cezalandıracağım
Fenalık ve azgınlık yaprınız kenti boşaltın
Fenalık ve azgınlık yaptınız ama kendi boşaltırsanız sadece kenti cezalandıracağım
Fenalık ve azgınlık yaptınız yokedilmeniz gerekiyor kenti boşaltırsanız boşaltanlar yokedilmeyecek ama kent yine de yokedilecek
O kent yokedilecek dostum orayı boşalt
Lut orayı boşalttır adamım, (karısını biraz sonra ufalanacak tuzdan ya da bembeyaz külden bir sütüna çevirmeden önce Lut 'a iletildi)
Fenalık ve azgınlık yaptınız bir kent yıkmam gerekiyor /kentinizi yıkmam gerekiyor
O kenti yıkacağım başka yolu kaçarı yok
Boşaltırsanız boşaltanı yıkmıyoruzİçeride fenalık ve azgınlığa düşmüş günahkarlar var o yüzden kenti yokediyoruz ama kaçın sağ kurtulun
Fenalık ve azgınlık yaptınız tüm kavminizi yokediyorum ama durun kenti boşaltanları yoketmeyeceğim, az önce uyardım ya
Fenalık ve azgınlığa düştünüz ,biliyorsunuz ki buradan fenalık ve azgınlığı durduramıyorum (gerekli butonlarım ve düğmesi eksik o yüzden) kenti yıkarak buan son vereceğim
Koca tanrıyım ben buradan neden kenti kendim tahliye etmiyorum ki,
Ol mu desem acaba
ama onlara süre tanıyorum
ama uyarıcı gönderdim
Tahliye olurlarsa merhametliyim
Ol demeye gerek yok bu sefer de böyle olsun -
@ictenlik bu şekilde bir üslupla anlatmak niçin aslında biliyorum da yazmak dahi istemiyorum.
Bir imtihana girecek olsanız ögretmeninizin dediklerini harfiyen uygularsınız.
Oysa esas imtihan olan şu dünya hayatında herseyinizle Allah'ın mülkü olduğunuzu unutup, Allah'ın buyrugundan çıkıp,Allah'a isyan ve inkar da diretip hala rahmetini beklemek imtihandan başarıyla geçeceğini ummak ne büyük gaflettir.
Ayrıca azabın kendilerinin üzerine gelmesini isteyenler onlardı. Defalarca gülüp geçerek eğlenerek alay ederek hadi Allah'ına de azabı üzerimize getirsin diyenler onlardı.
Evet Allah hiç kimseye zülmetmez. Fakat insanlar kendi kendilerine zülm ederler. -
Aynştayn' dan konu kuranın iddialarına gelmiş.
Boşuna cenenizi yormayın. balçık ilk insan oldu iddiası gibi bunun da gerçek hayatta bir karşılığı yok. Temelsiz iddia yani. Ol diyor oluyor. Yoktan var oluyor, yoktan var ediyor. Fizik-Kimya-bilim bunlar bu hokus pokuscu görünmez süper gücü bağlamıyor. İncil diye bir kitap indirdim diyor. Orta da böyle bir vahiy kitabı mitabı yok.
"...Biz de Firavun ile kavminin yapageldikleri sanat eserlerini ve diktikleri binaları yerle bir ettik." Araf-137 elmalılı hamdi
Oysa ki; Tarihcilere göre bu eserler 3-5 bin yıllık. Yerle bir edilen bir şeyin kalıntısı buluntusu olur. Bugün argeologlar sabah akşam dünya da kazı, sanat çalışmaları yapıyor. Ve nice binlerce yıllık kalıntıları gün yüzüne çıkarıyor. İndirilen incil nerede? Yıkıldığı iddia edilen Firavun sanat eserleri nerede? Aksine firavun eserleri- hatta putları dimdik ayakta!.
Hülasa ad-semud yaktım yıktım(!) diye iddia edeceğine(fosiller nerede), Geçmişte dinazor neslini yok ettim deseymiş en azından insanı birazcıkta olsa bu arap tanrısı acaba diye şüpheye düşürebilirmiş... Dinazorlardan bihaber, ama ejderha diye bir şey yok ama var(!). Halaa, akletmez, düşünmez, sağlamasını yapmazmısınız?
