Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
Ezeliyeti ebediyet gibi tasavvur edin ve gerçekten bunu dürüst biçimde yaparsanız, yaptığınızı düşünecekseniz sonra gelin tanrıyı tekrar yeniden gözden geçirelim olur mu?
Ezeliyeti tasavvur edin
-
Ebediyet tasavvuru gibi bir ezeliyet tasavvuru yap ve ve bu tasavvur ışığında bana tanrıyı açıklamayı dene
Ne gördüğüme bakmak isteyeceksen
Şimdi yaşanan bu zaman ebedi ve ezeli
Tam şu an ezeli ve edebi
Ezelden beridir varız
Tanrıyı bulamadım. Dürüst bir soruşturma yürüttüğüme inanıyorum.
Zamanı bölemem bu yokluktan sözetmek olur. Zaman ne geçmişte başlar ne gelecekte biter. Tersi yokluktan sözetmek olur. İnceleyin. Farkedersin. Açıktır. Belirlidir. Şüphesizdir. İnceleyin.Tanrıyı bulamadım. Aradım da bulamadım. Daha bakacak yer de kalmadı. Bakmadık yer de kalmadı.
Gökte aramaya devam etmek isteyenlere söylüyorum. Kendini ara. Kendinde ara. Önce bir kendini ara.
-
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Tanrıyı bulamadım
Gökte aramaya devam etmek isteyenlere söylüyorum. Kendini ara. Kendinde ara. Önce bir kendini ara.
Aradım buldum, baktım gördüm şurada diyen beri gelsin
Nerede ne gördüğünü açıklasın göstersin
Arayalım bakalım hep beraber yeniden orada mı değil mi
Anlaşalım
Aynı dili, bir dili, ortak meramı söyleşelimDiyorum ki ben aradım bulamadım
Sen de gayrı istiyorsan aramaya devam et
Benim senden gayrı sizden gayrı bulduğum kimsem de kalmadı
Benim senden beri senden gayrı kimsem kalmadı
Benim tanrı deyi kimsem ,bulamamaktan ötürü aramaya yüzüm de kalmadı
Baştan derim ki
Ben de arama ben de bulunmaz, benden sorma ben bu arayışı vazgeçtim-terkettimBulup, bilip getirene, bulup bilip getirmeyene, yerlere ve göklere haber salın haber verin, haber eylesin
Haberinden haber alak
Pişmanından beri durakSizlere keyifli forumlar diliyorum
-
Basitçe ezeliyet ebediyet eşitliği/denkliği
Basitçe; sağ ve sol gibi denk
Basitçe kuzey ve güney kutbu gibi (ters çevrilince) aynıBaşlangıcı olmayan bir sonsuzluk
Zaten sonsuz olan başlayamaz ve başlayan biter ya da sonlanır demeliyizZamanın baştan başlangıcı ve sondan sonu yok
Ebediyen. Daima
Ezeliyen. Daima. aynıEbediyet ezeliyet. Bir terazinin iki kefesi gibi. İkisine aynı bak. İki kardeşi ayırmadığın gibi ayırma
--
Ezeliyet ters çevrilmiş bir ebediyettir.Sonsuz başlamaz ve bitmez. Sonsuz hem başlamaz hem bitmez
Başlandıgıcı olsa başlangıç bir son olurdu. Şu tarlanın sonu gibi düşün. Tarlana girdin alt başına kadar yürüdün. Ne dedik "alt başı". Altta baş var. Yukarıya ilk yürümeye başladığın yere baktın ve yukarıyı gösterip sonu orada dedin. Bu başladığın yerdeki son.
-
Neden bunu göremiyoruz? Neden ezeliyeti ebediyet gibi kavrayamayız? ya da zihinsel düzeyde bu iki kavramı neden tam eşit/denk yapılandıramadık?
Çok karmaşık
Nasıl karmaşık?
