Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu
-
@Efruhte
Anlamıyorsun, anlamayacan. Ben ona yanıyorum. -
@Efruhte, içinde söyledi: Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu
@kereste İslamiyeti yaşamakla, yaşadığını İslam sanmak arasında çok fark vardır.
Müslümanım diyen ve gerçekten de Müslüman olan herkes kendince en güzel bir şekilde İslamiyeti yaşamaya çalışır.
Allahu Teala bizlerden mükemmelliyetcilik beklemiyor. Hatalarda bize mahsus, gunahlarda bize mahsus.
Ama sizler gibi kulları ne hikmetse mükemmelliyetcilik arar durumda. Kendi kulluklarin ( insan olmanın vasıflarını) taşıdıkları halde hatasızlik bekliyor olmaları ne tuhaf.Ne alaka ,sizin kitap apaçık değil mi?
Allah öyle diyorsa buna rağmen müslümanlar anlamıyorsa siz aptal oluyorsunuz o zaman. Öyleyse aptala din farz olmaz şeriat gereği. O zaman da müslüman olmazsınız. Beyanınız geçersiz sayılır .Bu döngü gereği müslümanların çoğu aptaldır sonucu çıkar.
Senin akıllı olduğunu ve Kur'an'ın gerçek olduğunu varsayarak mantık yürüttüm sadece. Aptal sözlerinden alınma sakın.
-
@kâfir-imam hakaret edince ya da aşağı çekince fikrinin ,inancının doğru olduğunu düşünen siz mi aptalliktan bahsediyorsunuz
Geçenler de aynı fikir ve inançta olduğunuz biri Kehf suresinin bir ayetini kendi aklıyla yorumlamış. Allah korkmuş diyor. Oysa o ayette kötu yola dusmelerinden korkanlarin ailesi ya da tanıdıkları olduğu apaçık.Kuranı Kerim ayetleri apaçık ortada duruyor. Ya sizler gibi kendini akıllı sanıp ayetleri yanlış anlayıp yorumlayanlar var ya da ayetleri dünyalık menfaatleri uğrunda uygulamasini değiştirenler var
-
@Efruhte işte bunu diyorum ya, hangi apaçık gerçek
https://efelsefe.com/topic/1815/kurandaki-hangi-apaçık-gerçek
Eğer bunlar gerçek ise siz aptalsınız ,
Eğer siz aptal değilseniz kuran yalan.Durumunuz bu.
Kuranda hakaretin alası var.
-
Geçenler de aynı fikir ve inançta olduğunuz biri Kehf suresinin bir ayetini kendi aklıyla yorumlamış. Allah korkmuş diyor. Oysa o ayette kötu yola dusmelerinden korkanlarin ailesi ya da tanıdıkları olduğu apaçık.
Kendi aklıyla yorumlayan biri(kötu yola dusmelerinden korkanlarin ailesi ya da tanıdıkları olduğu apaçık) varsa o da sizsiniz ben değil... Ayeti eğip bükenlere, değiştirenlere ne deniyordu? Siz müslümansanız(!) bende marslıyım.
Ben yorum yapmadım o sizin uydurmanız. Yazılanı olduğu gibi katıksız naklettim. Diyanetçi arapçası iyi olan Prof. Bayındır "korktuk" cümlesini defalarca ikrar ediyor. Çocuğun ailesini saptırmasından korkarak öldüren fail bellidir. Bu yorum değildir.
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Müslümanlar Hoşgörüyü Hakediyor mu
Eğer siz aptal değilseniz kuran yalan.buna karar verecek siz ve sizin gibiler mi oluyor? sizlerin nazarında aptal, deli olmak biliyor musunuz umrumda değil.
Ben Allahın herşeye kadir olduğunu biliyorum. Kudretinin herşeye yeten olduğunu biliyorum.bu yüzden de tartışabilecek bir konu da göremiyorum. Bunun içindir ki din, iman mevzularında tartışmaktan kaçınmaya çalışıyorum.
-
@hulk
80."Çocuğa gelince, anası babası mü'min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk."- "Böylece, Rablerinin onlara, bu çocuğun yerine daha hayırlı ve daha merhametli bir çocuk vermesini diledik."
ayeti kerimelerin mealini aynen aldım. Tırnak işareti niçin kullanılır? Biliyorsunuzdur sanırım. Bu konuşma Hızır (a.s) ile Musa (a.s) arasında geçiyor ve o konuşmalar bize bildirilmiş oluyor.
korkan da, daha iyi ,daha hayırlısını isteyen de onlar. -
-"İş bitince şeytan onlara şöyle diyecek: "Şüphesiz ki Allah size gerçek olanı vaad etti, ben de size vaad ettim, ama sonra caydım! Zaten benim size karşı bir gücüm yoktu. Ancak ben sizi (küfür ve isyana) çağırdım, siz de geldiniz..." ibrahim-22
E hani arapçı "tanrı" kimseye haksızlık etmez di? Bak şeytnın gücüde yokmuş hem. Çocuğun ana-babasını saptırma kudreti yokmuş işte. En iyisi Bayındır gibi kafayı kuma gömmek. Yoksa apaçık adaletsizlik, adam kayırma, çocuk cinayeti, kendi ile çelişir imtihan safsatası kabak gibi meydanda.
-
@hulk bu ayeti kerimeden Allahın nasıl haksızlık yaptığını zülmettiğini çıkarttınız inanın anlamakta zorluk çekiyorum.
zaten ne gücü olabilir? genelde şöyle bir fikir oluşmuş şeytandan bu kadar bahsedilmiş olmasını haşa Allah ile şeytan karşılıklı birbirlerine denk düşman gibi sanılıyor. öyle bir durum yok. şeytan aynı melekler gibi, cinler gibi konumdayken insanın kendinden üstün yaratılmış olmasının kibri içinde olması ve isyanında kibrinde kalıp mühlet istemesi ve bu mühlet içinde insanı doğru yolundan saptırmak küfre düşürmek.
insanın düşmanıdır şeytanlar.