-
İnsanlar ölmüş yakınlarının mezarı başına Kuran okuyor ya da okutuyor
Arapça bilmiyorlar ve rastgele açıp okuyorlarÇocukları ve kadınları içi boş hurma kütükleri gibi havaya savurdum.
İnsanları içi boş hurma kütükleri gibi havaya savurduk.
Kenti ve halkını yokederken insanları (kadın ve çocukları dahil) içi boş hurma kütükleri gibi havaya savurduk. Tüm insanları geride tek bir kişiyi sağ bırakmayacak biçimde havaya uçurduk. Harabelerine bakıp ibret alın.
-
Sodom ve Gomora'nın yıkışının incil ve tevrat doğrultusunda canlandırması
-
Tanrı'nın Sodom ve Gomora'yı Yok Etmesi
yotube yorumları
Sodom ve Gomora'nın hikayesi, Yüce Tanrı'nın gazabı olan korkunç, durdurulamaz, haklı öfkenin en korkutucu örneklerinden biridir. O'nun yüce görkeminin ve akıl almaz gücünün dokunaklı bir gösterisi... ve İsa'nın fedakarlığının neyi engellediğinin bir hatırlatıcısı. Mesih'in kurbanı olmasaydı, tüm insanoğlu bu şekilde, ilahi yargı tarafından yok edilecek ve yok olacaktı.
Artık dünya ne kadar günahkar bir yerse, Tanrı bunu istediği zaman yapabilir. Eğer Sodom ve Gomorra günahlar yüzünden yok olduysa, bugün bizi günahlarla dolu olarak hayal edin. Allah bunu dilediği zaman yapabilir. Ama Tanrı merhametlidir, bu yüzden Tanrı'ya şükürler olsun.
Sodom ve Gomorra'nın hikayesi yalnızca İncil tarihinin hüzünlü bir yorumu değildir; aynı zamanda bir medeniyetin, şehrin veya halkın günah işleyip Allah'ı unutması durumunda neler olabileceğiyle de ilgilidir. Genel olarak tarih boyunca büyük medeniyetler ahlaki çürüme nedeniyle yıkılmıştır. Bu nedenle, ahlaki çöküşün ve yozlaşmanın korkunç bedelinin her zaman farkında olmalıyız. Tanrı Amerika'nın yardımcısı olsun! Bu ülke için artık tövbe etme zamanı gelmiştir.
ÖVGÜLER OLSUN SANA EY EFENDI, ÇÜNKÜ ADIN BÜYÜKTÜR VE ÖVGÜYE DEĞERDIR.
Bu, kutsal kitapta anlatıldığı gibi çok doğrudur.
Bu mükemmeldi! Kısa ve tatlı ve hikayeyi anlatıyor!
Çok güzel! Gerçekten Allah'ın gazabından korkuyorum. Ancak şu ana kadar bana öfkesini göstermedi. Bana bahşettiği sevgiden dolayı Tanrı'ya şükrediyorum.
Bu çok iyi örneklenmişti ve Yüce Tanrı Yehova'nın gücünü gösteriyor!!! Ve onun büyük gücüne hayranlık duymalı ve onu kızdırmaktan korkmalıyız!!!
Allah kimin patron olduğunu gösterir. Hiç kimse Allah'tan üstün değildir. İnsanoğlu denedi ama asla başaramadı.
Amin bu doğru! Ve son günlerde yeniden ortaya çıkacak
İsa Mesih Baba Tanrı'ya giden tek yoldur
En yüce, en kudretli, en bağışlayıcı olan, elbette ki o bizim Rabbimiz Allah SVT'dir. Eğer insanlar kiminle uğraştıklarını bilselerdi sağa, sola ve merkeze günah işlemezlerdi. O'nun gücü hayallerimizin ötesindedir, aynı şekilde. onun aşkına.
Bunun tekrar olacağını hayal etmek çok yürek parçalayıcı…. Allah bize merhamet etsin... Amin.
Hiç kimse onun egemenliğinden kaçamaz
Harika bir video, özellikle anlatıcı, yankılı ses ve ateş topları.
Tanrı'nın bu kadar güçlü ve heybetli olması harika bir şey!Dik kafalı olmanın, topraklarımızı yok etmenin ve açıkça itaatsizliğin, isyankarlığın bedelini ödeyeceğiz. Allah'tan yüz çevirdik ve kendi yolumuza gittik . Tanrı bizi her zaman o anda cezalandırmaz ama emin olun ki hepimiz ektiğimizi biçeceğiz.
