Türkiye'de başörtülüye iş yok!
-
@Efruhte, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
Biriniz başortulu calistirmam demiş ötekiniz bim de çalışsın neyine yetmiyor
Ben demedim. Ama diyebilirler. Alkol firmasında çalışmayıversin başıörtülü. demek istemişler. Buradan kadın hakları düşmanlığı, inanç hürriyeti karşıtlığı sonucu çıkmaz. İşveren çalıştıracağı kişinin dış görüntüsüne bakarak seçmekte özgürdür. Tercih meselesi. Dış görünüş, fizik, el ayak düzgünlüğü firmalar için önemlidir.
Kadın aklıyla, zekasıyla çok nadiren işe aliniliyor.
O sizin mahallenin hurafe iddiası.
Bu yüzden kadınlar süslenmekte, kendi bedenini teşhir etmekte yarışır haldeler.
Okurken ben utandım. Hem cinslerini karalayan tipik Emine Şenlikoğlu deyimiyle "dandik örtülüsün" kuvvetle muhtemel. Vücut hatlarını belli etmeyen çarşaflı, makyajsızsan sözümü geri alacağım...
-
İsteyen istediği işçiyi çalıştırabilir. Bu hakkasahiptir. Başörtüsünü iş bulmak için şantaj aracı haline getiren kadın aslında suç işler.
İşyerinde alkollü parti verilecekse patronun dünya görüşüne uymak zorundasın. Yok ben gitmem , yok bize ters diyorsan o zaman git binde çalış , yada kendine uygun bir iş ara.
Başörtüsünü ticari şantaj malzemesi yapma. Belki patron senin yeterliliklerini az buldu , diğer adayların niteliklerini bilmiyorsun ki , kendini en iyi zannedip havalara girmişsen bu sorun işvereni bağlamaz.
Hem çalışan kadına orospu muamelesi yapanlar kendilerindendir.
Amaçları gündem saptırmak. Kimse seni başörtüsün diye işe almak zorunda değil.
Çok iş ilanı gördüm , tesettürlüler başvurmasın diye not düşülmüş.
-
@hulk yazdıklarımın çarpitilmasini hiç sevmem . Ve sizin yaptığınız da aynen böyle bir durum.
Size keyifli forumlar -
Kadın haklarını savunma mevzusunda ben, sayısız dindarı sulu gönderip susuz getiririm ki hep öyle olmuştur. Bu kesin. Neymiş...miş efendim? Erkekler üstünmüş...müş ve kadınlar itaatkâr olmalıymış...mış. Ben kadın olsam, bunu suratıma karşı söyleyen erkeğe şaaap diye şamarı yapıştırırdım.
-
@Efruhte, içinde söyledi:
Amerikan kuklası olmuş Afganistan da olmasaydı nereyi örnek gösterecektiniz.
Bunu sen uyurdun. Böyle bir şey yok, çünkü Taliban hem Avrupa´ya hem de ABD´ye 2 sene evvel tekmeyi bastı ve iç savaşı kendi lehine çevirdi. Batı, Afganistan´ı tamamen terk etti. Taliban şimdi orada tek başına hüküm sürüyor. O günden beri kadınlar ayvayı yiyor orada.
Diğer yandan Suudi Arabistan konusunda haklısın, çünkü geri zekalı Suudiler ABD´nin bir dediğini iki etmiyor. Kadınların durumu Afganistan´dan daha iyi konumda. Bir kaç seneden beri araba ve bisiklet kullanma hakkını verdiler orada kadınlara. Hiç yoktan gene iyi, da, yeterli mi? Elbette değil.
-
@kereste Taliban Amerika'nın yönetimde yetiştirdiği , istediği kişidir.
Amerika yönetiminde yönetici olmasını istemediklerini hep özgürlük getiriyoruz palavrasiyla indirmiştir. -
@Efruhte
Saçmalıyorsun. -
@kereste işinize gelmedi mi sacmaliyorsun
-
@Efruhte
İşle alakası yok; harbiden saçmalıyorsun. Çünkü Taliban sapına kadar Müslümandır ve ABD´den nefret eder. -
@kereste bizim yoneticiler de her gün siyonizme kafa tutuyordu ama sözünden çıkmıyorlar.
Taliban, Amerika'nın yetiştirdiği biridir. Amerika kendisine hizmet etmeyen hiçbir yöneticiyi hele de İslam şeriatı uygulayacak ülkenin yöneticisini görevlendittirmez. -
@Efruhte
Yöneticilermiş..miş. Siyonizmiş..miş. Dinin imanın suçu başkalarına atmaktan ibaret.
Hâlâ saçmalıyorsun, kusura bakma. Çünkü Afganistan´da şimdi hüküm süren Talıbanla, 1980´li yıllarda Sovyetlere karşı mücadele eden Mücahitlerden hiçbir alakası yok.Eninde sonunda şunu öğreneceksin, güzelim. Müslümanlar pekala pis olabilir, halkını sömürebilir, kadınlara kötü davranabilir. Bunların ABD, Batı veya Yahudilerden zerre kadar alakası yok.
-
Eski Kullanıcıkereste başlığına tarihinde cevap verdi Son düzenleyen: Eski Kullanıcı
@kereste, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
@Efruhte
Yöneticilermiş..miş. Siyonizmiş..miş. Dinin imanın suçu başkalarına atmaktan ibaret.
Hâlâ saçmalıyorsun, kusura bakma. Çünkü Afganistan´da şimdi hüküm süren Talıbanla, 1980´li yıllarda Sovyetlere karşı mücadele eden Mücahitlerden hiçbir alakası yok.Eninde sonunda şunu öğreneceksin, güzelim. Müslümanlar pekala pis olabilir, halkını sömürebilir, kadınlara kötü davranabilir. Bunların ABD, Batı veya Yahudilerden zerre kadar alakası yok.
Kendileri de bir şekilde itiraf ediyorlar gerçeği. Siyonizm > Allah yada ABD >allah olduğunu kabul ediyorlar.
Allahtan daha büyüğü varsa biz de ona itaat ederiz. Zaten İslam'ın kuralı da bu değil mi. En büyük olana tapacaksın.
-
@kâfir-imam sacmaliyorsunuz bizim Allah'tan büyük bir güç olarak gördüğümüz yok. Her kesimden satılmış dünya menfaatlerini herşeyden daha çok önemsemiş kişiler var.
Yazdiklarimdan bunu çıkarıyor olmanız sadece laf cambazlığı yapıp yine dinsizliği bir değermis gibi öne sürmeniz -
@Efruhte, içinde söyledi:
Her kesimden satılmış dünya menfaatlerini herşeyden daha çok önemsemiş kişiler var.
"Her kesimden..." diye başlayan cümlelerin/fikirlerin başım üstünde yeri var, çünkü yaşanan gerçek hayata işaret ediyor. Evet; her kesim pislik yapar. Hiçbir kesim bundan muaf değildir.
Nihayet sende ışık görüyorum. Işıldamaya başlıyor musun ne?!
-
@kereste iyi de hep bu şekilde demiştim bu da demek oluyor ki siz daha yeni ışıl ışıl parildadiğimi fark etmişsiniz.
-
@Efruhte
Hayır, hep böyle demedin. Önemli değil, şimdi söylemen de yeterli. -
@kereste hep böyle dedim ama olsun şimdi fark ediyor olmanız bile güzel
İlerleme var -
@Efruhte
Demedin! -
@kereste dedim
-
@Efruhte
Demedin. Offf, amma da inatçısın.
Seninle beraber yaşayana bol sabırlar dilerim.