Ayette bahsedilmiş olan gücü olmamasından kasıt, vaadinden dönmesi. -
kötu yola dusmelerinden korkanlarin ailesi ya da tanıdıkları olduğu apaçık
Bunu nereden uydurdun, yorumladın, çıkardın? Konuyu değiştirme,sulandırma, çarpıtma.
-
@hulk
80."Çocuğa gelince, anası babası mü'min insanlardı. Onları azgınlığa ve küfre sürüklemesinden korktuk.""Böylece, Rablerinin onlara, bu çocuğun yerine daha hayırlı ve daha merhametli bir çocuk vermesini diledik."
genelde evladının kötü duruma düşmesinden korkan anne babalar olur.sevdikleri olur. ve yine hayırlı ve daha merhametli çocuk dileğinde bulunan anne ve babalar tanıdıklar olur.
bu yüzden yanlış bir yorumda bulunuyorsam Allaha sığınırım.
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
Eğer siz aptal değilseniz kuran yalan.buna karar verecek siz ve sizin gibiler mi oluyor? sizlerin nazarında aptal, deli olmak biliyor musunuz umrumda değil.
Ben Allahın herşeye kadir olduğunu biliyorum. Kudretinin herşeye yeten olduğunu biliyorum.bu yüzden de tartışabilecek bir konu da göremiyorum. Bunun içindir ki din, iman mevzularında tartışmaktan kaçınmaya çalışıyorum.
Şu yazıdaki kibir öfke nasıl da sırıtıyor değil mi. Tıpkı kurandaki sözler gibi.
Kim zalim , kim iyi kim kötü senin putunı konuşturan hocalar mı belirliyor.
Bak Hızır örneği verilmiş. Çocuk daha masumken hükmü veriliyor. Bu nasıl bir çirkinliktir. Bir de bunu överek mucize gibi anlatıp ahkam kesiyorsunız.
Yazık size , kandırılmayı din zannediyorsunuz.
Allaha inanabilirsin ama hayaller başka gerçekler bambaşka. Sen bu gerçekleri görmek istemediğin için inat ediyorsun. Şeytanı da yıkan inadıydı değil mi. Kitabınızda öyle yazıyor.
Buyur inanmaya devam et kime ne . Ama sonra kâfirler zalimler bize zulmediyorlar diye bağırma , çünkü herşeye gücü yeten allahın var senin.
Onların allahı yok ama sizin allahıız var yine de mağdur olmaktan kurtulamıyorsunız. Bu ne biçim allah yav
-
@kâfir-imam kibirle gelene kibirle yaklaşırım. kısasa kısas
-
@kâfir-imam kibirle gelene kibirle yaklaşırım. kısasa kısas
Sen sadece kalbi mühürlü inatçı bir körsün.
-
bakınız ben tartışmıyorum. kendi sayfamda takılmaya devam edeceğim.
yazdıklarımı okumaktan rahatsızlık duyan okumasın, görmesin.
sizlere keyifli forumlar -
bakınız ben tartışmıyorum. kendi sayfamda takılmaya devam edeceğim.
yazdıklarımı okumaktan rahatsızlık duyan okumasın, görmesin.
sizlere keyifli forumlarYine bir kibir örneği. Sana yazma ve okuma diyen yok ama sen bize diyorsun. Herkes seni takip ediyor havasındasın. Ben karşı görüşe açığım. İspat ettiniz de biz mi kabul etmedik yahu.
Ben bilgiyi arıyorum sen ise kendi çapında manüpüle edip reklam yapıyorsun. Aramızdaki fark bu , o yüzden senin yazdıklarını yine de okurum. Öğrenmekten korkmam ki. Gerekirse cevap da yazarım , veya her yazdığımı sen üstüne alınabilirsin.
-
sizlere keyifli forumlar
Yine bir kibir örneği. Sana yazma ve okuma diyen yok ama sen bize diyorsun. Herkes seni takip ediyor havasındasın. Ben karşı görüşe açığım. İspat ettiniz de biz mi kabul etmedik yahu.
Ben bilgiyi arıyorum sen ise kendi çapında manüpüle edip reklam yapıyorsun. Aramızdaki fark bu , o yüzden senin yazdıklarını yine de okurum. Öğrenmekten korkmam ki. Gerekirse cevap da yazarım , veya her yazdığımı sen üstüne alınabilirsin.
Kibirle gelene kibirli olurum.
Reklam yapmak buna niçin ihtiyaç duyayım ki. Herkes beni takip ediyor şeklinde bir havada da değilim.
Benim yazdığım saçmalıkları okusanız ne okumasaniz ne adı üstünde saçmalık. Boşuna okuyupta rahatsiz olmayın diye diyorum. Sonra sen bizi delirttin demeyin.
Ben yanlış öğretmekten korkarım hele de bu din mevzusuysa. -
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte sanki bu dini araştırdın da buldun. Müslümanlar arasında baskı ile kabul ettin.
Şimdi sana deseler ki Cibuti kabile reisi peygambermiş , inkar edeceksin. Ve buna da hiçbir gerekçen olmayacak.
Sen İsrail'de doğsaydın koyu bir yahudi , Hindistan'da ise koyu bir Budist olacaktın. o zaman da müslümanlara sapık gözüyle bakacaktın.
Sana cevap yazmak benim için ayrıcalık değil , kendini birşey sanma.
-
@kâfir-imam bakınız #77
-
Bakınız #1. Ve #78
Değişmeyeceğini iddia edenleri yok etmiştir doğa.