Bu, günahtan uzaklaşmadığımız takdirde Allah'ın bizi nasıl yok edeceğinin gerçek bir örneği ve tövbeye yönelik bir uyarıdır.
Tanrımız çok güçlü
O kadar korkuyorum ki..Tanrı merhamet dolu.Bugün dünyaya bak,,,günahlar her geçen gün artıyor..Tanrı bizi mahvetmesin.. bize merhamet et ah Tanrım
-
Yukarıdaki yorumlara bakıyorum ve onları elinde tahta kılıçlar ve hayali oyuncaklarla oyun oynayan 5 yaş civarı çocuklara benzetiyorum. Müslümanları da buna benzer bir şeye benzetirim. (Korunmalı ve öğretilmeliler, dürüst olalım, dürüstlüğü ileriye taşıyalım.)
Yorumun ikinci kısmı
Bir Musevi ve hristiyan olarak doğabilir ve ailevi vb kazara bir dindar olabilirdim. Bir özeleştiri. Bugünkü aklımla bugün buradan bakarak bunu yapan bir tanrıya tanrı diye tapmaktansa cadı avında coşkuyla yakılmak iyi ama buna güç bulamazsam, o kader cesur olamazsam da saklanmak ve mış gibi yapmak (rol yapma) ve işlerin değişeceği günü beklemek iyi.Yine bugünkü aklımla (o gün ne olurdu bilmem) şu an gözlerimle buna tanık olsam ona tanrı diye tapmamayı yeğlerdim ve buna yetecek gücüm, bilincim, cesaretim, bilgim olsun isterdim.
Son olarak benim gibiler bunun (bu olayın) olmuş olabileceğine ihtimal veriyoruz .(Kozmik bir denklem dahilinde)
Üslup arayıp durdum, yazıp yazıp sildim bozdum
Tanrıyı ya da hakikati görme/çözme işleri için yeterince denediğimi uğraştığımı varsayıyorum.
Demek istenen şu ki; bu kalpteki mühür ,görüşteki perde ,akletmedeki dalga vb işlerini bırakın derim. -
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik bu şekilde bir üslupla anlatmak niçin aslında biliyorum da yazmak dahi istemiyorum.
Ayrıca azabın kendilerinin üzerine gelmesini isteyenler onlardı. Defalarca gülüp geçerek eğlenerek alay ederek hadi Allah'ına de azabı üzerimize getirsin diyenler onlardı.
Evet Allah hiç kimseye zülmetmez. Fakat insanlar kendi kendilerine zülm ederler.Ne şekilde bir üslupla anlatmalıyım bilmiyorum ve ben şaka yapmıyorum
Benim gibiler gazabı kendi başımıza getirip kendimize çekeceksek yeterince bilinçliyiz, herhangi türden gazap gelebilir gelsin
Gazap sizin başınıza gelecekse üzgünüm ama şunu diyebilirimO tanrı(lar) bizim gazabımızı görecek
Bu yüzden hazırlıklı olun
-
Tanımıyor ya da bilmiyorsanız hatırlatalım. Benim gibiler hakkında burada ve şurada tuhaf inançları olanlar adında bir kaç başlık ve değişik rivayetler bulunabilir .
Kimileri bu olayları tarihin efsaneleri (hayal ürünü) olarak görüyor. Kimi bunları dinsel kayıtları (gerçek dini ve tanrısının öyküsü ve vahiy bilgisi) olarak görüyor.
Benim gibileri bunları kabaca gerçek tarihin gerçek yaşamı olayların dilsel aktarımının yarı bozuk, yarı sembolik (yakın) kayıtları olarak ele alırdık. Ne kadar aktarılabilirse. (Tahrif dedikleriniz dahil) .Yine de gerçeğe en yakın biçimiyle tevratta anlatıldığı gibi ve tam öyle olmasa yakın kayıtlar. Diğerleri tevrattan ve diğer kayıtlardan geliyor.
Şunu açıklayabilirim. Sodom ve Gomora'nın yıkıldığına inanıyoruz. Biz yıkana tanrı demiyoruz. Ondan korkmuyoruz. Getireceği herhangi cehennemden ve yıkımdan ve gazaptan da.
