Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
@kereste, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
. Vardığım sonuç şu: içtenlik 10, efruhte 0 (sıfır).
Şasirdim mi ?
Tabi ki hayır -
@Efruhte
Bu vereceğin cevabı biliyor muydum?
Tabii ki evet. -
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Neden ve nasıl olupta tanrıya inandığınızı açıklamak neden müslüman olunduğunun açıklaması değildir, bağsızdır.
Bağlantı kuramadigimi iddia ediyorsunuz. Oysa bağlantısını kurmuştum. İnsanın kendisinin bizzat doğaya ,insanlara, hayvanlara ...vs bakarak muhteşem bir nizami görüp bir yaraticınin varligina birliğine iman etmesi mümkünken (Hz. İbrahim örneği gibi).
Birilerinin anlatması, bildirmesi neticesinde (peygamberler, kitaplar ) de mümkün.
Müslüman olmanin bağlantısını aynen şu şekilde kurmuştum. Kuranı Kerimin evrensel oluşu ve hitap etmesinin tüm insanlığa olduğunun vurgusunu yapmıştım.
Peygamberler ve kitaplar gonderilmeliydi. Çünkü kâinattaki herşey nizam ve büyük bir donanıma sahip. Yaradan kullarına yine bir kulunu vasıta kılarak meleği vasıtasıyla o kuluna iletmeliydi.
Ve nitekim Hz. Adem (ilk insan ilk peygamber) den beri kullarına anlayacaklari şekilde bildirdi. (Kendileri de bulabilirdi ama tam manasıyla anlayamazlardi) bir yaratici olmalı . Evet O yaratıcının nasıl olduğunu , insanların nasıl davranışlar da bulunması gerektiğini...vs peygamberler bildirmiştir. Peygamberler bildirmeseydi çoğu bilinmesi gerekenleri insanlar bilemeyecekti. Bu kadar dinler var. İçlerinden seçim yapmak gerektiğinde İslamiyet'in en son ve evrensel din olması . Ve bir de Hz. Adem den Hz. Muhammed sallallahu aleyhi ve selleme kadar gelen bütün dinler İslam kökenlidir.Dilerim ki, Kuranı Kerimin bahsettiği müminlerden olasınız.
Nasıl siz kendi inandığınız şeklin doğru olduğuna inanıyorsanız ben de İslamiyet'in doğru bir inanç olduğuna inanıyorum.
Nasıl siz sabitseniz fikrinizde.
Ben de sabitim fikrimde inancimda.Ben yazdıklarımı sırayla okumayı öneriyorum.
-
@Efruhte Bir şeye cevap yetiştirmek için yüzüne bakmakla okumak aynı şey değil
Birini karşıt sanarak okumakla diğerini taraftar olarak ele alarak okumak aynı şey değil
İletişimle laf yetiştirme aynı şey değil
Empatiyle empati olmayan aynı değil
Ne yazık ki yeterince okunmadığımı düşünüyorum ve buna dair bir çözüm sunamam -
@ictenlik okudum
Bir saat düsunun siz hep bir noktayı göstereceksiniz ve bu noktanın doğru olduğunu söyleyeceksiniz
Aynı durum benim için de geçerli.
Yani ikimizde fikrinizde,inancımızda sabitiz.İslamiyetten ayrı nefes almak dahi istemem.
Forum da güzel vakitler geçirmeniz dileğiyle
-
@ictenlik okudum
Bir saat düsunun siz hep bir noktayı göstereceksiniz ve bu noktanın doğru olduğunu söyleyeceksiniz
Aynı durum benim için de geçerli.
Yani ikimizde fikrinizde,inancımızda sabitiz.İslamiyetten ayrı nefes almak dahi istemem.
Forum da güzel vakitler geçirmeniz dileğiyle
Tanrıya inanmakla bir dinin mensubu oluş ayrı ayrı şeylerdir diyorum ,bunu zaten açıklıyor örnekliyor ve gösteriyorum. Bu şimdi nasıl olupta benim bağlantı kuramadığınız iddia etmeme dönüştürüldü. Buradan tabi zahmet edip okumadığınız sonucu çıkaracağım haliyle başka ne sonuç çıkarabilirim
Ben size islamdan ayrı nefes alın mı dedim
Dediğimin doğru olduğu yanlış olduğu değil kendi anladığım biçimde temel düzeyde bilgi veriyor ya da aktarıyorum çünkü islami monoteizmden başka hiç bir kavramdan temel düzeyde haberdar gözükmüyorsun
Forum da keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle
-
Müslüman olmak kader deyip geçmek lazım.
Tanrının ismi önemsiz bu seçimde. -
@TENTEN
Evet, kaderdir. Şansına küs derim sana. Mesela Avusturalya´da doğmuş olsaydın, doğayla iç içe yaşayan mutlu mesut bir Aborjin hayatın olurdu.
-
Neden ve nasıl olupta tanrıya inandığınızı açıklamak neden müslüman olunduğunun açıklaması değildir, bağsızdır.
Bağlantı kuramadigimi
Size söylenen şu..
