Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@kereste etiniz de yiyilmez ki kebap yapalım
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik niçin edemeyiz sizin de anlamlandıramadığınız bu. Resim örneğimdeki gibi. Resmi yapmadan önce de vardım.
varlığı kendinden olan, ezeli ve ebedi de olur. Bütün alemler , kainat, içindekiler herşey Allah diyor ve siz Allah'ı bulamadığınızı söylüyorsunuz.
insanoğlunun kökenine baktığınız zaman bile yine bir sonsuzluk alemine bakar. HZ. Adem ve HZ. Havva ilk yaratıldığında cennette idiler. burada cennet sonsuzluk aleminin yurdu.
zamanın sonsuz olması, ezeli ve ebedi olması İslamiyete ters bir durum değil ki.
Bu bile Allah'ın var ve bir olduğunun delilidir.
keyifli forumlar dilerimSorularıma tek tek yanıt verecek misin?
-
Bütün alemler , kainat, içindekiler herşey Allah diyorBunu nereden çıkardınız?
ya da nasıl biliyorsunuz? -
insanoğlunun kökenine baktığınız zaman bile yine bir sonsuzluk alemine bakar. HZ. Adem ve HZ. Havva ilk yaratıldığında cennette idiler. burada cennet sonsuzluk aleminin yurdu.
İnsanoğlunun kökenlerin ana kökeni anlamında bir kökeni yok
İlk köken yokSonsuzluk alemi nedir?
-
@ictenlik size göre yok. Kuranı Kerim de Hz. Adem'in ilk insan ve ilk peygamber olduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun kökü bu mudur budur.
-
@Efruhte
Salaklığa gerek yok. -
zamanın sonsuz olması, ezeli ve ebedi olması İslamiyete ters bir durum değil ki.
İslamiyete ters bir durum ' Bu ifadeyle bir bağlantı kuramamış hissediyorum
Nerden geldiğini anlamadımYazıklarımın okunup anlanmayı denendiğini varsaymalı mıyım yoksa tersi mi?
Lütfen yazılan içeriğime sadece geri bildirim üretmek için ifade yakalamak üzere yüzeysel bakılıyorsa belirtin zaten olup olmadığı belirsiz iletişimi varedemeyeceğimizi kabul edelim -
@ictenlik alemlere kainata, içindekilere, kendime bakarak . İlk emir oku emrini yerine getirerek. Kendimi , kainatı , içindekileri okumaya çalışarak.
-
@kereste söyleminizin salakça olduğunu kabul ediyorsunuz yani.
-
@ictenlik size göre yok. Kuranı Kerim de Hz. Adem'in ilk insan ve ilk peygamber olduğunu biliyoruz. İnsanoğlunun kökü bu mudur budur.
Tamam siz bunu nereden biliyorsunuz ve çıkardınız?
Size söylenen şu. Ben size bir kitap mı naklettim_?
Birinin naklini mi naklettim.
-
@Efruhte
Salak olan sensin elbette. -
@ictenlik sizin sorduğunuz sorunun cevabıdır. ne demek istediğinizi anlamadım
-
@ictenlik alemlere kainata, içindekilere, kendime bakarak . İlk emir oku emrini yerine getirerek. Kendimi , kainatı , içindekileri okumaya çalışarak.
Alıntı fonksiyonunu kullanabilir misin?
-
@ictenlik şuan bilgisayardan girdiğim için pek olmuyor.
-
@ictenlik şuan bilgisayardan girdiğim için pek olmuyor.
Bilgisayardan daha kolay
Açıkçası ne yazılacağını bilmiyorum çünkü yazılabilecek hiç bir şey uygun gözükmüyor
Öncelikle yorum trafiğini okumadığınız ya da gelişigüzel okuduğunuzu varsayacağım.
Yorum bütünlüğüyle ilgilenmediğinizi varsayacağım çünkü bana göre verilen yanıtlar böyle algılandı
Kendi kendime burada ne yapıyor olduğum konusunda da kafamın karışık olduğunu varsayıyorum açıkçası ben buraya nasıl geldim diyorumŞimdi bakın kendim, kendi kendime zamanı incelememi sunuyorum. Kendi düşünme sürecimi sunuyorum. Kendi algımı sunuyorum. Kendi algılamamı, kendi akıl yürütme sürecimi sunuyorum. Öz be öz. Bana Adem diyorsun. Yani bir şey yazsam nasıl algılanırım?
