Türkiye'de başörtülüye iş yok!
-
@hulk, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
İslamı kuran ve hadise aykırı olarak yanlış yorumlayıp türban/makyaj/daracık partüse icad eden siz değilmisiniz?
Böyle bir şeyi icad ettiğimi nereden çıkardınız?
-
@Efruhte, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
yanlış yorumladiginiz ayetlerden örnekler gösterecek
Bunu daha öncede iddia etmiştiniz. Ben ise benim yorum yapmadığımı orjinal kaynaklarından naklettiğimi söylemiştim. İşin ironisi ise; yorum yapan ve yanlış yorumlayan asıl siz olmanızdır. Talibanın islami yorumuna(tatbikine) dil uzatacak kadar cahilsiniz. İslamı kuran ve hadise aykırı olarak yanlış yorumlayıp türban/makyaj/daracık partüse icad eden siz değilmisiniz? Tekrar ediyorum. Ben yorumlamıyorum. Orjinal kaynağında ne diyor ise onu naklediyorum. Yorum katmak süsleyip, püsleyip reformize edip pazarlamak sizlerin işi. Bunun adına da ılımlı/light islam diyorlar sanırım.
kendinizce dinsizliği aklayip paklayacaksiniz .
Dinsizliğin ak-paklanmaya neden ihtiyacı olsun? Şakamısınız siz?
Efruhte arapça boş demektir. Boş yapmak onun işi. Bırakalım işini yapsın
-
İslamı kuran ve hadise aykırı olarak yanlış yorumlayıp türban/makyaj/daracık partüse icad eden siz değilmisiniz?
Böyle bir şeyi icad ettiğimi nereden çıkardınız?
Tesettürsüz hem cinslerinizi; teşhircilikle suçladığınızdan çıkarmıştım. Hani sormuştum(aşağıdaki ayet-hadis gibi misiniz?), sizde cevapsız bırakarak onaylamıştınız ya...
-Ey Peygamber ! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle, dışarı çıkarlarken cilbablarını üzerlerine alsınlar. Böyle yapmaları, onların tanınmaları ve eziyet görmemeleri için en uygun bir tedbirdir. Ahzap-59
-Ümmü Seleme Radıyallahu Teala Anha buyurmaktadır ki: “Ahzap suresinden “cilbablarını üzerlerine sarkıtsınlar…” ayet-i kerimesi nazil olunca Ensari kadınlar dışarı siyah elbiseler içinde sanki başlarında siyah kargalar varmış gibi bir görüntü içinde çıktılar.”
"Siyah elbiseler içinde sanki başında siyah kargalar varmış gibi bir görüntü içinde" misiniz?
-
Tesettürsüz hem cinslerinizi; teşhircilikle suçladığınızdan çıkarmıştım.
Aslında anlatmak istediğim bu şekilde değildi. Siz bu şekilde anlam çıkardınız. Ayette bahsedildiği gibi tesettürlü olmaya çalışıyorum . çarşaflı değilim
-
Tesettürsüz hem cinslerinizi; teşhircilikle suçladığınızdan çıkarmıştım.
Aslında anlatmak istediğim bu şekilde değildi. Siz bu şekilde anlam çıkardınız. Ayette bahsedildiği gibi tesettürlü olmaya çalışıyorum . çarşaflı değilim
"Allah yüz tüylerini yolan ve yolduran kadına lanet etsin." (Buhari, 'Libas', 84; Müslim, 'Libas', 120)
-
@kâfir-imam, içinde söyledi: Türkiye'de başörtülüye iş yok!
yanlış yorumladiginiz ayetlerden örnekler gösterecek
Bunu daha öncede iddia etmiştiniz. Ben ise benim yorum yapmadığımı orjinal kaynaklarından naklettiğimi söylemiştim. İşin ironisi ise; yorum yapan ve yanlış yorumlayan asıl siz olmanızdır. Talibanın islami yorumuna(tatbikine) dil uzatacak kadar cahilsiniz. İslamı kuran ve hadise aykırı olarak yanlış yorumlayıp türban/makyaj/daracık partüse icad eden siz değilmisiniz? Tekrar ediyorum. Ben yorumlamıyorum. Orjinal kaynağında ne diyor ise onu naklediyorum. Yorum katmak süsleyip, püsleyip reformize edip pazarlamak sizlerin işi. Bunun adına da ılımlı/light islam diyorlar sanırım.
kendinizce dinsizliği aklayip paklayacaksiniz .
Dinsizliğin ak-paklanmaya neden ihtiyacı olsun? Şakamısınız siz?
Efruhte arapça boş demektir. Boş yapmak onun işi. Bırakalım işini yapsın
Arapça bir isim değil. Farsça sanırım.
-
@hulk Farsça. Edebi yönden zengin olduğunu düşündüğüm bir dil
-
@Efruhte
Temsili bir resim koyabilir misin, örnek olarak.
Benim gibi ahmak birisi kitapta yazılanları tam olarak anlayamıyor. -
@kereste anlamadım
-
Ayette bahsedildiği gibi tesettürlü olmaya çalışıyorum . çarşaflı değilim
Çok meraklıyımdır. Kitabı nasıl anladığını temsili bir resimle göster.
-
@kereste bir ara kitabımı googleden araştırırken resmiminde çıkmış olduğunu düşünüyorum.
Tesettür mevzusu beni ilgilendirir eksik ya da kusurlu oluşu yine beni ilgilendirir bundan sizlere ne? -
@Efruhte
Sen neden yazılanları düzgünce okumuyorsun?
Neden 2, 3, 5 defa tekrarlattırıyorsun bize?
Hadi biz ahmakız, sen de mi ahmaksın?
Sana dedik ki temsili(!) bir resim iliştir. Bunda anlamayacak ne var?
Senin gerçek resmini mi istedim? -
@kereste temsili resim yükledim tamam mıdır?
-
@Efruhte
Hani nerede? -
@kereste sayfaya yüklemesini bilmiyorum profil resmim
-
@Efruhte
Google Amca´dan iste. Orada zibil gibi resim var. Şöyle boylu poslu olsun ha. Seni temsil eden ve dışarıda dolaştığına benzeyen bir resim. Hepsi bu. -
Sizlere keyifli forumlar
-
@Efruhte
Mesela şöyle mi?
-
@Efruhte
Veya şöyle mi? -
Bu mâlum kitap kadının giyinme şeklini tam olarak nasıl belirliyor?