Yeryüzünde 3-4 İbrahimi din var ,bunların hepsi müslümanlık değil
Bunun dışında monoteistik (tektanrıcı) ya da diğer teistik (tanrıcı) dinler bulunabilir .Eğer kaç kişinin inandığını hesaplamayı ve çoğunluk fikrini bırakırsanız sadece tanrı inancı barındıran onlarca hatta yüzlerce ayrı fraksiyon din bulunabilir .Din olmayan biçimde düşünce tutum sistemi olarakta ayrıca tanrı düşüncesi ve inancı barındıranlar olabilir.Bu kişilerin tanrıya inanma biçimleri sizinle ortaktır ama aynı dini paylaşmıyorsunuz.
Yani diyorum ki onlara da niçin tanrıya inanıldığını sorsam arılar, ballar ve anne sütü derlerdi ama Muhammedi değiller
Bunlar bir hristiyan için niye İsa'nın dinine sahip olduğunun açıklaması değil ve aynısı sizin içinde geçerli.Yani arılar, ballar, polenler ve limon ağaçlarının muhammedi ya da müslüman oluşun açıklaması değil ve bağı ne? Yok
Başka dil yok, nasıl anlatacağız.
Anlamak isterseniz yazılan orada -
@ictenlik aslında daha önceki yazımda belirtmiştim nedenini. Kuranı Kerimin hitap edişi ve evrenselliği.
İsevilik ya da yahudilikte olabilirdi ikisinde de aynı ilaha Allah'a kul olmak.
İsevilik bozulup Hristiyanlığı dönünce Tevhid inancından ayrılmıştır. Yahudilik yine bozulmuştur.
Herkesin kendi tercihidir. O dinleri seçenler kendilerince bir doğrusu vardır.
Müslüman olmamın nedeni Kuranı Kerimin evrensel oluşu ve hitap edişi. -
@Efruhte Hepimiz biliyoruz ki özel olarak müslüman olunmasının sebebi ailenin ve toplumun, milli dini kabullerinden gelir, bunun nesi yanlış
Bu arılar, ağaçlar ve peteklerle ilgili değil .Deistler de bu nedenle tanrıya inanıyor ama muhammedi müslüman değil.
Yani ağaçlar, arılar ve anne sütü insanları müslüman yapmıyor. Böyle doğmak, müslüman doğmak seni müslüman yapar.Yani ağaçlar, arılar ve anne sütü insanları müslüman yapmıyor.
Tanrıya inanan biri yapabilir evet. Genel teist ve deist yapar evet ama bu kadar -
@ictenlik aslında daha önceki yazımda belirtmiştim nedenini. Kuranı Kerimin hitap edişi ve evrenselliği.
İsevilik bozulup Hristiyanlığı dönünce Tevhid inancından ayrılmıştır. Yahudilik yine bozulmuştur.
Müslüman olmamın nedeni Kuranı Kerimin evrensel oluşu ve hitap edişi.Kimse din seçmedi. Hristiyan doğsan hristiyanlığa inanacaktın ve bu kadar empatisizlik boğucu ve pes
-
Müslüman olmamın nedeni Kuranı Kerimin evrensel oluşu ve hitap edişi.Sen doğdun, gelişirken önüne 5 ayrı yemek çeşidi gibi 5 ayrı din kondu da seç birini dendi de din mi seçtin?
-
@ictenlik aynı ailede büyüyüp ,aynı toplumda büyüyüp ,aynı değerleri paylaşanlar aynı din de değiller artık.
2000 li yılların başlarında uzaktan bir akrabamız misafirliğe gelmişti. İlk O amca sayesinde deistin ne demek olduğunu öğrenmiştim çünkü kendisi deistti. Bizim onun inancını öğrenmemiz biz de farklı bir durum meydana getirmedi. Aynı yörenin aynı soyadının ,aynı kanın parcalariydik.Ne kadar ailenin, toplumun ...vs bir getirisi olsa da dinler yine de insanın bireysel tercihidir.
Zorla namaz kilabilinilir ama isteyerek kılınan namaz hakikaten de kötülüklerden insanı alikoyar. Yani zorla baskıyla ,toplumsal baskıyla yapılan herşey de gizliden gizliye bireysel tercihler hiç susmaz daha fazla şiddetlenir. -
Müslüman olmamın nedeni Kuranı Kerimin evrensel oluşu ve hitap edişi.Senin islamı seçmeme şansın var mıydı?
Sana islamı seçmeme seçimi sunuldu mu?
İslamdan başka seçim sunuldu mu?
Sen hiç müslüman bir ailede doğmuş musevi (çocuk) ya da hristiyan bir ailede doğmuş müslüman (çocuk) gördün mü_? -
@ictenlik evet
-
@ictenlik evet
İslamdan başka hangi dinleri islam kadar incelediğini sorabilir miyim?
-
@ictenlik İslam kadar olmasa da inceledim tabi ki yüzeysel
Aslında gerek duymuyorum çünkü ben dinimi seviyorum -
@ictenlik İslam kadar olmasa da inceledim tabi ki yüzeysel
Aslında gerek duymuyorum çünkü ben dinimi seviyorumİslamdan başka dinleri islam kadar eşit fırsat tanıyarak tarafsız seçim için tarafsız inceleyip incelemediğini, soruyoruz
Sanırım yanıtının hayır olduğunu söylüyorsun
Bize seçim'in (seçim demenin) ne olduğunun tam bir tanımını yapar mısın?
-
empatisizlik boğucu ve pes
Konu dönüp dolaşıp aynı yerde durur en iyisi
Size forum da iyi vakitler geçirmenizi dilerim. ️