"Olmadığını kanıtla" safsatası!
-
Ya böylede bir durum(!) varmış. Olmayan şeyin olmadığını kanıtlama diye bir zırva varmış.
Bu mantıkla, ben spagetti canavarını öldürdüm. Gittim teslim oldum. Bana git öldürdüğünü kanıtla(ceset yoksa suç da yok)dediler. Ben de dedim ki öldürmediğimi siz kanıtlayın. Beni delimisin şizofrenmisin nesin diye kapıdışarı ettiler iyi mi. Ya ben ceset var ama yok, ama öldürme var diyorum. Yok onlar illa cesedi göster diyorlar. Yok onlar illa somut delil olacak diyorlar. Ya cesed var diyorum. Cesedin varlığına uzay, gezegenler, doğa, deniz, gazlar, topraktaki gübreler, atomlar kanıt diyorum. Somut değil benim cesed görünmüyor, siz göremiyorsunuz, ben varlığına inanıyorum diyorum. Yok olmaz onlar illa cesedi getir göster diyorlar. Niye "katil" olmadığımı kanıtlamıyorlar? İddia sahibi iddiasını kanıtlamakla mükellef değilmiydi? "Öldürdüğünü kanıtla" diye bir safsata olabilir mi?
-
Herkes kendi iddiasını kanıtlamak zorundadır. Allah kendi iddialarının hiçbirini kanıtlayamadı. Masal olduğu ortaya çıktı.
Ben de çıkıp diyorum ki herşeyi yapan mutlak güç sahibi şey everestin tepesindeki bok böceğidir.
Böyle olmadığını iddia eden varsa kanıtlasın. Seni de beni de o yarattı , hatta peygamberler gönderdi. Depremleri de yağmuru da o yapıyor. Yüce bok böceğinin namına diyerek yemeğe başlamazsanız bereketi kaçar.
Ben uyardım, eğer bana inanmazsanız bok böceğinin namına gelip sizi esir eder malınızı alır kadınları cariye yaparım.