Ayaklarımızın üzerinde dikey duruyoruz ve henüz boşlukta yüzen bir daire değiliz. Yukarısı ve aşağısı algımız var. Çekime karşı tek yönlü merkezleniriz
Yerküre ama eski bilinen biçimiyle yeryüzü.
Tersi nedir?
GökyüzüYerler ve gökler.
Aşağıda yere oturan bir yeryüzü ve üstünde gökyüzü görürüz. İlk ilkel algımız budur. Yer gök olarak ikiye böleriz. İki katman. Sonsuz gök ve yer tabandır. Zemin/Dip. İlk ilkel algı. Düzlem olarak görürüz.
Küre olduğunda ne oldu?
Boşluktayız. Yön yok, merkez yok. Aşağısı ve yukarısı kalmadı.
Tersten bakarsak güney aşağıda değil. Güney de gökyüzüne açılır. Ters bir gökyüzü. Kürenin ters tarafında Amerikadaki insanların ayağı bize dönüktür ve karşıda gökyüzünü izlerler ve onlara göre altta biz varız. Kürenin karşısına geçsem ora yukarısı olur.Yani henüz başlama olmadan ve görmeden yani bir dayanak noktasını baz almadan, bir zemine oturtmadan yeterince ölçemiyor ve algılayamıyoruz.
Ezeliyete ve geçmişe yer ve aşağıya yaptığımızın aynını yaparız. Dayanak noktası.
Bir gün başlama görmeden düşünebileceğiz.
-
Şimdi
Ezeliyeti şimdiyi merkez alarak tasavvur edin
Nasıl ebediyeti (ilelebeti) şimdi bu zamanı merkez alarak tasavvur ediyorsanız öyle
Nasıl ebediyeti bu zamandan koparmaksızın tasavvur edebiliyorsanız öyleŞimdiyi ve bu zamanı merkez alarak ezeliyeti tasavvur edin.
Sağ ve sol gibi
Kuzey ve güney gibi
Oğlun ve kızın gibi birini ötekine gayırmaksızınEzeliyet ebediyetle aynıdır
İkisinin de yeri bulunamaz, son yok, sonu yok
Ölçme için işaretleriz
Ezeliyet geçmişin ve ebediyet geleceğin sonsuzluğudur. Sonsuz olduğu için bu orada bir nokta değildir.Ne geçmişte ne gelecekte bir son bulamayız ve
ve ne geçmişte ne gelecekte bir baş bulamayızSonsuzuz .Bunun bir açıklaması yok. bizim akıllarımız için henüz karmaşık.
Takamüle, evrime, re-enkarnasyona bir şeye inanıyorsanız gelecekte kavranacağına inanın. Şu an için analitik bir önizleme çözümleme olarak sınırlı ipucu yakalayabiliriz. Anlık farkederiz. Olay bizim zihinlerimiz için fazla engindir-karmaşık.
Köpekler ve maymunlar henüz denklem çözmüyor. İnsan bunu yapıyor. İnsan tekamülde ediyorsa, evrimde yaşıyorsa ve re-enkarne de oluyorsa bir gün bunları kavrayabilene dönüşür ve evrilir.Şimdiyi ve bu zamanı merkez alarak ezeliyeti tasavvur edin.
Ebediyete tolerans geçmeyin, ebediyet torpilli değil
Başlama direğini şimdiye dik. Merkeze şimdiyi al. Dayanak, zemin.
O halde şimdi tanrı nasıl yaratıyorsa öyle. Şu an.
Tanrı bu anı yaratmaktan sorumludur. Şu an. Şimdi.
Tanrı bunu geçmişte yapıp çekilemez, tanrı şimdi yaratıyor. Tanrı her an yaratıyor, tanrı her anı yaratıyor.
Bu tanrıyı ve onun nasıl yarattığını bulun.Keyifli forumarl diliyorum.
