İnsan arıyorum
-
İskender ve Diyojen karşılaştığında İskender kendini “merhaba ben Makedonya kralı büyük İskender” diye tanıttıktan sonra Diyojen ise “bende köpek Diyojen” şeklinde tanıtır (yanıt verir.).
-
Zira iyi ve dürüst biri olduğunda ve kendi durduğun yere güvendiğinde artık düşmanın da olamaz. O kendini senin düşmanın sanabilir, ama aslında senin için değildir. Yanımızda daima gerçeği taşıdığımız sürece ne yaptığımızı bildiğimiz ve bu bildiğimizi de kendimize dürüstçe söylediğimiz sürece kim bizi incitebilir? Bilmediğimiz bir şeyi bize kim söyleyebilir?
-
Kalisten, dostu Diyojen’i mercimek yerken bulur ve ona:
"Kralı pohpohlamayı öğrenseydin, karnını mercimekle doyurmak zorunda kalmazdın" der.
Diyojen’in cevabı ise şu oldu: "Sen de mercimek çorbasına kanaat edebilseydin, kralı pohpohlamak zorunda kalmazdın"
Burada bilimi pohpohlamak zorunda değiliz...
-
@ictenlik, içinde söyledi: İnsan arıyorum
Zira iyi ve dürüst biri olduğunda ve kendi durduğun yere güvendiğinde artık düşmanın da olamaz. O kendini senin düşmanın sanabilir, ama aslında senin için değildir. Yanımızda daima gerçeği taşıdığımız sürece ne yaptığımızı bildiğimiz ve bu bildiğimizi de kendimize dürüstçe söylediğimiz sürece kim bizi incitebilir? Bilmediğimiz bir şeyi bize kim söyleyebilir?
O lafın doğrusu -uygun çevirisi- sen beni küçümseyebilir/horlayabilir/aşağıyalabilirsin ama ne farkeder ben küçülmem bu beni küçültmez ki!
Nasıl?
Bir krala biri (adamın biri, çocuğun biri) çıksa adıyla dese ki Lan Arthur komik görünüyon o ne biçim elbise, bundan hiç giyen yok şaklabana dönmüşün
İşçisi hatta ofis çalışanı hatta müdürü çıksa patronunun karşısına atsa bacak bacak üstüne gerilse yaksa sigarasını da dese Lan Ahmet dese galk şu goltuktan bi de beri de sen otur az da ben sana iş buyurayım
Hepsinin egosu var.
Diyojeninin nesi var.
Diyojenler artık fıçı da
Fıçı sokakta bir yerde