Ademi kendi kafandan bulmuyorsun, doğadan bulmuyorsun o halde kuran kitabı adlı kitaptan buldum diyorsun ki kuran kitabı adlı kitap dışına çıkmamam diyorsun.
O halde bana göre diyorsun ki ben düşünemem. Bana ,benim gibilere, yasak
Düşünmeyi bile denemedim diyorsunYani ne deneceğini bilmiyorum. Ortalama eğitimli ve okur yazar olunduğunu varsayarak bu iletişime giriştim, üzgünüm ben kendi adıma özür dilerim, hiç denenmemeliymiş.
-
@ictenlik sizin sorduğunuz sorunun cevabıdır. ne demek istediğinizi anlamadım
Hayatında ezeliyete kafa yordun mu?
ve lütfen tek açık yanıt.
Açık soru açık yanıt ve sulandırmayan yanıt, öte beri çekmeyen başka şeyler eklemeyen bildirmeyen yanıt
Sadece sorunun yanıtı lütfen -
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Ademi kendi kafandan bulmuyorsun, doğadan bulmuyorsun o halde kuran kitabı adlı kitaptan buldum diyorsun ki kuran kitabı adlı kitap dışına çıkmamam diyorsun.
O halde bana göre diyorsun ki ben düşünemem. Bana ,benim gibilere, yasak
Düşünmeyi bile denemedim diyorsunİşte tam da bu nokta da insanoğlu düşünme yetisini tam olarak kullanamayacagi için neyin nasıl olduğunu bilemeyecegi için peygamberler gönderilmiştir.
Bütün bunların böyle olduğunu diğer türlü bilebilmem imkansız . -
@ictenlik evet tabiki de aynen sizin yazdiklariniz gibi
-
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Yani ne deneceğini bilmiyorum. Ortalama eğitimli ve okur yazar olunduğunu varsayarak bu iletişime giriştim, üzgünüm ben kendi adıma özür dilerim, hiç denenmemeliymiş.
Şimdi böyle yazan biriyle ne tartisabilir ne münazara yapabilirsin.
Keyifler forumlar dilerim -
@ictenlik evet tabiki de aynen sizin yazdiklariniz gibi
Şimdi iki insan spora zaman harcar. Hangisinin daha çok harcadığı esnekliği gücü belli olur değil mi?
Başka bir işi ele alalım. Herhangi yetenek işi, ustalık işi, sanat işi. Üretiminden belli olur değil mi_?
Kimse Beethoven'ın besteciliğini tartışmaz ve Ankaralı Turgut'u karşısına koyup müzik işte bu demez ya da dedi diyelim. Karşıdaki bireyin kendi müzik üretimine, emeğine bilincine karşı kendi üretmediği müziği bir de Ankaralı Turgut müziğini koymaz.
Buna benzer bir şey yaşatıldım, bu toplumunuzu geldiği haldir de ve küçük ölçekli burada kendimce bir katkı ve çözüm üretme denedim daha absürt keyifsiz bir iletişim sürdü çünkü her gelen yanıt daha da kopuk ve ilgisizdi ve ben de ilgisizleştim.
Ben sadece oluşmasını aslında isteyemeceğim şeyler yazdığım için üzgünüm. Doğal tepkiler olarak gelmiştir.Şimdi iş bilgiye geldi. Bilgi emeği.
Liyakatin hiç bir ölçüsü yok değil mi? Kurana uymuyorsa kaldır gitsinSizin toplumunuzun/topluluğunuzun yıkılış çözülüşü çöküşünü bütün kalbimle ve içtenliğimle söylüyorum ki umarım kendi açık/çıplak gözlerime izlerim ve kendi dağılışım dahil çünkü içindeyim ve orada olmaktan keyif alacağım ve benim gibiler için kutlama olurdu
Benim gibiler kurana uygun olmayanlar o yüzden duasını bedduasını önemsemeyin (o işlere tanrı bakıyor o yüzden) geçmez ve hafife alın olur mu?
Merak etmeyin kurana uymayan hiçkimseyim düşüncelerim önemsizdir dikkatle izlenmesi ya da okunması anlanmaya çalışılması ve irdelenmesi gerekmez ve cevaplar özen gerektirmez, kuranla karşılık verip kuran yapıştırıp bildirme yeterli olur
Size ve herkese keyifli forumlar diliyorum