Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu
-
@Efruhte Eşcinsellerin katledilmesi, hırsızın sağ elinin kesilmesi, kundaktaki bebekle evlilik, 5-9 karı alabilen ulema sınıfı...
Şeriatın onayladığı bu gibi konularda görüşün ne? Sen de onaylıyor musun?
-
@Efruhte , al sana liste ve doldurmanı bekliyorum.
Müslüman ülkeler (1: En kötü, 10: en iyi)
Türkiye
Suudi Arabistan
İran
Mısır
Cezayir
Fas
Ürdün
Filistin
Tunus
Afganistan
Pakistan
EndonezyaDahası var, da, onları boşverelim. Bunlar yeterli. Hepsini puanlamana gerek yok, bildiklerini puanla. Mükemmeli yok diyorsan, orta şekerli puanla (5,6,7 vs).
Hiçbirisini tanımıyorum dersen, kafana terliği yersin. -
@Efruhte Türkiye şeriat ülkesi olsaydı İran dan beter duruma düşerdi.
Turist gelmez ve ekonomi tepetaklak olurdu. Başımızdakiler de salak değiller bunu çok iyi biliyorlar.
Ancak, şimdilik dindar gibi görünmeyi tercih ediyorlar.Ya da daha açık anlatayım;
Ben cumhurbaşkanının şeriatın zararlarını bilemeyecek kadar cahil birisi olduğunu düşünmüyorum. Tamam bazı konularda bilgisiz olabilir evet ama dünyayı iyi tanıyor.
Kısaca, eğer bu ülkede şeriat istiyorsanız, avucunuzu yalarsınız. -
-
@kereste, içinde söyledi: Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu
Bana sorarsan, en iyi durumda olan Türkiye.
Evet kesinlikle öyle. Listede geleceği parlak olan iki devlet var. Biri Türkiye diğeri Endonezya. Tabi Endonezyalılar şeriatçıları def edebilirlerse. Edemezlerse geri kalırlar.
derecelendirmeye cesaret edemiyor.
Derecelendirme şöyle olurdu; (Listede yoklar ama, en çok müslümanlığı yaşayanları sıraladım)
- Işıd
- Boko Haram
- Suudi Arabistan
- Taliban
-
@Sputnik
Taliban, Afganistan´da gücü ele geçirdi ve orada hüküm sürüyor.
İŞİD´ın kökü kurutuldu ancak orada burada artıkları var.
Boko Haram, Afrikalıların baş belası. -
evli ve iki çocuklu bir anneyim haliyle ancak vakit buluyorum yazabilmek için. Yazamadığım zaman yazmak istemiyorum şeklinde bir anlama gelmesin.
Türkiye işinize geldi mi laik, işinize geldi mi Müslüman bir ülke.
İslamiyetin emirlerini tam manasıyla uygulayan bir devlet var mı? Tabiki de yok
uygulamaya çalışıyor olmak, ABD ya da başka İngiltere'nin buyruğunda görünüşte İslam devleti uygulayışında İslam olmayan devletlerdir bunlar. Işıd kimlerin kontrolünde . Niçin hep çatışma halindeler, yokluk sefalet içindeler? Çünkü bağımsız değiller. Bağımsız bir İslam devleti durumunda değiller. -
@Efruhte Türkiye anayasada laiktir ancak şeriatçı yapılmaya çalışılan bir ülkedir.
Türkiye'yi çıkart madem , anayasasında İslam yazan ülkeler ne haldeler.
-
@Efruhte Gerçek İslam vahhabilik(kendilerine selefi diyorlar) dir.
Tabi sen bu tür konuları nereden bileceksin.
Gerçek müslümanların gözünde sende müşrikten başka bir şey değilsin.
Gerçek İslam'ı bilmiyorsunuz, en ufak bir fikriniz yok. -
@Efruhte
Türkiye' ye takılma. Daha doğrusu dua et ki Türkiyenin durumu diğerlerinden bir hayli farklı. Ancak sen de biliyorsun ki bu ülkenin nüfusunun çoğunluğu kendini Müslüman görüyor (yöneticileri de dahil). Tıpkı senin gibi. Yani sen kendini nasıl görüyorsan onlar da inanç bazında kendileri öyle görüyorlar. Bu noktayı anlamak istemiyorsun bir türlü.Da, sana o kadar ülke saydım ve hatta saymadıklarım da var. Ne yaptın, yine topu taca attın.
-
@Sputnik
Taliban, Afganistan´da gücü ele geçirdi ve orada hüküm sürüyor.
İŞİD´ın kökü kurutuldu ancak orada burada artıkları var.
Boko Haram, Afrikalıların baş belası.Ben yapay zekaya sordum.
Onluk sisteme göre puan ver dedim.
Böyle puan verdi. -
@TENTEN
Ben Afganistan`a, Taliban´dan ötürü 10 puan verirdim. Sonra Suudi Arabistan geliyor. Diğer yandan Türkiye ve Endonezya 3-4 olur. Bu ikisi diğerlerine nazaran daha çok özgürlükçü. -
@TENTEN
Ben Afganistan`a, Taliban´dan ötürü 10 puan verirdim. Sonra Suudi Arabistan geliyor. Diğer yandan Türkiye ve Endonezya 3-4 olur. Bu ikisi diğerlerine nazaran daha çok özgürlükçü.Üç taslak çıkarmış. Diğerlerinde puan farkı çok var.
Onları görmemişim. -
@TENTEN
Bu yapay zekalar sayesinde birbirimize soru sormaya gerek kalmayacak galiba. Sorun mu var, çağır yapay zekayı. -
@TENTEN
Bu yapay zekalar sayesinde birbirimize soru sormaya gerek kalmayacak galiba. Sorun mu var, çağır yapay zekayı.Benim yapay zeka senin yapay zekanı döver deriz yakında.
-
@TENTEN
Sahiden, bir de bu çıktı başımıza. Da, şuan bunların sayısı fazla değil. İlerde herkesin kendi özel yapayı olabilir. -
@kâfir-imam Türkiye Şeriatçi bir ülke yapıldığı zaman diğer Şeriatle yönetilen İslam ulkelerinden farkı olmayacak. Yani bağımsız hakkıyla uygulanan bir şeriat İslam devleti olmayacak. Hiçbir zaman bağımsız tam manasıyla İslamiyeti uygulayan bir Şeriat devleti olsun istenilmeyecektir.
-
@kereste Kelimeyi Şehadet getiremeyip kendine Müslümanım diyen bir çok kişi var. Düşünün ki onların yönetiminde İslam Şeriati. İslam'ın kendisi mi olur yoksa onlara göre İslam mi olur? Cahil imam yetistirilmesi de aynı şekilde sonuçları getirir. Kişilerin cahil olması, yanlış biliyor ve uyguluyor oluşları İslamiyet'in kendisini bağlamaz.
-
@Efruhte
Yine topu taca atmışsın...
Hem diğerlerini bilmiyorum, tanımıyorum diyorsun hem de başkası adına (diğer Müslümanlar) ahkam yürütüyorsun. Nereden biliyorsun öyle yaptıklarını? Taptığın tanrı kulağına mı fısıldadı? -
Ve İslam ulkelerini yönetenlerin geneli Siyonist, mason, İngiltere ve ABD bin elindedir.