-
Düşünmek, farklı kaynakları okumak ve en basitinden inandığı dinin kaynaklarının ne kadar çürük olduğunu öğrenmek istemeyenlerle tartışmak, zaman kaybından başka bir şey değil. Taptığı tanrıya (Allah) ve sözde elçisine (Muhammed) inanmayanları kebap yapacığını iddia eden dinlerin müritlerine neyi kabul ettirebilirsiniz ki?
Avusturalya´daki Aborjin bunları görse, kıs kıs gülerdi. -
@ictenlik niçin edemeyiz sizin de anlamlandıramadığınız bu. Resim örneğimdeki gibi. Resmi yapmadan önce de vardım.
varlığı kendinden olan, ezeli ve ebedi de olur. Bütün alemler , kainat, içindekiler herşey Allah diyor ve siz Allah'ı bulamadığınızı söylüyorsunuz.
insanoğlunun kökenine baktığınız zaman bile yine bir sonsuzluk alemine bakar. HZ. Adem ve HZ. Havva ilk yaratıldığında cennette idiler. burada cennet sonsuzluk aleminin yurdu.
zamanın sonsuz olması, ezeli ve ebedi olması İslamiyete ters bir durum değil ki.
Bu bile Allah'ın var ve bir olduğunun delilidir.
keyifli forumlar dilerim -
@kereste etiniz de yiyilmez ki kebap yapalım
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik niçin edemeyiz sizin de anlamlandıramadığınız bu. Resim örneğimdeki gibi. Resmi yapmadan önce de vardım.
varlığı kendinden olan, ezeli ve ebedi de olur. Bütün alemler , kainat, içindekiler herşey Allah diyor ve siz Allah'ı bulamadığınızı söylüyorsunuz.
insanoğlunun kökenine baktığınız zaman bile yine bir sonsuzluk alemine bakar. HZ. Adem ve HZ. Havva ilk yaratıldığında cennette idiler. burada cennet sonsuzluk aleminin yurdu.
zamanın sonsuz olması, ezeli ve ebedi olması İslamiyete ters bir durum değil ki.
Bu bile Allah'ın var ve bir olduğunun delilidir.
keyifli forumlar dilerimSorularıma tek tek yanıt verecek misin?
-
Bütün alemler , kainat, içindekiler herşey Allah diyorBunu nereden çıkardınız?
ya da nasıl biliyorsunuz? -
İnsanoğlunun kökenlerin ana kökeni anlamında bir kökeni yok
İlk köken yokSonsuzluk alemi nedir?
-
@ictenlik size göre yok. Kuranı Kerim de Hz. Adem'in ilk insan ve ilk peygamber olduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun kökü bu mudur budur.
-
@Efruhte
Salaklığa gerek yok. -
İslamiyete ters bir durum ' Bu ifadeyle bir bağlantı kuramamış hissediyorum
Nerden geldiğini anlamadımYazıklarımın okunup anlanmayı denendiğini varsaymalı mıyım yoksa tersi mi?
Lütfen yazılan içeriğime sadece geri bildirim üretmek için ifade yakalamak üzere yüzeysel bakılıyorsa belirtin zaten olup olmadığı belirsiz iletişimi varedemeyeceğimizi kabul edelim -
@ictenlik alemlere kainata, içindekilere, kendime bakarak . İlk emir oku emrini yerine getirerek. Kendimi , kainatı , içindekileri okumaya çalışarak.
-
@kereste söyleminizin salakça olduğunu kabul ediyorsunuz yani.
-
@ictenlik size göre yok. Kuranı Kerim de Hz. Adem'in ilk insan ve ilk peygamber olduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun kökü bu mudur budur.
Tamam siz bunu nereden biliyorsunuz ve çıkardınız?
Size söylenen şu. Ben size bir kitap mı naklettim_?
Birinin naklini mi naklettim.
-
@Efruhte
Salak olan sensin elbette. -
@ictenlik sizin sorduğunuz sorunun cevabıdır. ne demek istediğinizi anlamadım