Eğer şimdilik; yakmayı, kazıkları ve kemikleri ayırarak parçalamayı bıraktıysanız bu iyi bir şey değil mi_?Bir daha denerse hurma kütükleri gibi savrulmak üzere burada olacağım. Sorun yok. Umarım siz bunu istemiyorsanız tahliye olursunuz/edilirsiniz.
-
@Efruhte
Kafa karıştırmak istemem ama bilinmiyor olacağı için açıyorum. Açık, dürüst olalım. Benim gibiler tanrı öykülerinizin dünyanın dış uzaydan gerçek ziyaretleri (gittiklerinde tanrıya dönüştürüldüler) ve (yıkımları dahil) insanın gerçek kolonizasyonu (açık köleleştirilmesi, kırma melezlenmesi ve bilimum daha fazlası vb) sonucu geliştiğini düşünüyoruz.Diğerleri bunlara fantastik (ya da diğer) diyeceği ve bunu halka açık alanda açıkça dersen oluşacak duruma ve olası can sıkan sinir bozan belirsiz tepkiye maruz kalma gerçekten de can sıkacağı için açmıyoruz ya da pek bahsetmeyiz. (Yani kişileri engelle, sus, kaç tartışmadan kaçın, görmezden gel vs uzar) Bunu da tanıtma için açmadım yani kişisel düşüncemi sanırım bilmiyordunuz. Forumun genelinin yarı fikri var ve ben sizin inancınızı biliyorum. Bu denge için sunuldu.
Ruha felan inanıyoruz. Araf'a benzer öte diyara, tanrı olmayan bir tanrıya ya da iyiliğe-adalete vs
Özetle şu. Benim gibilere göre gökte bir tanrı değil ama gerçek fizik gerçek başbelanız var, size göre yarı tanrı gücünde ve bir gün yeniden karşılaşabilirsiniz. (İyi ya da kötü değil insan kedi köpek ve ineğe karşı ne kadar iyiyse size karşı bu kadar iyi yani ilgisiz) Yani yukarıdaki şeyler alay olarak yazılmadı. Bunu açıklıyorum Yani, şu an az sonra dünyada bir kent yıkılsaydı benim için durum değişmezdi.
-
@ictenlik sizin ya da diğer tapmayanlarin Allah'a bir zarar ya da faydası olamaz ki. Aslında insan Allah'a taparak kendine dünyada da iyilik yapıyor.
İnsanlara karşı o kadar iyi niyetli bakardım ki, kötülük yapana bile iyi niyetli düşünürdüm. Ama öyle değilmiş. Merhametsiz, kötülük dusunene merhamet etmek nefse zulümden başka birşey değilmiş. Kötülüğü sevinerek yapan cezasini çekmeli..vs atık böyle düşünüyorum.
Mülkün her şeyin sahibi, herşeyi yaradan bir yaradici Allah, mülkunde istediği gibi tasavvur etme hakkına sahip tek ilah. Varlığımız ya da yoklugumuzla; isyanimiz ya da secdemizle ne zarara sokariz ne de bir fayda sağlarız. Allah'ın varligi , bizlere bağlı değil ki.
Hani denmiş ya "kahrinda hoş ,lutfunda "O kadar acziyet içindeyiz ki. Kendi bedenimizin sahibi bile değiliz. Yemek yemeğe ,uykuya ...herşeye muhtacız .
Allah'ın var ve bir olduğunun o kadar çok delili varken (bu kadar mükemmel iken her şey ) ve sonuç itibariyle nasıl bir bebeğin anne karnında geçirmiş olduğu evresi gibi dünya hayatimizda aynı o evrenin misali. -
@Efruhte , çok yükseklerden uçuyorsun. Sana ilişmeyeyim diyorum ancak ha bire uçmaya yelteniyorsun. Uçabilsen bir şey demeyeceğim.
-
@kereste bir söz vardı derdim de neyse demiyorum
-
-
@kereste sonuç itibariyle ben de ciddi ve temeli olan şeyler yazıyorum
Ama o da aynı noktada. -
Yeme bizi; durum 20:0 olmuş durumda. Haberin olsun, diyiim.
-
@kereste size göre