Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
-
-
@Efruhte, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@ictenlik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Yani ne deneceğini bilmiyorum. Ortalama eğitimli ve okur yazar olunduğunu varsayarak bu iletişime giriştim, üzgünüm ben kendi adıma özür dilerim, hiç denenmemeliymiş.
Şimdi böyle yazan biriyle ne tartisabilir ne münazara yapabilirsin.
Keyifler forumlar dilerimBütün ve bütün içtenliğimle hiç bir nazire içermeksizin bütün içtenliğimle söylüyorum ve diliyorum ki; umarım bizler hep beraber helak oluruz ve ya da umarım en erkenci kıyamet gelir
Hiç bir münazaradan umut görmüyorum
Hiç bir tartışmadan bilgi, emek, üretim çıktısı, sinerji, iletişim vb anlamında iyicil-olumlu beklenti üretemiyorum. Sıfıra yakın ve sıfırın altında ve daha büyü kaos ve iletişimsizlik beklentisiBaşka bir zemin gerekiyor ve orada görüşmek üzere.
Keyifler forumlar dilerim
-
@TENTEN
Mühürlenmişse işin zor senin. Çünkü şifreyi kırman gerek, o da Arap ithali tanrının keyfine kalmış. Yani hem mühürlüsün hem de bir güzelcene kebap işkencesine maruz kalacaksın tahtalı köyde. -
Bazen hiçbir şey yapmamak gerekir. Bir sakinlik hakimdir doğada. Deniz, nehir hep sakinlikle akar, gider.
Düşünmekte öyledir. Sakinlik (sekine)ister. -
Doğanın kendi sakinliğini hiçbir şeye değişmem. Yani içinde beton yığınları ve tapınaklar olmayan diyar gibisi elbette yoktur. Bunların yerine sadece hafif rüzgarın esintisi, kavak ağaçlarının hışırtısı ve kuşların cıvıltısı, diğer her şeye 1000 basar.
-
İnsanlar aslında kendilerini arıyorlar.
Aradığın kim? Evet gerçekten kimi arıyorsun? Kendini mi? Yoksa kendini var edeni mi?
İnkar, kendini kaybetmekle başlar. İman ise kendini bulmakla. -
Doğayla devam edelim ve keyfimize bakalım:
Mesela su hışırtısı. Evet, mis gibidir. Hele ki temiz bir köyde yaşıyorsanız ve narin bir çayı varsa, sizden şanslısı yoktur. Hem temiz su içme olasılığı var hem de çay kenarında hafifçe kestirme imkanı var. Denemesi bedava. -
@Efruhte Aşırı dinciler gittikleri her yerde tevhid inançlarının gereği olarak heykelleri ve sanat eserlerini parçalıyorlar. Biliyorsun İslam da sanat, heykel, müzik kesin olarak haram kabul edilir.
Eğer dinine çok inanıyorsan bu şeriat hükümlerinin uygulandığı Afganistan'a hicret edebilirsin.Aşağıdaki videoda taliban militanı tekbir getirerek televizyon parçalıyor. Neden? Çünkü Televizyon haram.
-
Bu ülkenin yazgısıdır. Putin/Rusya hayranlığını yapanlar Rusya´ya gidip orada yaşamazlar. Keza Arap taparlığı yapanlar da uzaktan gazel okurlar ama Arap diyarlarına sadece turist (umre, hac vb.) olarak gitmeyi yeğlerler. Orada yaşamak akıllarının ucundan geçmez.
Peki, neden?
Çünkü Türkiye Cumhuriyeti her şeye rağmen hem Rusya´daki diktatör düzenden hem de Arap yellerindeki şeriat düzenden kat kat daha iyi durumda. Bundan vazgeçmek işlerine gelmiyor elbette. -
O kadar çok özgurlüğe, hür düşünceye önem verirler ki, kendilerinden olmayanları atarak.
-
Kimseyi atan yok; bir şeyin güzellemesi tıksırıncaya kadar yapılıyorsa eğer, o zaman buyursunlar yerinde yaşasınlar ve alsınlar boylarının ölçüsünü. Bireysel özgürlükler neymiş, oralara seyahat ederek ve mesela 1 sene yaşayarak öğrensinler anyayı konyayı.
-
O kadar çok özgurlüğe, hür düşünceye önem verirler ki, kendilerinden olmayanları atarak.
Ben kimseyi kovmadım. Zaten bu ülkenin sahibi de ben değilim. Bu kadar alıngan olmanın sebebi nedir?
-
O kadar çok özgurlüğe, hür düşünceye önem verirler ki,
İslam da müzik bile haram
Aşağıdaki site İslam uzmanı, İslam severlerle dolu. Bak bakalım ilahi yapmak isteyene ne cevap vermişler.
https://islam-tr.org/konu/merhaba-islam-tr-org-youtube-com-spirituallywork.61027/
-
@Sputnik
Bu site aşırı dindar yobazların ve insanlıktan nasibini almamış olanların cirit attığı bir yer. Bunu anlamak için orada biraz dolaşmak yeterli. -
@Sputnik benim müzik dinlemiş olmam helal yapmıyor zaten
-
@kereste, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
@Sputnik
Bu site aşırı dindar yobazların ve insanlıktan nasibini almamış olanların cirit attığı bir yer. Bunu anlamak için orada biraz dolaşmak yeterli.Aynen katılıyorum. Hollandalı birinin kesik kafasını paylaşıp "ibret olsun" yazmışlardı.
-
@Sputnik
Orada ılımlı Müslümanlar dahi barınamaz, çünkü oradakiler ultra şeriatçı takılanlar. -
@Sputnik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Aynen katılıyorum. Hollandalı birinin kesik kafasını paylaşıp "ibret olsun" yazmışlardı.
Korkunç bir şey bunun İslamiyetle işi olmaz.
-
@Sputnik, içinde söyledi: Çok Dindar Bir İnançsızım Ben
Aynen katılıyorum. Hollandalı birinin kesik kafasını paylaşıp "ibret olsun" yazmışlardı.
Korkunç bir şey bunun İslamiyetle işi olmaz.
İslam peygamberi hakkında resim paylaşan bir öğretmendi diye hatırlıyorum. Bulup kafasını kesmişler. Ya Fransa da yada Hollanda da olmuştu diye hatırlıyorum.
-
Bu siteyi müsait olduğum zaman inceliyecegim inşaallah