Fatiha suresi ve İsa'nın İncil'de öğrettiği dua arasındaki benzerlik nereden geliyor?
-
Hristiyan kutsal kitabında Fatiha suresine çok benzeyen bir kısım var.
Kısım şu. (İngilizcelerini bırakıyorum, benzerlik anlaşılsın diye.)Lord's Prayer
Our Father who art in heaven, hallowed be your name. Your kingdom come. Your will be done, on earth as it is in heaven. Give us this day our daily bread. And forgive us our sins, as we forgive those who trespass against us. And bring us not into temptation, but deliver us from evil.
Fatiha suresi İngilizcesi
In the name of Allah, the Entirely Merciful, the Especially Merciful. [All] praise is [due] to Allah, Lord of the worlds – The Entirely Merciful, the Especially Merciful, Sovereign of the Day of Recompense. It is You alone we worship and You alone we ask for help. Guide us to the straight path – The path of those upon whom You have bestowed favor, not of those who have evoked [Your] anger or of those who are astray.
İlyas Özkan diye birisi de daha önce bu konuya dikkat çekmiş.
-
Söylendiğine göre Fatiha aslında İsa'nın havarilere öğrettiği bir dua. Öyle söyleniyor yani.
-
The lord's prayer duası denmiş. Googleden baktığımızda çok daha farklı bir dua çıkmakta. Ve yine buna benzer araştırma yapıldığında bulunmamakta.
Ayrıca konu başlığı ile anlattığı birbirinden farklı. Lafı dolandırıp duruyor ve anlattıklarıyla konu başlığı farklı konular.
Hz. Adem 'den HZ. Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem'e kadar peygamberler ve kitaplar, sayfalar gönderilmiştir.
Birbirleriyle benzerlik bulunması normaldir. çünkü aynı kaynaktan çıkmışlardır hepsi.
Her ne kadar İncil, Tevrat değiştirilmiş olunsa da ilk halinden de bir şeyler barındırmış olabilirler.son peygamber HZ. Muhammed sallallahü aleyhi ve sellem'in okuma yazma bilmediğininin (ümmü olduğunun ) altını da çizelim
-
@Efruhte, içinde söyledi: Fatiha suresi ve İsa'nın İncil'de öğrettiği dua arasındaki benzerlik nereden geliyor?
The lord's prayer duası denmiş. Googleden baktığımızda çok daha farklı bir dua çıkmakta.
Çıkmaz. Sen yanlış bakmışsındır.
@Efruhte, içinde söyledi: Fatiha suresi ve İsa'nın İncil'de öğrettiği dua arasındaki benzerlik nereden geliyor?
Ve yine buna benzer araştırma yapıldığında bulunmamakta.
Paylaştığım videoyu izlemeni tavsiye ederim.
Ayrıca konu başlığı ile anlattığı birbirinden farklı. Lafı dolandırıp duruyor ve anlattıklarıyla konu başlığı farklı konular.
Kim? Ben mi?
-
@Sputnik hayır videoyu paylaştığınız kişi video da konuşan kişi
-
@Efruhte Videonun ne kadarını izledin? Benzerliği anlayamadın mı? Tıpa tıp aynısı demiyoruz. Anlamca çok benzer diyoruz.
-
Fatiha açılış demektir. Ama mğslimanlar kapanışta okuyorlar ben buna daha çok şaşıyorum , ateistler uyarmasalar bunlar iyice saçmalayacaklar
-
@Sputnik anlamca benzerlik varsa ben bunda şaşılacak ya da problem olabilecek bir şey göremiyorum
-
@kâfir-imam bir de diriyken ölmüş olanlara okuyoruz
-
@Sputnik anlamca benzerlik varsa ben bunda şaşılacak ya da problem olabilecek bir şey göremiyorum
Bende aynı görüşteyim.
Mısır piramitleri ile orta amerika piramitleride birbirlerine benziyor.
Bütün dinlerin duaları anlamca birbilerine yakındır. Sadece tanrının adları değişir. -
@TENTEN her milletin dili farklıdır. Aynı Allaha inanıp farklı isimlerde telaffuzları mümkündür.
-
@Efruhte ama bu mümkün değil. Allah'ın bunu açıklaması gerekirdi. Duruma bak ki açıklamayı insanlar yapıyor. Öyle ise allah da zihinsel çalışma ürünüdür.
-
@kâfir-imam mümkün olmayan nedir?
-
@kâfir-imam mümkün olmayan nedir?
Aynı allaha inanmaları mümkün değil.
-
@kâfir-imam hayır mümkün
-
Eski KullanıcıEfruhte başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@Efruhte bunu bizim ispat etmemiz gerekiyorsa o zaman mümkündür ki ayni zihinsel ürüne iman ediyorsunız.
-
@kâfir-imam Hz. Adem ilk insan ilk peygamberden son peygambere kadar gönderilmiş bütün dinler de bildirilmiş olanlar hep aynıydı. Değişiklikler yapıp eklentiler yapanlar insanlar olmuşlardır. Bütün dinlerin birbirine benziyor ya da alintilamasi bu yüzdendir.
-
@Efruhte Ortadoğu dinleri hepsi Yahudilik kaynağından alınmıştır.
Diğer bölgelerin dinlerinin kaynağı şamanist , doğa güçleri üzerine kurulmuş.
Ancak insan aklının standart potansiyeli dünyanın heryerinde aynı olduğundan hepsi birbirine benziyor.
Standart üstü zeki üstünzekalı insanların sözlerine hepsi karşı çıkıyor zaten. Durum bundan ibaret.
İnsanların ikna olması çok uzun zaman alıyor. Süperzekalı insanların çağının çok ötesindeki fikirleri sonradan takdir ediliyor.
Ama dinler öyle değil. Normal ve düşük zekaya ve insani dürtülere doğrudan hitap ettiği için hemen kabul görüyor. Onların da yalan olduğu çok sonraları anlaşılıyor.
-
@Efruhte
Kanıt?
İşkembeden ben de sallarım. Bundan kolay ne var? -
Hayal kurmak çok basit bir şey. Bütün insanlardan tek tek bir tanrı hayal etmesini isteseydiniz aşağı yukarı benzer şeyler söyleyecekler. Çünkü hepsi aynı beyine sahip.
10 bin yıl önceki insanların hepsinden yaratılış olayını açıklamasını isteseniz yine benzer varsayımlarda bulunacaklar.
Çünkü onbin yıl önce anatomi , bioloji , DNA falan bilinmiyor ki. Ne diyecekleri belli , kimi çamurdan diyecek kimi okus pokus diyecek.
Sebep yine aynı , hayal kurmak zihnin kolay yolu seçme alışkanlığı.
Taibiki arada bir çıkan süper zekalı dikkati yüksek insanlar bu durumu tersine çevirince diğer uyuşuk zihinleri rahatsız ediyor. Öfkeleniyorlar.